EnnakotFCF WrestlingSuomipaini

Ennakko: Jatkosota 2015

Suomalaisen vapaapainikulttuurin lippua kantavan Fight Club Finlandin kuluvan vuoden toinen tapahtuma, Jatkosota 2015, otellaan lauantaina 2.5. Helsingin ydinkeskustassa. Kortissa on seitsemän ottelua, joista muodostuu mielenkiintoinen sekoitus jännitystä, draamaa ja huumoria. Kansainvälisiä vierailijoita tulee Ruotsista ja Ranskasta saakka, ja tapahtumassa nähdään Regina-nimisen naispainijan debyyttiottelu. Otimme kortin syyniin ja erittelimme tapahtuman matsi matsilta. Minkälaista show’ta on syytä odottaa?

3-Way Tag Team Match

HC Andersen & Robert Holmström vs. Vili & Jake Luupää vs. Tri Ioni & Murskaaja Mieto

11180633_10153337756604363_1833538142528199092_n

Mitä jää jäljelle niljakkaasta tarhakäärmeestä, kun se tiputetaan näykkimiensä villieläinten häkkiin? ”Bättre folkina” itseään pitävä Robert on tässä ottelussa myös en markant man – merkitty mies. Yhdessä arveluttavan HC Andersenin kanssa hän ottaa osaa kolmen joukkueen otteluun, joista toiset kaksi, Luupäät sekä Ioni ja Murskaaja, kohtasi keskenään Talvisota IX:ssä. Silloin ottelu kuitenkin keskeytyi, kun Robert ja Andersen hyökkäsivät ulkopuolisina kehään ja pistivät hommat seis. Luupäät joutuivat kokemaan saman kohtalon jo Marraskuun Mätössä. Paperilla kolminottelu tulee siis kiistatta olemaan ennemminkin kaksintaistelu siitä, kumpi saa vetää Bättre Folkia koviten pataan.

Otteluna tämä tulee olemaan hyvin tasapainoinen siinä suhteessa, että kehätyöskentelyltään vähäpätöisin joukkue tuo pöytään kuitenkin kaivattua tarinallista syvyyttä – toisen ⅔:n tarjotessa energistä toimintaa. Matsi käydään sellaisin säännöin, että kuka tahansa kehässä tai sen ulkopuolella oleva voi vaihtaa itsensä vuoroon. On mielenkiintoista seurata, millaista vuorovaikutusta ja kränää joukkueiden välille syntyy, kun samassa sopassa on iso kärpänen, jonka kaikki haluavat listiä. Metaforat eivät lopu kesken.

Triple Threat Match

Sara Elektra vs. Regina vs. Julia Kyy

11163767_10153342882204363_5680500107350060764_n

 

Toinenkin kolminottelu on lähtökohdiltaan hyvin samanlainen: kaksi Talvisodassa toisensa kohdannutta osapuolta toivottaa uusintaotteluun tervetulleeksi ulkopuolisen sekaantujan. Varsinaisen debyyttinsä Jatkosodassa tekevä Regina näyttäytyi tuolloin pistäen sekä Elektran että Kyyn pakettiin. Ylimielinen ja itsevarma tulokas ei kunnioitusta tunne, ja nyt hän on tehnyt vihollisen kahdesta entuudestaan keskenään sotajalalla olevasta henkilöstä. Tällainen asetelma on naispuolisessa maailmassa varmasti kahta kauheampi.

Regina teki jo aiemmin läsnäolonsa kerralla selväksi asenteellaan, ja toivon vakuuttuvani hänestä vielä entisestään. Julia Kyy on lyhyessä ajassa todistanut olevansa enemmän kuin kantamansa iso nuija, ja viimeisten todistusaineistojen perusteella Mustalle Aukolle mielenterveytensä lopullisesti uhrannut Kyy tuo epätasapainossaan mielenkiintoa ottelun kulkuun. Saattaisiko tämä uusi uhka ja konflikti viimein ajaa myös ikipirtsakan Saran niin sanotusti laidan yli?

Tag Team Match

Ricky Vendetta & Stark Adder vs. Joey Impact & Jami Aalto

11128845_10153314377254363_6812813151028860806_n

 

Nuoret kollit ovat taas melkoisen tulikokeen edessä, kun vastassa on varmasti koko FCF:n häikäilemättömin kaksikko. Ensimmäistä voittoaan tavoitellessa ei välttämättä toivoisi vastaansa teknisesti ylivertaista pimeän puolen Sith-lordia ja hänen mädissä jalanjäljissä seuraavaa oppipoikaansa. Aiemmin Marraskuun Mätössä yksittäin kohdanneet vastukset kohtaavat nyt joukkueina. Jo pelkällä nimellään karmiva The Constrictors – eli kuristajat, surkastuttajat, kiristäjät, ahdistajat, jne. – tulee varmasti suhtautumaan otteluun jos jonkinasteisena hauskanpitona, aikomuksenaan tehdä sydäntä täynnä olevista nuorukaisista esimerkki muille: heidän kustannuksellaan ei kukaan tee itselleen nimeä. Tsunamin (wave, impact, aalto, isku… kyllä te kässäätte) onkin löydettävä vastustajiensa tavoin täydellinen yhteiskieli, jos he mielivät päästä niskan päälle. Omillaan he eivät siihen kyenneet. Samasta treenivuosikerrasta valmistuneille jannuille luulisi syntyneen tarpeeksi luontaista kemiaa keskenään.

Luultavimmin The Constrictors tekee kuitenkin janareista hakkelusta heidän uljaasta vastarinnastaan huolimatta. Vendetta varmasti keskittää kaiken ilkikurisuutensa verivihollisensa oppipoikaan, jonka hän on kukistanut jo kertaalleen. Näkisin tämän ottelun esimakuna tulevalle semi-revanssille, jossa Impactin puolelle asettuu hänen oppi-isänsä Starbuck, jolloin vihollinen tulisi viimein kaatumaan. Tai ainakin vapisemaan perustuksissaan.

Matsi tulee olemaan kova, siitä ei ole epäilystä. Constrictorit tulevat likaisilla taktiikoillaan hidastamaan vauhdikkaita vastustajiaan juuri sopivasti, ja kirjaimellisten vauvanaamojen kannattaminen menee entistä enemmän tunteisiin.

(toim. huom.: Ennakko ehdittiin kirjoittaa ennen kuin alta löytyvä todisteaineisto The Constrictorsin sisäisestä rakoilusta ilmaantui näkökentällemme. Kuviot muuttuivatkin entisestään vielä astetta kiintoisammiksi.)

Singles Match

Mikko Maestro vs. Häijy-Heimo Ukonselkä

11070972_10153304320349363_832685746017196199_n

 

Tällä kohtaamisella on potentiaalia aikamme “mikkoklassikoksi”. Kovassa nousussa olevalla Maestrolla on edessään tähänastisen uransa suurin haaste, kun Tiimarin kirveellä veistetty Heimo nousee sammalten alta uhmaamaan. Kyseessä on myös melkoinen sosiaalisstatuksellisten ääripäiden kohtaaminen, kun viiden laudaturin ylioppilas pistetään fyysiseen mittelöön sammalkaton alla asustelevan, sivistyksen hylkäämän villimiehen kanssa. Tämä kamppailu on ollut vääjämätön siitä asti, kun Maestro pyylevin akateemisin saavutuksineen näkyvyyteemme ilmaantui. Sen jälkeen asetelmat ovat kuitenkin kääntyneet päälaelleen: sympaattinen Maestro on voittanut yleisön puolelleen, ja Heimo (“Heeeeimo…. Heeeeeeeeeimoooo…”) on hiustenlähdön seurauksena hermot kireellä oleva äksyilijä.

Tämä on ennalta suurinta kiinnostusta herättävä mittelö ja näiden kahden persoonan ryydittämänä viihdearvoltaan väkisinkin korkea. Hekotuksia irtoaa varmasti. Maestro voisi hyvinkin ottaa tästä merkittävän voiton ja laukaista itsensä kertaheitolla lähemmäs mestaruuskuvioita, joka kaipaisi tuuletusta uusilla naamoilla. Mutta Heimo ei kommenttiensa valossa voittoa noin vain nielisi (kuuntele Heimon ja Robert Holmströmin haastattelu Yle Areenassa), joten tämä voi hyvinkin olla katalyytti pidemmälle juonikuviolle. Se olisi merkittävä etappi Maestron kasvutarinassa pojasta mieheksi.

Tag Team Match

Musta Aukko: Pyöveli Petrov & King Kong Karhula vs. Sly Sebastian & Starbuck

11159546_10153332916649363_4020225021044263200_n

 

Sly Sebastian katsoo jälleen syvälle Mustaan Aukkoon, tällä kertaa partnerinaan itse Starbuck. Petrov ja Karhula ovat jo oletuksena tonnin verran pelkoa herättävä joukkue, mutta heidän nykyisessä arvaamattomassa olemuksessaan pelko menee potenssissa suoraan luihin ja ytimiin. Onneksi pahan kukistaminen ei ole vapisevan kirjoittajan vastuulla, vaan hirmujen uhkaa on lievittämässä todellinen sankarikaksikko. Raakavoimainen massa ei tunnetusti kaadu helpolla, mutta Sebben ja Starban yhdistelmä ketterää tekniikkaa on meidän paras mahdollisuutemme pelastua hirviöiden hyökkäykseltä.

Ottelun itsensä epäilisin olevan alkuun hyvin yksipuolinen rääkki, kunnes sankarit lopulta nousevat ja horjuuttavat tankkeja riittävästi ottaakseen voiton. Tapaturman sekaantumista voi myöskin odotella, mutta en usko sen vaikuttavan lopputulokseen.

Singles Match

The Beast vs. Jessica Love

11149270_10153323665889363_2604928318947347443_n

 

Tässäkin vastakkainasettelussa on todellista kontrastia: Suomi ja Ruotsi. Mies ja trans-nainen. Persoonallinen sateenkaariprinsessa ja nimeään sekä tatuointejaan myöten geneerinen Create-A-Wrestler. Sekin vielä, että The Beast on kamppailutaustastaan huolimatta vapaapainikehissä vielä aloittelija, kun taas Jessicassa alkaa olla jo veteraanin vikaa. Talvisodassa hän pääsi jälleen maistiaisetäisyydelle FCF-mestaruudesta, mutta palkinto jäi taas saamatta. Mielentilassa tapahtuu varmasti jotain radikaalia, kun rankan TLC-häviön jälkeen vastaasi asetetaan kaapinkokoinen järkäle, joka uhkaa repiä sinut kappaleiksi raaja kerrallaan. Jessicalla ei raajojensa lisäksi oikeastaan ole enää mitään menetettävää, ja hän tulee varmasti kanavoimaan kaikki voimansa kaataakseen tieltään massiivisen roadblockin matkatessaan takaisin mestaruushaastajaksi. “Pedon” pöksyissä pullottaa ison miehen itsevarmuus, mutta se tulee tavalla tai toisella koitumaan hänen kohtalokseen. Itse ottelu luultavasti päättyy siihen, että kaikessa vihreydessään turhautunut Beast teloo Jessicalle mahdollisten fyysisten vammojen lisäksi diskausvoiton. Näen myös hyvin mahdollisena, että muuan hurrikomppania sekaantuu otteluun rekrytointitehtävissä, ja Bättre Folkin kokoonpano vahvistuu hirvittäviin sfääreihin.

FCF Championship

Valentine (c) vs. Jimmy Gavroche

11149473_10153320798209363_7115346950698038149_n

 

Jos ei paremmin tietäisi, voisi luulla ikonisen Arnold Schwarzeneggerin lapsena Ranskaan adoptoidun kaksoisveljen saapuvan haastamaan Valentinen mestaruudesta. Tarkemman tutkinnan perusteella asian laita ei kuitenkaan ehkä lieväksi pettymyksekseni olekaan näin. Tutkimustyön tarkentuessa entisestään saamme selville, että hallitseva Ranskan-mestari on todellakin varteenotettava atleetti; fyysisesti vaikuttava Gavroche on kokoisekseen ketterä kaveri. Sulava liikkuvuus on myös Valentinelle hyvin ominainen piirre, mutta viekö korkeampi muskeli–nopeus-suhdanne kuitenkin voiton?

Kun kaksi omahyväistä kusipäätä asettuu vastakkain, yleisön puolenvalinta yleensä määräytyy kotikentän mukaan. Mutta risiriitaiset tunteet heräävät, kun muistaa Valentinen Bättre Folk -assosaation ja heidän läsnäolonsa aiheuttaman tuhon illan aikana (mikä on odotettavissa). Loppupeleissä on erittäin mielenkiintoista, miten isänmaallisuus ja yhteisöllinen ksenofobia ilmenevät, kun läpimätä suomenruotsalainen puolustaa maamme mestaruutta ja kunniaa Ranskan konkistadoria vastaan. Olisiko mestaruuden sittenkin parempi olla fransmannin käsissä?

Ennestään monelle tuntemattoman Gavrochen kehäotteista ei ole epäilystä, ja Valentinen taituruuden tuntien nämä kaksi menee täydellisesti yksi yhteen tarjoten kovatasoisen kamppailun. Matsista voi odottaa jopa hyvin kilpahenkistä, ainakin jos Vallun paskaposse ei taas kesken kaiken näytä vihattavia naamojaan – mahdollisesti ison karvaisen pedon kera.

Fight Club Finlandin Jatkosota 2015 lauantaina 2.5. Nightclub Pressassa (Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki). Ovet aukeavat klo 17 ja show alkaa klo 18. Pääsylippu ovelta maksaa 17 euroa.

Lisätietoja: wrestling.fi

 

Salomon Marttila

Salomon Marttila

Smarksiden ylläpitäjä ja co-perustaja.
Ei koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa.

Previous post

Äänite: NXT-arvio (29.4.2015)

Next post

Äänite: Jatkosota-arvio (2.5.2015)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *