EnnakotNJPWPuroresu

Ennakko: G1 Climax 34

Vielä on kesää jäljellä ja sehän tarkoittaa sitä, että New Japanin vuosittainen G1 Climax -turnaus on jälleen edessä. Vuoden odotetuimman turnauksen juuret ulottuvat aina vuoteen 1974 asti, mutta tutummalla G1-nimellä mennään nyt jo 34. kertaa. Mistä ennakkoasetelmista lähdetään kohti vuoden kuuminta painikarnevaalia, kun poissa ovat lukuisat viimeisen vuosikymmenen avainnimet?

Formaatti:

Turnaus alkaa tulevana lauantaina 20.7. Viime vuoden turvonneen osallistujakattauksen (32 painijaa neljässä lohkossa) jälkeen palataan tutuksi tulleeseen kahdenkymmenen painijan ja kahden lohkon malliin. Lohko-otteluissa aikaraja nousee takaisin 30 minuuttiin. Lohkon sisällä painitaan jokaista vastaan kerran, voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla. Eniten pisteitä saanut voittaa lohkonsa. Aivan liian helpoksi ei ole asioita kuitenkaan tehty, sillä tänäkään vuonna ei nähdä lohkovoittajien kohtaamista suoraan loppuottelussa. Sen sijaan molemmista lohkoista jatkoon pääsee kolme parasta. Lohkovoittajat pääsevät suoraan välieriin, kun taas muu nelikko ratkaisee jäljelle jäävät välieräpaikat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Siitä eteenpäin tie on selvä ja G1 Climaxin voitto ratkaistaan 18. elokuuta.

Kaikki tapahtumat lähetetään tuttuun tapaan suorana NJPW Worldissa japaniksi ja englanniksi selostettuna.

Osallistujat:

A-lohko:

Tetsuya Naito (LIJ)
hallitseva IWGP World Heavyweight -mestari
15. G1 Climax
paras sijoitus: voittaja (2013, 2017, 2023)

NJPW on uuden aikakauden kynnyksellä, mutta Tetsuya Naito seisoo vielä ylhäisessä yksinäisyydessään NJPW:n kulta-ajan jäljellä olevista tähdistä suurimpana. Wrestling Observerin kunniagallerian jäsen voitti viime vuoden G1 Climaxin, matkasi Tokyo Domeen ja täytti jälleen lupauksensa voittaa päämestaruus legendaarisessa hallissa ja pääsi vielä huudattamaan LIJ-huudot ilman suurempia keskeytyksiä. Keväällä vyö ehti vaihtui Jon Moxleyn käsiin, mutta Forbidden Doorissa Naito kävi hakemassa omansa takaisin juuri parahiksi G1 Climaxia varten.

Naitolla on niskassaan sekä ennakkosuosikin paineet sekä historian valtava painolasti. Hallitseva IWGP Heavyweight -mestari ei ole voittanut turnausta sitten vuoden 2000 (Kensuke Sasaki) eikä edes haistellut finaalia sitten vuoden 2007 (Yuji Nagata). Vastaavasti kahteen peräkkäiseen G1-voittoon ovat yltäneet vain Masahiro Chono (1991-92), Hiroyoshi Tenzan (2005-2006), Kota Ibushi (2019-2020) ja Kazuchika Okada (2021-2022). Tästä voidaan myös päätellä, että hallitseva IWGP Heavyweight -mestari ei ole koskaan onnistunut toistamaan G1-voittoa heti seuraavana vuotena.

Naiton neljäs G1-voitto vaikuttaa siis epätodennäköiseltä, mutta lohkon kolmesta jatkopaikasta yksi on aika varmasti Naitolle jo varattu. Jos SANADA menee viime vuonna mestarina puhtaalla pelillä lohkosta jatkoon, niin on vaikea nähdä Naiton lennon tyrähtävän jo alkumetreillä. LIJ-faneille tarjoillaan varmasti siitä huolimatta aivan tarpeeksi sydämentykytyksiä eliminointiuhan ansiosta.

Kehätoiminnan osalta myös Naito tuntee luissaan ja ytimissään menneiden vuosien kovat kolhut, joten on aina pienoinen arvoitus minkä tason Naito minäkin iltana kehään saapuu.

Ottelutärppi: vs Shingo Takagi (Night 1)

Avausillan pääottelu on herkullinen LIJ:n jäsenten välinen sarvien kalistelu. Pitkän yhteisen historian aikana kaksikko on kohdannut yksilöottelussa vain kertaalleen. Vuoden 2019 G1 Climaxissa ottelu kääntyi Naitolle. Hallitseva IWGP Heavyweight -mestari on hävinnyt lohkomuotoisessa G1 Climaxissa avausottelunsa jopa yksitoista kertaa, jatkaako Naito kaunista perinnettä?

Shingo Takagi (LIJ)
kuudes G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen sija (2021)

Menikö Shingo Takagin aika jo? Mestaruuskaapista löytyy mestaruuksia vaikka muille jakaa, myös IWGP World Heavyweight -mestaruus, mutta Takagi tuntuu lipuneen todellisesta mestaruushaastajasta keskikortin kuvioihin KOPW- ja NEVER-kuvioihin. Edellisen G1 Climaxin jälkeen Takagi ehtikin napata tutun NEVER Openweight-vyön harteilleen jopa kahteen otteeseen. Vyön painolasti on taas poissa ja Takagi voi keskittyä taas olennaiseen, ensimmäisen NJPW-turnausvoiton jahtaamiseen.

Tuntuu että povaan Takagille kerta toisensa isoa vuotta G1 Climaxissa, mutta joka kerta saa pettyä. Viime vuoden C-lohkon piti olla läpihuutojuttu, mestaruusottelu SANADAa vastaan piti olla jo melkein taskussa yhteisen LIJ-historian ansiosta, mutta sitten Gedo virnistellen vei EVILin ja David Finlayn jatkoon. Nyt kun tällä kertaa ei odota mitään, niin ehkä saa yllättyä positiivisesti. Turnauksen kaikki IWGP (World) Heavyweight -mestaruutta hallussaan pitäneet painijat (Naito, Takagi, SANADA ja EVIL) on kaikki pakattu samaan lohkoon. Nelikkoa voi pitää vanhojen saavutustensa ansiosta ennakkosuosikkina jatkoon, vaikka Takagi on nelikosta ainoa, joka ei ole koskaan päässyt lohkostaan jatkoon. Takagin mahdollisuuksien puolesta puhuu kuitenkin mainostettujen pääotteluiden määrä, yhteensä neljä kappaletta (ennen päätöskierroksen ottelujärjestyksen paljastamista), mikä ainakin vihjaa vahvasta turnauksesta. Tai sitten Gedo on muistanut, että Takagi toimittaa aina vähintään hyvän pääottelun, temppu johon Naito ei välttämättä aina enää pysty.

Kehässä Takagin rooli on olla tämän turnauksen Tomohiro Ishii, mies joka repii vastustajastaan hyvän ottelun irti vaikka väkisin. Jos Takagi ei ole mukana jommassa kummassa illan kahdessa parhaassa ottelussa, on yleensä vastustajalla peiliin katsomisen paikka.

Ottelutärppi: vs SANADA (Night 11)

Ensikohtaaminen yksilöottelussa entisten aseveljien välillä tuntui ilmiselvältä valinnalta viime syksyn isoksi mestaruusotteluksi. Sen sijaan kaikki oli taas pahaa, joten mielenkiintoinen yhteentörmäys saadaan nyt vuotta myöhemmin ilman mestaruusimplikaatioita.

SANADA (Just 5 Guys)
yhdeksäs G1 Climax
paras sijoitus: finalisti (2020)

Kun tämän vuoden G1 Climaxista ovat monet nestorit kaikonneet, löytää SANADA itsensä koko osallistujakattauksen kolmanneksi kokeneimpana kettuna vanhan aisaparinsa ja ikuisen kiistakumppaninsa EVILin kanssa. SANADAsta tuli kuin varkain pisimpään hallinnut IWGP World Heavyweight -mestari pidettyään mestaruutta hallussaan 271 päivää. (World-version ennätykset alkavat vuodesta 2021 Kota Ibushin yhdistettyä IWGP Heavyweight ja IWGP Intercontinental-vyöt, vanhan mallin Heavyweight-kauden ennätyspituushan on Kazuchika Okadan nimissä, 720 päivää). SANADA tiputti vyön Naitolle Tokyo Domessa ja vielä haastoi vyöstä uudestaan hieman yli kuukautta myöhemmin. Noin muuten SANADAn vuosi on mennyt loukkaantumisten parissa sekä yhdessä David Finlayn haastossa.

Viime vuoden G1 oli SANADAlle iso tulikoe. Pystyykö mies kantamaan kokemattoman lohkonsa kunnialla maaliin asti? Tavoitteesta selvittiin, mutta siitä sopii kiittäminen ehkä enemmän turnaus-MVP Kaito Kiyomiyaa ja uusien muskettisoturien keskinäisiä kahinoita. Joka tapauksessa SANADA selvisi koettelemuksesta puhtain paperein, joten odotan ihan luottavaisin mielin miehen tämän vuoden turnaustarjontaa, vaikka sekä Naito- että EVIL-kohtaamiset ovat lohkon vähiten odotettuja otteluita.

Loukkaantumisistaan huolimatta on SANADA yksi ennakkosuosikeista lohkon jatkopaikkaan, onhan mies kuitenkin entinen mestari ja oman tallinsa johtaja. Finaalipaikka tuntuu astetta kaukaisemmalta, mutta ei mahdottomalta. Voitto johtaisi todennäköisesti uusintaotteluun Naiton kanssa Domessa, joka ei tällä hetkellä tunnu todennäköiseltä, mutta Gedon tiet ovat vuosi toisensa jälkeen oudommat.

Ottelutärppi: vs Zack Sabre Jr. (Night 15)

Lohkon päätöspäivän kohtaaminen ratkaisee kaiken järjen mukaan yhden A-lohkon jatkopaikoista. SANADAn ja ZSJ:n keskinäiset kemiat ovat kohdanneet aiemmin sangen mainiosti, joten todennäköisesti kovien panoksien kamppailu tuo SANADAn parhaat puolet esiin.

Zack Sabre Jr. (TMDK)
kahdeksas G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen sija (2018, 2022, 2023), puolivälierä (2023)

Brittiläinen tekniikkavelho (ja NJPW:n paras painija omissa kirjoissani) Zack Sabre Jr. saapuu kahdeksanteen G1-turnaukseensa aivan yhtä valmiina kuin aina ennenkin. Kannettuaan NJPW World Television -mestaruutta tarkalleen vuoden päivät pudotti ZSJ vyön tuoreelle pomomiehelle Hiroshi Tanahashille Wrestle Kingdomissa. Erinäisten Matt Riddle -vaiheiden jälkeen britti voitti vyön takaisin noin viikoksi ja pudotti vyön pikaisesti Jeff Cobbin kouriin. Luonnollisestihan keskikortin vyön tiputtaminen tarkoitti vihdoin Sabrelle rakettimatkaa pääotteluihin ja seuraavaksi Styles/Omega/Ospreay-tontin haltijaksi? Ei suinkaan, vaan Sabre on ollut samassa paikassa kuin aina ennenkin. Vuoteen toki mahtuu roppakaupalla huippuotteluita, kruununjalokivenään aivan ihana revanssi Bryan Danielsonia vastaan. New Japan Cupissa tuli lähtö ennen puolivälieriä, mutta miten sujuu vuoden toinen iso yksilöturnaus?

Onko 2024 vihdoin ZSJ:n vuosi? Toivottavasti, mutta tämän vuoden perusteella skeptisyyteni ei tunne rajoja. Kun vanha kaarti romahti oikeastaan yhdellä rysäyksellä alas huipputasoltaan ja uusi sukupolvi on vasta suuruuden kynnyksellä, niin Sabre oli ilmiselvä valinta paikkaamaan syntynyttä aukkoa. Onko Sabre sitten tarpeeksi vetovoimainen tähti Tokyo Domen pääotteluun, sitä emme voi tietää, sillä näyttää siltä että NJPW ei välttämättä aio edes yrittää. Siitä huolimatta ZSJ kuuluu puhtaasti taitojensa ansiosta A-lohkon jatkoon menijöiden ennakkosuosikkeihin. Paljon kertoo myös päätöspäivän ottelu SANADAa vastaan, joka ratkaisee kaiken järjen mukaan kumpi kaksikosta menee jatkopeleihin.

Kehässä Sabre on parasta mitä NJPW:llä on tarjota ja lohko tarjoaa useamman vastustajan, joilla klikkaavat kemiat erinomaisesti yhteen juuri Sabren kanssa. Sabre kantaa Takagin ohella suurta vastuuta lohkonsa otteluiden onnistumisesta, vaikka pääotteluvastuuta kertyy vain sen yhden ottelun verran.

Ottelutärppi: vs Tetsuya Naito (Night 2)

Jos joku saa Naitosta vielä parhaan terän irti, niin se on juuri ZSJ. Kakkospäivän huippukohtaaminen asettelee myös lopputurnauksen palikoita kohdilleen. Kahden ennakkosuosikin kohtaaminen voi suistaa jommankumman jopa kahteen peräkkäiseen tappioon heti alkumetreillä.

Great O-Khan (United Empire)
nykyinen KOPW 2024 -mestaruuden haltija
neljäs G1 Climax
paras sijoitus: lohkon viides (2022)

Muskettisoturit ja muut toiveikkaat ajavat oikealta ja vasemmalta ohi, kun Great O-Khan vaan on. Viime vuonna oteltu uran ottelu Jon Moxleyta vastaan alkaa olla taas vain muisto, sillä sen jälkeen O-Khan on palannut sekoilemaan KOPW-mestaruuden kanssa. Vyön tämänhetkinen hallitsija on päättänyt elvyttää pienempien markkinoiden tapahtumia KOPW-mestaruuspuolusten kautta. Niihin onkin sitten mahtunut vähän kaikkea sitruunansyönnistä Pure-sääntöihin asti.

Neljäs G1 Climax tuntuu Great O-Khanin kohdalla melkoiselta vedenjakajalta. Onko tulevaisuus Toru Yanon kaltaisessa hassuttelevan jäniskevennyksen roolissa, likaisena tappelijana, G1-vaihteen löytävänä soturina vai sitten jonain aivan muuna? Samalla kun koko United Empiren rakenne on täynnä kysymysmerkkejä Will Ospreayn lähdön jälkeen, niin täynnä kysymysmerkkejä on myös O-Khan, enkä nyt puhu vain miehen sisääntulorätistä.

Viime vuonna O-Khan oli koko turnauksen ensimmäinen painija, joka oli matemaattisesti ulkona jatkopeleistä, jopa ennen Yanoa ja Chase Owensia. Ruusuisampaa kohtaloa lienee turha odottaa tänäkään vuonna, sillä lohko on suorastaan pirullisen kovatasoinen. O-Khan hakenee lähinnä kiusaajan roolia ja mahdollista shokkivoittoa Naitosta päätöspäivänä. Samalla mies hakee ensimmäistä G1-huippuotteluaan, joka tulee varmasti vielä joku päivä. Tuleehan?

Ottelutärppi: vs Shota Umino (Night 5)

Viime vuonna uuden sukupolven muskettisoturit palasivat ryminällä kuvioihin ja edeltäviä vuosiluokkia edustava O-Khan jäi nuolemaan näppejään. Viidentenä iltana O-Khanilla on mahdollisuus näyttää, että häntä ei kannattaisi aivan vielä unohtaa puhuttaessa NJPW:n seuraavan vuosikymmenen kantavista voimista.

Shota Umino (NJPW)
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon kuudes (2023)

“Shooter”, “Roughneck”, “uusi ässä”, rakkaalla lapsella on monta lempinimeä. Päätuomari Red Shoes Unnon poika Shota Umino on ottanut jatkuvasti suurempaa tonttia NJPW:ssä loppuvuoden 2022 paluunsa jälkeen. Ensimmäinen G1 Climax oli pettymys, sillä mies jäi lopulta molempien musketööritovereidensa taakse ja ulos jatkopeleistä. Sitä on seurannut jo useampi epäonnistunut mestaruushaasto, tappio Tokyo Domessa ja avauskierroksen poistuminen New Japan Cupista. Umino on noussut siinä samalla kotijoukkueen ykkösnimeksi Tanahashin hidastaessa huomattavasti tahtiaan, mutta suuret (tai edes keskikokoiset) voitot karttavat vielä miestä. Umino nimitti itsensä firman uudeksi ässäksi Kazuchika Okadan jätettyä promootion alkuvuodesta, mutta seuraavaksi tarvittaisiin näyttöjä.

Uminon kunto on kirjoitushetkellä vielä kovin auki. Mies kärsi selkävamman kesäkuussa oteltuaan Rocky Romeroa vastaan AEW Rampage -ohjelmassa eikä ole paininut sen jälkeen. Uminon valitettava loukkaantuminen on saanut villeimmät Noojahideen-jäsenet nousemaan barrikadeille ja vaatimaan Tony Khanin päätä giljotiiniin. Umino ilmoitti palaavansa kehään G1 Climaxia varten vain päiviä ennen turnauksen alkua. Vaikka Umino avauspäiväksi selviääkin kehään asti, puolikuntoinen G1 ei tule palvelemaan juuri ketään. Ei ole vielä tiedossa, onko mies perinyt Tanahashin housujen lisäksi myös friikinomaisen toipumiskyvyn tai loukkaantumisten läpi hampaat irvessä vetämisen.

Ilman loukkaantumista Umino olisi jälleen vesiselvä vaihtoehto jatkoon, mutta nyt asia on mutkikkaampi. Uminolla ei ole edessään yhtään pääottelua, mikä ei ole paras vihje jatkomahdollisuuksien kannalta. Voi toki olla mahdollista, että miestä varjellaan loukkaantumisen vuoksi lyhyemmissä ja “pienemmän profiilin” otteluissa, mutta huippusuosikkien lohkossa pienikin ero korttisijoituksissa voi olla ennakkoon ratkaiseva.

Viime vuoden G1 oli omissa kirjoissani Uminolle läpimurtoveto, jonka pohjalta olisi ollut hyvä rakentaa tänä vuonna. Mutta loukkaantuminen nostattaa taivaalle synkkiä pilviä. Uminon status selviää toden teolla vasta kun kello soi avausottelun merkiksi tulevana lauantaina.

Ottelutärppi: vs Zack Sabre Jr. (Night 7)

Uminon kovin yksilöottelu nähtiin juuri Sabrea vastaan viime vuoden New Japan Cupissa. Päälle vuotta kokeneempi Umino voi venyä vielä kovempaan suoritukseen parasta vastustajaansa vastaan.

Gabe Kidd (Bullet Club War Dogs)
hallitseva STRONG Openweight -mestari
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon seitsemäs (2023)

Absoluuttiseksi hullumieheksi itseään tituleeraava Gabe Kidd on kasvattanut profiiliaan sitten viime vuoden G1 Climaxin. Vuosi sitten mies oli vielä tuoreehko lisäys Bullet Clubiin ja kiinni joukkuekuvioissa Alex Coughlinin kanssa. Tulokaslohkossa edukseen esiintynyt Kidd on sen jälkeen noussut oikeastaan koko Bullet Clubin kiinnostavimmaksi jäseneksi. Hyvien NJPW-esiintymisten lisäksi Kidd piipahti NOAH:ssa ottelemassa kovan luokan GHC Heavyweight -mestaruusottelun Kaito Kiyomiyan kanssa. Otteet palkittiin myös NJPW-uran ensimmäisellä yksilömestaruudella, kun mies kaatoi Eddie Kingstonin Chicagossa keväällä ja nousi STRONG Openweight -mestariksi.

Keskikortin mestaruuksien haltijoiden on yleensä turha odottaa suurempaa menestystä eikä Kidd liene tänäkään vuonna suuri poikkeus. STRONG-vyö on toki NJPW-hierarkiassa samalla tasolla NEVER Six Man -mestaruuden kanssa, joten suurempaa painolastia ei vyö tuo. Kidd ei kuitenkaan missään nimessä kuulu suosikkeihin vaan taistelee tiukasti keskisijoituksista. Kidd tuo mukaan kaivattua energiaa ja yrittää hartiavoimin saada rauhallisemmista kilpakumppaneistaan edes jonkunasteista kipinää irti. Kidd on Henaren ohella ottamassa itselleen roolia uutena Ishiinä, joka ottaa ja antaa osumaa repien samalla kovia otteluita irti kenestä tahansa. Kidd ei ole vielä G1-legendan tasolla, mutta siellä ei ole kyllä kukaan muukaan. Miehen toinen G1 on siis jälleen yksi tärkeä kehitysaskel LA Dojon kruununjalokivelle.

Kidd tarjonnee energisiä mähinöitä keskikortissa läpi turnauksen ja tuo varmasti säpinää jokaiseen otteluunsa. Kun Uminon kunto on vielä mysteeri, nousee Kiddin vastuu entisestään uuden sukupolven edustajana.

Ottelutärppi: vs Shingo Takagi (Night 7)

Tältä vuodelta on taskussa jo kaksi hyvää mähinää Takagin kanssa, joista jälkimmäinen NEVER-ottelu herätti paikoin jopa mutinaa NJPW:n vuoden ottelu -ehdokkaasta. Itse en aivan niihin ylipuheisiin yltänyt, mutta on päivänselvää, että tässä ottelussa hiki ja kämmensyrjäiskut lentävät.

EVIL (House of Torture)
yhdeksäs G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen sija (2020, 2023), välierä (2023)

Kaikki on pahaa. Ei kai EVIL enää muuta esittelyä kaipaa. House of Torturen herra ja hidalgo on kiusannut mestaruuskuvioita läsnäolollaan oikeastaan jatkuvasti. Menneeseen vuoteen on mahtunut kaksikin IWGP World Heavyweight -haastoa ja lyhyt NEVER Openweight -kausi vielä päälle. House of Torture on saanut katsojat ainakin länsimaissa repimään hiuksia päästään, mutta Japanissa vastaanotto on ollut vielä suopeaa. Siitä huolimatta Tanahashin kymmenen kohdan uudistamissuunnitelmassa mainittiin myös Houselle tavanomaisen sekaantumisrumban vähentäminen, joten ehkä sekoilu loppuu sittenkin joskus?

EVIL on ollut koronapandemiasta lähtien tiukasti mukana G1-lohkonsa kärkikamppailuissa mukana, eikä tämäkään vuosi tuo valitettavasti muutosta asiaan. Neljästä ex-mestarista ja LIJ-liitännäisestä painijasta jättäisin EVILin kuitenkin optimistisesti pienimmäksi potentiaaliseksi jatkoon menijäksi. Samaa tosin aavistelin myös viime vuonna ja silloin pahuuden ruumiillistuma meni melkein päätyyn asti. Samalla EVIL on jo koko turnauksen kolmanneksi kokenein kävijä SANADAn ohella.

Otteleeko EVIL hyviä otteluita? Noh, asiahan on kovin subjektiivinen. Diplomaattisesti voi todeta, että HoT-sekoilusta pitävät saanevat jälleen hupia koko rahan edestä, kun garrotet, jakoavaimet ja viskipullot viehuvat, ajanottaja ottaa osumaa illasta toiseen, kuten myös vastustajan sukukalleudet kunhan tuomarin silmä pääsee välttämään sekä tuomari löytää naamansa turpeesta kerta toisensa jälkeen. EVILin ottelut ovat siis pakollista katsottavaa jokaiselle WWE-fanille.

Ottelutärppi: vs Gabe Kidd (Night 1)

Toiveet maagisen mähinä-EVILin paluusta edes illan ajaksi ovat aikamoisen ohuet, mutta teknisesti Bullet Clubin sisäisenä kamppailuna avausillan ottelulla on siihen parhaat mahdollisuudet. Kidd tarjosi sen verta kovaa palautetta HoT-EVILin suuntaan NJPW-verkkohaastattelussa, että kaiken kipinän puuttuminen olisi kohtuullinen pettymys.

Jake Lee (NOAH/War Dogs)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –

Turnauksen ensimmäinen (vielä) ulkopuolinen vierailija on Jake Lee. All Japanin dojon kasvatti debytoi alunperin vuonna 2011, mutta siirtyi MMA:n pariin muutamaksi vuodeksi ennen paluutaan showpainin pariin vuonna 2015. AJPW:ssä mies kypsyteltiin hiljaa pääotteluihin asti ja yhdeksi promootion uusiksi nuorista tähdistä. Triple Crown -kaudesta ja Champion Carnivalin voitosta huolimatta Lee ei klikannut koskaan samalla tavalla kuin Kento Miyahara ja jätti kotipromootionsa loppuvuodesta 2022 ja saapui NOAHin riveihin heti tammikuussa 2023. Siellä tilille kertyi GHC Heavyweight -mestaruuskausi ja Good Looking Guys -tallin johtajuus. Lee kuitenkin päätti lopettaa tallin juuri parahiksi G1 Climaxia varten ja vielä shokkiyllätyksenä liittyi Bullet Club War Dogsiin menneen viikonlopun NOAH Destination -tapahtumassa. Samalla Lee heitti lyhyen “Goodbye, NOAH” -kommentin. Onko Lee vielä NOAHin miehiä ja onko tämä virallinen loikkaus NJPW:n puolelle, sitä en osaa vielä aivan sanoa.

Don’t let your memes be dreams. GHLee meemuteltiin toteen, joten miehen G1-osallistuminen ei tullut aivan valtaisana yllätyksenä, onhan mies suorastaan rukoillut paikkaa jo AJPW-vuosistaan alkaen. Nyt kun palkintokaapista löytyvät jo AJPW:n ja NOAHin päämestaruudet, nousee kauhukuviin jo kuvat Leestä IWGP World Heavyweight -vyön kanssa ja nimen lisääminen historiankirjoihin legendaaristen Kensuke Sasakin, Yoshihiro Takayaman, Keiji Muton, Satoshi Kojiman ja Yuji Nagatan rinnalle mieheksi joka on pitänyt urallaan kaikkia kolmea “suurta” japanilaista raskaansarjan mestaruutta. Meemit ovat kuitenkin osa sielun DNA:ta, kuten Metal Gear Revengeancessa filosofisoidaan.

Meemit meemeinä ja haudanvakavat analyysit analyyseina, vuoden kahdesta vieraspainijasta Leen jatkopaikka tuntuu kaukaisemmalta ajatukselta. NOAH/NJPW-suhteen vahvuus näkyi kuitenkin jo viime vuonna kun turnauksen MVP:n kohtelu muistutti lähinnä märkää rättiä. Ehkä viime vuosi johtui vain Kiyomiyan absoluuttisesta nörttiydestä ja Leetä arvostetaan pituutensa ansiosta aivan eri kastiin.

Mitä on kehässä sitten lupa odottaa? Noh, oikean vastustajan mies ainakin tarvitsee. Parhaimmillaan jälki on erinomaista (Miyaharaa vastaan syntyi ainakin yksi huippuottelu), mutta toisaalta NOAH-vuosista en aivan jättihiteistä ole kuullut ja muutenkin mies jakaa vahvasti mielipiteitä. Nyt kun G1-unelma on käynyt toteen niin on parasta myös näyttää kuuluvansa paikalle.

Ottelutärppi: vs Shingo Takagi (Night 15)

Shingo Takagi oli aikanaan ison profiilin loikkaus saapuessaan New Japaniin Dragongatesta (lyhyen freelancer-stintin kautta) ja nyt Jake Lee hakee saman toisintoa. Kahden “ulkopuolisen” kohtaaminen onkin näin etukäteen kiinnostava ihan vain samankaltaisen polun kautta. A-lohkon päätöspäivän kohtaaminen myös ratkaisee todennäköisesti jälleen yhden jatkopaikoista.

Callum Newman (United Empire)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –

Callum Newman on NJPW:n tuoreempaa ja nimettömämpää osastoa. Britti saapui New Japanin dojoon Will Ospreayn suosittelemana ja nappasi itselleen pikaisesti paikan United Empiren omana young boyna. Newman on tuonut energiaa alakortin joukkueotteluihin ja rooli on päässyt kasvamaan Ospreayn poistumisen myötä. Paikka on kuitenkin pysynyt tiukasti alakortissa. Samalla Newman on yksi suurimmista yksittäisistä hyötyjistä nuorennusleikkausta suorittavassa NJPW:ssä. Molempien lohkojen viimeiset paikat ratkottiin nimittäin kuuden hengen miniturnauksissa. Newman voitti oman turnauksensa päihittämällä Yujiro Takahashin, KENTAn ja YOSHI-HASHIn. Etenkin kahden jälkimmäisen päihittäminen oli kohtuullinen yllätys, sillä molemmat ovat profiloituneet G1-vakikasvoiksi.

Newman on oikeastaan lohkonsa ainoa kaveri, josta voi todeta varmuudella, että mahdollisuudet jatkoon ovat aika lailla tasan nolla. Karsintaturnausten voitoista huolimatta on jättimäinen yllätys, jos Newmanin sijoitus on jokin muu kuin lohkojumbo. Yksi voitto on varovainen olettama, kaksi olisi yllättävää, kolmen kohdalla pitänee tarkistaa Gedon lääkitys jälleen kerran.

Kehässä nuori britti on toki energinen, mutta vielä kohtuullisen vihreä ja ilkeästi sanottuna vielä Ospreay-klooni siihen päälle. Toisten korvaan tämä on suurempi loukkaus kuin toisten. Tämä G1 lienee Newmanille lähinnä kasvukokemus ja mahdollisuus päästä ottelemaan yksilöotteluita kovan luokan vastuksia vastaan. Jos kasvu jatkuu, voi olla tulevina vuosina vielä kovakin nimi, mutta nyt odotukset ja myös kiinnostus on vielä kohtuullisen alhaalla.

Ottelutärppi: vs Tetsuya Naito (Night 13)

Newman ja Naito kohtasivat Dominionin avausottelussa, jossa Newman pisti yllättävän paljon kapuloita nykyisen mestarin rattaisiin, nousten jopa yhdestä Destinosta. Newmanin shokkipotentiaali on suurimmillaan kampittaessaan Naitoa loppumetreillä tai maksaessa Kiddille jatkopaikan A-lohkon viimeisenä päivänä.

Yleisiä ajatuksia A-lohkosta:

Vuodesta 2012 G1 Climaxin voitto on tarkoittanut reissua Wrestle Kingdomiin haastamaan IWGP (World) Heavyweight -vyöstä. Turnausvoittaja on ollut samassa lohkossa hallitsevan mestarin kanssa vain kahdesti tänä aikana, vuosina 2014 ja 2019. Jos uskomme viiden vuoden välein toistuviin kaavoihin, niin tänä vuonna voittaja tulee luonnollisesti A-lohkosta. Jos luotamme prosentteihin, on jälleen todennäköisempää että koko roskan voittaja tulee B-lohkon puolelta. Pudotuspeliformaatti saattaa kuitenkin sekoittaa pakkaa, sillä vuosien 2014 ja 2019 käytiin tutummalla tyylillä, jossa lohkojen voittajat kohtasivat suoraan loppuottelussa.

Kuten mainittua, on A-lohko etukäteen huipputasainen. Hallitseva IWGP World Heavyweight -mestari, kolme ex-mestaria, vaarallinen ZSJ, tuleva ässä Umino ja yllätyspotentiaalia omaavat Kidd ja Lee tekevät kolmen jatkopaikan ratkomisesta melkoista hakuammuntaa. Etukäteen A-lohko on myös lohkoista tasokkaampi, sillä ainoastaan EVIL (ja paikoin myös Newman) raahaavat tasoa reilummin alaspäin. Samalla Takagi ja ZSJ vastaavat huippuluokan esityksistä. Jos nyt pitää kolme nimeä vetää hatusta, niin jatkoon menevät Naito, Sabre ja Takagi, mutta yksikään heistä ei koko turnausta voita. Olen ollut ennenkin väärässä, mutta onpahan se mukava aina spekuloida.

Jatkoon: Naito, Sabre, Takagi


B-lohko:

Yota Tsuji (LIJ)
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon kolmas sija (2023)

Yota Tsuji palasi opintomatkaltaan räjähtävästi viime vuoden Dominionissa ja on jatkanut vakuuttavia otteitaan siitä lähtien. Paikka uusien musketöörien kärkihevosena on aika lailla jo lukittu Tsujille, siihen tahtiin ovat Umino ja Ren Narita jääneet nielemään Tsujin persauksista tuputtavan raketin pakokaasuja. Huippuottelu Will Ospreayn kanssa loppuvuodesta, dojotoveri Yuya Uemuran voittaminen apuestas-ottelussa, New Japan Cupin voitto ja uran toinen IWGP World Heavyweight -mestaruudesta haasto ovat pitäneet Tsujin momentumin korkealla.

Tsuji on NJPW:n nuorennusleikkauksen kasvot ja mies saapuu vasta toiseen G1 Climaxiinsa ennakkosuosikin viitta harteillaan. G1 Climaxin voittaja tulee usein IWGP Heavyweight -mestaria vastaisesta lohkosta ja B-lohkon kasvoista Tsujin nimi huutaa eniten turnausvoittoa ja matkaa Tokyo Domen pääotteluun. Tsujin ennakkosuosikin asemaa varjostaa vain historiallinen painolasti. Hallitseva New Japan Cupin voittaja ei ole koskaan voittanut G1 Climaxia. Tsuji on vannonut tekevänsä historiaa ja uskon sen olevan jopa mahdollista. Onko Tsuji jo tarpeeksi iso nimi sitten menemään Domen pääotteluun? Se jää vielä nähtäväksi, mutta liipaisimesta on vedettävä ennemmin tai myöhemmin.

Kehässä Tsuji on todistanut olevansa jännittävä ja tuore tapaus NJPW:n yläkorttiin, siitä kertovat viime vuoden huippuottelu SANADAa vastaan sekä tämän vuoden NJC-loppuottelu Hirooki Gotoa vastaan. Tsuji onkin B-lohkossa paljosta vastuussa, kun tarjottimella on jopa neljä pääottelua.

Ottelutärppi: vs Konosuke Takeshita (Night 1)

Yksi koko turnauksen herkullisimmista otteluista on edessä heti avausiltana. Japanilaisen showpainin nuoret kasvot kohtaavat ensimmäistä kertaa ikinä. Poliittisesti taisto on myös mielenkiintoinen. NOAH-edustusta sopii kohdella kuin roskaa, mutta miten on sitten DDT/AEW-tähden kanssa? Kävi miten kävi, avausillan revanssia sopii odottaa myös pudotuspelien puolella.

Hirooki Goto (CHAOS)
17. G1 Climax
paras sijoitus: voittaja (2008)

Mitä on CHAOS ilman Kazuchika Okadaa? Oikeastaan ihan samaa mitä Okadankin kanssa viimeiset pari vuotta, eli epämääräisessä liittoumassa NJPW:n kotijoukkueen kanssa. Se ei kuitenkaan vaikuta siihe, että Hirooki Goto on vihdoin uusi CHAOS-johtaja… ainakin paperilla. Taisteluhenkeä uhkuva veteraani on jatkanut pyörimistä joukkuekuvioissa, mutta “Mr. New Japan Cup” selvitti yllättäen tiensä jälleen kyseisen turnauksen finaaliin, jossa kuitenkin kärsi tappion vahvassa nousussa olevalle Yota Tsujille.

Goto saa vilkuilla ympärilleen ylhäisessä yksinäisyydessään, sillä Hiroshi Tanahashin jäätyä rannalle on Goto yhtäkkiä koko turnauksen kokenein turnauskävijä. Entisellä G1-voittajalla on myös edelleen kyseenalainen kunnia olla se kertavoittaja, jolle on kertynyt eniten tappiollisia turnauksia voiton jälkeen. Kääntyykö kurssi vihdoin tänä vuonna? Goto on aina uhka G1 Climaxissa ja olihan mies siellä New Japan Cupin finaalissakin tänä vuonna, toki todennäköisesti David Finlayn loukkaantumisen vuoksi. Gedon tiet ovat kuitenkin mysteeriset, joten voi hyvinkin olla mahdollista että Goto taistelee urhoollisesti nuorempien ohitse jatkoon ja jopa loppuotteluun asti. Goto on B-lohkon villi kortti, jonka sijoitus voi olla oikeastaan mitä tahansa kärkikolmikon ja lohkojumbon välillä. Goto on kuitenkin vesiselvä valinta viemään voiton jostain lohkonsa kolmesta yksilömestarista, jolla nettoaa itselleen helposti syksyä varten mestaruusottelun jos ei turnauksessa muuten onnistu.

Jos Goto pysyy ehjänä, sopii kehässä myös odottaa hyviä otteita. Goto on aina pomminvarma suorittaja, joka hyötyy tänä vuonna tuoreista lohkovastustajista. Viime vuonna kylkivamma pisti puolet turnauksesta pipariksi, joten toivotaan ehjempää turnausta tällä kertaa.

Älkääkä unohtako, Goto-nimen G tarkoittaa G1 Climaxia!

Ottelutärppi: vs Yota Tsuji (Night 6)

Revanssi kovatasoista New Japan Cupin finaalista on ansaitusti pääottelun tontilla. Goto pyrkii maksamaan kalavelat ja pitämään jatkohaaveensa hengissä, sillä odotetuille ennakkosuosikeille ei ole varaa hävitä jos itse elättelee jatkohaaveita.

El Phantasmo (NJPW)
kolmas G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen sija (2022)

El Phantasmo on täällä jälleen ja yhtäkkiä aivan yksin. Saatuaan Bullet Clubista potkut löysi ELP uuden kotin hämmentävästi tongalaisperheen keskeltä osana Guerillas of Destinya. Tämä nettosi miehelle itselleen World Tag Leaguen finaalipaikan sekä IWGP Heavyweight Tag Team ja STRONG Openweight Tag Team -mestaruudet Hikuleon kanssa. Sitten suunnitelmat menivät kuuluisaan romukoppaan, kun saarelaiset yksi kerrallaan kuulivat kesäteatterin kutsun ja jättivät NJPW:n. NJPW-fanien juhliessa shampanjapullojen kera tongalaistrion katoamista, jäi ELP samalla tyhjän päälle vain antiikkinen Jado seuranaan.

El Phantasmo on ikävässä raossa. Miehellä on nimittäin kyseenalainen kunnia olla koko turnauksen vähiten kiinnostava painija. Kyllä, nostan jopa David Finlayn ELP:n yläpuolelle ihan BC-johtajastatuksen ja epätoivoisten kehitystoiveiden myötä. Kaikki tietävät mikä on ELP:n taso ja miltä mies näyttää G1-ympäristössä. Harmiton keskikortin painija ja oikean vastustajan kanssa voi ottelukin olla kova, mutta mies sopisi paremmin junioriympäristöön. Samalla kismittää, että Taichin ja Tomohiro Ishiin kaltaiset kaverit jäivät nuolemaan näppejään. Vaikka ELP onkin ollut turnausuhka kahdessa edeltävässä G1-turnauksessaan, ollen voiton päässä jatkopaikasta molemmilla kerroilla, on vaikea nähdä tempun toistuvan tänä vuonna.

ELP ei kehässä petä, mutta ei myöskään suuremmin säväytä. Vakaa keskikortin rooli turnauksessa riittänee tältä erää, joskin muutama sauma huippuotteluihin on olemassa.

Ottelutärppi: vs Konosuke Takeshita (Night 12)

Jos ELP:n pitää pistää kaikki panostuksensa yhteen otteluun, niin se on juuri tämä. Tai no, jos NJPW-tulevaisuudesta haluaa pitää kiinni, niin olisi tärkeää onnistua NJPW:n tulevaisuuden palasia vastaan ja todistaa olevansa tärkeä osa ainakin promootion keskikorttia. Joka tapauksessa, näkisin että Phantasmolla ja Takeshitalla voisi klikata melkoisen hyvin, mikäli lyhyet keskinäiset pätkät Forbidden Doorin tikapuuottelusta antavat mitään osviittaa.

David Finlay (Bullet Club War Dogs)
hallitseva IWGP Global Heavyweight -mestari
kolmas G1 Climax
paras sijoitus: lohkovoittaja (2023), puolivälierä (2023)

Siinä paha missä mainitaan. Viime vuoden laimean G1-esityksen jälkeen David Finlay on jatkanut voittokulkuaan. Finlay sai kunnian passittaa Will Ospreayn näyttävästi ovesta ulos, ensin voittamalla uuden IWGP Global Heavyweight -mestaruuden Wrestle Kingdomissa Ospreayta ja Jon Moxleyta vastaan ja sitten pieksämällä Ospreayn ja koko United Empiren poppoon isossa teräshäkkiottelussa. Sen jälkeen toki tapahtui eriskummallinen mestaruuden pudotus debytoivalle Nic Nemethille ja vetäytyminen New Japan Cupista kesken kaiken loukkaantumisen vuoksi. Paluunsa jälkeen Finlay palasi takaisin voittokantaan päättäen Nemethin hämmentävän kauden (ja NJPW-uran) ja nousi jälleen Global Heavyweight -mestariksi.

Viime vuoden G1 oli Finlayn paikka näyttää olevansa Bullet Clubin johtajan tontin arvoinen. Siinä tehtävässä mies alitti riman ja komeasti, mutta siitä huolimatta asema NJPW:ssä on pysynyt vahvana Nemeth-harhailua lukuun ottamatta. Nyt Finlay on mukana kolmatta kertaa ja vieläpä firman kakkosmestarina. Joko nyt Finlay sytyttää kansakunnan liekkeihin? Olen kuullut hämmentäviä huhuja, että Finlay ottelee hyviä otteluita juuri silloin kun en ole katsomassa, mutta nyt sama pitäisi näyttää vielä ihan turnausympäristössä. Statuksen puolesta Finlay on selkeä ennakkosuosikki jatkoon, mutta toivottavasti mies pysyy kaukana loppuottelusta.

Kehässähän Finlay ei ole huono, vaan kovin epäkiinnostava. Kelkan kääntymistä odotan ja toki myös toivon, mutta toinen ala-arvoinen G1 antaisi vaan lisävirtaa yksinäisille vaatimuksilleni kenkäistä Finlay pois Bullet Clubin johtajan tontilta. Siinä mielessä toki Finlay täyttää konnan saappaat hyvin, sillä en halua nähdä miehen voittajan juurikaan ketään. Onko minua workattu? Ovatko smarkit vaan markkeja? Mitä aika on? Elämmekö vain simulaatiossa? Toivottavasti Finlayn otteet eivät aiheuta minulle enempää eksistentiaalisia kriisejä.

Ottelutärppi: vs El Phantasmo (Night 16)

Haasteena on olla suosittelematta jokaiselle painijalle vaan kohtaamista Tsujin ja/tai Takeshitan kanssa, joten nostetaan esille päätöspäivän entisten Bullet Club -tovereiden taisto. Juuri Finlay oli vastuussa ELP:n potkuista, joten virtaa ja panoksia luulisi riittävän.

Ren Narita (House of Torture)
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon neljäs (2023)

“Son of Strong Style” Ren Narita on kääntänyt selkänsä kaikelle mikä NJPW:ssä on pyhää ja kumartaa nyt kaikelle, joka on pahaa. Viime vuoden G1 meni hyvin, mutta ei nostanut Naritan osakkeita toivotulla tavalla. Syksy meni trios-feudissa musketööritoveri-Uminoa vastaan, kunnes World Tag Leaguessa tuntui löytyvän yhteinen sävel joukkueena. Viimeisessä lohko-ottelussa Narita kääntyi kuitenkin shokeeraavasti Uminoa vastaan ja liittyi House of Torturen tuoreimmaksi jäseneksi. Varvaslukot ovat vaihtuneet puukalikalla kolkkailuun ja samalla ” Souled Out” Narita on virallisesti jämähtänyt keskikorttiin.

Uudesta Katsuyori Shibatasta tulikin uusi Yujiro Takahashi. Jotain Naritasta puuttui ennen kuin nousu pääottelijaksi olisi ollut mahdollista, mutta EVILin hellässä huomassa vellominen ei olisi ollut se oma ratkaisu. Uudet metkut veivät Naritan kuitenkin aina New Japan Cupin puolivälieriin ja jopa haastamaan Jon Moxleyta uran ensimmäisessä IWGP World Heavyweight -mestaruusottelussa. Narita vetää lohkossaan samaa roolia kuin EVIL niljakkaana huijarina, joka voi voittaa ihan kenet tahansa käyttämällä rekkalastillisen vippaskonsteja. Niinpä sijoitus voi heitellä kovastikin suuntaan tai toiseen. Vaikka rooli on tavallaan pienentynyt, NJPW:llä löytyy vielä tarpeeksi luottoa nostamaan miehen päämestaruuden haastajaksi. Nuorennusleikkaus on vielä Naritan puolella ja se voi lennättää vielä jatkoon asti, mutta ei loppuotteluun.

Kuten todettua, Narita on valitettavasti tämän lohkon EVIL. Sekoilu saattaa olla astetta vähäisempää kuin House of Torture -toverilla toisessa lohkossa, mutta Ishii-turpasaunassa ihastuttanutta Naritaa lienee turha odotella saapuvaksi paikalle.

Ottelutärppi: vs Yuya Uemura (Night 12)

Naritan palli kolmantena muskettisoturina näyttää kaikista horjuvimmilta, joten on ensiarvoisen tärkeää pitää lähin tontin uhkaaja Uemura kaukana takana. Onko tämä tulevaisuuden pääottelu vai tulevaisuuden keskikortin vakiokohtaaminen, se jää nähtäväksi.

Yuya Uemura (Just 5 Guys)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –

Uuden kolmen muskettisoturin oma d’Artagnan on Yota Tsujin dojotoveri Yuya Uemura. Vuonna 2018 debytoinut Uemura vietti opintomatkansa Yhdysvalloissa viettäen merkittävimmän pätkänsä TNA:ssa. Paluu nähtiin loppuvuodesta 2023 Just 5 Guys -joukon tuoreimpana lisäyksenä. Uudella “Heat Storm” -lempinimellä varustettu Uemura aloitti melkein heti rähinät vanhan kilpakumppanin Tsujin kanssa, joka lopulta johti miehen hiusten menettämiseen apuestas-ottelun tappion vuoksi. Uemura ehti kuitenkin voittaa ensimmäisen yksilömestaruutensa ennen Tsujia, Uminoa ja Naritaa, sillä hän nousi hetkeksi KOPW-mestaruuden haltijaksi ennen kuin tiputti vyön takaisin Great O-Khanille.

Uemurassa on potentiaalia, se on kaikille selvää. Näköä löytyy ja taitojakin, mutta jokin Uemurassa on hiertänyt paluun jälkeen. Dome-kohtaaminen Tsujin kanssa oli näppärä keskikortin taisto, mutta vastaavasti venytetympi Hair vs Hair -kohtaaminen ei pelannut kummankaan osapuolen vahvuuksilla. Ilmavat arm dragit tuovat mieleen Ricky Steamboatin, mutta todellisiin huippuotteisiin ei ole vielä ylletty. Lempinimi on Heat Storm, mutta mies huokuu lämpöä yhtä paljon kuin SANADA jääkylvyssä.

Suurempaa menestystä lienee turha vielä ensimmäisessä G1 Climaxissa odottaa, etenkin kun kehänäytöt ovat huomattavasti vähäisempiä kuin esimerkiksi viime vuoden Tsujilla, Uminolla ja Naritalla. Uemuralle ensimmäinen G1 on toivottavasti kasvukokemus, jossa samalla hahmo asettuu uomiinsa. Jos kaikki natsaa sillä tavalla, kun young lion -vuosina pystyi olettamaan, niin Uemuralla on mahdollisuutta loikata tovereidensa ohitse nokkimisjärjestyksessä. Tällä hetkellä se vaan näyttää kaukaiselta haaveelta.

Uemura tuo eloa ja mikä tärkeämpää, tuoreita kohtaamisia keskikorttiin. Huippuotteluita ei välttämättä nähdä, mutta kasvua ja kehittymistä toivottavasti senkin edestä.

Ottelutärppi: vs Yota Tsuji (Night 14)

Alkuvuoden (ja oletettavasti koko loppu-uran) taisto herätetään jälleen henkiin. Dojotoverit ovat kohdanneet toisensa lukuisia kertoja young lion -aikoinaan, mutta Uemuran paluun jälkeen tilasto on 1-1. Toinen sai Dojo-voiton, toinen sai vastustajan hiukset, mutta B-lohkon toiseksi viimeinen pääottelu saattaa olla vuoden kovapanoksisin.

Jeff Cobb (United Empire)
hallitseva NJPW World Television -mestari
kuudes G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen (2021)

Jeff Cobb jahtasi NJPW World Television -mestaruutta läpi viime vuoden, mutta onnistui vihdoin mestaruuden nappaamisessa tämän vuoden puolella, katkaisten samalla Zack Sabre Jr:n toisen kauden heti ensimmäisessä puolustuksessa. Cobb haastoi Naiton tämän Domen pääottelupaikasta viime syksynä ja oli mukana United Empiren ja Bullet Clubin välisessä kamppailussa, mutta noin muuten on entinen olympiapainija pyörinyt ala- ja keskikortissa.

Cobb oli lähellä painaa jatkoon viime vuonna, sen verta hirviömäinen oli miehen turnausalku, mutta kalkkiviivojen kompastelut jättivät miehen alkulohkoon. Samaa voi odottaa myös tänä vuonna. Cobb tulee olemaan vahva ja kaataa varmasti ainakin jonkun ennakkosuosikin, mutta jatkopaikka on tiukassa. United Empiren sekavaan johtajatilanteeseen voisi auttaa Cobbin jatkoonmeno, niin ehkä TJP:n huutelut johtajuudesta voisi jättää sen jälkeen omaan arvoonsa. Tunnetusti kuitenkin hallitsevilla mestareilla on haastavaa voittaa G1 Climaxia tai edes päästä alkulohkosta jatkoon, mutta hirviömäisen vahvalla Cobbilla on mahdollisuudet ainakin jälkimmäiseen.

Kehässä Cobb on raudanvarma suorittaja, ainakin kun pääsee vääntämään omalla vahvuusalueellaan. Ottelu Ishiitä vastaan Dominionissa oli aika lailla illan paras ja vaikka tuo ihana tanssipari puuttuukin tämän vuoden turnauskattauksesta, niin Cobbille pitäisi riittää tarpeeksi lihaa myllytettäväksi.

Ottelutärppi: vs Yota Tsuji (Night 16)

Viimeisen illan ottelu on jälleen selkeä jatkopaikan ratkaiseva ottelu. Lihaisten poikien ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tsujin voittoon New Japan Cupin ensimmäisellä kierroksella, joten Cobb haluaa varmasti maksaa kalavelat korkojen kanssa.

Henare (United Empire)
hallitseva NEVER Openweight -mestari
kolmas G1 Climax
paras sijoitus: lohkon seitsemäs (2023)

Henare on tehnyt kovaa nousua NJPW:n keskikortissa, vaikka esteitäkin on tullut eteen. Viime vuoden G1 antoi myrskyvaroitusta siitä, mihin Henare parhaimmillaan kykenee. Alkuvuoden riemastuttava mätkintä Gabe Kiddin kanssa nosti molempien miehien osakkeita, mutta teräshäkkiottelussa kärsitty kallonmurtuma oli lähellä päättää miehen uran. Muutaman kuukauden huilin jälkeen Henare palasi NEVER-kuvioihin. Feudi Shingo Takagin kanssa sai jatkoa kahdella kovaotteisella ottelulla, joiden päätteeksi Henare nousi vihdoin yksilömestariksi ja NEVER Openweight -mestaruuden haltijaksi.

Mestaruus ei aina lupaa menestystä G1 Climaxissa, kysykää vaikka Juice Robinsonilta. NEVER-vyö takaa Henarelle tietynlaista turvaa, mutta jatkopaikoista kamppailu karttanee Henaren kaukaa. Tiukoille mennessä jopa lohkosijoituksen parantaminen lohkon toiseksi viimeiseltä sijalta voi tehdä tiukkaa. Terveenä pysyminen on ensisijaisen tärkeää, sillä myös viime vuoden G1 Climaxissa tuli otettua paikoin ikävästi osumaa.

Henare ajaa lohkossaan samaa roolia kuin Kidd A-lohkon puolella. Henaren tehtävä on lyödä ja potkia kovaa ja korkealla intensiteetillä. Sitä varten löytyy muutamakin erinomainen vastustaja, joten Henare voi jatkaa kampanjaansa nousta Ishiin mantelinperijäksi. Perijän tontti on nyt aivan auki, sillä mies itse ei tänä vuonna mukaan päässyt kaikkien suureksi harmiksi. Henaresta ei ihan hirveästi ole sanottavaa, sillä edessä lienee entistä tiukempi profiloituminen NEVER-divisioonan kulmakiveksi.

Ottelutärppi: vs Konosuke Takeshita (Night 6)

Jos lyödään turpaan, niin lyödään sitten kunnolla. Henarella on parikin oikein herkullista vastustajaa, mutta näen turpasaunalla Takeshitan kanssa eniten potentiaalia nousta todelliseksi mähinäksi.

Konosuke Takeshita (AEW/DDT)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –

Ehkäpä koko turnauksen kiinnostavin painija on AEW:ta ja DDT:tä edustava Konosuke Takeshita. Se ei ole loukkaus muuta osallistujakattausta kohtaan, vaan kertoo ihan vaan Takeshitan omasta kovuudesta. DDT-kasvatti aloitti uransa vuonna 2012 ja nousi tasaisesti promootionsa kärkikastiin. Kymmenen vuoden aikana Takeshita voitti kaiken mitä voitettavissa oli ja katse siirtyi esikuvansa Kenny Omegan perässä kohti Yhdysvaltoja. Takeshita onkin vakuuttanut AEW:n kehissä vuodesta 2021 alkaen ja noussut askel askeleelta suurempaan rooliin. AEW-velvoitteiden ohella Takeshita vierailee myös tasaiseen tahtiin kotipromootiossaan, jossa miestä kohdellaan supertähden elkein. Nyt edessä on debyytti NJPW:ssä ja niskassa ovat massiiviset odotukset.

On vähän vastaajasta kiinni, ketä pitää Japanin kovimpana alle 30-vuotiaana talenttina. Onko se Kaito Kiyomiya, Shun Skywalker, Shota Umino vai joku muu? Monen kirjoissa se kaveri on juuri Takeshita. Kokoa ja taitoa löytyy ja turnausmenestys on miehelle myös tuttua. DDT-vuosilta löytyy kaksi King of DDT -turnauspokaalia sekä kaksi D-Oh Grand Prix -voittoa vielä päälle. Täydentyykö palkintokaappi vielä G1 Climaxilla? NJPW:n ulkopuolinen vierailija ei ole koskaan voittanut G1 Climaxia, vaikka Jun Akiyama (NOAH, 2003 finalisti) ja Toshiaki Kawada (AJPW, 2005 välierä) lähellä ovatkin käyneet. AEW:n ja NJPW:n yhteistyö voi vielä hyvin, voittihan Jon Moxley IWGP World Heavyweight -mestaruuden parin kuukauden ajaksi, mutta Takeshita ei ole aivan Moxleyn tasoinen nimi. Siitä huolimatta yksi jatkopaikoista on etukäteen varattu Takeshitalle. Toisaalta niin oli viime vuonna paikka varattu Kiyomiyalle ja kuinkas sitten kävikään.

Kehäotteidensa osalta Takeshita on lohkonsa ja samalla koko turnauksen ehdotonta kärkeä. Takeshita on todennäköisesti vastuussa lohkonsa ehdottomasti kovimmista otteluista ja jos näin ei käy, on jokin mennyt kauhistuttavalla tavalla vikaan Takeshitan osalta. Vaati todella kärsivällisyyttä ja pientä pohdintaa, etten lätkäissyt jokaisen painijan tärppiotteluksi vaan kohtaamista Takeshitan kanssa. AEW/DDT-mies on tuore vastus jokaiselle vastustajalleen, joten tuttuus ei tuo turvaa, mutta sitäkin enemmän jännitystä.

Ottelutärppi: vs Hirooki Goto (Night 10)

Takeshitan yksi suurimmista otteluista lohkossaan on kohtaaminen entisen G1-voittajan ja turnauksen kokeneimman osallistujan Hirooki Goton kanssa. Goto on suurin haastaja kolmen ennakkosuosikin jatkopaikkoja silmällä pitäen, joten voitto turnauksen puolenvälin jälkeen kokeneesta soturista voi osoittautua elintärkeäksi.

Oleg Boltin (NJPW)
ensimmäinen G1 Climax
hallitseva NEVER Six Man Tag Team -mestari
paras sijoitus: –

Kazakstanin oma poika Oleg Boltin hallitsi Aasian molskeja siihen malliin, että voitti vapaapainissa Aasian mestaruuden 125 kilon sarjassa vuonna 2021. Showpainin maailmaan Boltin oli perehtynyt jo ennen sitä, edustihan mies Team Bushiroadia (New Japanin omistajatahon omistamaa painitiimiä) jo vuodesta 2017. Yuji Nagata esitteli miehen painikansalle loppuvuodesta 2022 ja debyyttinsä Boltin pääsi tekemään Tokyo Domessa tammikuussa 2023. Perinteiseen young lion -malliin siitä eteenpäin on menty alakortissa häviämisen jaloa taitoa harjoitellessa, mutta tänä vuonna alkoi tapahtua. Ensin Boltin rynnisti ensimmäiseen mestaruuteensa legendaarisen Hiroshi Tanahashin ja Toru Yanon rinnalla, voittaen NEVER Six Man Tag Team -mestaruuden kahteen otteeseen. Sitäkin suurempi pommi nähtiin G1-karsinnassa, jossa kazakki tiputti jatkosta Yanon, Tanahashin ja Taichin, napaten itselleen viimeisen G1-paikan. Tämä kaikki ennen kuin miehellä on edes omaa tunnusmusiikkia!

Boltin-mania juoksee villisti, siskot ja veljet! Boltin on osin vielä raakile, onhan kokemusta vasta puolisentoista vuotta, mutta kunnon voimanpesä on antanut ajoittaisia myrskyvaroituksia, päällimmäisenä G1-paikan ratkaissut kohtaaminen Taichia vastaan. Ikää on pitkien painivuosien vuoksi jo hieman päälle 30, joten aikaa ei ole tosiaan hukattavaksi. Yleisö on jo ottanut sympaattista kazakkia omakseen, joten taivas voi hyvinkin olla rajana Boltinin NJPW-uralla. Onko raja taivaissa jo tässä turnauksessa, ei ehkä vielä. Boltin on vielä young lion -statuksella liikenteessä, aivan kuten naapurilohkon Newman, mutta tilanteeseen voi hyvinkin tulla muutos jo avausillan aikana. Villeimmissä kaavioissa Boltinia voidaan povata jopa jatkoon raketin voimin, mutta pidetään odotukset maltillisina. Vaikka kovia päänahkoja tarttui mukaan jo kaksin kappalein, on Boltin oletettavasti lohkon häntäpäätyä. Mikä tahansa voi kuitenkin olla mahdollista.

Boltin suuntaa ensimmäiseen G1 Climaxiin kehittymään, joten ottelut pysynevät pääosin tiiviinä pakkauksina. Boltinin jokainen ottelu on näillä näkymin illan muutaman ensimmäisen turnausottelun paikalla, joten korkeuksiin ei olla ihan vielä kohoamassa. Newmanilta en odota vielä mitään, Boltinilta odotan joko pinnalla pysymistä tai totaalista uppoamista. Toivotaan ensimmäistä, pelätään jälkimmäistä.

Ottelutärppi: vs Jeff Cobb (Night 12)

Entiset molskimiehet vastakkain, joten liha tummuu ja läski lentää. Ainakin toivon mukaan.

Yleisiä ajatuksia B-lohkosta:

A-lohkoon verrattuna B-lohko ei ole aivan yhtä täyteen ahdettu ennakkosuosikkeja. Ennakkoon on selkeät kolme nimeä jatkoon Tsujin, Finlayn ja Takeshitan muodossa, jota sitten Goto ja Cobb sekä mahdollisest jopa Narita haastavat parhaansa mukaan. Muu nelikko soittaa muita viuluja, toivoen jatkopaikan sijasta kehitystä ja hyviä näytönpaikkoja. Tsuji on ennakkoon koko turnauksen ennakkosuosikki, sillä viimeisen vuosikymmenen ajan turnausvoittaja tulee päämestarin vastaisesta lohkosta. Gedon ruutuvihon palaset ovat menneet viime vuosina niin hämmentäville poluille, että toisaalta mikä tahansa tulos voi olla mahdollinen.

Myös ottelullisesti A-lohko tarjoaa herkullisempia koitoksia paperilla, mutta B-lohko tarjoaa hiljaisesti myös melkoisia herkkupaloja. Takeshita on koko turnauksen kiinnostavin nimi, mikä auttaa huomattavasti, mutta siinä samassa on liuta muitakin kiinnostuksen kohteita. Pitääkö Tsuji korkean tasonsa? Vastaako Finlay vihdoin saappaitensa kokoon? Viekö Henare otsikot muiden nenän alta? Onko Naritassa vielä toivoa? Miten sujuvat Uemuran ja Boltinin ensimmäiset G1-turnaukset?

Nämä ja monet muut asiat selvinnevät seuraavan kuukauden aikana!

Jatkoon: Tsuji, Finlay, Takeshita


Aikataulu ja ottelukortit:

Night 1 – 20.7. – Lähetys alkaa klo 11.00 Suomen aikaa

B-lohko: Ren Narita vs OLEG BOLTIN
A-lohko: Shota Umino vs Callum Newman
B-lohko: El Phantasmo vs Henare
A-lohko: Zack Sabre Jr. vs Great O-Khan
B-lohko: Hirooki Goto vs Jeff Cobb
A-lohko: SANADA vs Jake Lee
B-lohko: Yuya Uemura vs David Finlay
A-lohko: Gabe Kidd vs EVIL
B-lohko: Yota Tsuji vs Konosuke Takeshita
Pääottelu – A-lohko: Tetsuya Naito vs Shingo Takagi

Night 2 – 21.7. – Lähetys alkaa klo 08.00 Suomen aikaa

A-lohko: SANADA vs Callum Newman
B-lohko: Henare vs OLEG BOLTIN
A-lohko: Great O-Khan vs Gabe Kidd
B-lohko: El Phantasmo vs Ren Narita
A-lohko: EVIL vs Jake Lee
B-lohko: Yuya Uemura vs Hirooki Goto
A-lohko: Shota Umino vs Shingo Takagi
A-lohko: Tetsuya Naito vs Zack Sabre Jr.
Pääottelu – B-lohko: Yota Tsuji vs David Finlay

Night 3 – 23.7 – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

Hirooki Goto, Tomoaki Honma & Shoma Kato vs OLEG BOLTIN, Toru Yano & Katsuya Murashima
El Phantasmo & Jado vs LIJ (Yota Tsuji & BUSHI)
United Empire (Henare & Francesco Akira) vs War Dogs (David Finlay & Gedo)
B-lohko: Jeff Cobb vs Konosuke Takeshita
A-lohko: Zack Sabre Jr. vs Callum Newman
A-lohko: Shingo Takagi vs Great O-Khan
A-lohko: Shota Umino vs Gabe Kidd
A-lohko: SANADA vs EVIL
Pääottelu – A-lohko: Tetsuya Naito vs Jake Lee

Night 4 – 25.7. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

Toru Yano & Katsuya Murashima vs Just 5 Guys (SANADA & TAKA Michinoku)
Shota Umino, Tomoaki Honma & Shoma Kato vs United Empire (Great O-Khan, Callum Newman & Francesco Akira)
TMDK (Zack Sabre Jr & Kosei Fujita) vs War Dogs (Jake Lee & Gabe Kidd)
LIJ (Tetsuya Naito & Shingo Takagi) vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)
B-lohko: Hirooki Goto vs OLEG BOLTIN
B-lohko: Jeff Cobb vs Ren Narita
B-lohko: Yota Tsuji vs El Phantasmo
B-lohko: David Finlay vs Henare
Pääottelu – B-lohko: Konosuke Takeshita vs Yuya Uemura

Night 5 – 27.7. – Lähetys alkaa klo 10.00 Suomen aikaa

Shoma Kato & Katsuya Murashima vs Konosuke Takeshita & Henare
El Phantasmo & Jado vs OLEG BOLTIN & Toru Yano
Just 5 Guys (Yuya Uemura & TAKA Michinoku) vs United Empire (Jeff Cobb & Francesco Akira)
War Dogs (David Finlay & Gedo) vs House of Torture (Ren Narita & Yoshinobu Kanemaru)
Hirooki Goto & Tomoaki Honma vs LIJ (Yota Tsuji & BUSHI)
A-lohko: Shingo Takagi vs Callum Newman
A-lohko: SANADA vs Gabe Kidd
A-lohko: Shota Umino vs Great O-Khan
A-lohko: Zack Sabre Jr. vs Jake Lee
Pääottelu – A-lohko: EVIL vs Tetsuya Naito

Night 6 – 28.7. – Lähetys alkaa klo 11.00 Suomen aikaa

Hiroshi Tanahashi & Toru Yano vs Just 5 Guys (SANADA & TAKA Michinoku)
United Empire (Great O-Khan & Callum Newman) vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)
Shota Umino & Tomoaki Honma vs TMDK (Zack Sabre Jr & Kosei Fujita)
LIJ (Tetsuya Naito, Shingo Takagi & BUSHI) vs War Dogs (Gabe Kidd, Jake Lee & Gedo)
B-lohko: El Phantasmo vs OLEG BOLTIN
B-lohko: Yuya Uemura vs Jeff Cobb
B-lohko: Konosuke Takeshita vs Henare
B-lohko: Ren Narita vs David Finlay
Pääottelu – B-lohko: Hirooki Goto vs Yota Tsuji

Night 7 – 29.7. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

Hiroshi Tanahashi & Toru Yano vs Just 5 Guys (Yuya Uemura & TAKA Michinoku)
OLEG BOLTIN & Katsuya Murashima vs LIJ (Yota Tsuji & BUSHI)
El Phantasmo & Jado vs United Empire (Jeff Cobb & Henare)
Hirooki Goto & Tomoaki Honma vs House of Torture (Ren Narita & Yoshinobu Kanemaru)
Konosuke Takeshita & Francesco Akira vs War Dogs (David Finlay & Gedo)
A-lohko: EVIL vs Callum Newman
A-lohko: Jake Lee vs Great O-Khan
A-lohko: Shota Umino vs Zack Sabre Jr.
A-lohko: Shingo Takagi vs Gabe Kidd
Pääottelu – A-lohko: Tetsuya Naito vs SANADA

Night 8 – 31.7. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

Katsuya Murashima & Shoma Kato vs War Dogs (Jake Lee & Gabe Kidd)
United Empire (Great O-Khan & Callum Newman) vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)
Shota Umino & Tomoaki Honma vs Just 5 Guys (SANADA & TAKA Michinoku)
LIJ (Tetsuya Naito & Shingo Takagi) vs TMDK (Zack Sabre Jr & Kosei Fujita)
B-lohko: Yota Tsuji vs OLEG BOLTIN
B-lohko: Yuya Uemura vs Henare
B-lohko: El Phantasmo vs Jeff Cobb
B-lohko: Hirooki Goto vs Ren Narita
Pääottelu – B-lohko: Konosuke Takeshita vs David Finlay

Night 9 – 3.8. – Lähetys alkaa klo 09.00 Suomen aikaa

Hirooki Goto, Tomoaki Honma, Katsuya Murashima & Shoma Kato vs Konosuke Takeshita, Jeff Cobb, Henare & Francesco Akira
OLEG BOLTIN & Toru Yano vs War Dogs (David Finlay & Gedo)
El Phantasmo & Jado vs Just 5 Guys (Yuya Uemura & TAKA Michinoku)
LIJ (Yota Tsuji & BUSHI) vs House of Torture (Ren Narita & Yoshinobu Kanemaru)
A-lohko: Jake Lee vs Callum Newman
A-lohko: EVIL vs Great O-Khan
A-lohko: Tetsuya Naito vs Gabe Kidd
A-lohko: SANADA vs Shota Umino
Pääottelu – A-lohko: Shingo Takagi vs Zack Sabre Jr.

Night 10 – 4.8. – Lähetys alkaa klo 10.00 Suomen aikaa

Hiroshi Tanahashi, Toru Yano & Shoma Kato vs United Empire (Great O-Khan, Callum Newman & Francesco Akira)
Shota Umino & Tomoaki Honma vs War Dogs (Gabe Kidd & Jake Lee)
TMDK (Zack Sabre Jr & Kosei Fujita) vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)
LIJ (Tetsuya Naito & Shingo Takagi) vs Just 5 Guys (SANADA & TAKA Michinoku)
B-lohko: David Finlay vs OLEG BOLTIN
B-lohko: El Phantasmo vs Yuya Uemura
B-lohko: Jeff Cobb vs Henare
B-lohko: Hirooki Goto vs Konosuke Takeshita
Pääottelu – B-lohko: Ren Narita vs Yota Tsuji

Night 11 – 6.8. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

Katsuya Murashima & Shoma Kato vs LIJ (Yota Tsuji & BUSHI)
Just 5 Guys (Yuya Uemura & TAKA Michinoku) vs House of Torture (Ren Narita & Yoshinobu Kanemaru)
OLEG BOLTIN, El Phantasmo, Toru Yano & Jado vs Konosuke Takeshita, Jeff Cobb, Henare & Francesco Akira
Hirooki Goto & Tomoaki Honma vs War Dogs (David Finlay & Gedo)
A-lohko: Great O-Khan vs Callum Newman
A-lohko: Jake Lee vs Gabe Kidd
A-lohko: EVIL vs Zack Sabre Jr.
A-lohko: Shota Umino vs Tetsuya Naito
Pääottelu – A-lohko: SANADA vs Shingo Takagi

Night 12 – 7.8. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

Katsuya Murashima & Shoma Kato vs TMDK (Zack Sabre Jr & Kosei Fujita)
Just 5 Guys (SANADA & TAKA Michinoku) vs United Empire (Great O-Khan & Callum Newman)
Shota Umino & Tomoaki Honma vs War Dogs (Gabe Kidd & Jake Lee)
LIJ (Tetsuya Naito & Shingo Takagi) vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)
B-lohko: Jeff Cobb vs OLEG BOLTIN
B-lohko: El Phantasmo vs Konosuke Takeshita
B-lohko: Yota Tsuji vs Henare
B-lohko: Ren Narita vs Yuya Uemura
Pääottelu – B-lohko: Hirooki Goto vs David Finlay

Night 13 – 8.8. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

OLEG BOLTIN & Toru Yano vs Katsuya Murashima & Shoma Kato
Konosuke Takeshita & Henare vs House of Torture (Ren Narita & Yoshinobu Kanemaru)
Shota Umino & Tomoaki Honma vs El Phantasmo & Jado
United Empire (Jeff Cobb & Francesco Akira) vs War Dogs (David Finlay & Gedo)
LIJ (Yota Tsuji & BUSHI) vs Just 5 Guys (Yuya Uemura & TAKA Michinoku)
A-lohko: Tetsuya Naito vs Callum Newman
A-lohko: SANADA vs Great O-Khan
A-lohko: Shota Umino vs Jake Lee
A-lohko: Zack Sabre Jr. vs Gabe Kidd
Pääottelu – A-lohko: Shingo Takagi vs EVIL

Night 14 – 10.8. – Lähetys alkaa klo 10.00 Suomen aikaa

LIJ ( Tetsuya Naito, Shingo Takagi & BUSHI) vs War Dogs (Jake Lee, Gabe Kidd & Gedo)
Shota Umino & Tomoaki Honma vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)
Hiroshi Tanahashi, Toru Yano & Katsuya Murashima vs United Empire (Great O-Khan, Callum Newman & Francesco Akira)
Just 5 Guys (SANADA & TAKA Michinoku) vs TMDK (Zack Sabre Jr & Kosei Fujita)
B-lohko: Konosuke Takeshita vs OLEG BOLTIN
B-lohko: Henare vs Ren Narita
B-lohko: Hirooki Goto vs El Phantasmo
B-lohko: Jeff Cobb vs David Finlay
Pääottelu – B-lohko: Yota Tsuji vs Yuya Uemura

Night 15 – 12.8. – Lähetys alkaa klo 11.00 Suomen aikaa – A-lohkon viimeinen päivä

OLEG BOLTIN & Toru Yano vs Just 5 Guys (Yuya Uemura & TAKA Michinoku)
Konosuke Takeshita, Jeff Cobb, Henare & Francesco Akira vs House of Torture (Ren Narita, Yujiro Takahashi, SHO & Yoshinobu Kanemaru)
Hirooki Goto & Hiroshi Tanahashi vs LIJ (Yota Tsuji & BUSHI)
El Phantasmo & Jado vs War Dogs (David Finlay & Gedo)
A-lohko: Gabe Kidd vs Callum Newman
A-lohko: SANADA vs Zack Sabre Jr.
A-lohko: Shingo Takagi vs Jake Lee
A-lohko: Shota Umino vs EVIL
Pääottelu – A-lohko: Tetsuya Naito vs Great O-Khan

Night 16 – 14.8. – Lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa

(B-lohkon viimeinen päivä, lohko-otteluiden tarkka järjestys ilmoitetaan myöhemmin)

B-lohko: Yuya Uemura vs OLEG BOLTIN
B-lohko: El Phantasmo vs David Finlay
B-lohko: Hirooki Goto vs Henare
B-lohko: Konosuke Takeshita vs Ren Narita
B-lohko: Yota Tsuji vs Jeff Cobb

Night 17 – 15.8. – Lähetys alkaa klo 12.00 Suomen aikaa

Puolivälierä 1: A2 vs A3
Puolivälierä 2: B2 vs B3

Night 18 – 17.8. – Lähetys alkaa klo 11.00 Suomen aikaa

Välierä 1: A1 vs Puolivälierä 1 voittaja
Välierä 2: B1 vs Puolivälierä 2 voittaja

Night 19 – 18.8. – Lähetys alkaa klo 09.00 Suomen aikaa

G1 Climax 34 -loppuottelu: Välierä 1 voittaja vastaan Välierä 2 voittaja

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

#MaanantainMatsi – Rush vs LA Park (2016)

Next post

#MaanantainMatsi – Chigusa Nagayo vs Dump Matsumoto (1985)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *