EnnakotFCF WrestlingSuomipaini

Ennakko: Wrestling Show Live! 21.5.2016

Siitä on nyt kulunut tasan kaksi kuukautta, kun Töölön kisahallin kaiuttimista kajahti soimaan Bonnie Tylerin klassikko ”Holding Out For a Hero”. Kyseinen kappale merkitsi sitä, että FCF Wrestlingin mestari, Valentine, oli päihittänyt haastajansa King Kong Karhulan. Tappio kalvoi Karhulan mieltä varmasti, mutta vielä kivuliaammin kirveli se, että voiton vei nimenomaan Valentine – tuo itseään sairaalloisesti rakastava narsisti…

Melkoinen déjà vu, vai mitä? En suinkaan uskonut Talvisodan ennakkoa suunnitellessani, että tulisin kirjoittamaan Bonnie Tylerin nimen myös tämän ennakon ensimmäiseen virkkeeseen, mutta niin vaan tapahtui, sillä Valentine onnistui kuin onnistuikin voittamaan King Kong Karhulan. Kaikista eniten tämä déjà vu sekoittanee juuri Karhulan päätä, sillä hän on se, joka epäonnistui siinä, missä hänen olisi ollut pakko onnistua. Nyt mies saa vihoviimeisen mahdollisuutensa taistella arkkivihollistaan vastaan ennen kuin tämä jättää FCF Wrestlingin taakseen ja siirtyy vakituisesti Ruotsiin – eikä pelissä ole enää pelkkä kunnia tai kysymys paremmuudesta, vaan kymmenvuotiaan Suomen-mestaruuden fyysinen kohtalo. Kunniaton mestarimme aikoo nimittäin viedä mestaruusvyönsä Ruotsiin, jos hän onnistuu Karhulan voittamaan.

FCF Wrestlingin Wrestling Show Live! tarjoaa Karhulan ja Valentinen odotetun Talvisota-revanssin lisäksi viisi muuta ottelua. Tapahtuma järjestetään Nightclub Pressassa, joka sijaitsee aivan Helsingin sydämessä (Eteläinen Rautatiekatu 4). Tapahtuma alkaaa neljältä ja loppuu noin kuudelta.

Yksilöottelu

Jake Luupää vs. Pyöveli Petrov

fcf_wrestling-show-live_210515_luupaa_pyoveli-petrov

 

Tämän ottelun kantava voima ja tarina on se, tulevatko joukkuekumppanit Jake ja Vili Luupää toimeen keskenään. Luupään veljekset ovat nimittäin aina puhaltaneet yhteen hiileen, mutta Talvisodassa tapahtui jotain odottamatonta: Vili suivaantui, kun Jake kärsi tappion kehässä. Kaksikko alkoi kinastella, kunnes muuan kallonkutistaja sai heidän veljellisen ystävyytensä kukoistamaan uudestaan. Nyt Vili tulee olemaan Jaken kulmauksessa kaveriaan kannustamassa, mutta mahtaako tulenarka lanka syttyä palamaan taas, jos jompikumpi tekee tai sanoo jotakin väärin?

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Jake Luupää ottelee harvoin yksilöpainijana, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälaisen matsin hän saa aikaiseksi Pyöveli Petrovia vastaan. Kyseessä siis on eräänlainen tulikoe, joka tarjoaa Jakelle paikan näyttää taitojaan. Kiinnostavana pidän myös sitä, mihin suuntaan Vilin ja Jaken konflikti äityy – vai äityykö ollenkaan. Eräänlaisena syöttinä voinee pitää myös sitä, että tämä on ottelu, jossa valtava venäläinen teloittaja taistelee kiljua rakastavaa punkkaria vastaan.

 

Joukkueottelu

HC Andersen & Tohtori Ioni vs. Jami Aalto & Make Smooth

fcf_wrestling-show-live_210515_ioni_andersen_aalto_smooth

 

Se oli nimenomaan HC Andersenin ja Tohtori Ionin eriskummallinen joukkue – niin sanottu The League of Extraordinary Gentlemen – joka päihitti Luupään veljekset Talvisodassa ja sai kaksikon välit rakoilemaan. Kyseessä ei kuitenkaan ollut ainut teko, jonka Andersen ja Ioni suorittivat Töölössä: he myös kävivät Jami Aaltoon ja Make Smoothiin käsiksi. Vaikuttaa siis siltä, että pelottavan nerokas Ioni ja verenhimoinen Andersen aikovat viljellä kauhua tasan niin kauan, kunnes joku heidät pysäyttää.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: League of Extraordinary Gentlemen (tai simppelisti suomalaisittain Liiga) kiteyttää showpainin luonteen mainiosti ja koostuu kahdesta hahmosta, jotka ovat suoraan kuin teatterin lavalta tai vaihtoehtoisesti vanhan kauhuelokuvan kasetilta. Jami Aalto puolestaan on varsin säväyttävä atleetti, joka ottaa näyttäviä riskejä kehässä, ja Make Smooth saa yleisön kuin yleisön hyvälle tuulelle. Luvassa lienee siis viihdyttävä matsi!

 

Yksilöottelu

Ricky Vendetta vs. Espen Olsen (NOR)

fcf_wrestling-show-live_210515_vendetta_espen

 

Ricky Vendetta on tällä hetkellä ikään kuin nuori Randy Orton, joka nousee nopeasti ja vakuuttaa kehässä. Parhaiten tätä vertausta kuvaa kuitenkin se, kuinka nälkäinen ja määrätietoinen Vendetta on: hän ajattelee vain yhtä asiaa, itseään. Se palauttaa mieleen juuri nuoren Ortonin, joka kaatoi legendaarisia painijoita yksi kerrallaan ja kehittyi alinomaa vaarallisemmaksi. Vendetta on luonteeltaan samanlainen, ja vaikkei norjalainen Espen Olsen ole esimerkiksi Cactus Jackin kaltainen legenda, voitto kuin voitto merkitsee joka tapauksessa paljon.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: En ole nähnyt Espen Olsenin ottelevan, joten on vaikea veikata, minkälainen ottelu on luvassa. Se toisaalta on jo itsessään kiinnostava seikka: uuteen painijaan on aina mielenkiintoista tutustua. Vendettalta voi sen sijaan takuuvarmasti odottaa rautaista kehäosaamista, sillä mies on ollut viime aikoina suorastaan liekeissä.

Joukkueottelu

Jessica Love & Stark Adder vs. Murskaaja Mieto & TEUVO

fcf_wrestling-show-live_210515_love_adder_mieto_teuvo

 

Mitä tapahtuu, kun iloinen ja liberaali Jessica Love lyöttäytyy yhteen henkisesti orientaalisen metallisoturin kanssa? Mahdoton sanoa, mutta heidän vihollisensa sen sijaan lienevät samalla aaltopituudella, vaikkei Murskaaja Mieto välttämättä edusta aivan yhtä vahvoja arvoja kuin hänen viinanhimoinen ja äärioikeistolainen joukkuekumppaninsa Teuvo. Kyseessä on siis jälleen kerran jatko-osa Jessican ja Teuvon vihanpidolle, jota on tällä kerralla tasapainottamassa kaksi vakavahenkistä taistelijaa, Murskaaja Mieto ja Stark Adder.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Vaikka olen aina hehkuttanut Jessican ja Teuvon matseja, kaksikon sotiminen alkaa vähitellen jo kyllästyttää. Niinpä ottelussa kiehtoo enemmän se, kuinka Jessica tulee toimeen Stark Adderin kanssa. On myös hienoa nähdä, kuinka Mieto ja Teuvo pärjäävät Adderin seurassa. Oikeastaan juuri Adderin ja Teuvon kohtaaminen kiinnostaa eniten; on jännittävää seurata, miten haudanvakava soturi, siis Adder, suhtautuu kehässä sekoilevaan känniläiseen, Teuvoon.

 Yksilöottelu

Harley Rage (SWE) vs. Mikko Maestro

fcf_wrestling-show-live_210515_rage_maestro

 

Mikko Maestro teki Talvisodassa sen, mihin vain harva kykenee – päihitti pelätyn ”Häijy” Heimo Ukonselän. Eikä kyseessä ollut ihan mikä tahansa ottelu, vaan raju ja verinen Last Man Standing -matsi. Niinpä Mikko nousi voittonsa myötä askeleen lähemmäksi Suomen showpainijoiden kirkkainta kärkeä, ja juuri sen vuoksi hän pääsee – tai joutuu – samaan kehään nykyisen Ruotsin-mestarin kera. Harley Rage, joka vieraili Suomessa viimeksi lokakuussa voittaen Jessica Loven, on siis Maestron seuraava haaste, ja mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että nyt Mikon on kohdattava aivan erilainen örkki kuin Talvisodassa: brutaali painimasiina, joka tappelee rationaalisesti.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Harley Rage on mielestäni kuin Skandinavian Kevin Owens: isokokoinen mutta nopea painija, joka osaa paitsi tapella myös soittaa suutaan. Myös Mikko Maestro osaa tunnetusti grillata vihollisiaan verbaalisesti, joten luvassa voi olla matsi, joka on samaan aikaan hyvä ja hauska. Jos tapahtumassa ei nähtäisi King Kong Karhulan ja Valentinen kohtaamista, tästä tulisi mitä ilmeisimmin koko show’n paras matsi.

 

 

Suomen-mestaruusottelu

King Kong Karhula vs. Valentine (c)

fcf_wrestling-show-live_210515_karhula_valentine

 

”Kyseessä on ottelu, jonka molempien on voitettava, ja kummallakaan ei ole varaa hävitä”, totesi legendaarinen Paul Heyman, kun ”Stone Cold” Steve Austinin ja The Rockin valtava ottelu oli valmiina alkamaan WrestleMania X-7:ssä. Sama lausahdus toimi myös Talvisodassa, kuin myös tässä yhteydessä.

Karhulalla ei ollut varaa hävitä, mutta hän hävisi – puhtaasti, selityksittä. Valentine säilytti kuin säilyttikin mestaruutensa ja aiheutti samalla painajaismaisen takaiskun Karhulalle. Vaan nyt panokset ovat vielä inan verran kovemmat ja kohtalokkaammat. Mitä tapahtuu FCF:n mestaruudelle, jos Valentine vie sen Ruotsiin? Mitä tapahtuu FCF:lle, jos King Kong Karhula ei kykene voittamaan mestaruutta itselleen?

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Kyseessä on tältä erää vihoviimeinen kerta, kun Valentine ottelee Suomessa FCF Wrestlingin painijana. Tämä on siis Vallun jäähyväisottelu, ja on suorastaan runollista, että hän taistelee viimeisessä matsissaan nimenomaan King Kong Karhulaa – rakkainta vihollistaan – vastaan. Tämä on toisin sanoen pakko nähdä useasta hyvästä syystä, joista yksi on kaiken kukkuraksi se, että Karhula ja Valentine ottelivat maaliskuun Talvisodassa suomalaisen showpainin historian parhaimman matsin. Nähtäväksi jää, kykeneekö kaksikko nostamaan rimaa entistä korkeammalle.

Lue lisää pääottelun taustoista King Kong Karhulan blogissa The Finnish Suplex:

”Pinkki auringonlasku””Suomenmestaruuden 10 vuoden nousut ja tuho”

Kokonaisuudessaan toukokuun Wrestling Show Live! vaikuttaa kiinnostavalta tapahtumalta, jossa erityisesti kiehtoo Mikko Maestron matsi Ruotsin-mestari Harley Ragea vastaan sekä tietenkin King Kong Karhulan ja Valentinen viimeinen taistelu. Myös huumoria on tarjolla, sillä kortista löytyy Teuvon ja Tohtori Ionin kaltaisia nimiä. Luupään veljesten kinastelu vastaa puolestaan draamasta, ja Ricky Vendettan ottelu Espen Olsenia vastaan lienee perinteisen painiottelun edustaja.


 

FCF Wrestling esittää:”Wrestling Show Live!” Nightclub Pressassa lauantaina 21.5. klo 16–18. Ovet aukeavat klo 15. Liput ennakkoon alkaen 11,5 euroa osoitteesta tiketti.fi.

Tapahtumasivu Facebookissa. Lisätietoa: wrestling.fi.

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Shawn Michaels vs. The Undertaker (WWE WrestleMania 25)

Next post

WWE-veikkaus 2016: Extreme Rules

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *