EnnakotWWE

Ennakko: Battleground 2015

Sijainti: St. Louis, Missouri (Scottrade Center)

Lähetys: 20.7. (2.00–6.00 Suomen aikaa)

Teemakappale: The Glorious Sons – Heavy

Katso tapahtuma WWE Networkista!

Kickoff-lähetys

R-Truth vs. King Barrett

0b

En tavallisesti ota Kickoff-lähetyksiä ennakkoihini mukaan, mutta tämän tapahtuman kortti on niin pieni (vain viisi ottelua), että ajattelin kasvattaa tekstiäni tällä matsilla. Kyseessä on siis taistelu King Barrettin kruunusta, jota aina yhtä arvaamaton R-Truth havittelee itselleen. Truthin näkökulmasta Barrett on pelkkä pelle, ei suinkaan kuninkaallinen, ja sekös kehän kuningasta sapettaa. Kesän Raw-jaksoissa onkin nähty useita kaksikon välisiä matseja, joista osa on päättynyt Truthin, osa Barrettin voittoon. Battlegroundissa parivaljakko kolistelee sarviaan mitä todennäköisimmin vihoviimeisen kerran.

Veikkaus: R-Truthista ei koskaan tiedä, mutta eiköhän tämä ole Barrettin heiniä. Voi olla, että Barrett tuhoaa Truthin totaalisesti, jolloin mies voittaa feudin harvinaisen selvästi. Näin britti saa lisää itsevarmuutta, ja miekkosen matka kohti suurempia kuvioita voi (ikävä kyllä) alkaa. Truth pysyy paikallaan eli midcardin jobberina.

Toivomus: Olen pitkälti välinpitämätön tämän matsin suhteen. Barrett on mielestäni karisman musta aukko ja tuhoontuomittu painija, joka joutuu ennemmin tai myöhemmin tekemään NXT-sukupolvelle (Zayn, Bálor, Breeze, Itami yms.) tilaa, ja R-Truth on, no, R-Truth. Ehkä kuitenkin kallistun karvan verran Truthin puolelle, sillä ”King What’s Up” saattaisi johtaa mielenkiintoiseen tulevaisuuteen.

Mitä kannattaa odottaa: Parhaimmassa tapauksessa hauskaa huumorimatsia, mutta todennäköisesti tylsää ja kehnoa matsaamista, josta ei todellakaan jää jälkipolville kerrottavaa.

Lyhyenä kommenttina vielä se, että mielestäni on harmi, kun Kickoff-matsit ovat tällaisia tylsimyksiä. Tämä olisi otollinen paikka antaa nouseville NXT-staroille tilaisuus näyttää taitojaan ison yleisön edessä. Esimerkiksi jo jokin täysin satunnainen NXT-matsi, kuten Samoa Joe vs. Solomon Crowe, olisi varmasti parempi yleisönsytyttäjä ja Network-mainos kuin tällainen nihkeä Truth vs. Barrett.

Singles Match

Randy Orton vs. Sheamus

1b

Randy Ortonin ja Sheamuksen feudi syttyi, kun Orton hyökkäsi eräässä Raw’ssa Sheamuksen kimppuun. Myöhemmin Sheamus hyökkäsi Ortonin kimppuun, ja Orton kosti sen hyökkäämällä uudestaan Sheamuksen kimppuun. Kuvio kuin suoraan loppuunpalaneen Extreme Warfare Revenge -pelaajan ”sulkakynästä”. Ei siis tarinallisesti mikään mestariteos, mutta kehässä kaksikko kykenee kyllä hyvään performanssiin. Toivoa sopii, että Orton ja Sheamus ovat huomenna liekeissä, sillä niitä liekkejä tämä kylmä tapaus kuumentuakseen myös kaipaa.

Veikkaus: St. Louis on Ortonin kotikaupunki, joten Randy lienee ennakkosuosikki. Toisaalta WWE:llä on ollut usein tapana laittaa kotiyleisön suosikki häviämään, jolloin ilkeä konna saa tavallista enemmän vihaa niskaansa. Sitten taas WWE:llä on ollut tapana laittaa Mr. Money in the Bank häviämään, sillä MITB-salkun kantaja ei tarvitse voittoja pysyäkseen kuumana nimenä – pelkkä salkku riittää siihen. Melkoisen hypnoottinen tilanne, siis. Veikkaan kuitenkin, että Orton voittaa, sillä mies on ollut WrestleManiasta saakka isoa voittoa vailla.

Toivomus: Toivoisin, että Ortonilla ja Sheamuksella olisi jokin kunnollinen syy vihata toisiaan. Se on kuitenkin myöhäistä, joten toivotaan tällaista: kaksikko painii pitkän ja jännittävän taistelun, joka päättyy Randyn voittoon. Toivon myös, että feudi päättyy tähän otteluun ja että Orton ryhtyy seuraavaksi feudaamaan Kevin Owensia tai Brock Lesnaria vastaan. Orton on yhä edelleen todella kiinnostava painija ja ennen kaikkea näyttelijä sopivaa vastustajaa vastaan, mutta Sheamus ei ole sellainen vastustaja. Sheamuksen sen sijaan toivoisin jatkavan itseään pienempien painijoiden kiusaamista. Helvetillinen feudi esimerkiksi Nevilleä vastaan voisi tehdä ihmeitä sekä Sheamukselle että Nevillelle.

Mitä kannattaa odottaa: Moni varmaan odottaa tältä ottelulta lähinnä unilääkettä, enkä ihmettele yhtään – kuiva feudi on kuiva. Kehotan yhtä kaikki antamaan matsille mahdollisuuden, sillä ottelu tosiaan otellaan Ortonin kotikaupungissa ja voi parhaimmillaan kehittyä varsin kuumaksi ja rankaksi mätöksi.

WWE Tag Team Championship

Prime Time Players (c) vs. The New Day

2b

Prime Time Players nousi joukkuemestariksi Money in the Bankissa, kun O’Neil ja Young päihittivät New Day’n eli Xavier Woodsin ja Big E:n. New Day’n kolmas jäsen, Kofi Kingston, ei ollut kuitenkaan silloin läsnä. Miten käy siis nyt, kun New Day on kokonainen – ja Prime Time Players ”alivoimalla”?

Veikkaus: Tämä veikkaus saattaa mennä metsään, mutta luulen, että New Day voittaa ja katkaisee Prime Time Playersin mestaruuskauden alkutekijöilleen. Prime Time Players on toisaalta ollut hyvässä vireessä, ja markkasin kuin hullu, kun O’Neil kyykytti JBL:ää selostamossa, mutten usko, että joukkue pysyy mestarina järin pitkään. Voin tietysti olla väärässä, ja O’Neil on kieltämättä niin karismaattinen, että ehkä Prime Time Playersille annetaan kunnollinen mahdollisuus loistaa. New Day’n voitto tuntuu yhtä kaikki todennäköisemmältä, koska New Day kykenee painimaan hyvän matsin joukkuetta kuin joukkuetta vastaan.

Toivomus: Olin vielä toukokuussa todella kova New Day -fani, mutta fanitukseni on lähtenyt vähitellen laskukiitoon. Rakastan heitä ja erityisesti Big E:tä yhä, mutta ehkäpä se paras potentiaali on jo historiaa. Prime Time Playersin kausi kiinnostaa siksi rahtusen enemmän. Toisaalta painillisesti New Day on niin paljon parempi kuin Prime Time Players, etten oikeastaan tiedä, kumpaa tiimiä tahdon kannustaa. Toivotaan siis edes kuumaa matsia, jossa yleisö on elävästi messissä!

Mitä kannattaa odottaa: Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa tässä eniten se, miten JBL suhtautuu O’Neiliin. Titus omisti Bradshaw’ta niin pahasti, että tuntui siltä kuin JBL olisi ollut aidosti näreissään. Parasta olisi, jos Prime Time Players voittaisi ja ärsyttäisi sitten JBL:ää kutsumalla hänet kehään tanssimaan. O’Neil vs. JBL voisi oikeastaan jopa toimia jonkinlaisena SummerSlam-matsina.

Singles Match

Roman Reigns vs. Bray Wyatt

3b

Battleground on minun mielestäni kolmen ottelun tapahtuma. Yksi niistä kolmesta on tämä Roman Reignsin ja Bray Wyattin matsi, joka on hieno osoitus siitä, kuinka WWE osaa luoda uusia supertähtiä. Tiedän kyllä, että monen mielestä Reignsin ja Wyattin kohdalla on tehty virheitä (ja paljon), mutta joka tapauksessa jo tuo tämän tekstin yllä oleva banneri on tietyllä tavalla suurenmoinen. Kuvassa on kaksi jykevää hahmoa, joista molemmat elämää suurempia: Reigns ristiriitaisena sankarina ja Wyatt täysin uniikkina monsterina. Modernia WWE:tä, joka ei turvaudu nostalgiaan tai kehäraakkeihin – hiton jees!

Kyseessä on kaiken lisäksi yksi parhaimmista Wyattin feudeista. Paljon on vielä kesken, ja feudi tulee todennäköisesti jatkumaan vähintään SummerSlamiin saakka, mutta ainakin tähän asti kaikki on tehty juuri oikein. Reigns on vaikuttanut sympaattiselta kovanaamalta ja Wyatt sydämettömältä hirviöltä. Juuri tämä on oikea tapa käsitellä Reignsiä, mikäli WWE tahtoo tehdä hänestä rakastetun sankarin. Olen lisäksi tykännyt feudin teemasta, joka peilaa todellisuutta. ”Anyone but you, Roman” kun sattuu olemaan lause, johon voi aika hyvin kiteyttää alkukevään atmosfäärin. Mutta vaikka moni meistä kapinoi sinua vastaan ja oli todella suivaantunut menestyksestäsi, Roman, niin tokkopa kukaan meistä sentään toivoi sitä, että Bray Wyattin kaltainen kummajainen alkaisi ahdistella perhettäsi…

Veikkaus: Kirjoitin aiemmin, ettei R-Truthista voi koskaan tietää, mutta Bray Wyattista voi tietää vielä harvemmin. Ottelu voi päättyä oikeastaan miten tahansa: puhtaasti, likaisesti, kesken tai jopa jo ennen kuin kehäkello koskaan soi. Matsissa voidaan nähdä myös vierailevia tähtiä. Esimerkiksi Dean Ambrose saattaa tulla tukemaan toveriaan Reignsiä, enkä pitäisi poissuljettuna myöskään Luke Harperin sekaantumista ottelun kulkuun. Veikataan nyt kuitenkin Wyattin voittoa, jonka Bray nappaa jollain likaisella konstilla.

Toivomus: Toivon todella rankkaa ottelua, jossa Reigns ja Wyatt hakkaavat toisiaan armotta. Myös todellinen ylibuukkaus on tervetullut lisäys, sillä tämä on nimenomaan sellainen matsi, jota sekaantumiset, tuomarin sekoilut, sähkökatkokset sun muut keinot ainoastaan avittavat.

Mitä kannattaa odottaa: Luvassa on jännittävä matsi, joka voi päättyä miten tahansa. Painillisesti kyseessä tuskin on mikään upea ottelu, mutta eipä tämän edes kuulu olla sellainen. Kyseessä on verenhimoinen kostoretki, ja sellaisena tämä voi olla tosi hyvä koitos.

WWE United States Championship

John Cena (c) vs. Kevin Owens

4b

Joka kesänä WWE:ssä nähdään yksi kuvio, joka on ylitse muiden. Tänä vuonna se kuvio on ollut John Cenan ja Kevin Owensin feudi, joka on tarjonnut jo kaksi unohtumatonta taistelua. Battlegroundissa kuvio kasvaa trilogiaksi ja on kuumempi kuin koskaan aikaisemmin. Ylimielisesti ja itsevarmasti vielä ennen NXT-mestaruutensa menettämistä käyttäytynyt Owens on nyt varpaillaan ja hädissään, kun taas Cena on pysynyt koko ajan ennallaan. Kestääkö tulokkaan pää, kun panoksena on pelkän maineen ja kunnian lisäksi arvostettu mestaruus?

Veikkaus: Todella vaikea tapaus veikattavaksi. Kertoimet ovat minun pääkopassani tällaiset: Cena 2,0 ja tasapeli 2,0 ja Owens 2,0. En todellakaan siis lähtisi lyömään tästä matsista vetoa. Tässä voin kuitenkin veikata turvallisesti: uskon, että ottelu päättyy tasapeliin. Matsi on pidempi ja rajumpi kuin Elimination Chamberin tai Money in the Bankin ottelu, mutta puhtaasti se ei tule päättymään. Molemmat voivat esimerkiksi pysyä kanveesissa niin pitkään, että tuomari ehtii laskea kymmeneen, jolloin ottelu jää voittajaa vaille. SummerSlamissa nähdään sitten revanssi, joka on Best of Three Falls -matsi.

Toivomus: Tismalleen sama kuin veikkaukseni. Owens ei mielestäni tarvitse mestaruutta vielä tässä vaiheessa, ja Cenan mainio U.S. Open Challenge saa jatkua vielä ainakin kuukauden verran. SummerSlamissa sitten vyö ja feudin voitto Owensille, ja Cena saa ansaitusti luvan palata takaisin päämestaruuskuvioihin.

Mitä kannattaa odottaa: Muistutusta siitä, miksi rakastamme tätä lajia. Cena ja Owens ovat tällä hetkellä koko painimaailman parhaimmistoa ja ottelevat erinomaisia matseja aina. Mitä sitä muuta höpisemään – this is awesome!

WWE World Heavyweight Championship

Brock Lesnar vs. Seth Rollins (c)

5b

Kaikki alkoi Night of Championsissa 21.9.2014. ”Mr. Money in the Bank” Seth Rollins hyökkäsi Brock Lesnarin kimppuun ja iski hänelle Curb Stompin. Silloin The Beast Incarnate identifioi Seth Rollinsin ja alkoi kutsua häntä nimellä ”Mr. Curb Stomp”. Royal Rumblessa 2015 Lesnar ja Rollins kohtasivat jälleen, John Cena seuranaan. Mr. Curb Stomp kävi pari kertaa jo lähellä, mutta Peto sanoi viimeisen sanan. Rollins ei kuitenkaan luovuttanut; hän tiesi, että on olemassa keino, jolla voi päihittää jopa Brock Lesnarin kaltaisen olennon. WrestleManiassa se keino realisoitui. Rollins lunasti Money in the Bank -salkkunsa ja nousi mestariksi selättämällä Lesnarin haastajan, Roman Reignsin. Peto sekosi, mutta kuin käärme Rollins pääsi pälkähästä. Vaan eipä ole olemassa sellaista kiveä, jota Brock Lesnar ei kääntäisi etsiessään koloa, jonka suojaan Rollins mestaruusvöineen luikertelee.

Veikkaus: Voisi toisaalta uskoa, että Rollins aiheuttaa joko itselleen tai Lesnarille diskauksen ja karkaa taas mestarina paikalta pois. En kuitenkaan usko niin, sillä luulen, että Wyatt vs. Reigns ja Cena vs. Owens päättyvät molemmat epäselvästi. Näin ollen olisi yksinkertaisesti liikaa, jos myös tämä matsi päättyisi ristiriitaisesti. Brock Lesnar siis selättää Rollinsin, ja siihen loppuu Sethin laulu.

Toivomus: Toivon samaa eli Lesnarin voittoa. Mielestäni olisi siistiä nähdä SummerSlamissa revanssi niin, että roolit olisivat toisin päin: Lesnar mestari, Rollins haastaja. Tämä ottelu ikään kuin karaisisi Rollinsia, joka tappiostaan suivaantuneena uskaltaisi haastaa Lesnarin rohkeammin SummerSlamissa. Toivon myös, että ottelu muistuttaa rakenteeltaan Lesnarin ja Kofi Kingstonin välistä taistoa. Rollins siis pysyy hetken hengissä pakenemalla Brockia ja piikittämällä häntä yllättävillä kierrepotkuilla sun muilla vastaavilla teoilla, kunnes Lesnar sekoaa ja tuhoaa Sethin täydellisesti.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä saattaa varsin hyvin olla match of the year. Brock Lesnar on mielestäni maailman paras showpainija, ja Seth Rollins on niin ikään huikea ottelija. Ainoastaan likainen lopetus voi tehdä tälle matsille hallaa, mutta puhtaana puolituntisena painimatsina tästä voi tulla jotain ikimuistoista. Tätä on odotettu, ja nyt me sen saamme. Lesnar, Rollins ja taistelu maailmanmestaruudesta. Just bring it!

Battleground 2015 ei välttämättä vaikuta maailman parhaimmalta tapahtumalta, mutta se on joka tapauksessa show, jota ei voi missään nimessä missata. Kiitos siitä kuuluu kahdelle todelliselle huippumatsille eli Cena vs. Owensille ja Lesnar vs. Rollinsille. Myös Wyatt vs. Reigns vaikuttaa kovan luokan ottelulta. Kaiken lisäksi tapahtumaan on huhupuheiden mukaan osallistumassa pari äärimmäisen kiinnostavaa nimeä, joten eipä tässä taida olla mitään muuta ratkaisua kuin katsella tapahtuma suorana lähetyksenä yökahdesta aamukuuteen. Se tulee olemaan sen väärti.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Arvio: New Heights 2015

Next post

Nitro vs. Raw III (22.1.1996)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *