Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Ennakko: Jatkosota 2015

Next post

Mayweather ja Pacquiao – miksi showpaini on paras laji ikinä

2 Comments

 1. Kehäpsykologi Jouni
  03.05.15 at 17:54 — Vastaa

  Toistaiseksi noin 20 minuuttia kuunnellut, ja on kyllä mielenkiintoista settiä ja taattua Eetu-laatua. Pari asiaa kuitenkin nostan pöydälle.

  Minusta on hyvä, että FCF-tapahtumia ja promootiota tuodaan Smarksidessa esiin. On hemmetin hienoa, että Suomessa on olemassa tällainen promootio ja niin pirun kovalaatuinen vielä. Minulle eilinen show oli yksi parhaita FCF-tapahtumia pitkään aikaan niin tunnelmansa kuin kehätoimintansakin perusteella. Paljon on nuoria talentteja debytoinut ja noussut saman tien koviksi tekijöiksi – tuoreimmista mainitsen kovan kurituksen vastaanottaneen Joey Impactin ja hieman vanhemmista main eventin portteja kolkuttelevan Ricky Vendettan. Tulevaisuus näyttää siis erittäinkin valoisalta.

  Näin pienessä skenessä pidän kuitenkin ehkä hieman häiritsevänäkin tällaista syväluotaavaa katsausta. Aion ensin itse tehdä videon tapahtumasta, mutta kuvatessa tulinkin toisiin aatoksiin. Jätkät tekevät hommaansa lähes ilmaiseksi ja useat ovat vasta-alkajia, joten heidän toimintansa arvioiminen tuntui hieman kiusalliselta. Ei sillä, ei minulla oikein ole mitään negatiivista sanottavaakaan kenestäkään. Siltikin kaikenlainen arvioiden tekeminen ja epäkohtien esille tuominen tuntuu vähän raa’alta.

  Kirjoitin vähän aikaa sitten blogia Voice of Finland -esityksistä, ja otin koko ajan kirjoituksessani huomioon, että voi hyvinkin olla, että artistit itse lukevat kirjoitukseni – ja myöhemmin heidän kommenteistaan totesinkin, että niin he tekivätkin. Kirjoitetussa mediassa asiallisuuteen on helpompi päästä, mutta tällä tavalla shootaten voi helposti tulla sanoneeksi jotain sellaista, joka saattaa jäädä harmittamaan jotakuta. Pienemmät kritiikit tuntuvat täten helposti nillittämiseltä ja isommat kritiikit puolestaan todella pahalta.

  Mainitsit tuossa, että Luupäät yrittivät vähän liiaksikin ottaa yleisöä mukaan. Itse en tätä huomannut, joten yllätyin hieman, että vaivauduit tällaista ottamaan edes esille.

  Lisäksi kummastelin hieman fantasiabookkaustasi ja mietteitäsi tulevista käänteistä, sillä minusta tämä skene on niin pieni, että ei ole vaikea arvata oikeidenkin käsikirjoittajien olevan kuulolla. Täten tullaan vähän hankalaan tilanteeseen – ellei käsikirjoitus ole jo valmistunut kuukausiksi ennakkoon –, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ideoillasi FCF:n juonikuvioihin. Perinteisestihän yleisön ääni voikin vaikuttaa, mutta näin pienessä skenessä ja Suomen ainoana wrestling-mediana koen tämän nauhoitteesi hieman turhankin dominoivana ja mahdollisesti jopa painostavana FCF:n rosterille ja henkilökunnalle.

  Toki julkinen palaute kuuluu showpainin luonteeseen ja kyllähän teatterinäytöksiäkin ruoditaan heti show-päivän jälkeen mediassa, mutta jotenkin tämmöinen syväluotaavuus näin pienessä skenessä hieman karmii itseäni. Toinen vaihtoehtohan sitten olisi nauhoittaa ”arvion” sijasta ”katsaus”, joka nostaa esiin lähinnä positiivisia ja merkittäviä seikkoja pahoittamatta kenenkään mieltä.

  • 03.05.15 at 20:43 — Vastaa

   Tarkoituksenani ei toki ollut pahoittaa kenenkään mieltä tai painostaa ketään tai mitään mihinkään (enkä myöskään usko, että niin tein tai annoin edes ymmärtää), vaan vain yksinkertaisesti kirvoittaa keskustelua ja mielenkiintoa FCF:n ympärille – ja kertoa, mitä pitkäaikainen painifani tapahtumasta ajattelee. Luulen ja toivon, että tämä tällainen palaute ja pohdiskelu ainoastaan aktivoi faneja puhumaan kotimaisesta painista entistä enemmän. Se olisi totta kai erinomainen juttu ja nimenomaan juuri sitä, mihin Smarkside tähtää.

   Aiheellinen kirjoitus kuitenkin, Jouni. Pitänee funtsia, minkälaisia nauhoitteita äänitän jatkossa: vastaavanlaisia vai vähän toisenlaisia.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *