EnnakotNJPW

Ennakko: G1 Climax 29 (B-lohko)

Maailman suurin yksilöturnaus G1 Climax alkaa lauantaina 6. heinäkuuta 2019. Kuusi viikkoa kestävässä turnauksessa selvitetään New Japan Pro-Wrestlingin kärkikasti ja Tokyo Domessa järjestettävän Wrestle Kingdomin pääottelun haastava osapuoli.

Tässä kaksiosaisessa ennakossa esitellään kaikki turnauksen 20 osallistujaa sekä pohditaan jokaisen mahdollista menestystä tämän vuoden turnauksessa. Tasapainon nimissä esitellään toinen mielipide Smarksiden Discord-käyttäjiltä. Sokerina pohjalla listataan myös herkullisimmat otteluparit.

Toisessa osassa tutustutaan B-lohkoon, jossa korkean profiilin ensikertalaiset kohtaavat turnauksen historiallisesti menestyneimpiä ottelijoita.


Tetsuya Naito

Historia G1:ssä: 10. osallistumiskerta, 10. vuosi peräkkäin. Voittanut 2013 ja 2017. Hallitseva IWGP Intercontinental -mestari.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon sekä koko turnauksen voittaja.

Analyysi: Vuonna 2013 Tetsuya Naiton voitto herätti suurta välinpitämättömyyttä. Nuori hymyilevä babyface päihitti ykköstykki Tanahashin, mitä pidettiin aikanaan typeränä päätöksenä. Naiton vastaanotto muuttui välinpitämättömyydestä aidoksi vihaksi, sillä nuorta tähteä ei ollut otettu vastaan sankarina NJPW:n yrityksistä huolimatta. Naitoa buuattiin, ja mestaruusottelu Okadaa vastaan äänestettiin illan toisiksi viimeiseksi otteluksi Naiton suureksi häpeäksi. Tanahashin ja Nakamuran IWGP Intercontinental -mestaruus oli se ottelu, jonka fanit halusivat nähdä.

Mestaruusottelunsa hävinnyt Naito haudattiin nopeasti keskikorttiin odottamaan parempia päiviä. Vuonna 2015 Naito matkasi Meksikoon, ja tähtipöly muuttui joksikin muuksi. Meksikosta palasi välinpitämätön painija, joka viisveisasi yleisöstä, tuomarista tai vastustajasta. Naiton hahmonmuutos muutti lähes yhdessä illassa koko fanikannan suhtautumisen Naitoa kohtaan. Naitosta tuli tähti, joka paiskoi vihaamaansa Intercontinental-vyötä ympäriinsä raikuvien suosionosoitusten saattelemana.

Yhden mestaruuskauden ja G1 Climax -voiton jälkeen Naiton suurta nousua odotettiin tapahtuvan. Okada osoitti olevansa kuplahallin herra, ja Naito poistui tyhjin käsin odottelemaan uutta mahdollisuutta. Okadan ja Naiton uusi kohtaaminen Wrestle Kingdomin kehässä on vääjäämätöntä, mutta ennen sitä on Naiton kuljettava yhden G1-turnauksen pituinen matka. Naiton kruunajaisia on valmisteltu jo lähes kaksi vuotta toden teolla, ja matkan varrella miehestä on muodostunut Japanin suosituin aktiivinen painija. Tämän miehen kaikki haluavat nähdä voittavan.

Mestaruusottelu ja voitto Okadasta on Naiton Destino. Matka ei tule olemaan helppo, sillä B-lohko koostuu useista painijoista, joiden kanssa Naitolla on historiaa. Takagi, Taichi, Ishii ja Gotoo ovat kaikki painijoita, joilla on syvä suhde Naiton kanssa niin joukkuetovereina kuin  arkkivihollisina. Tie ei tule olemaan helppo.

Ennustin A-lohkon ennakossa Tanahashia toiseksi finalistiksi. New Japan ei arastele säästellä merkkiotteluitaan jopa vuosiksi, esimerkkinä Naiton ja Okadan yksilöottelut. A-lohkon voittajaksi ennustamani Tanahashi ei ole kohdannut Naitoa yksilöottelussa kahteen vuoteen. Naiton suutariksi jäänyt voitto vuonna 2013 tapahtui Tanahashin kustannuksella, joten näemmekö nyt ympyrän sulkeutuvan ja Naiton nousun Tanahashin yläpuolelle?

Toinen mielipide: ”Naito on Jay Whiten ohella lohkonsa loogisin voittaja, jonka oletan pääsevän finaaleihin asti. Kysymys kuuluukin, että onko Gedon ikuinen Naito-projekti viimein valmis – voittaako Naito ja päihittääkö hän viimein Okadan Wrestle Kingdomissa? G1-voitot vuosina 2013 ja 2017, joista kumpikaan ei päättynyt IWGP Heavyweight -mestaruuden voittoon Wrestle Kingdomissa, voisivat puoltaa sitä, että nyt olisi viimein se vuosi, mutta itse odotan ikuisuusprojektin jatkoa. Naito on finaalissa, mutta häviää.” –Mystinen P Pirkanmaalta

Matsitärpit: vs. Takagi, vs. Ishii, vs. Taichi


Tomohiro Ishii

Historia G1:ssä: 7. osallistumiskerta, 7. vuosi peräkkäin.  Hallitseva NEVER Openweight -mestari.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alaviisikko.

Analyysi: Tomohiro Ishii on rakastettu pikkumörssäri, joka toimittaa aina illan parhaimpia otteluita. G1 Climaxissa mies on usein ollut keskivaiheilla lohkoa, mikä on myös odotettavissa tällä kertaa. Vaikka voittoa ei turnauslohkossa tultaisi näkemään, tulee mies toimittamaan vähintään yhden huippuottelun.

Toinen mielipide: ”Ishiillä ei ihan loputtomiin ole enää uraa jäljellä, mutta en usko hänen nousevat puoliväliä ylemmäs. Tämän turnauksen tarkoituksena Ishiin osalta lienee löytää hänelle uusia haastajia NEVER Openweight -mestaruudelle. Sanoisin, että maksimipistemäärä tästä turnauksesta Ishiille on kahdeksan.” –PZ

Matsitärpit: vs. Takagi, vs. Taichi


Juice Robinson

Historia G1:ssä: 3. osallistumiskerta, 3. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alaviisikko.

Analyysi: Mehumies Robinson on keskikortin herra, joka on vuosi vuodelta parantanut taitojaan. Räväkästä olemuksestaan tunnettu Robinson on kuitenkin lähiviikkoina jäänyt jalkoihin Jon Moxleyn debyytin myötä. En odota suurempaa menestystä, mutta kosto Moxleylle olisi mehukas.

Toinen mielipide: ”Juice on rakastettava sympaattinen ja työteliäs hahmo, jonka menestys G1-turnauksissa on ollut heikko, mutta tänä vuonna saattaa yllättää parilla tärkeällä selätyksellä.” –Afresh

Matsitärpit: vs. Moxley, vs. Ishii, vs. Naito


Toru Yano

Historia G1:ssä: 14. osallistumiskerta, 13. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alaviisikko.

Analyysi: New Japanin ikioma hupiukko ja bisnesmies. Yanon ottelut eivät tule olemaan workrate-festivaaleja, mutta viihdyttävät paatuneintakin painifania. Todennäköisesti odotettavissa muutama yllätysvoitto Yanon ketkumaisen luonteen takia, mutta en uskalla ennustaa suurempaa menestystä.

Toinen mielipide: ”Täysin tarpeeton, epähauska, kulahtanut ja oikealta painijalta paikan vievä akti. Tulee kai pilaamaan jonkun suuremman nimen turnauksen yllätysvoitolla – kohtalo, jota en kyllä kenellekkään toivo.” –Komzu

Matsitärpit: vs. Moxley, vs. Taichi, vs. Cobb


 

Hirooki Goto

Historia G1:ssä: 12. osallistumiskerta, 12. vuosi peräkkäin.  Vuoden 2008 voittaja.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon yläviisikko.

Analyysi: Ikuinen kakkonen, jonka voiton perään haikaillaan vuosi vuoden perään. Goton ura on jäänyt vakaalle raiteille, eikä suurempaa menestystä tulla näkemään. Vahvaa turnausmenestystä kuitenkin on odotettavissa, sillä Gotolla on tapana menestyä hyvin turnauksissa häviten loppumetreillä.

Toinen mielipide: ”Gotolle uskon tämän olevan menestykäs turnaus, sillä tämän pitkällä poissaololla kehästä on oltava jokin selitys. Lisäksi Goto on yksi parhaita painijoita, joten totta kai hyviä tuloksia on luvassa.” –Komzu

Matsitärpit: vs. Ishii, vs. Naito, vs. Cobb


Jay White

Historia G1:ssä: 3. osallistumiskerta, 3. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon toinen sija.

Analyysi: Yksi turnauksen arvaamattomimmista nimistä. Whiten nousu vuoden sisään on ollut yksi mielenkiintoisimpia projekteja, mitä New Japan on toteuttanut aikoihin. Yleisö ei ole vielä täysin ottanut Whitea omakseen, mutta vahva turnaussuoritus tulee edesauttamaan nuoren uusiseelantilaisen nousua. Tulee antamaan Naitolle todella pahan vastuksen.

Toinen mielipide: ”Jay White on NJPW:n fiksuin ottelija, ei välttämättä lyö koviten, mutta lyö oikeaan aikaan. Oletettavasti lohkonsa kärkikaksikossa.” –Afresh

Matsitärpit: vs. Naito, vs. Moxley, vs. Goto


Jeff Cobb

Historia G1:ssä: Ensikertalainen.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alempi viisikko.

Analyysi: Turnauksen lakisääteinen ROH-edustaja sekä mörssärisektorin edustaja. Odotan innolla suplexsotia, joita Cobb tulee tarjoilemaan muiden mörssärisektorin möykkyjen kera. Koska kyseessä on vieraileva tähti, ei voida erikoisempaa sijoitusta odottaa. Cobbin turnausmenestyksestä voidaan tehdä johtopäätöksiä NJPW:n jatkosuunnitelmista Cobbia kohtaan.

Toinen mielipide: ”Jeff Cobb on saavuttanut maailmalla huomattavaa menestystä esimerkiksi voittamalla Battle of Los Angeles 2018:n, mutta New Japanissa hänet on enimmäkseen nähty tiimissä Michael Elginin kanssa. Elginin lähdettyä firmasta Cobb voittikin NEVER Openweight -mestaruuden ja on selvästi lähtenyt hakemaan menestystä yksinään. G1 tulee olemaan tärkeä näyttö. Pystyykö Cobb pärjäämään New Japanin huippujen kanssa?” –Prinssi

Matsitärpit: vs. Ishii, vs. Takagi, vs. Goto


 

Shingo Takagi

Historia G1:ssä: Ensikertalainen. Entinen Open the Dream Gate -mestari. Otteli Best of the Super Juniors -turnauksessa tullen toiseksi.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon yläviisikko.

Analyysi: Dragon Gaten lohikäärmepesästä New Japanin leijonanluolaan hypännyt Shingo Takagi pistettiin välittömästi Jr. Heavyweight -kuvioihin, joissa miehestä tuli nopeasti yksi ykköstaistelijoita. Ankarimmat shingomaanikot kuitenkin odottivat suu vaahdoten Takagin nousua raskaampiin kuvioihin, sillä miehen painityyli on lähempänä lariattilossauttelijaa kuin volttivilleä. Lohikäärmemiehellä on nyt näytön paikka, mutta uskon vahvasti miehen tarjoilevan yhden turnauksen parhaimmista suorituksista. Dominionissa nähty ottelu Satoshi Kojimaa vastaan oli esimakua siitä, mihin Shingo pystyy, ja odotan innolla lariattisotia. Shingo saattaa ottaa myös yllätysvoiton ystävästään Naitosta.

Toinen mielipide: ”Rukouksiini vastataan, kun Shingo siirtyy isojen poikien kerhoon ja pääsee taistelemaan oman kokoisiaan kilpakumppaneita vastaan. Ishii vastaan Takagi on valehtelematta itselleni koko turnauksen odotetuin kohtaaminen. Mitä sijoitukseen tulee, niin fiilikset ovat hieman kaksijakoiset. Yhdeksänkymmentä ottelua ilman tappiota ennen Ospreaylle kaatumista oli melkoinen saavutus, joten eihän nyt Shingoa voi hirvittävän heikosti buukata. Toisaalta junioreiden – tai vasta painoluokasta siirtyneiden – historia G1 Climaxissa ei ole kovinkaan ruusuinen. Ei taistele voitosta, mutta voi hyvinkin saalistaa ainakin yhden merkittävän päänahan.” –Zemppari

Matsitärpit: vs. Ishii, vs. Naito, vs. Goto


Taichi

Historia G1:ssä: Ensikertalainen.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alaviisikko.

Analyysi: Taichin menestystä on hankala ennustaa. Alakortissa pyörinyt Taichi on ruvennut tekemään nousua viime vuosina ja sai fanitytöt kiljumaan ilosta, kun  osallistuminen turnaukseen varmistui. Taichin suoriutuminen saattaa olla heikommasta päästä, sillä miehen paikka keskikortin vakionaamana on vääjäämätön. Muutama tähtihetki tullaan näkemään.

Toinen mielipide: ”Mies, jonka ääni on kuin tuhannen enkelin laulu! Mies, jonka housut lähtevät pois! Mies, joka tuo meille valon Miho Aben muodossa! Mies, joka vapauttaa meidät synneistämme workrate-nirvanassa! Musta Mefisto! Meidän Pyhä Keisarimme! Taichi Ishikari!” –Prinssi

Matsitärpit: vs. Ishii, vs. Moxley, vs. Whit


Jon Moxley

Historia G1:ssä: Ensikertalainen. Hallitseva IWGP US Heavyweight -mestari. Otteli WWE:ssä nimellä Dean Ambrose.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon yläviisikko.

Analyysi: Turnauksen mielenkiintoisin ja kansainvälisesti tunnetuin painija on tässä. Moxleyn pako WWE-vankilasta on herättänyt paljon huomiota, joten häntä tullaan buukkaamaan hyvin vahvasti. Ibushin tyyliin Moxleyta voidaan pitää eliminaattorina, joka pitää huolen lohkotilastojen selkeydestä. Otteluiden laatu on kysymysmerkki, sillä Moxley on otellut vain kourallisen otteluita vankilapakonsa jälkeen. Kentan lailla hänellä on paljon todisteltavaa, ja kuuden viikon jälkeen olemme paljon valaistuneempia Moxleyn kyvyistä. Odotukset menestyksestä ovat kuitenkin positiiviset, Moxleyn kaltainen maailmantähti ei helpolla kaadu ja sijoittuu korkealle.

Toinen mielipide: ”Turnauksen kiinnostavin nimi, vaikka voiton voi sulkea pois laskuista. Niittää silti menestystä, muttei päihitä suurimpia nimiä. Jokainen ottelu on kiinnostava – eritoten ensikohtaaminen Tetsuya Naitoa vastaan ja turnauksen viime metreille jätetty Juice Robinson -revanssi.” –Enska

Matsitärpit: vs. kaikki


Miten seurata tapahtumaa?

New Japan Pro-Wrestling lähettää suoratoistopalvelussaan kaikki G1 Climax -kiertueen tapahtumat suorana paitsi japaniksi myös englanniksi selostettuna. Tarkemmat otteluaikataulut näet täältäSmarkside päivittää sivuilleen uusimmat tulokset turnauksen aikana.

Riku Mikkonen

Riku Mikkonen

Yli 15 vuotta Japanin painimarkkinoita seurannut chantti-insinööri, joka vapaa-ajallaan kauppatieteilee IT-alan kasvuyrityksessä. Ajoittain tulkkailee kuuriimuja jakaakseen tietoa janoisille. Inokismin suuri vastustaja, jolla on epäterve suhde Dramatic Dream Teamin tuotoksiin.

Previous post

Ennakko: NJPW G1 Climax 29 (A-lohko)

Next post

Viisi pointtia: FCF Wrestling Sidewaysissa (7.-8.6.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *