EnnakotWWE

Ennakko: WWE WrestleMania 33

Lähetys: 3.4. (klo 0.00–6.00)

Sijainti: Orlando, Florida (Camping World Stadium)

Teemakappaleet: Pitbull – ”Greenlight”; Danger Twins – ”Like a Champion”; Tinashe – ”Flame”

On aika taas jokaisen painifanin joulun. WrestleMania 33 on tämän viikon sunnuntaina, ja ennakolta tämä Mania vaikuttaa todella hyvältä, varsinkin jos vertaa viime vuoden Maniaan. Viime vuonna WrestleManian päätteeksi Roman Reigns kaikesta huolimatta nousi WWE:n päämestariksi, mikä oli ollut ilmiselvää jo kuukausien ajan. Samankaltaista negatiivista buukkausta ei ole onneksi tehty, ja monen matsin kohdalla voittajia on vaikeaa veikata etukäteen. Miltä siis kokonaisuudessaan näyttää tämän vuoden WrestleMania? Aloitetaanpa pre-show’sta.

Kickoff-lähetys

WWE SmackDown Women’s Championship

Alexa Bliss (c) vs. Naomi vs. Carmella vs. Natalya vs. Becky Lynch vs. Mickie James

Tämä matsi siirrettiin odotetusti pre-show’hun, sillä korttiin oli taas buukattu jopa 13 matsia, ja moni niistä vaatii aikaa, joten uhrauksia on tehtävä ja laitettava vähiten kiinnostavat matsit sitten Kickoffiin. Ei tämä huono päätös ole, sillä tämä matsi voi yllättää hyvinkin positiivisesti. Alexa Bliss on ollut aivan liekeissä siitä lähtien, kun mestaruuden ensimmäistä kertaa voitti viime joulukuussa, ja odotettavissa on että hän antaa kaikkensa tähän matsiin. Mickie Jamesin loisteikas ura saa hienon paluun parrasvaloihin, sillä naisen edellinen WrestleMania oli Mania 26, jossa Undertaker päätti legendaarisen Shawn Michaelsin uran. Kokeneet kehäketut Natalya ja Becky Lynch pitävät huolta matsin tasosta, ja odotettavissa on ennen kaikkea tulista taistelua. Ennen WrestleManiaa Naomi joutui luopumaan vyöstään (jonka hän oli voittanut Elimination Chamberissa), ja näyttikin siltä, ettei Naomi ehdi parantumaan WrestleManiaa varten, mutta niin vain viimeisessä SmackDownissa ennen Maniaa Naomi palasi ja ilmoitti osallistuvansa matsiin. Ainoa, joka herättää pientä kummastusta, on Carmella, joka on viime kuukausina vain leikkinyt James Ellsworthin kanssa ja voittanut satunnaisesti jobbereita.

Itse odotan tältä matsilta paljon, sillä yksikään matsin osallistujista ei ole umpisurkea kehässä, ja matsin voittajaa on erittäin vaikea veikata etukäteen. Joko Naomi ottaa omansa takaisin ja kotikaupungin sankari saa oman WrestleMania-hetkensä, tai vaihtoehtoisesti Blissin voittokulkue jatkuu. On myös mahdollista, että kuka tahansa muista osallistujista voittaa koko roskan, mutta pidän sitä epätodennäköisenä; koko matsi on oikeastaan rakennettu Naomin ja Alexa Blissin varaan. Niin tai näin, tämä matsi kannattaa katsoa.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Odotettavissa on loistavaa naistenpainia, tulikuumaa jännitystä ja todennäköisesti tämän Manian ensimmäinen ”WrestleMania-hetki”, kun Naomi nousee mestariksi.

(Ottelu on sittemmin ilmeisesti siirretty päätapahtuman puolelle, toim. huom.)

WWE Cruiserweight Championship

Neville (c) vs. Austin Aries

Neville on ollut elämänsä vedossa viime joulukuusta lähtien, kun mies palasi Roadblock: End of the Linessa, teki heel turnin ja kuukausi myöhemmin nousi mestariksi. Nevilleä ei ole kukaan voittanut paluun jälkeen, ja näyttikin pitkään siltä, ettei kukaan tulisi pitkään aikaan päihittämään ”The King of Cruiserweightsia”, kunnes Austin Aries teki lopultakin paluunsa muutama viikko sitten vakavan silmäloukkaantumisen myötä. Vamma oli pitänyt miehen pois kehistä melkein puoli vuotta. Aries oli tehnyt parantumisjakson ajan selostusta cruiserweight-matseille ja oli toistuvasti kehunut Nevilleä. Viimeisen selostuksen jälkeen Aries haastatteli Nevilleä ja kyseenalaisti, etteikö olisi ketään, joka pystyisi päihittämään Nevillen. Tämän jälkeen Aries hyökkäsi Nevillen kimppuun ja voitti myöhemmin 205 Live -ohjelmassaa ykköshaastajuuden sinetöiden matsin WrestleManiaan.

Neville ja Aries ovat ilmiömäisiä kehätaitureita, ja tälle matsille löytyy taustaa monen kuukauden takaa, joten odotettavissa on hienoja spotteja ja mahtavia hetkiä. Voittajaksi veikkaan Austin Ariesia, mutta yhtä hyvin myös Nevillen voitto kelpaa.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Kahden huipputaiturin välinen kohtaaminen ei voi pettää mitenkään. Lennokasta painia, spotteja, jännitystä ja lopulta voittajaksi Aries, niin siinä on harvinaisen kovan Kickoff-matsin ainekset.

2017 André the Giant Memorial Battle Royal

Jo neljättä kertaa järjestettävä André the Giant Memorial Battle Royal on muodostunut WrestleManian traditioksi. Se alkoi WrestleMania XXX:ssä, jossa voittajaksi nousi Cesaro. Seuraavana vuonna sen voitti Big Show, ja viime vuoden voittaja oli päärosteridebyyttinsä tehnyt Baron Corbin. Aikaisempina vuosina on ollut vaikeaa veikata voittajaa, mutta tänä vuonna se näyttäisi olevan päivänselvää. Yli puolet osallistujista ei ole tehnyt viime kuukausina yksinkertaisesti mitään tai sitten heidät on vain heitetty sattumanvaraisesti tähän matsiin mukaan. Onneksi kuitenkin poikkeuksiakin löytyy.

Sami Zayn oli joskus aikoinaan erittäin kovassa nosteessa, mutta on päärosteriuran aikana kadottanut sen tietyn hohdon ja suunta on ollut selkeästi kateissa tämän miehen suhteen. Tämän matsin voittamisesta voisi Zayn saada uudelleen jonkin suunnan hänen kuvioilleen.

Dolph Ziggler on viime kuukausina ollut keskikortin feudeissa, joten tämän voittamisesta voi hän nousta takaisin lähemmäs päämestaruuskuvioita.

Braun Strowman on edelleenkin kovassa nosteessa ja omissa kirjoissani ylivoimaisesti todennäköisin voittaja. Mies on hävinnyt vain kerran puhtaasti, ja André the Giant Memorial Battle Royalin voittamisesta Strowman saa lisää kehumisen aihetta.

Big Show on myös matsissa mukana ja on ottanut Strowmanin kanssa yhteen monta kertaa Royal Rumblen jälkeen. Voitto olisi hyvä kruunu miehen uralle, sillä hän olisi ensimmäinen – ja ainoa – joka on voittanut pystin kaksi kertaa.

Odotettavissa on melko sekavaa menoa ja yllätyksellisiä hetkiä. Show’n piti alun perin otella tässä Maniassa koripallolegenda Shaquille O’Nealia vastaan, mutta se ei jostain syystä sitten tapahtunutkaan. Ehkä Shaq palaa tähän matsiin kuten viime vuonna ja eliminoi Show’n? Se nähdään sunnuntaina!

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Yllätyspaluu tai debyytti on mahdollista, joten jos tykkää Royal Rumblen kaltaisista yllätyksistä, niin niitä kannattaa odottaa tähän matsiin. Myös voittaja voi olla yllätys eikä yksikään voittaja olisi huono valinta.

WrestleMania 33

WWE Raw Tag Team Championship – Ladder Match

Luke Gallows & Karl Anderson (c) vs. Enzo Amore & Big Cass vs. Cesaro & Sheamus

Uskon, että WrestleMania lähtee virallisesti käyntiin tällä monen miehen tikapuumatsilla, kuten aikaisempina vuosina on ollut tapana. Nyt on tehty kuitenkin se poikkeus, että tänä vuonna tapellaan joukkuemestaruudesta eikä Intercontinental-mestaruudesta. Hallitsevat mestarit Luke Gallows ja Karl Anderson ovat hienosti menettänyt kaiken hohtonsa monta kuukautta kestäneen häviöputken jälkeen eikä heidän yllätyksellinen mestaruusvoitto tuntunut miltään. Siitä lähtien Cesaro ja Sheamus ovat yrittäneet saada mestaruuttaan takaisin, ja tämä on ajanut miehet siihen pisteeseen, että Cesarokin on alkanut lipsumaan pahan puolelle käyttäen samanlaisia taktiikoita kuin tiimikaverinsa Sheamus. Enzo Amore ja Big Cass debytoivat melkein vuosi sitten päärosteriin ja ovat siitä lähtien aktiivisesti metsästäneet joukkuemestaruutta tuloksetta. Ykköshaastajuusotteluiden ollessa tasapelejä molemmat tiimit sitten buukattiin haastamaan Gallows ja Anderson mestaruudesta. Stipulaatio kerrottiin vasta vähän ennen viimeistä Raw’ta ennen WrestleManiaa, ja kaikki osapuolet sitten heiluivat tikkaiden kanssa aiheuttaen Sheamukselle 16 tikkiä silmän yläpuolelle.

Veikkaan voittajiksi ja uusiksi mestareiksi Enzoa ja Cassia – ihan vain sen takia, koska he ovat metsästäneet niitä jo sen vuoden ajan, ja olisi todella outoa, jos he häviäisivät nytkin. Cesaron ja Sheamuksen voittokin kelpaa, mutta kaikista laimeinta olisi antaa Gallowsin ja Andersonin edelleen jatkaa todella kuivaa mestaruuskauttaan, sillä se on ollut ylivoimaisesti tylsintä settiä mitä Raw’ssa on tämän talven aikana nähty.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Ladder-matsit ovat vuodesta toiseen erittäin suosittuja, ja ne ovat vain harvoin puhdasta sontaa. Nämä miehet myös tulevat ottamaan riskejä ja hienoja spotteja tulemme varmasti näkemään useampi kappale. Jos aikaa annetaan tarpeeksi, tämä matsi saattaa yllättää erittäin positiivisesti myös tähtiasteikollakin.

Mixed Tag Team Match

John Cena & Nikki Bella vs. The Miz & Maryse

Tämä matsi on todellinen WrestleMania-matsi monella tavalla. Aina siitä lähtien kun rosterijako astui uudelleen voimaan viime kesänä, The Miz on ollut vaimonsa Marysen kanssa aivan liekeissä. Toistuvia piikittelyjä eläköityneelle Daniel Bryanille on ollut mahtava seurata, ja promot ovat nostaneet miehen osakkeet takaisin ylös. Nyt viime kuukausina The Miziä on ärsyttänyt erityisen paljon erään part-timerin paluu, ja hänen nimensä on John Cena. Tämän feudin myötä on nähty toistaiseksi tämän vuoden parhaimmat segmentit, kun The Miz on esittänyt John Cenaa ja Maryse Nikki Bellaa Total Bellas -parodiavideoissa. Cena ja Nikki alkoivat taggailemaan noin kuukausi sitten, ja se ärsytti suunnattoman paljon The Miziä ja Marysea, joten he heittivät haasteen ilmoille. Cena ja Nikki hyväksyivät sen. Feudin kantavana teemana on ollut se, että The Miz ja Maryse ovat viime keväästä lähtien mainostaneet itseään ”it couplena”, eivätkä he hyväksy, että Cena tulee valloittamaan taas kaiken ruutuajan tällä kertaa Nikki Bellan kanssa. Feudissa kummallisinta on ollut se, ettei Cenalta tai Nikkiltä ole tullut paljoa takaisin – olkoonkin että viimeisessä SmackDownissa ennen WrestleManiaa Cena sitten piti 10 minuutin mittaisen promon asiasta.

Huomio kiinnittyy itselläni eniten siihen, kuinka kehäruosteessa on Maryse. Maryse palasi WWE:hen viime WrestleManian jälkeisessä Raw’ssa eikä ole paininut kertaakaan sinä aikana, joten se tulee olemaan mielenkiintoista. Myös spekulaatiot ovat käyneet villeinä siitä, onko tämä Nikki Bellan viimeinen matsi, sillä naisen niska ei huhujen mukaan ole täysin kunnossa. Olisin itse katsonut mieluummin Cenan ja The Mizin välisen singles-koitoksen, mutta ei tämä silti fiilistä latista. Veikkaan voittajiksi The Miziä ja Marysea, sillä he ovat olleet SmackDown Liven kantavia yksilöitä, ja Cenan ja Nikkin voitto olisi aivan liian ennalta arvattavaa sekä tylsää.

Miksi tämä ottelu kannattaa nähdä: Tämä on sitä kuuluisaa viihdepainia. Tässä huomio ei kiinnity siihen, otellaanko kuuden tähden matsi vai ei, vaan yksinkertaisesti siihen, kuinka viihdyttävää tämä on. Myös jos kiinnostaa katsastaa Marysen mahdollinen kehäkunto, niin tässä se nähdään edes vilauksella.

WWE Raw Women’s Championship – Elimination Match

Bayley (c) vs. Charlotte Flair vs. Nia Jax vs. Sasha Banks

Tällekin matsille löytyy historiaa kuukausien takaa. Rosterijaon jälkeen Raw’n naisrosteri on ollut olemattoman ohut, ja nämä neljä naista ovat olleet jatkuvalla syötöllä toistensa kurkuissa kiinni. Se syy miksi tähän matsiin kuitenkin ajauduttiin oli kuitenkin se Raw, jossa Bayley voitti mestaruuden ensimmäistä kertaa Charlotte Flairilta ja päihitti Charlotten vielä toistamiseen revanssissa Fastlanessa. Kumpikaan matseista ei kuitenkaan päättynyt puhtaasti, sillä Sasha Banks oli avustamassa Bayleyä voittoon. Ennen Bayleyä kuitenkin Charlotte sekä Sasha ottelivat melkein puolen vuoden ajan naistenmestaruudesta käyden läpi erilaisia stipulaatioita ja Roadblock: End of the Linessa stipulaationa oli se, ettei häviäjällä ole revanssioikeutta. Voittajaksi paljastui tuolloin Charlotte, joten Sashan ei auttanut muu jäädä nuolemaan näppejään. Sashalla ja Nia Jaxilla oli Roadblockin jälkeen minifeudi, jonka jälkeen Sasha sitten älysi, ettei voi haastaa Charlottea mestaruudesta – mutta Bayleyn sen sijaan voi. Stephanie McMahon on yrittänyt aktiivisesti saada Bayleyä luopumaan mestaruudestaan vedoten siihen, ettei hän ole oikea mestari, mutta Bayley on silti itsepintaisesti pitänyt mestaruutensa. Yksilömatsi Charlotten ja Bayleyn välille bookattiin WrestleManiaan, mutta ensin Sasha pääsi otteluun mukaan voittamalla Bayleyn, minkä jälkeen myös Nia Jax pääsi samalla tavalla. Lopulta ottelun stipulaatioksi nimitettiin eliminaatiomatsi, joten varmaa on se, ettei Bayley voi hävitä mestaruuttaan siten, ettei häntä joko selätettäisi tai pistettäisi luovuttamaan.

Tätä feudia on syönyt kaksi asiaa: Charlotten PPV-voittoputken katkaisu Fastlanessa sekä Bayleyn mestaruusvoitto jo ennen tätä Maniaa. Myös promot tätä matsia varten ovat olleet kamalaa kuunneltavaa sekä katseltavaa, mutta onneksi naisten kehätaidot ovat kunnossa, joten matsin pitäisi olla hyvä. Sashan heel turnia on kiusoiteltu jo kuukauden ajan, joten mahdollista on myös että sellainen nähdään tämän matsin aikana tai Raw’ssa WrestleManian jälkeen. Voittajaksi veikkaan rohkeasti Sasha Banksia jonkin kusetuksen kautta, mutta Bayleyn voitto ei myöskään haittaisi yhtään. Ainoa kamala ratkaisu olisi Charlotte Flairin mestaruusvoitto, sillä Charlotte on ollut viimeisen vuoden ajan koko ajan kiinni mestaruuskuvioissa ja ainoastaan yhdessä PPV-matsissa ollut ottelematta mestaruudesta. Jaxin voittoon en jaksa uskoa, sillä sen verta heikkoa on ollut buukkaus naisen kohdalla. Lisähuomiona vielä se, että odotettavissa on erikoissisääntulot, sillä Sashalla ja Charlottella oli jo sellaiset viime vuonna.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Odotettavissa on kovaa naistenpainia ja paljon jännitystä. Myös spesiaalisisääntulot on mahdollista nähdä – ja ehkä jonkinlaista yllätystäkin.

WWE Intercontinental Championship

Dean Ambrose (c) vs. Baron Corbin

Tämä feudi alkoi Elimination Chamberissa, jossa Dean Ambrose selätti nopeasti Baron Corbinin. Tämä suututti Corbinin, ja mies teki Ambroselle vielä ennen lähtöään End of Daysin, jonka jälkeen taas The Miz selätti Ambrosen. Sen jälkeen Corbin on hyökännyt Ambrosen kimppuun kesken tämän sisääntulon, ja tulisuutta lisäsi vielä se, että Ambrose eliminoi Corbinin ulos Battle Royalista, jonka voittaja olisi päässyt ottelemaan WWE:n päämestaruudesta. Tämän jälkeen Corbin teki taas End of Daysin, ja Ambrose oli myös ulkona ykköshaastajuudesta. Corbin sitten päätyi lopulta heittämään haasteen ilmoille ja vielä nimenomaan Intercontinental-mestaruudesta, jonka oletetusti Ambrose hyväksyi sen jälkeen, kun oli pilannut Corbinin matsin ja tehnyt tälle oman lopetusliikkeensä Dirty Deedsin.

Jos jotain tämä matsi olisi tarvinnut niin se olisi ollut jonkinnäköinen stipulaatio. Sen sijaan näemme nyt tavallisen singles-koitoksen näiden kahden välillä. Noh, eiköhän tämä matsi silti toimita. Voittajaksi veikkaan Baron Corbinia, sillä Ambrose ei ole tehnyt kerrassaan mitään tuolla vyöllä sen jälkeen, kun Ambrose sen voitti, joten Corbinille vyön laittaminen olisi ainoa ja oikea ratkaisu. Ambrose etenemään muihin kuvioihin ja Corbinille mielellään pitkä Intercontinental-mestaruuskausi, niin olen oikein tyytyväinen.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Ambrose tunnetusti ottaa hulluja riskejä, joten vaikka kyseessä on tavallinen singles-ottelu herrojen välillä, se ei estä tekemästä spotteja. Myös miesten kemiat voivat kohdata erityisen hyvin – ja tuloksena voi olla vaikka ja mitä.

Singles Match

AJ Styles vs. Shane McMahon

Vielä viime marraskuussa AJ Styles kunniakkaasti taisteli Raw’ta vastaan yhdessä Shane McMahonin kanssa, mutta pari kuukautta sitten kaikki muuttui. Stylesille luvattiin rehellinen revanssi päämestaruudestaan, jota hän ei ole vieläkään saanut. Styles voitti kaksikin kertaa ykköshaastajuusottelun kohdatakseen Bray Wyattin Maniassa, mutta hän ei sitä saanut, kun tämän vuoden Royal Rumble -voittaja Randy Orton päätti sittenkin haastaa Wyattin WrestleManiassa. Ortonille hävittyään Styles raivostui täysin ja suuttui Shanelle. Tämän jälkeen Styles vielä pahoinpiteli Shanen siihen kuntoon, että tällä tuli verta päästä, ja Daniel Bryan päätyi sitten erottamaan Stylesin. Ennen kuin lähetys loppui Shane tuli kuitenkin takaisin ja ilmoitti, että Stylesille on vastustaja Maniassa – ja se on hän itse. Seuraavalla viikolla Shane sai hieman takaisin tehtyään tälle elbow dropin pöydän läpi. Viimeisessä SmackDown Livessä ennen WrestleManiaa nähtiin vielä promottelua, muttei mitään sen erikoisempaa.

Paljon porumista on tästä tehty, mutta itse olen innoissani. Styles voisi painia vaikka lapion kanssa ja saada siitä silti huippukoitoksen aikaan, eikä se Shanekaan ole niin vanha, etteikö painiminen onnistuisi. Voittajaksi veikkaan AJ Stylesia, sillä voiton myötä hän voi sitten jatkaa takaisin päämestaruuskuvioiden pariin ja voittaa toista kertaa päämestaruus lyhyen WWE-uransa aikana. Myös Shanen voitto houkuttaa, sillä sen myötä AJ Styles saattaa todella raivostua, erota SmackDownista ja siirtyä Raw’hon. Kumpikin vaihtoehto siis käy oikein hyvin.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Ei ole olemassa Shane McMahonin matsia, jossa hän ei olisi tehnyt yhtään spottia, joten sitä kannattaa odotella. Styles saa kannettua Shanen hyväänkin matsiin, joten ei tätä matsia kannata skipata!

WWE United States Championship

Chris Jericho (c) vs. Kevin Owens 

Vähän ennen viime vuoden SummerSlamia Chris Jericho muodosti Kevin Owensin kanssa tiimin, ja pian SummerSlamin jälkeen Owens voittikin Universal-mestaruuden. Jericho auttoi Owensia jokaisessa tämän mestaruuspuolustuksessa voitokkaasti, ja erimielisyyksistä ei ollut tietoakaan. Ennen Royal Rumblea Jericho onnistui voittamaan ensimmäistä kertaa urallaan United States -mestaruuden Reignsiltä, ja Owens oli myös voitokas Rumblessa. Pian Rumblen jälkeen Goldberg heitti haasteen ilmoille Universal-mestaruudesta, ja Jericho hyväksyi sen Owensin puolesta, mistä Owens ei tykännyt yhtään. Kaksi viikkoa siitä Jericho järjesti ”Festival of Friendship” -segmentin, jossa Jericho kertoi, että näin hauskaa hänellä ei ole ollut koskaan ennen WWE:ssä ja kaikki kiitos siitä kuuluu Owensille. Tämän jälkeen Owens antoi Jericholle lahjapaketin, ja paketista paljastui uusi lista, mutta sen sijaan, että takana olisi lukenut ”The List of Jericho”, siinä luki ”The List of KO”, ja tämän jälkeen Owens alkoi pahoinpidellä entistä parasta ystäväänsä. Jericho oli tämän jälkeen seuraavan Raw’n pois, mutta palasi Fastlanessa häiriköiden Owensia, ja Goldberg voitti Universal-mestaruuden Owensilta. Seuraavassa Raw’ssa Jericho heitti haasteen WrestleManiaan, ja Owens suostui siihen, sillä kerta Jericho vei häneltä vyön, niin nyt Owens vie Jericholta vyön.

Tämä matsi on itselleni se ottelu. Tälle löytyy melkein vuoden edestä taustatarinaa, molemmat painijat ovat taitavia kehässä ja ennen kaikkea osaavat kertoa hienon tarinan. Voittajaksi ennustan Chris Jerichoa, sillä Jericholle soisi vielä yhden WrestleMania-voiton ja miehellä ei näitä WrestleMania-hetkiä muutenkaan ole. Owensin voitto käy myös oikein hyvin, mutta kyllä tämän feudin lopuksi Jerichon täytyisi olla se joka saa viimeisen naurun. Olisin toivonut jonkinnäköistä stipulaatiota tällekkin matsille, mutta yksilöottelu ei näitä miehiä hidasta.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Voiko tämän korkeammalle enää hype edes mennä? Taustatarinaa löytyy, molemmat painijat ovat loistavia kehätaitureita ja tarinankertojia ja tämä matsi tulee olemaan viihdyttävä. Jos vain yksi matsi Maniassa pitäisi katsoa, niin se on tämä.

Singles Match

The Undertaker vs. Roman Reigns

Tämä feudi lähti siitä liikkeelle, kun Roman Reigns eliminoi The Undertakerin Royal Rumblesta, ja heillä oli lyhyt staredown. Pian Fastlanen jälkeen miehet kohtasivat uudelleen ja nyökyttelivät WrestleManian perään, minkä jälkeen The Undertaker teki chokeslamin Reignsille. Viikkoa myöhemmin Reigns maksoi potut pottuina tekemällä spearin Undertakerille. Viimeisessä Raw’ssa ennen WrestleManiaa nähtiin vielä eeppinen video, jossa Undertaker oli kaivanut haudan Reignsille. Koko feudin tarkoituksena on nähdä, kumman reviiriä WWE nyt sitten on.

Matsilta itsessään en paljoa odota, varsinkin kun Undertaker on jo 52-vuotias, eikä edellisien esiintymisien perusteella pysty mihinkään erikoiseen. Reigns ei ole myöskään tunnettu siitä, että hän kantaisi ketään hyvään otteluun. Sen sijaan taas lopputulos kiinnostaa erityisen paljon, sillä jokavuotiset huhut ovat lähteneet liikkeelle siitä, että tämä saattaa olla Undertakerin viimeinen Mania, ja mikä olisikaan sen parempi tapa lähteä kuin jobbaamalla Reignsille, joka on ollut todella itserakas, jota kelpaisi vihata myös Manian jälkeenkin. Voittajaksi ennustan ja toivon Roman Reignsiä edellä mainittujen syiden takia, ja Undertakerin voitto olisi älyttömän tylsä vaihtoehto, jolla ei edetä yhtään mihinkään.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Ottelu voi yllättää, ja siinä voi tapahtua vaikka ja mitä. Eritoten lopputuloksen takia kannattaa katsoa alusta loppuun.

Unsanctioned Match

Seth Rollins vs. Triple H

Tarina on alkanut tämän feudin kohdalla jo vuodesta 2012, kun Seth Rollins nousi ensimmäiseksi NXT-mestariksi. Shieldin ja Evolutionin välisen feudin jälkeen vuonna 2014 Seth Rollins petti tiimikaverinsa ja liittyi Triple H:n omaan ryhmään, The Authorityyn. Authorityssä Rollins voitti ensin Money in the Bank -salkun ja lunasti sen onnistuneesti WrestleMania 31:n main eventissä. Rollins piti vyötä vuoden loppuun saakka, kunnes loukkaantuminen pakotti HHH:n ottamaan vyön pois, ja Rollins meni sairaslomalle. Rollins palasi viime toukokuussa takaisin ja otteli elokuussa Universal-mestaruudesta, kunnes HHH tuli eliminoimaan Rollinsin pois Owensin viedessä vyön. Feudi starttasi kunnolla joulukuussa, kun Rollins alkoi huudella HHH:n perään ja esiintyi jopa NXT TakeOver: San Antoniossa etsien HHH:ta. Sitten tammikuun lopussa, kun heillä oli vihdoin kohtaaminen, Samoa Joe teki päärosteridebyyttinsä ennen kuin Rollins pääsi HHH:hon käsiksi – ja samassa rytäkässä Rollinsille tuli uudestaan loukkaantuminen samaan polveen, jonka hän oli rikkonut vähän yli vuosi sitä ennen. Pitkään matsi olikin epävarmaa, mutta lopulta toiseksi viimeisessä Raw’ssa HHH heitti haasteen, että he voivat otella, jos Rollins suostuu kirjoittamaan paperin, jossa hän ei voi haastaa WWE:tä, HHH:ta tai ketään McMahonia oikeuteen mahdollisista vammoistaan. Rollins allekirjoitti, ja ottelu buukattiin Maniaan.

Tätä kohtaamista odotan toiseksi eniten. Olen ollut aina suuri Rollins-fani, ja HHH:ta olen vuosien myötä oppinut arvostamaan aivan helvetin paljon. Kaiken lisäksi stipulaatio on kohdallaan, ja tästä matsista voi tulla vaikka ja mitä. Voittajaksi ennustan Seth Rollinsia ja siitä matka päämestaruuskuvioihin. HHH ei voittoa tarvitse, vaikken siitäkään valittaisi vaikka näin tapahtuisi.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Matsi tulee olemaan erittäin hyvä, väkivaltainen ja dramaattinen. Tarinaa kerrotaan ja hyvää painia senkin edestä. Myös Rollinsin kehäkunto kannattaa tarkastaa, onko se polvi täysin kunnossa vai ei. Triple H:n kehäkunto kannattaa tarkastaa myös, että vieläkö se harmaantunut ”The Game” pystyy huippuluokan matseihin.

WWE Universal Championship

Goldberg (c) vs. Brock Lesnar

Nämä kaksi painijaa ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa tätä ennen, ja jokaisella kerralla Goldberg on voittanut sen puhtaasti. Viimeisin kohtaaminen oli viime vuoden Survivor Seriesissä, jossa Goldberg voitti pitkään päihittämättömänä olleen Brock Lesnarin puolessatoista minuutissa. Tästä feudi jatkui Royal Rumbleen, jossa Goldberg eliminoi Lesnarin. Matsi varmistettiin pian pari viikkoa Rumblen jälkeen, ja koska Goldberg onnistui voittamaan Universal-mestaruuden, ottelu käydään Raw’n päämestaruudesta. Feudin kantavana teemana on ollut se, että Lesnar ei ole koskaan onnistunut päihittämään Goldbergia, ja Goldberg on sitten taas ottanut aina haasteet vastaan ja voittanut.

Feudi on ollut pitkä, mutta kyllä se kuumin hohto oli jo Survivor Seriesissä. Ottelu käydään päämestaruudesta, mistä tykkään, sillä oletan, että voittajaksi paljastuu Brock Lesnar, joka tiputtaisi vyön sitten mielellään joko Seth Rollinsille tai Roman Reignsille. Goldberg voi sitten poistua hyvillä mielin eläkkeelle, sillä olihan tämänkertainen jakso hyvä Goldbergille: hyvät reaktiot, onnistuneet matsi ja päämestaruus. Päämestaruuden myötä Lesnar voisi vihdoinkin muuttua taas kiinnostavaksi, sillä Lesnar oli koko vuoden 2016 järkyttävän tylsä kehissä, jos UFC-esiintymistä ei lasketa.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Goldbergin todennäköisesti viimeinen matsi, päämestaruus ja eeppiset sisääntulot luovat ison matsin tuntua. Matsi ei tule oletetusti kestämään pitkään, joten paljoa pois se ei ajasta tule olemaan.

WWE Championship

Bray Wyatt (c) vs. Randy Orton

Uskon edelleenkin, että illan päättää tämä matsi. Randy Orton feudaili Bray Wyattin kanssa viime syksynä, ja koska ei onnistunut voittamaan tätä, hän liittyi Wyatt Familyyn. Wyatt Family onnistuikin nappaamaan SmackDownin joukkuemestaruuden, mutta kaksikko hävisi vyöt kolme viikkoa myöhemmin. Tämä toi kitkaa Luke Harperin ja Ortonin välille, ja loppujen lopuksi Harper potkittiinkin ulos ryhmästä. Orton onnistui voittamaan vuoden 2017 Royal Rumblen, ja Wyatt taas Elimination Chamberissa päämestaruuden, mutta Orton sanoi kuitenkin Wyattille, ettei suostu haastamaan tätä päämestaruudesta. Ykköshaastajuusottelut järjestettiin, mutta kaikki muuttui eräänä tiistai-iltana, kun Orton poltti talon, jossa oli Sister Abigailin jäännökset. Tämän jälkeen Orton haastoi Wyattin otteluun, mutta Ortonin piti sitä ennen vielä voittaa Styles uudessa ykköshaastajuusottelussa. Orton sen voitti, ja sen jälkeen feudia on jatkettu videosegmenteillä.

Feudi on ollut kuuma ja pitkä, mutta se on sitten taas arvoitus, miten kehätyöskentely onnistuu. Viime syksyn koitokset eivät vakuuttaneet, mutta Orton on tunnettu siitä, että vasta tärkeissä matseissa laitetaan työvaatteet päälle ja heitetään se virkapuku pois ja veikkaisin että Wyatt myös antaa kaikkensa tähän otteluun. Voittajaksi veikkaan rohkeasti Randy Ortonia, joka voisi ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen pitää päämestaruutta hallussa ja jatkaa feudia Wyattin kanssa kesään saakka. Wyattin voitto käy myös, mutta se vaatii sitten uutta ja mielenkiintoista kuviota, sillä Ortonin kanssa on feudattu jo tarpeeksi näissä asetelmissa.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Ottelu tulee toimittamaan virkansa, ja jännitystä ei tästä tule puuttumaan. Wyatt ja Orton tulevat antamaan kaikkensa tuottaakseen helvetin hyvän ottelun, jota muisteltaisiin vielä vuosienkin päästä. Myös mahdollisia sekaantumisia mm. Harperilta ja Rowanilta voi odottaa.


Kokonaisuudessaan ennustan tästä WrestleManiasta parempaa tapahtumaa kuin viime vuosien versioista, sillä monella ottelulla on tarkoituksensa ja ennen kaikkea tähän Maniaan on ladattu hieno määrä niitä WrestleManian tasoisia matseja. Vaikka tapahtuma kestää kuusi tuntia, niin uskon, että se tulee olemaan sen kaiken katselun arvoinen tapahtuma. Hype on minulla korkealla, toivottavasti siis muillakin!

Kiinnostavuus: 10/10

Tapahtuman spekulointiin ja jälkipuintiin voit osallistua joko foorumillamme, Facebookissa tai Discordissa. Live-seuranta käydään Discordissa.

Miko Kärkkäinen

Miko Kärkkäinen

19-vuotias painifani, joka on seurannut ja rakastanut WWE:tä 10 vuotta. Tykkään soittaa kitaraa sekä kirjoittaa viihdepainista ylipäätään.

Lue, ihastu, rakastu.

Previous post

WWE-veikkaus 2017: WrestleMania 33

Next post

WWE-veikkaus 2017: Payback

2 Comments

 1. JohnCenaFani
  08.04.17 at 15:59 — Vastaa

  Triple Threat Tag matsi muuttu kyl aika mahtavasti Fatal-4-Waysiks Hardy Boyzien takia, Mahtavaa taas nähä Hardyt. Oottelen hulluja hullumpia Swanton bombeja Jeff Hardyltä niinku joskus!

 2. CharlesWeria
  16.03.19 at 20:10 — Vastaa

  hOur company provides a wide variety of general health products. Look at our health contributing site in case you want to look better. Our site offers a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to feel better with a help health products. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to to feel healthier with a help health products. Our company provides a wide variety of weight loss products. Look at our health contributing site in case you want to strengthen your health. Our company provides a wide variety of health and related products. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel better. Our company offers herb-based health products. Take a look at our health contributing website in case you want to feel healthier.
  Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to look healthier. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to look better with a help of health products. Our company offers a wide variety of health products. Visit our health contributing site in case you want to feel better. Our company offers supreme quality health and related products. Visit our health contributing website in case you want to feel healthier. Our company provides herbal pharmacy. Visit our health contributing portal in case you want to look healthier.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *