EnnakotWWE

Ennakko: TLC: Tables, Ladders and Chairs 2015

Lähetys: 14.12. (klo 2.00–6.00 Suomen aikaa)

Sijainti: Boston, Massachusetts (TD Garden)

Teemakappale: DOROTHY – Wicked Ones

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

Painivuosi 2015 lähestyy loppuaan. Monday Night Raw’n katsojaluvut laskevat alituisesti, yleisön vastustama Roman Reigns on yhä edelleen tarinan sankari ja päämestaruutta kantaa Sheamus. Tilanne on kurja – eritoten siksi, että olemme ihan kohta matkalla Royal Rumblea ja WrestleManiaa kohti. Samalla monet muut organisaatiot ja brändit tarjoavat hienoa ja laadukasta viihdettä, mm. Ring of Honor, New Japan Pro Wrestling ja WWE:n oma NXT. TLC: Tables, Ladders and Chairsin yllä on uhkaava, musta pilvi…

Singles Match

Ryback vs. Rusev

wwe_tlc_2015_rusev_ryback

Rybackin ja Rusevin sota syttyi marraskuun viimeisessä Raw’ssa, jossa The Miz haastatteli Rusevia ja Lanaa. Rusev ja Lana olivat siis palanneet yllättäen yhteen ja menneet jopa kihloihin, ja sekös kiinnosti uteliasta Miziä. Haastattelun kuitenkin keskeytti ”The Big Guy” Ryback, joka tuli aukomaan päätään rakastavaisille; kun Miz oli kysynyt Lanalta, harrastiko hän seksiä Dolph Zigglerin kanssa, Lana oli vastannut kieltävästi, mutta Ryback – Zigglerin kaveri – väitti toisin. Se johti otteluun, jonka aikana Ryback työnsi Rusevin päin teräsportaita niin, että portaat liikahtivat ja osuivat Lanaan. Silloin Rusev antoi ottelun olla ja meni lohduttamaan sydänkäpyään.

Seuraavalla viikolla Ryback ja Rusev ottelivat uudelleen, ja lopputulos oli lähes identtinen. Lana sai taas osuman, jolloin Rusev antoi ottelun olla ja keskittyi naiseensa. Yhtäkkiä tapahtui kuitenkin käänne: Rusev yllätti Rybackin ja lukitsi hänet The Accoladeen kehän ulkopuolella. Kävi ilmi, ettei Lana ollut oikeasti satuttanut itseään, vaan kyseessä oli ilkeä huijaus. JBL:n mukaan se oli merkki Rusevin ja Lanan toimivasta dynamiikasta ja sen vaarallisuudesta.

Veikkaus: Todennäköisesti Rusev voittaa, jotta WWE saa jälleen luotua Rusevista ja Lanasta uhkaavan pariskunnan. Ryback on ollut oikeastaan koko vuoden tuuliajolla, enkä usko, että häntä alettaisiin nyt yhtäkkiä nostaa kortissa ylös. Toisaalta kaikki on mahdollista – voi olla, että Rusevin ja Lanan suhde lähtee mihin suuntaan tahansa. Silloin Rybackin voitto voisi olla hyvää myrkkyä rakastavaisille, jotka ajautuisivat taas tappelemaan keskenään. Luotan silti siihen, että WWE:n suunnitelmana on kasvattaa Rusevin uhkaavuutta.

Toivomus: Luulen, että Rusevin tappio voisi johtaa kiinnostavampaan tulevaisuuteen, sillä jos Rusev voittaa ja hänestä ruvetaan rakentamaan samanlaista mörköä kuin aikaisemmin, palaamme takaisin lähtöruutuun. Ennemmin siis näkisin Rusevin häviävän, jolloin hänen ja Lanan suhteesta tulisi taas tulenarka. Mielestäni paras veto olisikin se, että Ryback huijaisi voiton. Se olisi hyvä näpäytys Rusevin ja Lanan juonitteluille eikä tekisi liian suurta hallaa Ruseville.

Mitä kannattaa odottaa: Rusev on mainio painija, joka voisi otella täydellisiä matseja oikeita vastustajia vastaan (Daniel Bryan, Sami Zayn, Sheamus, Hideo Itami yms.). Ryback ei ikävä kyllä sellainen oikea vastustaja ole, mutta uskon silti, että myös hän voi puhjeta kukkaansa Rusevin kanssa. Paljon on kiinni siitä, kuinka yleisö otteluun suhtautuu – ja juuri siksi avaisin illan tällä matsilla, koska avausottelussa yleisö kuin yleisö on kuumana aina. Jos yleisö on hyvä ja painijat liekeissä, niin potentiaalia kyllä on siihen viihdyttävään isojen karjujen väliseen vääntöön.

 

WWE United States Championship
Chairs Match

Alberto Del Rio (c) vs. Jack Swagger

wwe_tlc_2015_delrio_swagger

Kun Alberto Del Rio palasi WWE:hen Hell in a Cellissä, Mex-Amerika oli syntynyt. Mex-Amerika oli siis Del Rion ja hänen uuden ystävänsä Zeb Colterin ”valtio”, joka vastusti vihaa ja tahtoi yhdistää Meksikon Yhdysvaltoihin. Se suututti patrioottisen Jack Swaggerin (Colterin entisen toverin), joka ei ymmärtänyt Zebin uutta asennetta. Hetken Zeb ja Swagger jo vihasivatkin toisiaan, kunnes viimeisimmässä Raw’ssa tapahtui yllättävä käänne: Del Rion ja Colterin suhde kariutui, ja miekkoset erkanivat omille teilleen. Del Rio ei kuulemma tarvinnut Colterin apua ja uhosi ottelevansa tästä lähtien yksinään.

Veikkaus: Alkuun olin ihan varma, että tämä päättyy Del Rion voittoon. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, kun Mex-Amerika on kuollut ja Del Rio siirtynyt League of Nationsin jäseneksi. Ilmassa leijuu nimittäin mahdollisuus siihen, että Colter sekaantuu otteluun auttamalla vanhan oppipoikansa Swaggerin voittoon. Näin Swaggerin mestaruuskausi saisi sähköisen lähtölaukauksen ja Del Rio joutuisi katumaan tekojaan. Vedonlyöntilappuun aion silti valita Del Rion nimen, sillä Swaggerin nousu ei tunnu järin realistiselta ajatukselta.

Toivomus: Toivomukseni se on silti, siis Swaggerin voitto. Rakastin Mex-Amerikaa ja siten myös Del Rioa, mutta League of Nations vaikuttaa kuivalta ja nihkeältä liittoutumalta, jonka tulevaisuus on kaikkea muuta kuin kiinnostava. Swaggerin voitto nimenomaan Colterin avustuksella olisi sen sijaan tie erittäin kiehtovaan jatkoon – etenkin silloin, jos entinen United States -mestari John Cena tahtoisi haastaa Swaggerin mestaruusotteluun. Swaggerin taival on kaikin puolin ollut niin traaginen, että tahtoisin jo nähdä miehen kohtalon kirkastuvan. Sellainen oikein periamerikkalainen ja ennen kaikkea iloinen Swagger olisi lämminhenkinen näky ylpeä Colter vierellään.

Mitä kannattaa odottaa: Chairs-ottelumuoto takaa sen, ettei ottelu voi olla tylsä. Luvassa on siis viihdyttävä mättö, ja erityistä jännitystä siihen luo Colterin olemassaolo. Ei voi tietää, koska se Zeb otteluun sekaantuu – vai sekaantuuko ollenkaan.

 

WWE Intercontinental Championship

Kevin Owens (c) vs. Dean Ambrose

wwe_tlc_2015_owens_ambrose

Dean Ambrose ja Kevin Owens kohtasivat toisensa jo Survivor Seriesissä, jossa kaksikon taistelun panoksena oli pääsylippu WWE World Heavyweight Championship -turnauksen finaaliin. Pidemmän korren vei siinä ottelussa Ambrose, joka ansaitsi ykköshaastajuuden Owensin mestaruuteen marraskuun 26. päivän SmackDownissa. Myöhemmin Ambrose otti mallia Alexander Stubbin häiritsijästä heittämällä Coca-Colaa Owensin päälle viimeisimmässä Raw’ssa – sen syvällisemmäksi kuvio ei kehittynyt.

Veikkaus: Vedonlyöntisivusto Paddy Power antaa ottelulle kertoimet, joiden mukaan Owensin voitto on varsin todennäköinen. (Owensin kerroin on 1,36 ja Ambrosen taas 2,87.) Taidan siis lyödä pari lanttia Ambroselle, sillä en itse pidä Owensin voittoa noin selvänä. Kanukin mestaruuskausi on kestänyt jo liki kolme kuukautta, eikä se ole mielestäni lähtenyt vieläkään kunnolla käyntiin, joten Ambrosen voitto voisi tehdä mestaruudelle terää. Tässä lihavoin (heh, heh) kuitenkin Owensin, sillä Ambrose on yhtä kaikki pikemmin villikortti kuin varma valinta.

Toivomus: Tuntuu hullulta, mutten välitä tällä hetkellä oikeastaan yhtään kummastakaan painijasta enkä pidä kaksikkoa erityisen kiinnostavana taisteluparina. En siksi osaa sanoa, mitä tarkalleen ottaen toivon, mutta kenties Owensin voitto voisi johtaa parempaan tulevaisuuteen. Toivoisin vain, että Kevin pääsisi matsaamaan atleettisesti säväyttäviä painijoita vastaan. Esimerkiksi Neville olisi täydellinen vastustaja Owensille, joka loistaa otellessaan vauhdikkaita ja sympaattisia altavastaajia vastaan.

Mitä kannattaa odottaa: Vaikken itse ole Ambrosen ja Owensin feudin suurin fani, kaksikko otteli Survivor Seriesissä objektiivisesti ajatellen hyvän ottelun. Kannattaa siis odottaa taas hienoa matsaamista, jossa parasta on se, että se voi ihan hyvin päättyä kumman tahansa voittoon.

 

WWE Tag Team Championship
Ladder Match

The Lucha Dragons vs. The New Day (c) vs. The Usos

wwe_tlc_2015_newday_luchadragons_usos

Uson veljekset iskeytyivät heti palatessaan piikeiksi New Dayn lihaan. Myös Lucha Dragons aiheutti joukkuemestareille harmaita hiuksia, kun kaksikko paljasti olevansa kiinnostunut mestaruudesta. Niinpä marraskuun viimeisessä Raw’ssa nähtiin ykköshaastajuusottelu, jossa Usot ottelivat Lucha Dragonsia vastaan ja joka päättyi kurjasti, kun Kofi, Xavier ja Big E pilasivat koko matsin sekaantumalla siihen. Se oli kuitenkin vain ja ainoastaan laukaus New Dayn omaan jalkaan, sillä ottelun pilaaminen johti siihen, että mestarit saivat riesakseen niin Uson veljekset kuin Lucha Dragonsin – ja vieläpä tikapuuottelussa.

Veikkaus: Hmm… Jälleen kerran vaikea veikattava. New Day on toisaalta yksi kuumimmista WWE-ilmiöistä aikoihin, mutta takaisku tässä vaiheessa voisi tehdä joukkueelle pelkkää hyvää. Jokin ääni syvällä sisimmässäni sanoo, että ottelu päättyy sen tähden Lucha Dragonsin yllätysvoittoon. Ennakkosuosikkeina pidetyt Uson veljekset ja New Day jäävät siis tyhjin käsin, ja Lohikäärmeet loikkivat riemuissaan paikalta pois. Paddy Powerin kertoimet ovat muuten tällaiset: New Day 1,44; The Usos 3,20; The Lucha Dragons 7,50. Melko rohkea kerroin Kalistolle ja Sin Caralle, sillä en todellakaan pidä heidän voittoaan poissuljettuna (niin kuin tästä veikkauksestani näkee).

Toivomus: Toivon samaa eli siis Lucha Dragonsin voittoa, sillä mielestäni Uson veljesten ja New Dayn taistelussa olisi ainesta jopa WrestleMania-feudiksi. Sitä pitäisi sen vuoksi säästellä, jolloin Kalisto ja Cara toimisivat hyvinä välimestareina esim. Royal Rumbleen saakka. Rumblessa New Day voittaisi siis Dragonsilta vyöt takaisin, ja Fastlanessa Jimmy ja Jey voittaisivat puolestaan New Dayn. Fastlanen ja WrestleManian välissä New Day houkuttelisi Jimmyn vaimon Naomin riveihinsä ja tekisi siten feudista henkilökohtaisen. Mark Henryä matkien: ”That’s what I [would] do!”

Mitä kannattaa odottaa: Tämä on taatusti viihdyttävä ottelu, jossa nähdään useita hienoja spotteja. Tällaisen matsin – ja tällaisten ottelijoiden – ongelmana on ainoastaan se, että monesti meno muuttuu liian koreografioiduksi: ottelu ei vaikuta kuumalta taistelulta mestaruudesta, vaan fokus on matsin kauneudessa. Toivon toki, että tämä ottelu olisi poikkeus sääntöön, mutta ihan sataprosenttisesti en siihen kykene uskomaan.

 

WWE Divas Championship

Charlotte (c) vs. Paige

wwe_tlc_2015_paige_charlotte

Paige ja Charlotte ovat olleet tukkanuottasilla jo pitkään ja kohtasivat toisensa Survivor Seriesissä, jossa ottelu päättyi Divas-mestari Charlotten voittoon. Paige, tuo teräväkielinen käärme, on pistellyt Charlottea siitä, kuinka tämä aina jauhaa isäukostaan ”Nature Boy” Ric Flairista – ja meni jopa mainitsemaan Charlotten kuolleen pikkuveljen nimen. Myös Charlotte on tosin käyttäytynyt kyseenalaisesti mm. otellessaan likaisesti ystäväänsä Becky Lynchiä vastaan. Keskeinen kysymys onkin se, onko Charlottesta kuoriutumassa isänsä kaltainen huijari, joka on valmis tekemään ihan mitä tahansa pysyäkseen mestarina.

Veikkaus: Eiköhän Charlotte tämän voita, sillä uskon, että Charlotte pysyy mestarina WrestleManiaan saakka ja kohtaa siellä joko Sasha Banksin tai Becky Lynchin. Paigen rooli on tässä tapauksessa rakentaa Charlottea eikä itseään, ja siinä britti on mielestäni onnistunut erinomaisesti.

Toivomus: Toivon, että Ric Flair kääntyy Charlottea vastaan ja paljastaa olevansa parisuhteessa Paigen kanssa. No ei, en oikeasti, vaikka valehtelisin kyllä jos väittäisin, etteikö moinen käänne kiinnostaisi minua. Virallinen toiveeni on kuitenkin se, että Charlotte anastaa Paigelta tavalla tai toisella voiton. Olen tässä ihan viime aikoina kasvanut suuremmaksi Ric Flair -faniksi kuin koskaan aikaisemmin (Flair melkein jopa kilpailee ikuista suosikkiani Shawn Michaelsia vastaan), joten fanitan samalla Charlottea ja toivoisin, että Charlottesta todella tulisi Natun kaltainen keinoja kaihtamaton mestari ja kaikkia muita merkittävämpi ottelija. Charlotten hahmon viimeaikainen kehitys onkin tehnyt naisesta koko WWE:n kiinnostavimman nimen allekirjoittaneen silmissä.

Mitä kannattaa odottaa: Jännitystä ja hyvää painia, sillä Charlotte – tai jopa itse Natu – saattaa huijata ottelussa milloin tahansa. Kannattaa myös tarkkailla sitä, kuinka yleisö ottelijoihin suhtautuu; tässä saattaa nimittäin piillä mahdollisuus vanhalle kunnon double turnille. Mielestäni koko kortin kiinnostavin ottelu.

 

Elimination Tables Match

The ECW Originals vs. The Wyatt Family

wwe_tlc_2015_dudleys_dreamer_rhyno_wyatt_family

Wyatt Family suuttui, kun Kane ja The Undertaker eli Brothers of Destruction päihittivät heidät Survivor Seriesissä. Niinpä perhe päätti purkaa kiukkuaan The Dudley Boyziin, jotka joutuivat Wyattien jyrän alle Survivor Seriesin jälkeisissä lähetyksissä. Bubba Ray ja D-Von eivät kuitenkaan nielleet kohtaloaan, vaan toivat paikalle omia ”perheenjäseniään” eli vanhoja ECW-tovereitaan – ensin Tommy Dreamerin ja sitten Rhynon. Sota oli syttynyt, ja kuin varkain käsissämme oli jälleen kerran Extreme Championship Wrestlingin paluu…

Veikkaus: En usko, että ECW:n jengillä on minkäänlaista mahdollisuutta poistua Bostonista voitokkaana. Voiton vie siis Wyatt Family ja tarkemmin sanottuna Bray Wyatt ja Braun Strowman, jotka ovat joukkueensa viimeiset selviytyjät. ECW:n painijoista viimeisenä eliminoituu puolestaan Rhyno.

Toivomus: Olen kirjoittanut tästä jo aikaisemmin ainakin Smarkside Wrestling Talkissa, mutta toivon taas sitä, että Erick Rowan ja Luke Harper valitsisivat Braun Strowmanin uudeksi johtajakseen. Bray siis eliminoituisi ottelusta jo alkuminuuteilla, jolloin Rowan ja Harper kyseenalaistaisivat Brayn aseman perheen päänä. Strowman sen sijaan tuhoaisi ECW-tyypit yksinään ja vaikuttaisi siksi paljon vahvemmalta johtajalta kuin Bray. Tällainen sisäinen konflikti tekisi Wyatt Familysta kiinnostavamman kuin koskaan ennen.

Mitä kannattaa odottaa: Luvassa lienee ihan viihdyttävää ”romurallia”, mutta itse alan kyllä olla jo kurkkuani myöten täynnä näitä ECW:n reinkarnaatioita. WWE takertuu nykyään niin vahvasti menneisyyteen ja nostalgiaan, ettei uusia tarinoita synny riittävästi. En siksi ole siis tämän matsin suurin ystävä, mutta kehätoiminta saattaa silti yllättää positiivisesti.

 

WWE World Heavyweight Championship
Tables, Ladders and Chairs Match

Sheamus (c) vs. Roman Reigns

wwe_tlc_2015_sheamus_reigns

Survivor Seriesin piti päättyä Roman Reignsin voitonjuhlaan, kunnes ”Mr. Money in the Bank” Sheamus laukkasi kehään, lunasti salkkunsa ja varasti Reignsiltä mestaruuden. Nyt Reigns janoaa kostoa, ja vettä kiukaalle hän on heittänyt vertaamalla Sheamuksen kiveksiä uppopaistettuihin perunoihin. Sheamus puolestaan on provosoinut Reignsiä luomalla ikioman ”meeminsä” Sheamus 5:15, joka viittaa Reignsin mestaruuskauden kestoon (viisi minuuttia ja viisitoista sekuntia). Hassuttelu kuitenkin lakkaa ylihuomenna, kun kaksikko kävelee tikapuiden, pöytien ja terästuolien luokse. Kumpi poistuu Bostonista WWE:n maailmanmestarina?

Veikkaus: Paddy Powerin mukaan ennakkosuosikki on Sheamus (1,40) ja altavastaaja Reigns (2,75), vaan enpä tiedä. Sheamuksen mestaruuskausi ei ole nostanut Raw’n katsojalukuja yhtään eikä yleisö tunnu syttyvän kelttisoturista alkuunkaan. Voipi siis olla, että WWE iskee vihdoin sen viidennen vaihteen silmään ja kruunaa Reignsistä mestarin. Oikeastaan ainut skenaario, joka tässä puoltaisi Sheamuksen voittoa, olisi WWE:n suunnitelma järjestää Royal Rumblessa Sheamuksen ja Brock Lesnarin välinen mestaruusmatsi. Näin Lesnar lähtisi mestarina WrestleManiaan ja saisi vastaansa Rumble-ottelun voittajan. Todennäköisempänä skenaariona pidän kuitenkin sitä, että Lesnar itse on se tuleva Rumble-voittaja ja että vastustajakseen hän saa WWE-mestari Roman Reignsin. Uskallan sen tähden veikata Reignsin nousevan mestariksi jo nyt.

Toivomus: Niin… Täytyy sanoa, että maailmanmestaruuden tilanne on niin tylsä, etten osaa toivoa yhtään mitään. Ehkä se Reignsin voitto olisi kuitenkin houkuttelevampi vaihtoehto, sillä se edes kiinnostaisi. Sheamus ei mestarina kiinnosta, vaikka kuinka yritän niitä positiivisia puolia löytää. Samalla sydäntäni kirvelee ajatus siitä, että Sheamuksen paikalla voisi olla ”Mr. Money in the Bank” Kofi Kingston. WWE-mestari Kingston – Big E ja Xavier Woods rinnallaan – taistelemassa TLC-ottelussa Roman Reignsiä vastaan olisi ollut miljoona kertaa hienompi, tuoreempi ja viihdyttävämpi vaihtoehto kuin Sheamus. Ei kai tässä auta mikään muu kuin itkeä itsensä uneen.

Mitä kannattaa odottaa: Mikään mestariteos tämä ei tule olemaan, mutta kenties ottelusta kuoriutuu jännittävä attitude-henkinen sota, johon sekaantuu monta eri painijaa (Rusev, Del Rio, Barrett, Ambrose ja Uson veljekset). Sellainen värikäs ja tapahtumarikas draama voisi tehdä tälle ottelulle oikein hyvää, kun taas puhdas ja tavanomainen kahden painijan kamppailu kuulostaa ankealta ajatukselta. Toivon siis sitä, että ottelu vedetään oikein överiksi, mutta odotukseni pidän silti alhaisina.


 

Kokonaisuutena TLC: Tables, Ladders and Chairs 2015 vaikuttaa tapahtumalta, jolta ei pidä odottaa liikoja. Tässä kyllä huomaa sen, mitä tapahtuu, kun Brock Lesnar, John Cena, The Undertaker, Randy Orton, Seth Rollins ja Daniel Bryan loistavat poissaoloillaan – eivätkä Nevillen, Tyler Breezen, Dolph Zigglerin, Becky Lynchin, Sasha Banksin ja Stardustin kaltaiset painijat mahdu korttiin. Potentiaalia olisi, mutta sitä ei joko käytetä laisinkaan tai sitten sitä käytetään väärin. No, onneksi tässä on yksi hyvä puoli – tapahtuma voi yllättää ainoastaan myönteisesti… tai ainakin toivon niin.

Tapahtuman spekulointi, jälkipuinti ja livekeskustelu käydään totutusti Facebook-ryhmissämme Talk ja LIVE

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 11

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 12

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *