EnnakotLucha Underground

Ennakko: Ultima Lucha II

Lucha Undergroundin toisen tuotantokauden finaali eli kolmeen osaan jaettu Ultima Lucha on taas täällä. Viimeksi tapahtuma oli jaettu yhteen tunnin mittaiseen jaksoon ja yhteen kahden tunnin mittaiseen jaksoon. Nyt on alkuun kaksi tunnin mittaista jaksoa (6.7., 13.7.) ja lopuksi yksi kahden tunnin spektaakkeli (20.7.).

Viime kausi loppui synkkiin tunnelmiin, kun Mil Muertes ja hänen ”Kuoleman kätyrinsä” (The Disciples of Death) jäivät johtamaan Lucha Undergroundia ex-johtaja Dario Cueton karatessa maailmalle El Dragon Aztecan kuoleman myötä. Kauden aikana Cueto kuitenkin hankki valtaistuimensa takaisin syrjäytettyään Mil Muertesin ja tuoden veljensä, monsteri Matanzan, historian toiseen Aztec Warfareen (Lucha Undergroundin versio WWE:n Royal Rumblesta).

Vaan minkälaisia matseja tässä kauden finaalissa on, ja miten tähän tilanteeseen päädyttiin?

4 A Unique Opportunity

Cage vs. Texano vs. The Mack vs. Son of Havoc

4 a unique opportunity

Cueton ”uniikit mahdollisuudet” ovat jo tulleet Lucha Undergroundin faneille luultavasti tutuiksi. Ensimmäisellä kaudella Drago voitti oikeuden tällaiseen, ja kyseinen mahdollisuus oli mestaruusottelu Prince Pumaa vastaan – sillä ehdolla, että hävitessään hän joutuu lähtemään Lucha Undergroundista. Cueton juonia on siis tälläkin kertaa luultavasti taas luvassa voittajalle, eikä koskaan voi olla varma, kannattaako näitä edes voittaa. Itse matsi sai alkunsa viimeisessä jaksossa ennen ensimmäistä Ultima Luchaa, kun Cueto vain kutsui kyseiset painijat kehään ja sanaleikitteli neljästä painijasta ja uniikista mahdollisuudestaan, ja täten ”4 A Unique Opportunity” oli valmis.

Ottelijoiden matka tähän matsiin on jokaisella ollut hyvin erilainen. Viime kaudella yhden räjähtävimmistä saapumisista Lucha Undergroundiin tehnyt Cage on vaihtanut hiustyylinsä irokeesiin ja jatkanut yhä suuren monsterin roolia – tällä kertaa kuitenkin enemmän hyviksenä. Mitään vauvoja suutelevaa vauvanaamaa hänestä ei kuitenkaan ole tehty, vaan sama persettä potkiva lihaskimppu kuin ennenkin – hän vain sattuu kohtaamaan enemmän pahiksia kuin ennen. Tämän kauden Cagen loistohetkiin kuului hänen Gift of the Gods -vyön voittaminen (eräänlainen puolustettava ”Money in the Bank -salkku”), jonka hän voitti Chavo Guerrerolta, joka oli ensiksi varastanut Cagen paikan vyöhön johtavasta turnauksesta. Cage myös lunasti mestaruusottelunsa Matanzaa vastaan, mutta ei ollut tarpeeksi paha äijä voittaakseen Cueton veljestä.

Son of Havoc jatkoi kauden alussa hämmentävää trios-uraansa ex-tyttöystävänsä Ivelissen ja eteläafrikkalaisen komistuksen Angelicon kanssa – ja lopulta tämä epätodennäköinen kolmikko voittikin Trios-mestaruutensa takaisin. Angelico kuitenkin loukkasi itsensä kauden edetessä, eivätkä Son of Havoc ja Ivelisse enää onnistuneet puolustamaan kolmen miehen vöitään onnistuneesti.

The Mack on ollut lähinnä statistin roolissa Sexy Starin, Mariposan ja Marty the Mothin juonikuviossa. Hänen roolikseen on lähinnä jäänytkin Sexy Starin tag team -parina toimiminen.

Texanon oli jo ensimmäisellä kaudella lähes mahdotonta oikeuttaa Lucha Undergroundissa oleminen Alberto El Patron -feudinsa jälkeen. ”Kaikkien aikojen pisimmän kauden saanut AAA Mega -mestari” (saavutus kuulostaa hienolta, mutta kyseinen vyö on ollut käytössä vain vuodesta 2007) on yhä ollut yksi heikoimmista osista Lucha Undergroundia. Painijana Texano on ihan pätevä, ja hahmossakin on selvästi jonkinlaista yritystä, mutta mitään oikeasti mielenkiintoista hänessä ei ole.

Kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen neljän miehen miniturnaus, joten on vaikea ennakoida, mitä tässä tulee tapahtumaan.

Death Match

King Cuerno vs. Mil Muertes

cuerno v muertes

Tämän tuotantokauden alussa Muertes siis johti Lucha Undergroundia. Catrina oli hänen avustajansa, joka johti Lucha Undergroundin päivittäistä toimintaa, Disciples of Death hänen lihaksensa ja King Cuerno hänen salamurhaajansa, jota Muertes käytti muutamien vihollistensa nujertamiseen. Cuerno voittikin Muertesin arkkiviholliselta, Fenixiltä, tämän Gift of the Gods -vyön, mutta ahneus iski, ja Cuerno suunnittelikin Gift of the Godsin lunastamista. Catrina kuitenkin sai tästä vihiä ja päätti antaa Fenixille uusintaottelun – jonka Fenix voitti. Cuerno, vihaisena tästä petkutuksesta, yrittikin etsiä tilannetta, milloin iskeä Muertes lopullisesti matalaksi. Lopulta tämä tilanne saapui, kun jo Lucha Underground -mestaruusvyönsä hävinnyt Muertes yritti voittaa mestaruuttaan takaisin monsteri Matanzalta Graver Consequences -ottelussa (eli arkkuottelussa). Muertes hävisi taistelun niukasti, ja Cuerno sai kostonsa anastamalla Muertesin arkun, jonka hän otti itselleen palkinnoksi. Vaan kukapa tappaisi jo ”tuhat kertaa kuolleen” – Ivelisse herätti kuolleen Muertesin, lähetti tämän Cuernon kimppuun ja kävipä vielä vaatimassa Dario Cuetolta Ultima Lucha -tasoista matsia. Cueto auttoi mielellään ja järjesti death matchin, jossa ei varmasti verta säästellä.

Ensimmäisellä tuotantokaudella pidin Cuernoa yhtenä tylsimmistä painijoista rosterissa. Suicide dive hänellä on kaikkien aikojen komein, mutta sen lisäksi hän ei oikein vakuuttanut muuta kuin tasavarmana suorittajana eikä juuri erottunut joukosta. Toisella kaudella hän on kuitenkin ollut ihan eri eläin. Hän on osoittanut olevansa yksi parhaimmista kokonaisvaltaisista esiintyjistä koko rosterissa, ja mikäli huhupuheet pitävät paikkaansa, niin muutaman vuoden sisään hänet nähdään WWE:ssä.

Muertes oli alkukaudella eräänlaisessa pääosassa. Cueton paettua paikalta temppeli jäi Muertesin harteille, ja hän teki temppelistä hyvin kolkon paikan. Musiikki katosi, pääkalloja ilmestyi kaikkialle ja Muertes istui valtaistuimessa katsoen jokaisen matsin muistuttaen, että hän on pomo. Hieman ennen Ultima Luchaa Muertes kuitenkin hävisi mestaruusvyönsä Fenixille, jolta hän yritti sitten heti seuraavan jakson Aztec Warfare -ottelussa sen anastaa takaisin. Mutkan matkaan aiheutti kuitenkin Pentagon Jr., joka hakkasi Muertesin ennen ottelua ja hajotti tämän käden. Muertes ei kuitenkaan koskaan kostoaan saanut, sillä monsteri Matanza teloi Pentagonin pyörätuolikuntoon. Sen sijaan seuraava etappi oli mestaruusottelu Matanzaa vastaan, jonka jälkeen Muertes taas kerran kuoli muutamaksi viikoksi.

Tästä matsista odotan veristä mäiskettä ja hajonneita maskeja.

”The Prince vs. El Rey”

Prince Puma vs. Rey Mysterio, Jr.

puma v mysterio

Onko aika kruunata prinssistä uusi kuningas? Prince Puma (Ricochet), Lucha Undergroundin ensimmäinen mestari ja tietynlainen päähenkilö, on jäänyt hieman toissijaiseksi toisella kaudella pudottuaan päämestaruuskilpailusta isompien miesten tieltä pois. Hän kuitenkin onnistui haalimaan Lucha Undergroundiin saapuneiden Rey Mysterion ja El Dragon Azteca Jr:n kanssa Trios-mestaruuden muutamaksi viikoksi, kunnes kolmikko menetti mestaruuden Jack Evansin, PJ Blackin (Justin Gabriel) ja Johnny Mundon (John Morrison) joukkueelle. Puma ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan kohtasi katseensa kohti uusia haasteita: Rey Mysterio tosiaan oli saapunut Lucha Undergroundiin, ja nyt olisi aika nähdä, että kumpi kaksikosta on kovempi.

Rey Mysterion viimeisiä WWE-vuosia saattoi monien mielestä vaivata sama vaiva kuin hyvin monia WWE-tähtiä – jokainen matsi on sama ilman mitään mielikuvituksen häivääkään. Lucha Undergroundin vapaudessa kuitenkin myös Mysteriosta on löytynyt aivan uusia tuulia, ja vaikkei hän nuoruuden vetreydessään enää ole, hän on yhä silti todella hyvä. Puman ja Mysterion välinen ottelu onkin hyvin lähellä unelmaottelua, sillä kaikkien aikojen paras high flyer kohtaa mahdollisesti tämän hetken parhaan high flyerin. WWE-faneille tämän pitäisi olla erityisen herkullinen, sillä Mysterio on WWE-legenda, ja Prince Puma taas on hyvin todennäköinen WWE-tulokas jo tämän vuoden puolella.

Singles Match

Black Lotus vs. El Dragon Azteca Jr.

lotus v azteca

El Dragon Aztecan ja Black Lotusin ympärillä pyörinyt tarina on yksi, joka on pyörinyt ihan alusta asti Lucha Undergroundissa. El Dragon Azteca Sr. oli siis jonkinlainen alamaailman valtias ja tietyllä tavalla jonkinlainen Cueton suvun vihollinen. Black Lotus taas etsi koko ensimmäisen tuotantokauden ajan Cueton veljeä, monsteri Matanzaa, jonka tämä tiesi tappaneen vanhempansa. Ensimmäisen kauden puolessavälissä Lotus löysi Matanzan häkin, mutta Dragon Azteca Sr. kaappasi Lotusin ennen kuin tämä ehti kohdata Matanzan. El Dragon Azteca Sr. kouluttikin Lotusta niin, että tämä tulisi olemaan valmis lopulta kohtaamaan Matanzan, mutta Lotus karkasi Aztecalta ja päätti mennä kohtaamaan monsterin omin päin. Monsterin luokse päästyään oli Dario Cueto kuitenkin paikalla odottamassa, ja hän pääsi Lotusin pään sisään kertomalla, että Matanza saattoi olla se fyysinen tekijä, joka tappoi Lotusin vanhemmat, mutta varsinainen syyllinen on silti El Dragon Azteca Sr. Vanhempi El Dragon Azteca saapuikin temppeliin, jossa Lotus tappoi hänet, ja tämän takia Cueton veljekset ja Black Lotus lähtivät ns. maanpakoon muutamaksi viikoksi.

El Dragon Azteca Jr. saapui Lucha Undergroundiin Aztec Warfaressa kouluttajansa Rey Mysterion kanssa. Siitä asti hän on yrittänyt etsiä totuutta siitä, mitä hänen isälleen tapahtui temppelissä. Hän ehti kauden aikana voittaa Trios-mestaruuden Rey Mysterion ja Prince Puman kanssa, mutta kolmikko menetti tittelinsä jo muutaman viikon päästä. Samalla El Dragon Azteca on kuitenkin esiintynyt hieman vihamielisesti sekä Dario Cuetoa että tämän ns. henkivartijaa, Black Lotusta, kohtaan – jälkimmäisen Cueto-ystävyyttä hän onkin julkisesti ihmetellyt. Lopulta Dario päätti päästää nämä kaksi kohtaamaan toisensa – ovathan molemmat jollain tavalla osallisia toistensa vanhempien kuolemiin.

Tämä matsi on yksi suurimmista kysymysmerkeistä Ultima Luchassa. Tämä tulee nimittäin olemaan Black Lotusin ensimmäinen ottelu Lucha Undergroundissa, vaikka hän onkin esiintynyt sarjassa sen alusta asti. Black Lotus esiintyi nimillä Miss Angela ja Savannah WWE:n Diva Search -ohjelmassa ja yhtiön farmiliigoissa vuosina 2007–2010, mutta mitään tietoa hänen painitaidoistaan ei ainakaan itselläni ole. El Dragon Azteca Jr. sen sijaan on yksi toisen kauden yllättäjistä. Mies maskin takana olisi hyvin voinut olla kuka tahansa turhake, mutta Lucha Undergroundin onneksi he saivat henkilön todella uskomattoman henkilön. Maskin takana painii nimittäin mies, joka tunnetaan nimillä Rey Horus ja Hijo de Misterio Lucha Undergroundin ulkopuolella. Vaikka hän ei olekaan Rey Mysterio Sr:n (tai Jr:n) lapsi, niin hän on kuitenkin eräänlainen vanhemman Mysterion oppipoika. Lisäksi hän on aivan älyttömän hyvä high flyer. Lucha Underground on täynnä loistavia lennokkaita painijoita, mutta silti El Dragon Azteca Jr. yllättää otteillaan jokaisessa matsissa.

”The Perfect Woman vs. The Baddest Bitch”

Taya vs. Ivelisse

taya v ivelisse

Tämä ottelu ilmoitettiin juuri ennen kuin Ultima Lucha alkoi. Dario Cueton mukaan Lucha Undergroundissa voi olla vain yksi ”baddest bitch”, ja hän halusi kaksi mielestään kovinta naista ottelevan tuosta tittelistä. Taya ja Ivelisse olivat edellisellä viikolla joukkueottelussa Sexy Staria ja Mariposaa vastaan oikeudesta osallistua Gitft of the Gods -matsiin, mutta he hävisivät sen ja olivat noin muuten ilman tekemistä, joten kiva, että näille naisille keksittiin tällainen ottelu.

Ensimmäisellä kaudella Ivelisse oli alun perin Son of Havocin tyttöystävä, sitten ex-tyttöystävä ja lopulta Son of Havocin ja Angelicon kanssa ensimmäinen Trios-mestari. Tämä olikin yksi suurimmista sankaritarinoista ensimmäisellä kaudella, ja se tarjosi lukuisia hyvän mielen underdog-hetkiä. Kauden loputtua he hävisivät mestaruuskultansa Mil Muertesin Disciples of Death -joukkueelle, ja sen jälkeen he yrittivät näitä mestaruusvöitä voittaa takaisin huonolla menestyksellä. Dario Cueton palattua he kuitenkin saivat mestaruutensa takaisin, mutta Cueto päättikin uudesta trios-turnauksesta, jossa kyseinen kolmikko menetti mestaruusvyönsä. Sittemmin Ivelisse on paininut lähinnä ilman Son of Havocia tai Angelicoa pienemmän kaliiberin otteluissa.

Ensimmäisen kauden finaalissa tapahtui pieni yllätys, kun Johnny Mundon ja Alberto El Patronin (Alberto Del Rio) ottelun lopuksi Mundon on–off-tyttöystävä Melina saapui ja auttoi kumppaninsa voittoon. Tästä entisten WWE-painijoiden joukosta vain Mundo on kuitenkin enää Lucha Undergroundissa. El Patron siirtyi WWE:hen, eikä Melinan sopimusta jatkettu. Virallinen syy on, että Mundon ja Melinan paluun piti olla alun perinkin vain yhden illan juttu ja että Lucha Underground ei tahdo olla WWE:n tarinoiden viemäri. Oletan kuitenkin ison osasyyn olevan se, että Melina latasi viime syksynä Twitteriin kuvan Mundon potenssilääkkeistä aikomuksenaan nöyryyttää häntä julkisesti. Melinan korvaajaksi Lucha Underground hankki AAA:n pitkäaikaisen naismestari Taya Valkyrien eli tutummin Tayan, ja se on mielestäni hyvä päätös.

Taya on Lance Stormin painikoulusta valmistunut kanadalainen, suurimman osan urastaan Meksikon AAA:ssa paininut nainen, joka onkin yksi AAA:n naisten divisioonan suurimmista tähdistä. Lucha Undergroundiin hän saapui kauden alussa Johnny Mundon apuriksi ja rakastajattareksi, ja hän onkin auttanut Mundon moniin voittoihin, joihin tämä ei olisi muuten pystynyt. Painijanakaan Taya ei ole mikään turhake, ja yksi ensimmäisen kauden muistettavimmista matseista on hänen kohtaamisensa Cagen kanssa, jossa Cage sukupuolten tasa-arvoa ajaen murskasi Tayan kuin kenet tahansa muunkin. Vaikka tämä olikin osakseen vaivaannuttavaa katsottavaa, se myös nosti suuret rispektit Tayan suuntaan.

Gift of the Gods Elimination Match

Sexy Star vs. Daga vs. Sinestro de la Muerte vs. Marty the Moth vs. Mariposa vs. Killshot vs. ??? (Night Claw)

GOTG1

Jo vuorossaan kolmannesta Gift of the Gods -mestaruudesta kamppaillaan taas. Kyseinen mestaruus on siis tietynlainen Lucha Undergroundin Money in the Bank -salkku, jonka voittaja saa lunastaa mestaruusottelun, mutta samalla kyseistä vyötä puolustetaan muita painijoita vastaan. Sexy Star ja Mariposa päätyivät otteluun voitettuaan Tayan ja Ivelissen. Killshot, Siniestro de la Muerte ja Marty ”The Moth” Martinez taas saivat omansa voitettuaan Cortez Castron, Mr. Ciscon ja Joey Ryanin. Daga pääsi otteluun voitettuaan Mascarita Sagradan, ja viimeinen yllätysosallistuja Night Claw taas pääsi otteluun, koska Dario Cueto tahtoi antaa debytoivalle Night Claw’lle jotain erikoista debyyttiinsä.

Sexy Star, Marty The Moth ja Mariposa muodostavat matsin mielenkiintoisimman historian. Ensimmäisen tuotantokauden päätteeksi Marty The Moth kidnappasi Sexy Starin ja siskonsa Mariposan kanssa kidutti häntä. Sexy Star onnistui pakenemaan, mutta tulevina viikkoina sekä Mariposa että Marty The Moth piinasivat traumatisoitunutta Sexy Staria. Lopulta Sexy Star sai tarpeekseensa ja haastoi Mariposan ”No Más” -otteluun (Lucha Undergroundin versio ”I Quit” -ottelusta). Kyseinen matsi olikin yksi toisen tuotantokauden parhaimmista otteluista. Väkivaltainen ja tunteikas matsi päättyi lopulta Sexy Starin voittoon, ja se oli luultavasti hetki, joka käänsi monen Sexy Starista vähemmän välittävän katselijan mielipiteen positiiviseksi – minun mukaan lukien.

Sexy Star ilmoitti muutama kuukausi sitten poistuvansa painikehistä, ja ihan vain joitakin päiviä sitten hän ilmoitti siirtyvänsä nyrkkeilykehiin. Sexy Starista voi kuitenkin nauttia vielä ainakin kolmannen tuotantokauden ajan, sillä se kausi on jo liki kuvattuna.

Myös Sinestro de la Muerten tarina on hyvin mielenkiintoinen. Mil Muertesin valtakaudella hän oli vain yksi Muertesin apureista, jotka onnistuivat kuitenkin voittamaan Trios-mestaruuden. Kuitenkin epäonnistuminen epäonnistumisen perään sai sekä Muertesin että Catrinan raivon partaalle, ja epätoivoisessa teossa olemassaolonsa pelastamiseksi Sinestro de la Muerte repi tovereidensa Barrio Negron ja Trecen sydämet irti muuttuen ns. superversioksi heistä kolmesta. Sittemmin hän ei ole hirveästi ollut Catrinan ja Muertesin kanssa tekemisissä, mutta melko varmasti hän on kuitenkin tälle voimaparivaljakolle yhä lojaali.

Killshot debytoi ensimmäisen kauden loppuvaiheilla trios-turnauksessa. Suuremmin säväyttämättä tämä Deadshotista selvästi inspiraatiota löytänyt painija velloi ohjelmassa. Nyt toisella kaudella hän kuitenkin hieman löysi persoonaa – hän nimittäin paljasti olleensa entinen yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilas, joka karkasi Lähi-idästä vankileiriltä. Vaikka hän ei ole siitä huolimatta mitään erityistä vielä saanut aikaan, on tämä kuitenkin jo ajatuksena paljon kiinnostavampi hahmo. Lisäksi hän ja Marty The Moth ovat olleet vastakkain, sillä Marty on mm. jatkuvasti varastanut Killshotin dog tageja eli tuntolevyjä.

Daga on yksi tämä tuotantokauden aikana debytoineista painijoista. Kyseessä on erittäin taitava ja lupaava painija, johon toinen tämän kauden alussa debytoinut painija, maskipäinen neito Kobra Moon on tulisesti ihastunut. Oletettavaa onkin, että Kobra Moon liittyy jollakin tapaa Dagan eliminointiin. Daga nimittäin ei ole Kobra Moonin lähentelyille syttynyt.

Sitten on se matsin musta hevonen eli Night Claw, joka tulee debytoimaan tässä ottelussa. Night Claw kuuluu jaguaariheimoon, joka Dario Cueton mukaan oli ensimmäisiä atsteekkiheimoja, jotka tulivat tuhotuiksi. Cueto kuitenkin antoi Night Claw’lle oikeuden osallistua tähän otteluun eräänlaisena liittymispalkkiona. Lucha Undergroundin ulkopuolella Night Claw tunnetaan Flamitana, joka on vasta 21-vuotiaana nuorukaisena saanut jo yllättävän paljon huomiota taitavan high flying -tyylinsä vuoksi. Hän oli myös osana AAA:n ja alkuperäisen Octagonin välisessä draamassa, sillä AAA uudelleenbrändäsi Night Claw’n Octagon Jr:ksi. Alkuperäinen Octagon piti tätä suurena loukkauksena, ja eräässä fanitapahtumassa Octagon (ilmeisesti) aseistettujen miesten kera kohtasi Night Claw’n ja repi tältä Octagon-maskin pois, mikä on lucha libren maailmassa se suurin mahdollinen loukkaus.

Tästä matsista tulee luultavasti vauhdikas ja kehäpsykologiasta vähät välittävä sekamelska. Itse odotan Dagan ja Night Claw’n varastavan show’n. Voittajaehdokasta ei itselläni ole, mutta matsin ainoa missään välissä yläkortissa paininut ottelija on Sexy Star, joten en ihmettelisi, jos tämä olisi taas tapa nostaa Sexy Star mestaruusmittelöihin.

Trios Championship

Drago, Fenix & Aerostar vs. PJ Black, Johnny Mundo & Jack Evans (c)

trios

Tämän matsin taustatarina on monisäikeinen ja hämmentävä. Dragon, Fenixin ja Aerostarin trio otteli yhdessä jo ensimmäisen kauden trios-turnauksessa, mutta silloin kilpasilla olleet Drago ja Aerostar eivät tulleet toimeen keskenään, minkä takia he eivät edenneet ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Kauden loputtua he tekivätkin sovinnon ja poistuivat omiin suuntiinsa. Toisen kauden aikana paljastui, että Aerostar on jonkinlainen ajassa ja avaruudessa liikkuva entiteetti, joka yrittää estää atsteekkijumalten välistä sotaa.

Drago ja PJ Black päätyivät tukkanuottaisille, kun miesten välisen ottelun voitti Evans, joka rupesi saman tien kutsumaan itseään ”dragon slayeriksi”. Evans kiusasikin Dragoa aina kun ehti ja lopulta hyökkäsi tämän kimppuun takahuoneissa apunaan Lucha Undergroundissa debytoinut ”Darewolf” PJ Black. Apuun kuitenkin saapui Lucha Undergroundiin palannut Aerostar.

Tämä feudi kuitenkin jäi tauolle kuukausiksi, ja miehet siirtyivät muihin kuvioihin. Jack Evans ja PJ Black osallistuivat trios-turnaukseen puolellaan Fenix, mutta he eivät kuitenkaan voittaneet turnausta. Muutaman viikon päästä Evans ja Black saivat uuden mahdollisuuden Trios-kultaan – tällä kertaa Johnny Mundo puolellaan. Ilmakitaroiden ja likaisten keinojen voimalla tämä joukkue veikin sitten Trios-mestaruuden. Drago ja Aerostar eivät kuitenkaan olleet unohtaneet alkukauden metkuja, minkä takia Evans ja Black kohtasivat Aerostarin ja Dragon nunchuck-ottelussa, jonka Drago ja Aerostar voittivat. Näin Drago ja Aerostar saivat oikeuden Trios-mestaruusotteluun, ja joukkuekaverikseen he saivat Fenixin.

Fenix jäi ensimmäisen kauden lopussa Gift of the Gods -mestariksi, ja mestaruusottelunsa hän sitten onnistui lopulta lunastamaan onnistuneesti Mil Muertesia vastaan. Catrina ei tästä pitänyt ja ilmoitti seuraavalle viikolle Aztec Warfare -ottelun, jossa Fenix puolusti mestaruuttaan 19 muuta painijaa vastaan (huom. tämä on kuvattu syksyllä 2015, joten WWE:n vastaava tarina eli tämän vuoden Royal Rumble -ottelu ei ole Lucha Undergroundia inspiroinut). Fenix hävisi mestaruutensa debytoivalle Matanzalle ja onkin sen jälkeen ollut vähän pienemmässä valokeilassa. Nyt on kuitenkin Fenixin mahdollisuus olla Lucha Undergroundin ensimmäinen grand slam -mestari.

Tämän ottelun luulisi olevan todella hyvä ja vauhdikas. Mundon, Blackin ja Evansin joukkue on aivan hulvattoman hauska, ja technicojen joukkue on täynnä huippuluokan high flyer -painijoita.

Lucha Underground Championship

Pentagon Jr. vs. Matanza (c)

pentagon v matanza

Pentagon Jr. on mahdollisesti painimailman suurin tämänhetkinen tähti WWE:n ulkopuolelta. Japanissa on jokunen haastaja tähän väitökseen, mutta seison silti väittämäni takana. Ensimmäisellä kaudella suurin yllätys olikin, kun kuukausitolkulla jobberien käsiä mysteeriselle mestarilleen murskannut Pentagon otteli Lucha Undergroundin toista selostajaa, Vampiroa, vastaan, ja ottelun lopuksi paljastui, että juuri Vampiro oli tuo Pentagonin salainen mestari. Toisella kaudella Pentagon ampaisi suoraan yläkorttiin ja ottelikin jatkuvasti mestaruudesta tai ainakin ykköshaastajuudesta, muttei missään välissä onnistunut tuota kirkkainta voittamaan. Tähän kaikkeen tuli kuitenkin stoppi, kun Matanza murskasi Pentagonin pyörätuolikuntoon. Seuraavien viikkojen aikana Pentagon yritti kuntoutua mestarinsa Vampiron avulla (kuntoutus sisälsi mm. Pentagonin hakkaamista kepillä), ja lopulta vain muutamia viikkoja ennen Ultima Luchaa Pentagon teki paluunsa. Hän rullasi itsensä kehän laidalle ennen erästä matsia, kertoi otteluun osallistuvalle Chavo Guererrolle miten paljon arvosti häntä ja kaikkien yllätykseksi nousi rullatuolistaan, murskasi Chavon käden ja otti tämän paikan ottelussa. Kyseisen matsin stipulaatio olikin sopivasti, että seuraavalla viikolla voittajajoukkue kohtaisi toisensa kuuden miehen eliminointiottelussa, ja kaikesta tästä selvinnyt kohtaisi Matanzan Ultima Luchassa. Näin Pentagon pääsi vihdoin ja viimein uusintaotteluun monsterin kanssa, joka murskasi hänet kuukausiksi sivuun.

Monsteri Matanza Cueto – Dario Cueton veli – teki ensimmäiset esiintymisensä Lucha Undergroundissa kameralta piilossa. Vaikka katsojat eivät häntä nähneet, näkivät he kuitenkin hänen työnsä jäljen esimerkiksi silloin, kun hän söi entisen Lucha Underground -painija Baelin. Aivan kauden lopussa ensimmäinen vilkaisu monsteriin saatiinkin, kun Matanza näytti naamansa pariksi sekunniksi ennen kuin ensimmäinen kausi loppui. Toisella kaudella evakossa olleet Matanza, Dario Cueto ja Black Lotus järjestivät salaisia ”otteluita” Lucha Undergroundin maineen avulla, mutta kaikki tämä oli vain juoni kouluttaa Matanzasta suurempi monsteri kuin hän jo valmiiksi oli. Aztec Warfaressa Cueton veljekset ja Black Lotus tekivät paluunsa, ja Matanza onnistuikin heti voittamaan Lucha Undergroundin mestaruuden. Seuraavien viikkojen ajan Matanza onnistui voittamaan kaikki hänen tielleen tulleet esteet: Fenixin, Cagen, Mil Muertesin ja Pentagonin muutamia mainitakseni, ja heistä viimeisimmän eli Pentagonin Matanza tuhosi niin kovin, ettei tämä pystynyt edes kävelemään.

Tämä matsi on erittäin mielenkiintoinen ainakin itselleni. Pentagon Jr. on Lucha Undergroundin isoin tähti, jonka kuuluisi sementoida roolinsa voittamalla mestaruus. Toisaalta taas Matanza on voittamaton monsteri, ja yksi villi teoria onkin, että Matanzan voimat ovat Dario Cueton häkkiavaimissa (joita Matanza seuraa kuin lammas) tai punaisessa härkäpatsaassa (jota Dario suojelee kuin suurinta aarrettaan). Mikäli teoria on oikeassa, tulisi tämä fetissi tuhota joko ennen ottelua tai ottelun aikana, että Matanzan häviö olisi tyydyttävää tarinankerrontaa. Mielenkiinnolla siis odotan, miten Lucha Underground luikertelee tästä tilanteesta pihalle. Yksi asia on kuitenkin varma: tästä matsista tulee fyysinen mäiske.


Lucha Undergroundin toisen tuotantokauden parhaimpiin paloihin voit tutustua El Rey Networkin YouTube-tililtä.

Pauli K.

Pauli K.

Mystinen P-alkuinen herrasmies Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on showpainin laaja historia ja unohduksiin jääneet triviatiedot.

Previous post

Brock Lesnarin UFC 200 -ottelun seuraukset

Next post

Ennakko: G1 Climax 26

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *