EnnakotWWE

Ennakko: Elimination Chamber 2015

Sijainti: Corpus Christi, Teksas (American Bank Center)

Lähetys: 1.6.2015 (2.00–6.00 Suomen aikaa)

Teemakappale: The Offspring – Coming For You

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

WWE Intercontinental Championship
Elimination Chamber Match

R-Truth vs. Sheamus vs. King Barrett vs. Ryback vs. Dolph Ziggler vs. Rusev

2

Tämä tapahtuma on historiallinen muutamasta syystä, joista yksi on se, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Intercontinental-mestaruudesta otellaan Elimination Chamber -ottelussa. Historiallisen kunnian saa kuusi miestä, joista yksi on tosin ainakin tämän kirjoituksen aikana kysymysmerkki: entinen United States -mestari Rusev nimittäin loukkasi nilkkansa tuoreimmassa SmackDownissa, mikä voi tarkoittaa sitä, ettei bulgaari ottele ottelussa laisinkaan. WWE:n house show -tapahtumissa Rusevin paikan on ottanut Kevin Owens, mutta kuka toimii miehen paikkaajana tässä ottelussa?

Matsin taustatarina on yhtä traaginen kuin Rusevin kohtalo. Se juurtuu ex-mestari Daniel Bryaniin, joka joutui luovuttamaan vyönsä pois kärsittyään jälleen kerran vakavan loukkaantumisen. Nyt vyölle etsitään uutta kantajaa, jonka taakka on kaikkea muuta kuin helppo.

Veikkaus: Ehkä se vahvin ennakkosuosikki on aina yhtä luotettava Sheamus, joka on paitsi takuuvarma suorittaja myös momentumia täynnä. Toisaalta myös Dolph Ziggler on mies, johon voi luottaa ja jolla on tavalla ja toisella kuuma juonikuvio tukenaan. Sheamus ja Ziggler ovat siis todennäköisimmät voittajat, kun taas Rybackin ja King Barrettin kohtalo eli tappio vaikuttaa sinetöidyltä. R-Truth voisi olla eräänlainen (kuvaannollinen) musta hevonen, sillä Truth on ollut yllättävän voitokas koko alkuvuoden ajan, mutta tokko Truth mestariksi sentään nousee. Jokerikortti eli Rusevin (mahdollinen) paikkaaja on sitten tietysti asia erikseen ja mahdoton veikattava. Valitsen sinut, Sheamus.

Toivomus: Olisin toivonut Ruseville voittoa ja uutta nousua, mutta nyt kävi näin. Hyvä korvike voisi tässä tilanteessa olla se, että Ziggler voittaa ja ajautuu sitten Rusevin paluun myötä kovaan Intercontinental-feudiin bulgaarin kera. Myös Rybackin voitto voisi toisaalta tuntua kivalta, koska Big Guy ei ole vielä koskaan voittanut minkään sortin mestaruutta WWE:ssä. R-Truth olisi niin ikään mukava voittaja, sillä hänkään ei ole liiemmin vöitä WWE:ssä saavuttanut. Sheamus ja Barrett sen sijaan ovat saaneet jo tarpeeksi, eikä heistä kumpikaan maistu juuri tällä hetkellä hevin houkuttelevalta mestarilta.

Mitä kannattaa odottaa: Toivottavasti matsi on viihdyttävä ja vauhdikas koitos, jossa jokainen laittaa itsensä likoon. Mitään ikimuistoista mestariteosta tästä on kaiken järjen mukaan turha odottaa, koska line-up on (varsinkin Rusevin todennäköisen poissaolon takia) aika köyhä, mutta toisaalta moni Elimination Chamber -ottelu on kyllä onnistunut yllättämään ”kehnoista painijoistaan” huolimatta myönteisesti. Eiköhän tästä siis ihan passeli avausmatsi saada.

Singles Match

Neville vs. Bo Dallas

6

Bo Dallas ja Neville edustavat WWE:n uutta NXT-sukupolvea ja ovat molemmat entisiä NXT-mestareita. Se tuntuu tavallista suuremmalta nyt, kun NXT on ottanut mm. Takeover: Unstoppable -tapahtuman myötä paljon tuulta alleen ja kerännyt huomiota enemmän kuin koskaan ennen. Tämä Bo’n ja Nevillen koitos on siksi ajoitettu mielestäni juuri oikein.

Ottelun juonikuvio on yksinkertainen. Neville – NXT:n historian pitkäaikaisin mestari – katkaisi Bo’n kananlennon voittamalla häneltä NXT:n mestaruuden viime vuoden helmikuussa. Nyt Dallas, tuo katkera ja kateellinen olio, tahtoo kostaa kaiken. Vaan miten käy Bo’n koston, kun vastassa on Nevillen kaltainen taitava ja kaiken lisäksi suivaantunut mies?

Veikkaus: Olen melko varma, että ottelu päättyy Nevillen voittoon, sillä britti tarvitsee nostetta ja nopeasti. Bo se sen sijaan on erilaisessa tilanteessa ja täysin valmis uhrattavaksi. Tietysti vaihtoehtona voi olla pidempi feudi, joka saa lähtölaukauksensa Dallasin likaisesta voitosta, mutta sen Payback-tapahtuman pettymyksellisen Barrett-matsin jälkeen on todennäköisempää, että Neville palaa vauhdilla voittajaksi.

Toivomus: Neville on atleettisesti täydellinen painija, mutta miekkosen hahmo on kyllä auttamatta todella tylsä. Kannustan siksi Bo’ta, jonka rooli on puolestaan mainio. Toivomukseni on, että Dallas pysyy aina askeleen Nevilleä edellä ja on se engelsmannin oma kryptoniitti, jonka Neville lopulta kuristaa kuin kalkkunan.

Mitä kannattaa odottaa: Bo ja Neville voisivat otella pitkän ja hienon matsin, mutta tässä tapahtumassa heillä lienee erilainen tehtävä. Todennäköisesti ottelu kestää kymmenisen minuuttia ja sisältää tyypillisen tarinan: Neville dominoi alkuun, kunnes tekee virheen ja loukkaa raajansa. Se johtaa Bo’n dominanssiin, joka kestää loppumetreille saakka. Lopussa Neville tietysti yllättää Bo’n jollakin kovalla potkulla ja sinetöi taistelun Red Arrow’lla nimiinsä.

WWE Divas Championship
Triple Threat Match

Nikki Bella (c) vs. Paige vs. Naomi

5

Kun Naomi yllätti koko WWE-universumin hyökkäämällä Paigen kimppuun eräässä huhtikuisessa Raw’ssa, nainen muuttui totaalisesti. Ennen niin iloisesti hymyillyt ja käyttäytynyt Naomi oli yhtäkkiä jääkylmä narttu, joka vieläpä lyöttäytyi yhteen pahamaineisen Taminan kanssa. Samalla Nikki (ja Brie) Bella alkoi tehdä päinvastaista muutosta. Ei Nikki vieläkään se kaikista puhtain pulmunen toki ole mutta joka tapauksessa erilainen kuin ennen. Paige sen sijaan on kolmikosta ainut, joka on pysynyt omana itsenään eli määrätietoisena mutta fanitettuna ja arvaamattomana naikkosena. Elimination Chamberissa kyseisen kolmikon riidat yhdistyvät toisiinsa, mikä saattaa tarkoittaa sitä, että Nikkin 188 vuorokautta kestänyt mestaruuskausi on lähellä loppuaan.

Veikkaus: Tapaus on paha, koska jokainen voi oikeastaan voittaa. Uskon silti, että Nikki pysyy yhä mestarina; voi olla, että WWE tahtoo pyyhkiä AJ Lee’n nimen pois pitkäaikaisimman Divas-mestarin tittelistä (AJ kantoi mestaruutta 295 vuorokautta ennen kuin Paige vei häneltä vyön WrestleMania 30:n jälkeen) ja lahjoittaa ansion Nikkille.

Toivomus: Yksikään näistä ottelijoista ei herätä suuria tunteita, mutta kenties Naomin voitto voisi tehdä Divas-divisioonalle parasta. Nikki on jo nähty, ja Paigen voitto tuntuisi tässä vaiheessa antikliimaksilta, joten freesi Naomi loisi tilanteesta kiinnostavan – etenkin jos tulevaisuudessa meitä hemmoteltaisiin Taminan ja Naomin välisellä mestaruusmatsilla.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä voi itse asiassa olla yllättävän hyvä ottelu. Matsi kuulostaa jo paperilla passelilta, ja sen lisäksi naisilla on varmasti tahtoa todistaa, että kyllä myös päärosterin puolella osataan painia. Luvassa lienee siis selkeä tasonnosto Paybackin naistenmatsista, joka oli yhdentekevä ottelu.

Singles Match

John Cena vs. Kevin Owens

4

Sitten se illan varsinainen herkkupala, joka kuuluu kastiin ”ottelu, jota en uskonut näkeväni koskaan”. United States -mestari John Cena kohtaa NXT-mestari Kevin Owensin. 15-kertainen maailmanmestari ja kaiken mahdollisen jo saavuttanut WWE-supertähti kohtaa tulokkaan, joka ei ole otellut vielä kertaakaan WWE:ssä – mutta joka on paininut yhtä pitkään kuin hän. Kasvokuva, varjokuva. Kontrasti on suuri ja räikeä.

Jos tätä ottelua ajattelee tarkkaan, voinee todeta, että kyseessä on kaikkien aikojen suurin debyyttiottelu. Mieleeni ei juolahda ainuttakaan esimerkkiä, joka tuntuisi isommalta kuin Cena vastaan Owens. Jopa ne kaikista legendaarisimmat tähdet, kuten ”Stone Cold” Steve Austin, The Rock, The Undertaker ja Brock Lesnar, debytoivat melko lailla yhdentekevästi. Kevin Owensin ensimmäinen (varsinainen) WWE-ottelu on sen sijaan kaikkea muuta kuin yhdentekevä. Hän haastaa debyyttiottelussaan John Cenan – WWE:n kaanonissa kaiketi kaikkien aikojen parhaimman painijan. Eikä tässä ole kyse siitä, että pieni hiiri provosoi isoa karhua, joka tappaa hiiren leikiten, vaan siitä, että iso karhu provosoi toista karhua, vierasta sellaista. Kevin Owens on toisin sanoen uros, joka aikoo tunkeutua John Cenan reviirille, ja John Cena on niin ikään uros, joka aikoo puolustaa omaa reviiriään viimeiseen saakka. Kyse on elämän ja kuoleman ottelusta, jossa toinen voittaa ja toinen häviää, vaikkei kummallakaan – ei varsinkaan Owensilla – ole varaa hävitä.

Veikkaus: Nyt on ilo kirjoittaa, että en yksinkertaisesti osaa vastata. Tilanne on niin uniikki, että mikä tahansa on mahdollista. Cenan puhdas voitto voisi lyödä kapuloita Kevinin rattaisiin, mutta toisaalta Cena on 15-kertainen maailmanmestari ja 15-kertaisen maailmanmestarin myös kuuluu voittaa. Owensin puhdas voitto olisi sen sijaan uskomaton šokki, joka johtaisi tuntemattomaan. Tasapeli, diskaus tai uloslasku on niin ikään mahdollinen ja varsin turvallinen ratkaisu, mutta ehkä tässä tapauksessa jo liian turvallinen. Kyseessä on niin iso ottelu, että ehkä WWE aikoo pelata isoilla panoksilla päätyyn asti. Veikkaukseni on siis puhdas ratkaisu, mutta että kummalle? Sitä en tiedä enkä myöskään tahdo tietää ennen kuin kehäkello soi ja ottelu päättyy jommankumman painijan voittoon.

Toivomus: Toivon samaa kuin veikkaan. Tasapeli, diskaus tai uloslasku olisi tässä paha pettymys, kun taas kumman tahansa puhdas voitto tuntuisi uskomattomalta. Mitä Kevin Owens tekee, jos hän häviää? Mitä John Cena sanoo, jos hän häviää? Puhdas ratkaisu johtaa siis joka tapauksessa kiinnostavaan tulevaisuuteen, joka luo hahmoihin lisää syvyyttä. Toki myös esimerkiksi diskauksella on mahdollista syventää hahmoja ja koko juonikuviota ylipäätään, jos vaikkapa Owens kiduttaa Cenaa terästuolilla tai jollain muulla aseella väkivaltaisesti, mutta puhdas ratkaisu antaisi tehokkaimman ensivaikutelman.

Mitä kannattaa odottaa: Jos tapahtuma järjestettäisiin New Yorkin, Chicagon tai Philadelphian kaltaisessa kaupungissa, ottelu voisi olla peräti viiden tähden matsi. Corpus Christi on ikävä kyllä kaikkea muuta kuin New York, Chicago tai Philadelphia, mikä tarkoittaa sitä, että yleisö on luultavasti aika hiljainen. Se on hallaa tällaiselle koitokselle, jossa tunnelma ja tarinankerronta ovat varsinaista painia tärkeämmässä roolissa. Toisaalta kehässä on John Cena, joka saa missä tahansa yleisön sekaisin, joten ehkä huolehdin nyt turhaan. No, oli miten oli, Cena vastaan Owens tulee olemaan ottelu, jota me muistelemme vielä vuosien päästä.

WWE Tag Team Championship
Elimination Chamber Match

Los Matadores vs. The Ascension vs. The Lucha Dragons vs. Tyson Kidd & Cesaro vs. The New Day (c) vs. Prime Time Players

1

Myös tämä matsi on Intercontinental-mestaruudesta oteltavan Elimination Chamber -ottelun tavoin historiallinen tapaus: kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kammiossa nähdään joukkuepainia. Ottelun sääntöjen mukaan joukkue eliminoituu, kun jompikumpi sen jäsenistä luovuttaa tai joutuu selätetyksi. Painijoiden on siis pakko pitää itsensä lisäksi myös kumppaneitaan silmällä, tai muuten voitto voi lipsahtaa sivu suun.

Veikkaus: Eiköhän New Day’n mestaruuskausi jatku vielä ainakin Money in the Bankiin asti. Oikeastaan ainut varteenotettava haastaja on Tyson Kiddin ja Cesaron joukkue, joka voi nousta helposti uudestaan mestariksi. Ascension on momentumia vailla, Prime Time Players vasta nousemassa takaisin ihmisten tietoisuuteen ja Lucha Dragons tavallaan liian tuore tiimi mestariksi. Los Matadores voisi toisaalta yllättää, ja pidän joukkuetta ottelun jokerikorttina, mutta todennäköisin on yhtä kaikki New Day’n voitto.

Toivomus: Toivon, että New Day häviää. Rakastan New Day’tä ja tahdon joukkueelle pelkkää hyvää, ja nimenomaan siksi tappio olisi tässä vaiheessa hyvä ratkaisu. Se näet pitäisi trion tuoreena toisin kuin liian pitkä ja kulahtanut mestaruuskausi, joka imee joukkueesta mielenkiintoa kuin hyttynen ihmisestä verta. Esimerkiksi Lucha Dragonsin yllätysvoitto olisi mielestäni näppärä veto, joka voisi johtaa tulikuumaan feudiin New Day’n kanssa. Myös Tyson Kiddin ja Cesaron joukkueen voitto maistuisi hyvältä, sillä tykkään kaksikosta koko ajan enemmän ja enemmän; joukkue on puhtaan urheilullisena tiiminä piristävän aito ja oikealla tavalla väritön läiskä muutoin varsin räikeässä joukkuedivisioonassa.

Mitä kannattaa odottaa: Uskon, että tämä tulee olemaan painillisesti koko tapahtuman paras matsi. Kannattaa siis odottaa päätöntä äksöniä, jossa nähdään sekopäisiä spotteja ja tiukkaa jännitystä. Ei muuta kuin kaljatölkki käteen ja hymyä huulille, siis.

WWE World Heavyweight Championship

Seth Rollins (c) vs. Dean Ambrose

3

Kuka olisi uskonut, että CZW-painija Jon Moxley ja The Age of the Fall -jäsen Tyler Black tulisivat taistelemaan toisiaan vastaan maailmanmestaruudesta Vincent Kennedy McMahonin World Wrestling Entertainmentissa? Tokkopa kovin moni, ja vielä hämmentävämmäksi tilanteen muuttaa se, että tapaus muistuttaa varsin paljon The Rockin ja ”Stone Cold” Steve Austinin legendaarista feudia, jossa paholaiselle eli The Corporationille sielunsa myynyt The Rock koetti pitää kynsin ja hampain mestaruudestaan kiinni väkivaltaista haastajaansa, Austinia, vastaan. Ambrose on siis kuin Austin, Rollins kuin Rock ja Authority kuin Corporation. Melkoinen sykli, vai mitä…

No, ei se mitään. Oli kuvio kuinka arkaainen tahansa, fakta on se, että Dean Ambrose ja Seth Rollins ottelevat WWE World Heavyweight -mestaruudesta Elimination Chamber -tapahtuman pääottelussa (ainakin todennäköisesti – toki myös Cena vs. Owens voi olla illan viimeinen matsi). Toinen fakta on se, että saamme takuuvarmasti mainion mestaruusmatsin. Ambrose ja Rollins painivat vastakkain täydellisesti, ja kun panoksena on panoksista suurin, kaksikko vaihtaa tavallista isomman vaihteen silmään. Kiitos jo etukäteen tästä ottelusta, Vince!

Veikkaus: Seth Rollins voittaa. Se on tämän ottelun ainoa heikko puoli, ennalta-arvattavuus. En usko, että Ambrosella on pienintäkään mahdollisuutta nousta mestariksi. Toisaalta se kyllä luo otteluun omalaatuista jännitystä. Jos on täysin varma jommankumman ottelijan voitosta, ja matsin aikana alkaa yllättäen näyttää siltä, että ottelu voi kuin voikin päättyä toisin, uppoaa katsojana kutkuttavaan tilaan. Eikä sitä loppujen lopuksi koskaan tiedä sataprosenttisesti, sillä WWE:ssä kaikki on mahdollista. Ehkä Ambrose voittaa nyt ja Rollins sitten vaikka Money in the Bankissa, jotta SummerSlamiin saadaan se (huhupuheiden mukaan) suunniteltu Rollins vs. Lesnar? Toisaalta Rollinsin ja Lesnarin ottelu on jo itsessään niin iso, ettei se tarvitse mestaruutta laisinkaan. Jopas muuttui ”satavarma” lopputulos nopeasti kyseenalaiseksi…

Toivomus: Olen kirjoittanut näin ennenkin, mutta sanotaan nyt vielä, että toivon Rollinsin häviävän. Seth on mielestäni parempi haastajana kuin mestarina, ja Ambrosen voitto loisi WWE:stä rutkasti kiinnostavamman. En siis kuitenkaan millään lailla vastusta Rollinsin kautta tai menestystä, vaan lähinnä tätä Authority-kuviota, joka ei ainakaan allekirjoittanutta nappaa juuri yhtään. Ambrose mestariksi ja Roman Reignsiä vastaan feudaamaan, jolloin saamme todistaa 2010-luvun ”Sting vs. Lex Luger -feudia”, sanon minä. Se olisi kiinnostavampaa viihdettä kuin tämä nykyinen, paikoillaan junnaava hierarkkinen kamppailu.

Mitä kannattaa odottaa: Jos olet nähnyt Ambrosen ja Rollinsin välisiä matseja, tiedät kyllä. Ottelu on todennäköisesti erinomainen ja kaiken lisäksi dramaattinen, sillä The Authority tulee varmasti tekemään kaikkensa, jotta mestaruus pysyy Seth Rollinsin nimissä. Matsista voi siis kuoriutua attitude-henkinen taistelu, johon sekaantuu J & J Securityn ja Kanen lisäksi mahdollisesti jopa Triple H ja Roman Reigns. Draamaa, toimintaa ja jännitystä. Olen valmis.

Kokonaisuutena Elimination Chamber 2015 vaikuttaa oikein hienolta tapahtumalta. Kortista muodostuu kokonaisuus, jossa ei ole ainuttakaan heikkoa lenkkiä ennakkoon. Jos ilta buukataan hyvin, ja matsit menevät niin kuin niiden pitäisi mennä, tapahtumasta voi tulla päärosterin vastine viime marraskuun NXT Takeover: R-Evolutionille. Peukalot siis pystyyn ja herätyskello soimaan, jos meinaa tapahtuman katsella suorana lähetyksenä!

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Äänite: Raakalaiset

Next post

Arvio: Elimination Chamber 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *