EnnakotNJPW

Ennakko: NJPW Wrestle Kingdom 13 – Tokyo Domessa tapahtuu taas, ja tässä on 59 hyvää syytä nauttia tapahtumasta

Tammikuun neljäs päivä lähestyy, ja sehän tietää meille painifaneille vain yhtä asiaa: Wrestle Kingdomia!

Tämän vuoden show on järjestyksessään jo 13. Wrestle Kingdom -tapahtuma, ja New Japanin herruudesta otellaan tuttuun tapaan Tokyo Domessa. Kortissa on viime vuosien tapaan rutkasti länsimaista verta, mistä kielii jo se, että NJPW:n arvokkaimpia mestaruuksia kantaa kaksi kanadalaista painijaa: Kenny Omega ja Chris Jericho.

Tämä saattaa tosin olla käänteentekevä tapahtuma, koska NJPW:n ja uuden All Elite Wrestling -promootion tulevaisuus on tällä hetkellä hämärän peitossa. Jääkö tämä The Young Bucksin, Codyn ja mahdollisesti myös Chris Jerichon viimeiseksi New Japan Pro-Wrestling -tapahtumaksi? Se jää nähtäväksi, mutta yksi asia on melko lailla varmaa: Wrestle Kingdom avaa painivuoden jälleen kerran todellisella ryminällä ja nostaa riman varsin korkealle tulevia Ludvig-palkintoja ajatellen.

Jos et usko, niin lue siinä tapauksessa alta, miksi Alfred, Antti, Lauri, Rasmus, Riku ja Semi aikovat katsoa tämän show’n – ja miksi tätä tapahtumaa ei ole syytä missata! Katso samalla NJPW:n lyhyet esittelyvideot jokaisesta ottelusta (paitsi esilähetyksen gauntlet-ottelusta) ja tutustu tapahtuman korttiin ja siihen, mitä Tokiossa on luvassa.

Tapahtuma alkaa perjantaina 4. tammikuuta 2019 kello 9.00 Suomen aikaa ja on katseltavissa suorana lähetyksenä NJPW:n suoratoistopalvelun eli NJPW Worldin kautta. Smarksiden live-seuranta käydään tuttuun tapaan Discord-serverimme kanavalla #live. Mukaan pääset tästä linkistä.


Gauntlet Match
NEVER Openweight 6-Man Tag Team Championship #1 Contenders’ Match

Togi Makabe, Toru Yano & Ryusuke Taguchi vs. Yuji Nagata, Jeff Cobb & David Finlay vs. Hirooki Goto, Beretta & Chuckie T. vs. Minoru Suzuki, Lance Archer & Davey Boy Smith Jr. vs. Hangman Page, Yujiro Takahashi & Marty Scurll

Alfred: Tässä matsissa nähdään monta NJPW:n suosikkipainijaa Minoru Suzukista Jeff Cobbiin ja Hangman Pageen ja moneen muuhun, jotka eivät ”päässeet” pääkortille mutta ovat silti huikeita painijoita.

Antti: Tämä on matsi, joka tulee jäämään mieleemme isojen miesten ryminästä, sekaantumisista ja Toru Yanon seikkailuista.

Rasmus: Paperilla erittäin vahvaniminen matsi pre-show’n otteluksi, jolla on potentiaalia olla kelpo painia.

Riku: Mukava lämmittelyrymistely, jossa varmasti jokainen pääkortista jäänyt saa pienen hetkensä loistaa ja alkavan vuoden kiistoja kiusoitellaan.

Semi: Ei varmasti mitään painijuhlaa, mutta sisältää kivoja alakorttilaisia ja pari tärkeää nimeä.


NEVER Openweight Championship

Kota Ibushi (c) vs. Will Ospreay

 

Alfred: Kota Ibushi, showpainin hulluimpia, monipuolisimpia ja parhaita painijoita, kohtaa Will Ospreayn, joka on showpainin hulluimpia, lentävämpiä ja parhaita painijoita.

Antti: Tätä on kuvattu nykyisen ja nuoren Kota Ibushin kohtaamiseksi; älä räpäytä silmiäsi, sillä muuten voit missata jotain todella hienoa.

Lauri: Kaksi lahjakasta kevytsarjalaista ottamassa yhteen, mikä tässä voi mennä pieleen?

Rasmus: Tämä ei voi olla muuta kuin tajunnanräjäyttävä spektaakkeli.

