EsittelytUutiset

Japanilainen legenda Hayabusa on kuollut

Japanilainen legenda Hayabusa (Eiji Ezaki) on kuollut aivoverenvuotoon, kertoo Wrestling Observer. Ezaki löydettiin menehtyneenä kodistaan torstaina ja oli kuollessaan 47-vuotias.

Hayabusa tunnettiin innovatiivisena ja lennokkaana painijana, jonka ainutlaatuinen ottelutyyli oli aikaansa edellä ja inspiroi painijoita ympäri maailman. Hänen uransa alkoi japanilaisessa Frontial Martial-Arts Wrestlingissä (FMW) heinäkuussa 1991. Hayabusa-hahmonsa hän kehitti pari vuotta myöhemmin Meksikossa, jossa häntä koulutti legendaarinen lucha libre -tähti Rey Misterio, Sr. Lennokas ja säväyttävä Hayabusa osallistui uransa aikana myös vaarallisiin hardcore-otteluihin, joissa saatettiin käyttää piikkilankaa ja räjähteitä aseina.

 

 

Hayabusa nousi erityiseen suosioon 1990-luvun loppupuolella myös Yhdysvalloissa, vaikka hän otteli lähinnä vain Japanissa. Monet fanit – ja aloittelevat painijat – katselivat hänen otteluitaan videokaseteilta ja saivat haukkoa henkeään kerta toisensa jälkeen. Hayabusa ei koskaan otellut suosiostaan huolimatta WWE:ssä tai WCW:ssä, mutta ECW:ssä hän paini maanmiehensä Jinsei Shinzakin rinnalla unohtumattoman ottelun Rob Van Damin ja Sabun joukkuetta vastaan Heatwave-maksulähetyksessä vuonna 1998.

Hayabusa & Jinsei Shinzaki vs. Rob Van Dam & Sabu (ECW Heatwave 1998)

 

 

Hayabusa – joka tunnettiin lisänimillä The Phoenix ja The Falcon (suom. haukka) – teki otteluissaan ilmiömäisiä voltteja ja heittoja, joista monet olivat ennennäkemättömiä suorituksia 1990-luvulla. Hänen laajan liikevalikoimansa kirkkaimmat helmet olivat Falcon Arrow ja Phoenix Splash, jotka molemmat hän oli keksinyt itse. Kyseisiä liikkeitä käytetään yhä tänäkin päivänä, ja valtavirtaan niitä on tuonut mm. entinen WWE-painija Hardcore Holly (Falcon Arrow) ja nykyinen WWE-supertähti Seth Rollins (Phoenix Splash).

 

 

Hayabusan huikea ura katkesi traagiseen onnettomuuteen lokakuussa 2001, kun hän yritti hypätä takaperinvoltilla vastustajansa päälle mutta laskeutui pää edellä kanveesiin. Epäonnistunut liike – WWE-tähti Chris Jerichon popularisoima Lionsault – oli niin kohtalokas, että Hayabusa halvaantui kaulasta alaspäin eikä kyennyt enää kävelemään moneen vuoteen. Hän pysyi äärimmäisen musertavista vastoinkäymisistään huolimatta aktiivisena showpainin maailmassa ja jakoi tietämystään useille seuraavan sukupolven tähdille, kuten WWE-painija Nevillelle.

 

 

Hayabusa säväytti yleisöä vielä kerran vuonna 2014 nousemalla pyörätuolistaan ylös ja kävelemällä kollegoidensa avustamana kehään sisääntulomusiikkinsa soidessa. Hän ei vieläkään kyennyt kävelemään avustamatta mutta pystyi seisomaan omin voimin ja ottamaan kävelykepin avulla askeleita.

 

Smarkside

Smarkside

Eläköön showpaini!

Previous post

Ennakko: New Japan Cup 2016

Next post

WWE Roadblock (13.3. LIVE klo 3.00)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *