EsittelytListat

Läpimurtajat 2017

Vuosi 2017 on puolessavälissä. Aina vuosittain joku tekee lopullisen läpimurtonsa nousten aivan uuden yleisön silmien eteen. Viime vuonna muun muassa Jeff Cobb (alias Matanza), Matt Riddle, Will Ospreay ja The Revival nousivat tunnetuiksi nimiksi. Tänäkin vuonna on saatu todistaa jo monta läpimurtoa. Tässä mielestäni kymmenen suurinta läpimurtajaa tänä vuonna. Jokaisen ottelijan kohdalla mainitsen vielä ottelusuosituksen, joka mielestäni näyttää painijan parasta osaamista.


 

Kunniamaininnat

Joey Janela on täysin sekaisin, ja se on mahtavaa. Miehen buukkaama Joey Janela’s Spring Break -tapahtuma WrestleMania-viikonlopulta oli samalla paskin ja eeppisin painishow, jonka olen kuunaan nähnyt. Jos Marty Jannetty vastaan Janela tai Matt Riddle vastaan Dan Severn ei saa sinua syttymään, niin en tiedä mitä sanoa. Kehässä mies tunnetaan lähinnä sekopäisistä bumpeistaan. Vain yksi asia on varma Janelan uralla: myös ensi keväänä nähdään Spring Break.

David Starr teki vasta pysyvän sopimuksen Ring of Honorin kanssa ja on Jonathan Greshamin kanssa firman kaksi nuorta tulevaisuuden toivoa. Miehen Shotgun-mestaruuskausi saksalaisessa wXw:ssä on kerännyt paljon kehuja. Karismaattisella all-arounderilla on vain taivas rajana.

Oney Lorcan vakuuttaa joka kerta, kun mies päästetään kehään NXT:n tv-lähetyksissä. Ottelut Andrade Almasia ja Drew McIntyreä vastaan olivat jo todella hyviä. Miehen intensiivistä brawlausta on ilo katsella. Nousua NXT:n kärkijoukkoon rajoittaa järkyttävä huippukykyjen määrä NXT:n yläkortissa. Myös mikkitaidot vaativat vielä hiomista. Toivottavasti saa lisää tilaisuuksia näyttää kykyjään vuoden aikana.

 

WALTER

(Kuva: Rob Brazier Photography / Progress Wrestling)

(Kuva: Rob Brazier Photography / Progress Wrestling.)

Entinen Big Daddy Walter on noussut yhdeksi Euroopan parhaimmista isoista miehistä kuin varkain. Nykyinen ”Ring General” WALTER tunnetaan ehkäpä maailman lujimmista chopeista. Oli wXw 16 Carat Gold -turnauksen tähti. Hämmentävästi mies oli vielä viime vuonna ”vain” hyvä, mutta on parantanut otteitaan tämän vuoden puolella huomattavasti. Lujat chopit, valtavat heitot ja vaikuttava olemus nostavat miehen Euroopan kärkikastiin. Miehen joukkue Axel Dieter Jr:n kanssa (Ringkamph) on ollut yksi alkuvuoden parhaimpia joukkueita. Miehen uranäkymiä rajoittaa lähinnä buukkaustensa tietoinen rajoittaminen. Itävallan karpaasi on täysin tyytyväinen painiessaan Progressin ja wXw:n riveissä. Miehen ura voisi räjähtää lopulliseen kiitoon painimalla RevProssa Yhdysvaltojen ja Japanin huippunimiä vastaan. Mutta toisaalta nautin WALTERista hallitsemassa Saksaa kehäkenraalina.

KATSO! vs. Ilja Dragunov (wXw 16 Carat Gold Day 3), vs. Matt Riddle (Progress Chapter 46).

 

Takehiro Yamamura

(Kuva: Tumblr)

(Kuva: Tumblr.)

Takehiro Yamamuran tammikuu 2017 oli murheellinen. Pitkäaikainen joukkuetoveri Kaito Ishida oli loukkaantunut ja ulkona kuvioista useamman kuukauden. 22-vuotias Yamamura oli tienhaarassa. Syksyllä 2015 debytoinut nuorukainen oli ehditty jo leimata pettymykseksi joukkuetoverinsa kanssa. Dragon Gaten uusimman koulutuserän nimet uhkasivat mennä jo kehityksessä ohitse. Yamamura päätti ottaa itseään niskasta kiinni, ja muutos oli valtaisa. Sisukas kamppailu järkälemäistä Big R Shimizua vastaan vakuutti vihdoin Korakuen Hallin vaativan yleisön. Yamamura vietti kevään taistellessaan ilkeää Verserk-joukkiota vastaan vaikuttaessaan ottelu ottelulta yhä enemmän tähdeltä. Parhaillaan mies on mukana kisaamassa King of Gaten tittelistä. Yamamura on lyhyessä ajassa noussut pettymyksestä yhdeksi Dragon Gaten tulevaisuuden ässistä. Mutta mitä tapahtuu seuraavaksi? Joukkuetoveri Ishida on vihdoin tervehtynyt, joten lähteekö kaksikko joukkuemestaruuksien perään vai häämöttääkö Yamamuran silmissä jo jotain suurempaa…

KATSO! vs. Big R Shimizu (Dragon Gate Truth Gate 2017 Day 2), vs. T-Hawk (DG Gate of Passion Day 4).

 

British Strong Style (Pete Dunne, Trent Seven & Tyler Bate)

(Kuva: Rob Brazier Photography / Progress Wrestling)

(Kuva: Rob Brazier Photography / Progress Wrestling.)

WWE:n suuntautuminen Isoon-Britanniaan antoi Pete Dunnelle, Trent Sevenille ja Tyler Batelle elämänsä mahdollisuuden. Kolmikko oli toki ehtinyt niittää menestystä ennen WWE:n UK-turnausta. Dunne oli noussut päämestariksi useammassa eri britti-indyssä, ja Sevenin ja Baten Moustache Mountain -joukkue oli vakuuttanut ympäri Eurooppaa. Kaikki kolme olivat päässeet myös kokeilemaan siipiään Yhdysvalloissa. Dunne yllätti kaikki esityksillään Battle of Los Angelesissa, kun taas Bate ja Seven hurmasivat yleisön Chikarassa. UK-turnaus muutti kaiken Baten ja Dunnen varastaessa show’n ensin Blackpoolissa ja sitten Chicagossa. Karismaattinen Seven ei ole saanut vielä isoa näytön paikkaa WWE:n puolella, mutta mies on esiintynyt edukseen sekä Progressissa että ICW:ssä, jossa hän nousi hetkellisesti päämestariksi. Nuorilla Dunnella ja Batella on vain taivas rajana kykyjensä puolesta. On vain arvoitus, miten WWE aikoo jatkossa kolmikkoa hyödyntää…

KATSO! Pete Dunne vs. Tyler Bate (NXT TakeOver Chicago), British Strong Style vs. Ringkampf (Progress Chapter 47).

 

Keith Lee

(Kuva: Infinite Pro Wrestling)

(Kuva: Infinite Pro Wrestling.)

Viime vuonna ylläpitäjä Lehtinen näki Ring of Honorin WrestleMania-viikonlopun tapahtumassa jotain ihmeellistä. Tapahtuman dark matchissa paini joukkueena kaksi isoa mustaa miestä, joista varsinkin toinen teki vaikutuksen atleettisuudellaan. Tämä mies oli ”Limitless” Keith Lee, ja nyt hän on Amerikan indyskenen yksi kuumimpia nousevia nimiä. 190-senttinen ja 150-kiloinen Lee tekee vakuuttavia voimaliikkeitä ja näyttää karismaa vielä päälle, mutta osaa myös hämmästyttävän atleettisia liikkeitä. ROH ei onnistunut hyödyntämään miehen valtaisaa potentiaalia, joten Evolve nappasi hänet ja on hyvää vauhtia tekemässä hänestä liigan kärkinimeä. Noususta indyjen kärkinimiin kertoo myös debyytti PWG:ssä. Lee on yksi uuden aallon isoista miehistä ja helvetin hyvä sellainen. Lee ja Donovan Dijak ovat johtavia painijoita isojen miesten renessanssissa. Keith Lee oli yksi tämän vuoden Mania-viikonlopun suurimpia tähtiä. Melkoinen matka yhdessä vuodessa.

KATSO! vs. Ricochet (Evolve 80), vs. John Silver (Beyond Ripped Off In The Prime Of Life).

 

Travis Banks

(Kuva: Rob Brazier Photography / Progress Wrestling)

(Kuva: Rob Brazier Photography / Progress Wrestling.)

Uusiseelantilainen Travis Banks on vaikuttanut Englannissa muutamat viime vuodet, mutta tämä vuosi tuntuu olevan miehen todellinen läpimurto. Fight Club Pro löysi miehen ja nosti hitaasti päämestarikseen. Muut brittipromootiot näkivät miehen kyvyt, ja Banks onkin löytänyt menestystä sekä Progressissa että WCPW:ssä. Kaikki mitä Banks tekee kehässä on intensiivistä. Juuri siksi miehen työskentelyä on ilo katsoa.  Banks on myös todella hyvä joukkuepainija. CCK (Chris Brookesin kanssa) ja South Pacific Power Trip (australialaisen TK Cooperin kanssa) ovat molemmat Englannin kärkijoukkueita. Banks tarvitsee vielä lopullisen sysäyksen yksilöpainijana isomassa liigassa. Progress onkin jo sormi liipaisimella miehen pääottelu-pushin kanssa. Myös Chikara on julkistanut miehen olevan mukana alkusyksyn King of Trios -turnauksessa. Valitettavasti miehen kansalaisuus on tämän suurin ongelma. Viisumi umpeutuu vuoden lopussa, ja mies on pakotettu palaamaan kotimaahansa. Voimme vain toivoa, että mies pystyy palaamaan sieltä pikimmiten.

KATSO! vs. Ringkampf (Progress Chapter 43), vs. Sexsmith & Bodyguy (Progress Chapter 38).

 

Marty Scurll

(Kuva: Ring of Honor)

(Kuva: Ring of Honor.)

”The Villain” Marty Scurllin kohdalla voisin sanoa, että läpimurto tapahtui jo viime vuonna. Kaksi Progressin mestaruutta ja arvostetun Battle of Los Angelesin voitto tekivät miehestä indytähden myös Yhdysvalloissa. Tänä vuonna Scurll on päässyt villitsemään uusia yleisöjä. Hän nousi nopeasti Ring of Honorissa Television-mestariksi ja yhdeksi liigan suosituimmista uusista painijoista. Tähän päälle vielä liittyminen (edelleen) suosittuun Bullet Clubiin ja debyytti New Japanin riveissä ovat nostamassa Scurllia uudelle tasolle. Ottelusarja maanmiestä Will Ospreayta vastaan on kerännyt suitsutusta ympäri maailmaa. Scurll on karismaattinen teknikko, jolla on myös tärkeä hahmotyöskentely hanskassa. Mielestäni hän on tällä hetkellä kokonaisuudessaan paras brittiläinen painija.

KATSO! vs. Will Ospreay (NJPW Best of the Super Juniors 2017 Day 1), vs. Chris Hero (Progress Chapter 31).

Braun Strowman

(Kuva: wwe.com)

(Kuva: WWE.com.)

Vuoden 2015 SummerSlamia seuranneessa Raw’ssa nähtiin kummia Braun Strowmanin debytoidessa Wyatt Familyn uutena jäsenenä. Muistan tuijottaneeni televisiota apaattisesti. Performance Centerissä treenannut entinen voimamies oli paininut vain kourallisen otteluja ennen tuota iltaa. Pikakelataan alkuvuoteen 2017, ja sama mies on Raw’n yksi ainoita kiinnostavia osia. Strowmanista oli tullut vakuuttava jätti, jonka taistot Big Show’ta vastaan nostattivat tunteita täällä Smarksidessa. Buukkaus lähes pysäyttämättömänä hirviönä auttoi todella paljon suurimman osan painijoista ympärillä kärsiessä 50/50-buukkauksesta. Karismaattisen jättiläisen urakiito tyssäsi valitettavasti loukkaantumiseen. Voimme vain toivoa, että Vince McMahon ei hylkää uutta hirviötään jälleen kerran.

KATSO! vs. Big Show (Raw 20.2.2017).

Juice Robinson

(Kuva: 411Mania.com)

(Kuva: 411Mania.com)

Kuka olisi uskonut. NXT:ssä jobberihippinä tunnettu CJ Parker, jonka suurin saavutus urallaan oli Kevin Owensin nenän murtaminen, ottelemassa Tokyo Domessa Cody Rhodesia vastaan. Juice Robinson otti urallaan riskin lähdettyään NXT:stä alkuvuodesta 2015. Robinson hyppäsi nöyrästi mukaan New Japaniin young lioniksi – arvojärjestyksen matalimmalle askelmalle. Sieltä käsin mies työskenteli kovasti ja on päässyt painimaan Hiroshi Tanahashin joukkuetoverina useampaan otteeseen. Kovan työn tuloksena Robinson sai kaksikin mestaruusottelua kevään aikana. Robinson on jälleen yksi todiste siitä, mitä painija voi saada aikaan WWE:n systeemin ulkopuolella. Odotan itse innolla miehen mahdollista osallistumista loppukesästä alkavaan G1 Climax -turnaukseen.

KATSO! vs. Hirooki Goto (NJPW New Beginning in Sapporo 2017), vs. Tetsuya Naito (NJPW Wrestling Toyokuni 2017).

Lio Rush

(Kuva: ZalapPhoto)

(Kuva: ZalapPhoto.)

Pienikokoinen Lio Rush on aloittanut vuoden räjähdysmäisesti. Vasta 22-vuotias Rush on lyhyen ajan sisällä debytoinut PWG:ssä, loikannut ROH:sta Evolveen ja napannut itselleen CZW:n mestaruuden. Mies on äärimmäisen taitava high flyer vain muutaman vuoden kokemuksen jälkeen ja on saanut yleisön puolelleen salamannopealla liikkeellään. Kilpailu indyjen kuumimman high flyerin tittelistä käy kuumana. Ricochet saattaa olla lenturien kiistaton kuningas (Matt Sydalin siirryttyä Impact Wrestlingin riveihin), mutta Rushin lisäksi moni muukin kärkkyy tuota titteliä. Will Ospreay, Shane Strickland, Desmond Xavier, ACH, AR Fox ja monet muut tuoreet nimet hämmästyttävät joka kerta kehään astuessaan. Nuorella Rushilla on aika puolellaan. Miehen alle 170-senttinen varsi saattaa kuitenkin tuottaa ongelmia miehen näyttäen pieneltä jopa nykyisten indyjantterien mittapuulla.

KATSO! vs. Ricochet (PWG Only Kings Understand Each Other).

Hiromu Takahashi

(Kuva: NJPW Twitter)

(Kuva: NJPW Twitter.)

Tuntuu hassulta nimittää läpimurtajaksi mies, jolla on jo vyönsä alla lucha-fanien suitsuttama feudi Dragon Leen kanssa CMLL:ssä. Entinen Kamaitachi ehtikin ilahduttaa ympäri Pohjois-Amerikkaa kiertäessään Meksikossa ja Ring of Honorissa. Joulukuussa New Japanissa kuitenkin räjähti aikapommi. Takahashi oli palannut kotiin mullistamaan juniori-divisioonan. Piakkoin punatukkainen sensaatio liittyi Tetsuya Naiton johtamaan Los Ingobernables de Japoniin ja kaappasi Wrestle Kingdomissa vyötäisilleen IWGP Junior Heavyweight -mestaruuden.  Karismaattinen Takahashi on juuri se piristysruiske, mitä NJPW:n juniori-divisioona oli kaivannut loppumattoman gaijin-vyöryn jälkeen. Lyhyessä ajassa mies on tuhonnut KUSHIDAn vaivaisessa kahdessa minuutissa, päihittänyt lenturien kuninkaan Ricochetin, kaatanut arkkivihollisensa Dragon Leen ja voittanut veteraani Ryosuke Taguchin. Seuraavaksi on vuorossa Best of the Super Juniors -turnauksen voittaja KUSHIDA. Kaksikon kolmannesta kohtaamisesta tulee varmasti sähköinen koitos tänä sunnuntain Dominion-tapahtumassa. Kazuchika Okadan huippuvuoden varjossa ei saa unohtaa Takahashia, joka on käynnistämässä New Japanin junioreiden vallankumousta.

KATSO! vs. KUSHIDA (NJPW Wrestle Kingdom 11), vs. Dragon Lee (kaikki).

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Viisi pointtia: WWE Extreme Rules 2017

Next post

“It's up to you, promoter!” – Arviossa Filsinger Gamesin painipelit

1 Comment

  1. SuperSuppo
    06.06.17 at 20:38 — Vastaa

    Hiromu on kyllä tänä vuonna tehnyt vaikutuksen. Miehen sunset flip powerbombit ovat todella kuumottavan näköisiä ja gimmick on ihan loistava. Karismaakin löytyy niin paljon että kilpailee jo melkein Nakamuran kanssa. Ainoa mikä miinus miehessä on omasta mielestä heikko lopetusliike. Hiromun ja Dragon Leen matseja voisi katsoa vaikka maailman tappiin asti. Kultaa ja kunniaa Herra Tikittävä Aikapommi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *