Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 13

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

13. joulukuuta 2009

TLC: Tables, Ladders and Chairsin debyytti

 

Mikä yhdistää Extreme Rulesia, Hell in a Celliä ja TLC: Tables, Ladders and Chairsia? Oikea vastaus on vuosi 2009, sillä kyseisistä PPV:istä jokainen debytoi silloin. Alkoi kyseenalainen ja kiistelty teematapahtumien aika, joka on kriitikoiden mukaan aiheuttanut inflaatiota merkittäville matsimuodoille. Toisaalta teematapahtumat tarjoavat aina takuuvarmaa viihdettä – mutta millä hinnalla?

Ihan ensimmäinen TLC: Tables, Ladders and Chairs nähtiin siis 13. joulukuuta 2009. Show järjestettiin Teksasin San Antoniossa eli “The Heartbreak Kid” Shawn Michaelsin kotikaupungissa, ja juuri siksi oli oikein sopivaa, että Michaels otteli tapahtuman pääottelussa, joka oli D-Generation X:n ja Jeri-Show’n välinen TLC-ottelu WWE:n joukkuemestaruudesta. HBK:n ja Triple H:n tavoitteena oli voittaa joukkuemestaruus ensimmäistä kertaa yhdessä, mutta Jeri-Show (eli Chris Jericho ja Big Show) eivät aikoneet luopua vöistään helposti.

 

dx tlc 2009 hbk triple h

 

DX:n ja Jeri-Show’n ottelu oli iso, mutta parhaiten tapahtuma muistetaan yhtä kaikki sen WWE-mestaruusottelusta, jossa mestari John Cena puolusti vyötään uutta tulokasta Sheamusta vastaan pöytämatsissa. Ottelu loppui nimittäin hämmentävään ratkaisuun, joka puhuttaa ihmisiä yhä. Moni on teorioinut, että kyseessä oli epäonninen virhe, kun taas toiset pitävät lopetusta tietoisena ratkaisuna.

Tapahtumassa taisteltiin myös World Heavyweight -mestaruudesta, kun Batista haastoi The Undertakerin tuoliotteluun. Tikapuuottelussa toisensa kohtasivat ECW-mestari Christian ja haastaja Shelton Benjamin. Muut ottelut olivat tavallisia yksilömatseja, joissa Randy Orton kohtasi Kofi Kingstonin, Intercontinental-mestari John Morrison haastaja Drew McIntyren ja Women’s-mestari Michelle McCool haastaja Mickie Jamesin.

Voit katsoa tapahtuman WWE Networkissa.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 12

Next post

ROH ja PWG aloittavat yhteistyön

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *