FCF WrestlingSuomipainiUutiset

FCF:n mestaruuteen uudistuksia – Käyttöön otetaan haastajalista

FCF Wrestlingin julkaiseman tiedotteen mukaan FCF:n johtoryhmä sekä toimitusjohtaja Leo Lemmetty ovat puurtaneet kesällä kotimaisen showpainin kehittämiseksi. Päätimme ottaa toimitusjohtajaan yhteyttä ja kysyä hieman lisää.

Lemmetty kokee että Suomen ainoana showpainiorganisaationa FCF:n tehtävä on viedä lajia eteenpäin – eikä pelkästään Suomessa, vaan mahdollisesti myös maailmanlaajuisesti.

– Meillä on remmissä paljon kokeneita osaajia ja alan vaikuttajia, joiden avulla olemme miettineet suunnilleen tämän vuoden alusta saakka uudistuksia ja kehityssuuntia FCF Wrestlingille. Mielummin ollaan edelläkävijöitä painiskenessä kuin perässähiihtäjiä.

Ensimmäiset muutokset koskettavat kotimaisen showpainin tärkeintä palkintoa, joka jatkossa uudelleenbrändäyksen myötä tunnetaan ytimekkäästi FCF:n mestaruutena. Pienestä nimenmuutoksesta huolimatta FCF:n mestaruutta voidaan edelleen käytännössä pitää showpainin suomenmestaruutena.

Käyttöön on lanseerattu myös haastajalista jota ylläpitää FCF:n johtoryhmä sekä mestaruuskomitea. Hallitseva mestari ja haastajalistalle sijoille 1–4 sijoitetut painijat muodostavat siis jatkossa FCF:n TOP 5:sen. Lemmetyn mukaan FCF:ssä mietittiin miten otteluille saataisiin enemmän merkitystä niin painikansalle kuin itse painijoillekin. Haastajalista oli todettu hyväksi konseptiksi, ja sitä ryhdyttiin työstämään alkukeväästä.

– Nyt nähtävä versio tarkoittaa sitä, että käytännössä jokaisen ottelun panokseen on lisätty mahdollisuus nostaa itsensä oikeasti näkyviin ja viedä omat näppinsä lähemmäksi mestaruusvyön solkia. Esimerkiksi Make Smoothin yllätysvoitto Salomon Stridistä viime tapahtumassa nostaisi tämän haastajakonseptin alla hänet jo melkein haastajalistalle. Yleisölajina pyrimme ehdottomasti antamaan tuotteellemme mahdollisimman suuren arvon yleisön silmissä, ja nyt pienemmänkin profiilin ottelut ovat yleisölle näkyvästi merkittävämpiä.

Sijoitukseen haastajalistalla vaikuttavat FCF:n valtuuttamissa otteluissa tehdyt näytöt, otteluiden voitot sekä painijan yleinen tunnettavuus. Haastajalistaa päivitetään FCF:n tapahtumien jälkeen, sekä myös silloin kun mestaruuskomitea katsoo sen tarpeelliseksi. Haastajalistan ykköspaikkaa pitävällä on parhaat saumat saada mestaruusottelu, mutta tarvittaessa mestaruuskomitean päätöksellä kuka tahansa listalta on oikeutettu haastamaan hallitseva mestarin. Sitä ketkä mestaruuskomiteaan kuuluvat Lemmetty ei paljasta, mutta vakuuttaa että etenemismahdollisuudet pidetään kehässä.

– Tällä listalla ei verhojen takana nousta, vaan lopettamalla muskelien näyttö ja aloittamalla muskelien käyttö.

Myös Suomen rajojen ulkopuolella käytäviä otteluita voidaan tarvittaessa valtuuttaa FCF:n toimesta, joten luultavasti ulkomaalaisia painijoita nähdään mestaruusjahdissa myös jatkossa. Lemmetyn mukaan heitä koskevat samat vaatimukset kuin kotimaisiakin painijoita.

– Meillä on jatkuvasti haku päällä vakuuttavista painijoista ympäri maailman, tavoitteenamme tuoda suomalaisen yleisön eteen mahdollisimman laadukasta ja monipuolista showpainia. Erityisesti kiinnitämme huomioita vakuuttaviin otteisiin kehässä, voittoihin sekä yleiseen hypeen skenessä ja kiinnostukseen kyseistä painijaa kohtaan suomalaisten fanien silmissä. Skoutattuamme jotain ulkomaalaista lahjakkuutta tulemme valtuuttamaan hänen ottelujaan, joissa annettujen näyttöjen pohjalta saatamme tuoda hänet Suomeen tai nostaa jopa haastajalistalle.

Vielä lopuksi Lemmetty toteaa että ei tässä vielä kaikki, sillä vielä kesällä on luvassa yksi isompi muutos FCF:n järjestämiä tapahtumia ja niiden jatkumoa koskien.

– Olemme myös lanseeraamassa Talvisodan rinnalle toisen suuremman tapahtuman per vuosi. Pysykää somessa kuulolla, koska Leo hoitaa, että #makewrestlinggreatagain tapahtuu.

FCF:n mestaruuden ensimmäisen haastajalistan näet alta:

Haastajalista 24.7.2017 (Kuva: wrestling.fi)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

WWE-veikkaus 2017: Battleground

Next post

Arvio: Dragon Gate Kobe Pro Wrestling Festival 2017

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *