HaastattelutPohjoismaatSTHLMUutiset

Salomon Strid voitti Pohjoismaiden mestaruuden Ruotsissa: ”Levittäkää punainen tervetulomatto – teidän poika tuo kultaa matkassaan!”


Pohjoismaiden mestaruus on palannut Suomeen, sillä FCF Wrestlingin painija Salomon Strid nousi uudeksi Frank Andersson Nordic Wrestling -mestariksi viime lauantaina.

Strid voitti mestaruuden ruotsalaisen STHLM Wrestlingin tapahtumassa Tukholmassa. Entinen mestari oli ruotsalainen Timmy Force, joka on paininut myös Suomessa FCF Wrestlingin kehässä.

Tie ei ollut helppo, sillä Strid otteli samana iltana kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussaan Strid päihitti ruotsalaispainija Steinboltin matsissa, jonka voittajasta kruunattiin Pohjoismaiden mestaruuden seuraava haastaja.

Myöhemmin samana iltana mestari Timmy Force ilmoitti aikovansa luopua mestaruudestaan, koska kärsii käsivammasta. Tapahtuman johtajana toiminut Media Jeppe oli kuitenkin sitä mieltä, ettei moinen ole hyvää bisnestä. Niinpä Jeppe vaati, että Force puolustaisi titteliään Stridiä vastaan välittömästi.

Tuo ottelu päättyi Stridin voittoon noin viidessä minuutissa, ja näin Stridistä kuoriutui uusi Frank Andersson Nordic Wrestling -mestari.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)”Tämähä ny on ollu itelle selviö jo jonkin aikaa”


UUSI MESTARI Strid kertoo, että Frank Andersson Nordic Wrestling -mestaruus on yksi suurimmista virstanpylväistä, mitä pohjoismainen showpainija voi saavuttaa.

– Vaikka tämä on vasta hyvin nuori mestaruus, nii kunnia on suuri. Saan olla yhtenä ensimmäisistä mestareista rakentamassa tästä yhtä himoitumpia vöitä, ja se on hieno fiilis se, Strid sanoo Smarksiden haastattelussa.

Strid on mestaruusvoittonsa myötä Pohjoismaiden paras showpainija. Se ei tullut muhoslaiselle perin suurena yllätyksenä.

– Tämähä ny on ollu itelle selviö jo jonkin aikaa. Ny mulla on vaa selkeä todiste paremmuudestani, ja jos kellään on asiasta nokan koputtamista, nii luonnollisesti oon valmis todistamaan itteni aina kehässä.

Frank Andersson Nordic Wrestling -mestaruus tunnettiin alun perin nimellä Valhalla Nordic Wrestling Championship. Ensimmäinen mestari oli suomalainen ”The Rebel” StarBuck, joka voitti tittelin 8. heinäkuuta 2017. Silloin StarBuck otteli nimenomaan Timmy Forcea vastaan.

Myöhemmin Timmy Force päihitti StarBuckin 30-minuuttisessa teräsmiesottelussa 10. elokuuta 2018 ja nousi uudeksi mestariksi. Sekä StarBuckin että Forcen voitot tapahtuivat Tukholmassa, niin kuin Stridinkin voitto.

Strid sanoo, että titteli on lähestulkoon yhtä arvokas kuin FCF Wrestlingin mestaruus.

– Ei siinä kauaa kestä, et tämä vyö on yksi Pohjoismaiden arvostetuimpia, etenkin ku joku mun kaltane sitä kantaa. On tää mestaruus ainakin lähellä FCF:n mestaruuden arvoa nuoresta iästään huolimatta, tätä kun on jo ehitty puolustamaan useammassa maassa.

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)


”Janoan uusia haasteita”


RUOTSALAISESSA showpainissa pääpaino on Stridin mukaan ennen kaikkea värikkäissä hahmoissa, jotka osaavat luoda yhteyden yleisöön.

– Sun ei siis tarvihe olla mikkää maailman teknisesti lahjakkain päästäkses vaikka mestaruuskuvioihin saakka, toisin kuin Suomessa, Strid sanoo.

Jos Strid saisi valita itse, hän haluaisi puolustaa uutta titteliään useita eri painijoita vastaan. Listalta löytyy nimiä niin Norjasta, Ruotsista kuin Tanskastakin.

– Kyllä ny ekana tulee mieleen ainaki Erik Isaksen, Björn Sem ja Adrian Storm Norjasta, Harley Rage ja Valentine Ruotsista, ja Chaos ja Carlos Zamora Tanskasta.

– Ja eipä kukaan oo sanonu, etteivät naiset voisi tästä vyöstä haastaa, nii Helena Sixt ja Alissa Ink olisivat myös tervetulleita vastustajia, mestari lisää.

Sitä ennen Stridin on kuitenkin selviydyttävä seuraavasta haasteestaan. Elokuussa odottaa nimittäin mestaruusrevanssi Timmy Forcea vastaan. STHLM Wrestling kertoo Facebookissa, että kyseessä on Forcen uran viimeinen ottelu.

Strid ei kuitenkaan aio mestaruudestaan luopua.

– Tämä on yksi saavutus lisää todistamaan, et oon ehottomasti yksi Pohjoismaitten, en vain Suomen, parhaimpia painijoita. Tästä on ennää hankala ylpeämmäks muuttua, muhoslainen veistelee.

Itsevarma mestari toteaa, ettei hänellä ole lasikattoa; vain taivas rajoittaa uutta Pohjoismaiden kuningasta.

– Janoan uusia haasteita ja aion jatkossakin todistaa pystyväni vääntämään alan parhaimpien kanssa. En aio tästä vyöstä niin helpolla luopua vaan laittaa yhteydenottoa useille eri ulkomaan promoottoreille, Strid lupaa.

FCF Wrestlingin tulevasta kaudesta Strid pysyy vaitonaisena. Nähtäväksi jää, miten Frank Andersson Nordic Wrestling -mestaruuden voittaminen vaikuttaa Stridin asemaan Suomessa.

– Me emme Septimuksen kanssa mielellämme paljasta korttejamme ennen kuin ne on aika pelata. Kivaa se ainaki tullee oleen!

Haasteista Strid ei ainakaan aio kieltäytyä.

– Ei pitäs kellekkää olla ennää epäselvää, miks mie kutun itteeni Suomipainin Messiaaksi! Levittäkää punanen tervetulomatto, teiän poika tuo kultaa matkassaan eikä aio lopettaa tähän! Tuokaa kaikki parhaat vastustajat, jokane heistä auttaa mua vaan kehittymään entisestäni ja vakauttamaan perintöni yhtenä suomipainin historian parhaista, mestari uhoaa.


LUE MYÖS: Salomon Strid: ”Haluaisin tienata elantoni painimalla”

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Jälkipyykkinaru #45: ROH Best in the World 2019

Next post

Lukijat äänestävät: Tony Halme pääsee Smarksiden kunniagalleriaan

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *