EnnakotNJPW

Ennakko: NJPW G1 Climax 29 (A-lohko)

Maailman suurin yksilöturnaus G1 Climax alkaa lauantaina 6. heinäkuuta 2019. Kuusi viikkoa kestävässä turnauksessa selvitetään New Japan Pro-Wrestlingin kärkikasti ja Tokyo Domessa järjestettävän Wrestle Kingdomin pääottelun haastava osapuoli.

Tässä kaksiosaisessa ennakossa esitellään kaikki turnauksen 20 osallistujaa sekä pohditaan jokaisen mahdollista menestystä tämän vuoden turnauksessa. Tasapainon nimissä esitellään toinen mielipide Smarksiden Discord-käyttäjiltä. Sokerina pohjalla listataan myös herkullisimmat otteluparit.

Ensimmäisessä osassa tutustutaan A-lohkoon, joka on täynnä New Japanin kärkikaartia.


Kazuchika Okada

Historia G1:ssä: 8. osallistumiskerta, 8. vuosi peräkkäin. Voittanut 2012 ja 2014. Hallitseva IWGP Heavyweight -mestari.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Kärkiviisikko.

Analyysi: Hallitseva IWGP Heavyweight -mestari Kazuchika Okada on erittäin vahvoilla tämän turnauksen suhteen. Yksikään lohkon muista osanottajista ei ole päihittänyt Okadaa, joten yllätykset ovat erittäin mahdollisia. Loppuvuoden vyöpuolustukset määrittyvät G1-tilastojen pohjalta, joten Okadan häviö joissain otteluissa on odotettavissa. Okada ei kuitenkaan ole heikko, joten hänet tullaan näkemään taistelemasta lohkovoitosta.

Toinen mielipide: ”Okadalle lohkovoitto ’mestari ei kuitenkaan voita’ -säännön rikkomisen iloksi sekä siksi, että muut A-lohkolaiset ovat epärealistisia lohkovoittajia.” –Komzu

Matsitärpit: vs. Ospreay, vs. Ibushi, vs. KENTA


Zack Sabre Jr.

Historia G1:ssä: 3. osallistumiskerta, 3. vuosi peräkkäin. Hallitseva Revolution Pro -mestari.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Kärkiviisikko.

Analyysi: Zack Sabre Jr. on ollut koko vuoden vahvasti buukattu tähti, jonka nousua pääottelutasolle on ennustettu pitkään. Tämänvuotisessa turnauksessa Sabre on jäämässä hieman varjoon, sillä lohkossa on paljon nimekkäämpiä nimiä. Sabre tulee sijoituksestaan huolimatta ottamaan ratkaisevia päänahkoja, ja mahdollinen IWGP Heavyweight -mestaruusottelu saatetaan pohjustaa tässä turnauksessa.

Toinen mielipide: ”Mahtava mattovelho, jonka tyyli nappaa ainakin meikäläisen otteeseensa (pun intended). Tykkään erityisesti siitä, miten ZSJ pysyy koko ajan liikkeessä ja liukuu sulavasti lukosta toiseen. NJPW on jäänyt aika reilusti muiden firmojen jalkoihin omassa painidietissäni tänä vuonna, joten miehen G1-menestyksestä on paha lähteä mitään sanomaan. Royal Quest toki kolkuttelee nurkan takana, joten on mielenkiintoista nähdä, miten ZSJ:n kesä sujuu – vai jääkö hän maanmiehensä, Will Ospreayn varjoon.” –NeVille

Matsitärpit: vs. Ospreay, vs. Ibushi, vs. KENTA


Hiroshi Tanahashi

Historia G1:ssä: 18. osallistumiskerta, 18. vuosi peräkkäin. Voittanut 2007, 2015 ja 2018.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkovoittaja.

Analyysi: Hiroshi Tanahashin uran loppua on ennustettu jo vuosia, mutta New Japanin ässä otti viime vuonna ansaitun voiton ja syrjäytti Kenny Omegan mestarin pallilta. Tänä vuonna lohkovoitto saattaa tulla varkain, sillä A-lohkon osallistujat saattavat aiheuttaa tasapelitilanteen. Tanahashin paikka finaalissa mahdollistaisi B-lohkon voittajalle tärkeän mahdollisuuden kukistaa ässä ja ottaa Tanahashin paikka Okadan ykkösvastustajana. En usko Tanahashin ottelevan kärkisijoilla tämänvuotisen turnauksen jälkeen, joten jäähyväiset finaalissa olisivat hieno päätös pitkälle uralle.

Toinen mielipide: ”Tanahashin uskon sijoittuvan kärkipäähän lohkossaan, mutta voittoa ei tule, vaan Ibushi päihittää ässän.” –Kana

Matsitärpit: vs. Okada, vs. Ibushi, vs. Sabre Jr.


Kota Ibushi

Historia G1:ssä: 5. osallistumiskerta, 3. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon toinen sija.

Analyysi: Turnauksen villi kortti. Ibushin rooli tässä turnauksessa tulee olemaan eliminaattori eli hän tulee tasaamaan pisteet niin, että lohkolle saadaan selkeä voittaja. Uskon vahvasti, että turnauksen parhaimmat ottelut tulevat olemaan Ibushin käsialaa. Viime vuoden finaali-ihmettä emme tänä vuonna näe, vaan Ibushi joutuu odottamaan vielä vuoden ennen mahdollista voittoaan.

Toinen mielipide: ”Kaikki ennusmerkit osoittavat siihen suuntaan, että Ibushin matka käy jälleen kohti lohkonsa voittotaistelua. A-lohkon viimeisen illan Ibushi vs. Okada tulee kaiken Gedo-filosofian mukaan ratkaisemaan lohkon kohtalon. Veikkaus on se, että Ibushi taistelee jälleen finaaliin vain hävitäkseen Naitolle, mutta näen myös mahdollisena erinäiset tasapelisekoilut loppumähinöissä, ihan etteivät Okada ja Ibushi kohtaa heti uudestaan mestaruusottelun merkeissä. Lohkon kolmen kärjessä varmasti ja hyvin todennäköisesti finaaleissa.” –Zemppari

Matsitärpit: vs. kaikki


 

EVIL

Historia G1:ssä: 4. osallistumiskerta, 4. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alempi viisikko.

Analyysi: Vahvasti omalle tielleen lähtevä EVIL pyrkinee tässä turnauksessa näyttämään kyntensä ja erottautumaan yksilöpainijana. Harmillisesti lohkon tähtivoima pitää miehen kaukana kärkitaistoista.

Toinen mielipide: ”EVIL, kuten Lance Archer, on saavuttanut suurimmat menestymiset joukkueottelijana, ja G1-historia vuosina 2016–2018 on ollut hyvä. Joka vuonna EVIL on päässyt pitkälle ja ottanut tärkeitä voittoja, kuten Okadaa vastaan vuonna 2017, mutta hän ei ole voittanut kaikkia tärkeitä otteluita. EVIL tulee haastamaan kaikki ennakkosuosikit ja voi voittaa niistä pari muttei tarpeeksi päästäkseen finaaliin. EVIL on kova PAHA vastus.” –Prinssi

Matsitärpit: vs. SANADA, vs. Tanahashi, vs. Okada


SANADA

Historia G1:ssä: 4. osallistumiskerta, 4. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alempi viisikko.

Analyysi: Sanadalla on ollut niin sanotusti raketti takamuksessa koko vuoden. Taitavana painijana tunnettu Sanada ei kuitenkaan vielä ole kärkikortissa paikkaansa vakauttanut.  Avainvoittoja havaittavissa, mutta Sanada ei tule pitkälle pääsemään.

Toinen mielipide: ”Jamesbondmainen atleettinen lahjakkuus, joka voi ottaa avainvoittoja muttei ole todennäköinen lohkovoittaja.” –Afresh

Matsitärpit: vs. Ibushi, vs. Tanahashi, vs. Okada


Bad Luck Fale

Historia G1:ssä: 6. osallistumiskerta, 6. vuosi peräkkäin.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon pohjakaksikko.

Analyysi: Bullet Clubin ikuinen alipomo Bad Luck Fale saapuu jälleen viimeistelemään vastustajansa. Falen menestys ei ole mitään merkittävää mutta tarjoaa hyvän jättivastuksen yleisön suosikeille.

Toinen mielipide: ”Iso mies, joka ottaa muutaman voiton muttei yllä kovin korkealle turnauksessa. Ottanee yhden ison päänahan ja ehkä pari muuta voittoa. Ei sen enempää.” –PZ

Matsitärpit: vs. Tanahashi, vs. Ospreay, vs. EVIL


Lance Archer

Historia G1:ssä: 5. osallistumiskerta, viime osallistumisesta viisi vuotta.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon pohjakaksikko.

Analyysi: Suzuki-Gunin tiettävästi viimeinen jätti. Joukkueparinsa Davey Boy Smith Jr.:n lähdettyä Lance Archer on jäänyt yksin, joten jonkinlaista soolouraa on odotettavissa. Valitettavasti Killer Elite Squad ei ole vuosiin ollut suuri joukkue, joten Lance jääköön lohkon pohjille pitämään perää.

Toinen mielipide: ”Lance Archer saavuttuaan 2011 New Japanin riveihin on saavuttanut huomattavaa menestystä juuri joukkueottelijana Davey Boy Smith Jr.:n kanssa. Menestyminen joukkueena ei ole kääntynyt suoraan yksilömenestykseksi, ja vuosien 2011–2014 G1:ssä hän onkin jäänyt kymmenen pisteen pintaan. Lance Archer on kuitenkin kokenut kaksimetrinen mörssäri, jota ei pidä ottaa helppona vastustajana, vaan hän voi yllättää jos herpaannut.” –Prinssi

Matsitärpit: vs. Okada, vs. KENTA, vs. SANADA


Will Ospreay

Historia G1:ssä: Ensikertalainen. Hallitseva IWGP Jr. Heavyweight -mestari. Voitti Best of the Super Juniors -turnauksen aiemmin tänä vuonna.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon alempi viisikko.

Analyysi: Junior Heavyweight -painijoiden ykköstähti Will Ospreay on tänä vuonna uhannut nousevansa koko NJPW:n huipulle. Ilmojen herra on muuttanut tyyliään vastaamaan heavyweight-tyyliä, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähdään herran otteluissa edelleen. Ospreayn osallistuminen G1:een on tulikoe, jossa hän ei tule kovin pitkälle pääsemään. Jr. Heavyweightit ovat historiallisesti jääneet raskaampien jalkoihin, mutta Ospreay tulee tekemään täsmäiskuja. Odotan vahvasti yllätysvoittoa jostakusta New Japanin huippunimestä, minkä avulla jumbopaikka tullaan välttämään.

Toinen mielipide: ”Ospreay saattaa olla hohtavimpia tähtiä matsilaadullisesti muttei  tule olemaan kärkipisteissä tänä vuonna.” –Afresh

Matsitärpit: vs. Okada, vs. Ibushi, vs. KENTA


KENTA

Historia G1:ssä: Ensikertalainen. Entinen GHC Heavyweight -mestari. Otteli WWE:ssä nimellä Hideo Itami.

Ennustus lopullisesta sijoituksesta: Lohkon kärkiviisikko.

Analyysi: Turnauksen suurin kysymysmerkki ja samalla koko lohkon kiinnostavin painija. Pitkään lajia seuranneille Kenta on alansa legenda, jonka WWE-ura ei koskaan päässyt lentoon. Monelle onkin mielenkiintoista nähdä, miten paluumuuttaja pystyy vuosien höntsäilyn jälkeen ottelemaan maailman parhaimmiston kanssa. Koska kyseessä on miehen NJPW-debyytti, täyttä nappisuoritusta ei voida odottaa. Kannukset pitää ansaita, ja tämä on Kentalle tärkeä hetki urallaan osoittaa olevansa edelleen yksi maailman parhaimmista. Vaikkei kärkisijaa saisikaan, voidaan odottaa voittoja isoista nimistä joilla pohjustetaan loppusyksyn merkkiotteluita.

Toinen mielipide: ”Jon Moxleyn ohella G1 Climaxin kiinnostavin painija. WWE-ura meni täydellisesti mönkään, joten nyt Kentalla on tuhannen taalan paikka nousta takaisin huipulle. Uskon, että mies myös onnistuu siinä, vaikkei toki voita turnausta.” –Enska

Matsitärpit: vs. Okada, vs. Ibushi


Miten seurata tapahtumaa?

New Japan Pro-Wrestling lähettää suoratoistopalvelussaan kaikki G1 Climax -kiertueen tapahtumat suorana paitsi japaniksi myös englanniksi selostettuna. Tarkemmat otteluaikataulut näet täältä. Smarkside päivittää sivuilleen uusimmat tulokset turnauksen aikana.

Riku Mikkonen

Riku Mikkonen

Yli 15 vuotta Japanin painimarkkinoita seurannut chantti-insinööri, joka vapaa-ajallaan kauppatieteilee IT-alan kasvuyrityksessä. Ajoittain tulkkailee kuuriimuja jakaakseen tietoa janoisille. Inokismin suuri vastustaja, jolla on epäterve suhde Dramatic Dream Teamin tuotoksiin.

Previous post

#MaanantainMatsi - Super Smash Bros vs The Young Bucks (2014)

Next post

Ennakko: G1 Climax 29 (B-lohko)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *