ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE TLC (15.12.2019)

Päivämäärä: 15.12.2019

Sijainti: Minneapolis, Minnesota, USA (Target Center)

Katso WWE Networkissa!


Minneapolisissa järjestetty TLC ei merkannut ainoastaan WWE:n painivuoden, vaan koko vuosikymmenen viimeistä erikoistapahtumaa. Tästä huolimatta miltään kovin erikoiselta tapahtumalta tämä ei ainakaan ennakkoon vaikuttanut, mutta pari hyvää hetkeä mukaan toki mahtui.


1. Kofi Kingston jälleen elementissään

New Dayn ja The Revivalin tikasottelu SmackDownin joukkuemestaruudesta avasi tapahtuman. Kyseinen ottelupari on pyöritetty loppuun menneiden kolmen vuoden aikana ja muistaakseni oli jopa niin, että Revival nimenomaan teki debyyttinsä päärosterissa käymällä New Dayn kimppuun.

Ennakkohypeä ei juurikaan ollut, koska tämä maistui niin moneen kertaan pureskellulta ottelulta, joka on nähty SmackDownissa ainakin neljätoista kertaa. Tässä kuitenkin kävi onnellisesti, sillä Kofi Kingstonin uhkarohkeat temppuilut tikkaiden kanssa sytyttivät yleisön ja myös minut katsojana. Lopulta ottelusta myös kehkeytyi varsin viihdyttävä tikasmatsi, joka vei nimiinsä myös illan parhaimman ottelun tittelin.


2. Murphy ja Black tekivät mitä parhaiten osaavat

TLC:n ensimmäinen tunti ei ollut laisinkaan hassumpaa urheiluviihdettä. Hyvän tikasottelun jälkeen saimme nauttia Aleister Blackin ja Buddy Murphyn varsin tasokkaasta yksilömatsista. Mielenkiintoiseksi tämän kohtaamisen teki se, että molemmat ovat tällä tasolla (tarkoittaen WWE:n päärosterin erikoistapahtumia) varsin tuoreita kasvoja ja siten heillä riittää kunnianhimoa ja näytönhaluja eri tavalla kuin joillakin leipääntyneillä konkareilla. Ottelu olikin sitä mitä tilattiin ja mielestäni molemmat näyttivät tässä tähdiltä. Toinen kysymys onkin sitten se, onko kummallekaan hahmolle mitään järkevää jatkosuunnitelmaa olemassa? Toivon, että olisi, mutta pelkään ettei ole.


3. Bray Wyatt ja Universal-mestaruus on toimiva yhdistelmä

The Fiendin ottelut ovat saaneet syystäkin kritiikkiä. Esimerkiksi Seth Rollinsin Curb Stompia ei voi millään mittarilla pitää vakavasti otettavana lopetusliikkeenä Fiendin kohtaamisen jälkeen. Olikin piristävää, että Fiendin sijaan The Miziä vastaan asettui sekopäinen Bray Wyatt, joka tanssahteli kehään lastenlaulujen saattelemana.

Bray Wyatt on aina ollut hahmovetoinen painija ja nyt vihdoinkin monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Wyatt tuntuu löytäneen sen konseptin, josta hänet vielä vuosikymmenten päästä parhaiten muistetaan. Wyattin ottelut ovat freesejä, koska ne ovat kuin elokuvaa. WWE:ssä kun on ihan riittävästi pikaruokapainiksikin kutsuttua spottailua, joten nämä Wyattin eriskummalliset tarinavetoiset pläjäykset tuovat hyvää vaihtelua. Tavallaan siis pidin tästä ottelusta, mutta lyhyytensä ja minimaalisen painieffortin vuoksi kovinkaan kummoista arvosanaa ei tälle voi antaa.


4. Kynitty Daniel Bryan kiinnostaa

Netissä on kiertänyt hulvaton kuva, jossa hiuksensa menettänyt Daniel Bryan muuntautuu Orange Cassidyksi, mutta Bryanin paluulla oli muutakin meemiarvoa. Bryanilla on erinomainen kyky muuttaa huonotkin asiat hyviksi. Tämäkin alkoi siitä, että The Fiend imaisi Bryanin ”helvettiin” kehän alle ja heitteli sieltä hiustuppoja katsojien ihmeteltäväksi. Aika korni segmentti, mutta niin vain sekin on johtamassa johonkin mielenkiintoiseen. Nähtäväksi jää mihin tämä Bryanin muodonmuutos lopulta johtaa? Onko tiedossa YES-liikkeen täysipäiväinen paluu vai kenties jotain uutta ja ihmeellistä? Joka tapauksessa on niin, että tämä on tällä hetkellä WWE:n mielenkiintoisin ja kuumin juonikuvio.


5. Kokonaisuus jotain huonon ja surkean väliltä

Aiemmissa neljässä pointissa pyrin hakemalla hakemaan tapahtuman positiiviset puolet. Harmillisesti kokonaisuutena tämä vuosikymmenen viimeinen erikoistapahtuma oli todella heikko esitys. King Corbinin ja Roman Reignsin ottelu oli ylipitkä ja aivan äärettömän tylsä, joka toisaalta kyllä sopii tämän väkisin väännetyn feudin teemamaailmaan ihan hyvin. Rusevin, Lashleyn ja Lanan sosiaaliporno ei minua kiinnosta ja pääottelu oli aivan tyhjästy nyhjäisty muka-eeppisyyden multihuipentuma. Kairi Sanen loukkaantuminen teki ottelusta vieläpä hieman ilkeää katsottavaa ja en ymmärrä miksi sitä piti väkisin venyttää lähemmäs puolen tunnin kestoa.

WWE:n vuosi on nyt erikoistapahtumien osalta paketoitu ja eihän tämä kovin hyvältä näytä. Valitettavasti panostus näihin kuukausittaisiin tapahtumiin on aika minimaalista, joka johtuu monestakin asiasta — päällimmäisenä se, että Network on mullistanut koko yhtiön liiketoimintamallin. Aina silloin tällöin eteen sattuu mainioita matseja, mutta kokonaisuutena WWE:n ”universumi” näyttää varsin erilaiselta kuin edellisen vuosikymmenen taitteessa.


Tulokset

  1. The New Day voitti The Revivalin tikasottelussa ajassa 19:06 ja säilytti SmackDownin joukkuemestaruuden. Arvosana: 7/10
  2. Aleister Black voitti Buddy Murphyn ajassa 13:41. Arvosana: 6/10
  3. The Viking Raidersin ja The OC:n ottelu päättyi ratkaisemattomaan ajassa 8:30. The Viking Raiders säilytti Raw’n joukkumestaruuden. Arvosana: 4/10
  4. Baron Corbin voitti Roman Reignsin TLC-ottelussa ajassa 22:12. Arvosana: 2/10
  5. Bray Wyatt voitti The Mizin ajassa 6:37. Arvosana: 5/10
  6. Bobby Lashley voitti Rusevin pöytäottelussa ajassa 13:28. Arvosana: 4/10
  7. The Kabuki Warriors voitti Becky Lynchin ja Charlotte Flairin TLC-ottelussa ajassa 26:00. The Kabuki Warriors säilytti naisten joukkuemestaruuden. Arvosana: 4/10

WWE TLC- tapahtuman kokonaisarvosana: 4/10

survey tools

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Jälkipyykkinaru #76: NWA Into the Fire

Next post

Viisi Pointtia: Dragon Gate - Final Gate 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.