Riku: Vuosikymmenen ilmasota, jossa alan hulluimmat ja innovatiivisimmat miehet varastavat koko show’n.

Semi: Haluatko nähdä kahden kuuhullun jääkaapin taistelemassa siitä, kumpi murtaa ensin niskansa?


IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship
Three-Way Tag Team Match

Yoshinobu Kanemaru & El Desperado (c) vs. Sho & Yoh vs. Bushi and Shingo Takagi

Alfred: Näin monta näin kovaa junior heavyweight -ottelijaa ei ole hetkeen ollut NJPW:ssä samaan aikaan, divari voi lähteä hyvään nousuun jokaisen tämän matsin ottelijan toimesta.

Antti: Tämäkin matsi voi yllättää todella paljon erityisesti Roppongi 3K:n ja Shingon osalta – ei ehkä kuitenkaan varasta show’ta.

Lauri: Varmasti vauhdikas matsi, jossa on mukana hyvässä nosteessa oleva Takagi.

Rasmus: Tasaisen hyvä juniori-ottelu, joka toivottavasti kruunautuu 3K:n pahasti erässä olevalla voitolla.

Riku: Jo perinteeksi muodostunut 3-way tag, joka edeltävän ottelun tapaan tarjoaa huimaavia taidonnäytteitä.

Semi: Samalla kokoonpanolla kova ottelu alla Power Strugglesta, ja Shingo saa näyttää maailmalle Dragon Gaten kärkinimen tason.


British Heavyweight Championship

Tomohiro Ishii (c) vs. Zack Sabre Jr.

Alfred: Tomohiro Ishii, voimakkaimpia miehiä NJPW:ssä, on kantanut ylpeästi Brittein mestaruutta jo jonkin aikaa, ja Zack Sabre Jr., joka on todistanut taitonsa ympäri maailmaa ja voitti viime kevään New Japan Cupin, haluaa tuoda mestaruuden takaisin maamiehilleen.

Antti: Tämä ottelu on kajahdus Brittein saarilta Revolution Pro’n ottaessa Ring of Honorin paikan, kun Zack Sabre Junior kohtaa ”Best Bite Machine” Tomohiro Ishiin – it’s coming home!

Lauri: Sabre on tällä hetkellä koko planeetan paras tekninen painija, ja on mielenkiintoista nähdä, miten kemiat toimivat Ishiin kaltaista härkää vastaan.

Rasmus: Se, että tämä ottelu tullee kärsimään vähäisestä ajasta, vain parantaa tilannetta, sillä molemmat miehet ovat mielestäni loistavia sprinttipainijoita.

Riku: Keskikortin mörssäri kohtaa tekniikkamestarin ottelussa, jossa nähdään hienoja lukkoja ja raakoja lariatteja brittiläisen painiperinteen mukaisesti.

Semi: Miten Sabre saa otettua niskalukon miehestä, jolla ei ole niskaa – katso ja ota selvää!


IWGP Tag Team Championship
Three-Way Tag Team Match

Tama Tonga & Tanga Loa (c) vs. Sanada & Evil vs. The Young Bucks

Alfred: Ottelussa nähdään varmasti kolme taitavinta nuorta joukkuetta, jotka ovat todistaneet kykynsä ja voimansa: Guerrillas of Destiny, The Young Bucks ja Los Ingobernables de Japon ovat kaikki olleet viimeisen vuoden aikana mestareita – nyt on aika katsoa, kuka heistä on oikeasti paras.

Antti: The Young Bucks, Guerrillas of Destiny sekä Evil ja Sanada samassa ottelussa – kyllä kiitos, sillä tästä ei tule äksöni puuttumaan!

Lauri: Erittäin lahjakas porukka kehässä, ja kun Bucksit ovat mukana, niin saadaan varmasti hyvää settiä.

Rasmus: Tässä nähdään varmaankin joitain hienoja painiliikkeitä.

Riku: Tag-divisioonan kärkinimikoiden yhteenotto täynnä voimapommeja ja superpotkuja sekä mahtavaa tag team -toimintaa.

Semi: Tämä on ottelu, jossa ovat mukana Young Bucks, Evil ja Sanada.


IWGP United States Championship

Cody (c) vs. Juice Robinson

Alfred: Cody vastaan Juice Robinson on nähty kaksi kertaa aikasemmin, joista ensinmäinen oli jopa Wrestle Kingdomissa; molemmilla kerroilla Juice hävisi, joten nyt Juicen on aika näyttää, ettei hän ole mikään turhake – vai onko Cody hänelle vain painajainen, joka ei lopu?

Antti: Pystyykö hieman tuuliajolla ollut Juice Robinson voittamaan Codyn, viemään mestaruuden ja päätymään ”balls deep on some beautiful Japanese ladies”?

Lauri: Cody on paras hahmotyöskentelijä tällä hetkellä, Juice on kehittynyt todella paljon ja molemmat voivat tulla kehään missä asussa vain.

Rasmus: Juicen voitto Codysta kahden epäonnistuneen yrityksen jälkeen tulee olemaan taatusti yksin illan parhaista feel good -hetkistä.

Riku: Cody ja Juice tarjoilemassa NWA-tyylisen amerikkalaisen painiottelun, joka on Japaniin juurtuneen Juicen uran suurin koitos.

Semi: Juicen voitto tulee olemaan hieno hetki yhdelle maailman kovimmista vauvanaamoista.


IWGP Junior Heavyweight Championship

Kushida (c) vs. Taiji Ishimori

Alfred: Taiji Ishimori, joka tuli kevään lopulla NJPW:hen, on näyttänyt hampaansa ja taitonsa siitä asti ja asettuu nyt NJPW:n junior heavyweight -divisioonan ässän asemassa ollutta ja pitkäaikaista mestaria Kushidaa vastaan – tässä ottelussa nähdään tällä hetkellä parhaiksi asettuneet divisioonan ottelijat, ja ottelusta tulee varmasti kovatempoinen ja laadukas.

Antti: Junior heavyweight -divisioonan portinvartija Kushida kohtaa Best of Super Juniorsin finaaliin päässeen Taiji Ishimorin – tästä ei saisi tekemälläkään huonoa ottelua.

Lauri: Kaksi todella hyvää esiintyjää kehässä, pelkkä Kushidan näkeminen saa hymyn huulille.

Rasmus: Loistavan ottelun lisäksi saatetaan tässä todistaa myös NJPW-veteraani Kushidan viimeistä mittelöä ennen Floridan lämpöön siirtymistä.

Riku: Maailman parhaat kevytsarjalaiset ottavat yhteen unelmaottelussa, joka on alusta loppuun korkealentoista vauhtipainia.

Semi: Junioriottelu, jossa kumpikaan ei välttämättä yritä murtaa niskojaan – piristävää vaihtelua!


Singles Match

Kazuchika Okada vs. Jay White

Alfred: Jay White ilmestyi NJPW:hen vuosi sitten ja liittyi Chaos-ryhmään Kazuchika Okadan pyynnöstä ja jo silloin White varoitti Okadaa, ettei hän jäisi tämän varjoon; sittemmin White on hyökännyt Okadan kimppuun ja pettänyt tämän ja kiduttanut tätä aina kun mahdollista, ja nyt näemme nämä kaksi vihdoinkin reilussa asetelmassa vastakkain – voittaako nuori veitsi-intoilija vai onko Okadan legenda vielä voimissaan?

Antti: Jay White sanoi puukottavansa Okadaa selkään ja näin hän tekikin – voiko Okada palata Wrestle Kingdomiin Rainmakerina ja voittaa hänen pettäjänsä?

Lauri: White voi hyvinkin olla Japanin seuraava iso gaijin, ja vastaan asettuu kriisistä kärsivä ex-mestari – tämä voi olla Whiten läpimurto-ottelu.

Rasmus: Vuoden mittaisen tarinan huipentuma, eikä myöskään Okadan paluu Rainmaker-hahmoon ole mahdottomuus.

Riku: Kykeneekö puoli vuotta kriisissä ollut Okada vihdoinkin korjaamaan uransa suunnan vai nouseeko petturien petturi Jay White entistä suurempaan kukoistukseen?

Semi: Vuoden juonikuvio huipentuu, ja White toivottavasti todistaa, että se vuoden takainen Tanahashi-matsi oli pelkkää alkukankeutta.


IWGP Intercontinental Championship

Chris Jericho (c) vs. Tetsuya Naito

Alfred: Chris Jericho, legenda, joka vain jatkaa kasvuaan, vei IWGP Intercontinental -mestaruuden Tetsuya Naitolta, hakkasi tämän tuusan nuuskaksi eikä antanut edes reilua mahdollisuutta taistella – mutta tällä kertaa Naito on valmiina ja haluaa mestaruuden takaisin!

Antti: Jericho on piinannut Naitoa hyökkäyksillään, vei häneltä vyön, pieksi Evilin ja joka kerta hänellä oli rumemmat kasvomaalit: jatkuuko tämä vai pystyykö Naito pysäyttämään Jerichon?

Lauri: Y2J ilman WWE:n rajoituksia on täyttä kultaa, ja kun vastaan asettuu Naiton kaltainen timantti, niin eihän tätä matsia voi kuin odottaa vesi kielellä.

Rasmus: Luvassa lienee hyvää brawlia sekä Naiton kauan odotettu (?) voitto keski-ikäisestä laivanomistajasta.

Riku: Uraansa jatkuvasti uudistava Jericho ja Japanin kansanmestari Naito tarjoilevat ottelun, josta ei verta ja tunteita tule puuttumaan.

Semi: Kaljamahainen Jericho on parasta Jerichoa sitten pukumiesvaiheen.


IWGP Heavyweight Championship

Kenny Omega (c) vs. Hiroshi Tanahashi

Alfred: Kenny Omega, maailman paras painija, mies, joka vihdoin päihitti Kazuchika Okadan ja päätti tämän kaksivuotisen mestaruuskauden, kohtaa Hiroshi Tanahashin, jonka vertaisia syntyy ehkä kerran sadassa vuodessa; Omega ja Tanahashi ovat kohdanneet kerran aikaisemmin monta vuotta sitten, ja molemmat ovat sen jälkeen löytäneet menestyksen polun, toisistansa etäällä – miten käy, kun he vihdoin tässä ottelussa kohtaavat toisensa uudelleen?

Antti: Progressio kohtaa perinteen, uusi kohtaa vanhan, Omega kohtaa Tanahashin – tämä tulee olemaan kaunista.

Lauri: Tässä ottelussa on varmaan yksi isoimmista gaijin-suosikeista koskaan New Japanin himmenevää ässää vastaan – varmasti kamppailee jopa vuoden kovimman matsin tittelistä tänä vuonna.

Rasmus: Allekirjoittaneen illan odotetuin ottelu, jossa vastakkain käyvät kahden eri koulukunnan paini- ja ajatustyylit ja joka toivottavasti päättyy Tanahashin uran viimeisiin ilmakitaran rämpäytyksiin Tokyo Domen pääottelun voittajana.

Riku: Kaksi maailman arvostetuinta painijaa painimassa vuoden isoimmassa show’ssa, panoksena koko NJPW:n herruus niin mestaruuden kuin ideologiankin osalta.

Semi: Tämä kaksikko ei paini huonoa ottelua – ei, vaikka Tanahashi pysyisi kasassa jeesusteipillä ja Tana-maanikkojen rukouksilla.


Lopuksi vielä bonuksena Alfredin analyysi:

Kenny Omegan ja Hiroshi Tanahashin ottelusta tulee mieleen monella tapaa Okadan ja Omegan ensikohtaaminen. Omegan ja Tanahashin ensimmäisestä kohtaamisesta on niin kauan, etteivät sen ottelun tulokset enää paina kenenkään mielessä. Omega otteli silloin Okadaa vastaan ensimmäisenä länsimaisena haastajana Wrestle Kingdomin historiassa IWGP Heavyweight -mestaruudesta, ja tällä kertaa Omega on ensimmäisenä länsimaisena IWGP Heavyweight -mestarina puolustamassa tuota titteliä Wrestle Kingdomin historiassa. Okada-ottelussa Omega kohtasi painijan, joka oli aloittanut dominoivan mestaruuskautensa silloin neljättä kertaa mestarina, ja tällä kertaa Omegan vastassa on Tanahashi, joka on – ja varmaan vielä pitkään tulee olemaan – isoin sankari NJPW:n historiassa. On todella mielenkiintoista sinänsäkin nähdä, tuleeko tästä historiallisesti yhtä tärkeä ottelu ja kumpi tämän ottelun tulee todellakin voittamaan.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Legendaarinen haastattelija "Mean" Gene Okerlund on kuollut 76-vuotiaana – teki pitkän uran AWA:n, WWE:n ja WCW:n riveissä

Next post

PÄIVITETTY: All Elite Wrestlingin toiminta alkaa, luvassa jatko-osa All In -tapahtumalle – Tämä uudesta promootiosta tiedetään nyt

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *