FCF WrestlingVastaus

Vastaus: Sama toive koskee kaikkia sukupuolia

VASTAUS Kiitos kommentista kolumniini liittyen. On totta, että miehenä en välttämättä huomaa piilosyrjintää ja vähätteleviä asenteita, joita naiset kohtaavat painikehässä ja sen ulkopuolella.

Käsittääkseni kolumnissani hiersi erityisesti kohta, jossa toivoin naispainijalta löytyvän ”ylimääräisiä ässiä hihastaan” siinä vaiheessa, kun siirtyvät ottelemaan promootioiden päämestaruuksista. Tällä tarkoitan, että ottelijalla on oltava jokin juttu, jossa hän on äärimmäisen hyvä ja erottuu kaikista muista. Se juttu voi olla esimerkiksi teknisen painin taitaminen, karismaattinen persoona tai mikä tahansa yleisöä kiinnostava uusi innovaatio.

Mielestäni tämä muista erottava juttu ei voi olla pelkästään sukupuoli. Sama toive tai vaatimus koskee kaikkia sukupuolia. Tarkoitukseni oli sanoa, että painijaa ei tule pushata vain, koska hän on nainen, vaan koska hän jollain muulla tavalla erottuu muista positiivisesti. Tässä sukupuolella ei ole merkitystä.

Tasa-arvo ei ole ohimenevä muoti-ilmiö. Tarkoitukseni oli vain korostaa sitä, että sukupuolten väliset ottelut ovat viime aikoina nousseet myös showpainin valtavirtaan. Tämän pointin olisi varmasti voinut muotoilla paremminkin.

Toivottavasti tämä kirjoitus avasi ajatuksenjuoksuani. Kolumnini pohjimmainen ajatus oli, että mielestäni naispainija ykköshaastajana tai päämestarina ei ole mikään älytön ajatus, vaan täyttä realismia. Sitä ennen on kuitenkin täytettävä tietyt kriteerit, joilla ei ole tekemistä sukupuolen kanssa.

Varmasti on niin, että kaikesta emme voi olla samaa mieltä, mutta eikös mielipiteiden vaihto ja niistä keskusteleminen ole yksi showpainin parhaista puolista?

On ehdottoman hyvä, että Suomen piireissä voidaan keskustelua käydä näin avoimella tavalla.


Kolumnit eivät edusta Smarksiden mielipidettä, vaan ne ovat yksittäisten kirjoittajien näkemyksiä.

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kommentti: Feminiinisyys ei ole kirosana

Next post

Ennakko: WWE SummerSlam 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *