Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 15

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

15. joulukuuta 1997

Vince McMahon kertoo katsojille WWE:n uudesta suuntauksesta

 

1990-luvun puoliväli oli WWE:lle vaikeaa aikaa. Kilpaileva World Championship Wrestling oli aloittanut oman lippulaivaohjelmansa Monday Nitron lähetykset syyskuussa 1995 samaan lähetysaikaan WWE:n Monday Night Raw’n kanssa, jolloin ”maanantai-iltojen sotana” tunnettu kilpailu katsojista sai alkunsa. WCW:n puikoissa heilunut Eric Bischoff ei säästellyt panoksiaan, ja useiden isojen WWE-painijoiden palkkauksen, innovatiivisen cruiserweight-divisioonan, huippusuositun nWo-tallin sekä ennen kaikkea modernimman ja todentuntuisemman tuotannon vuoksi Nitro vei Raw’ta kuin pässiä narussa. WWE tuntui jämähtäneen menneisiin aikoihin ja olikin vuonna 1997 tilanteessa, jossa oli mukauduttava nykyaikaan tai pistettävä hanskat naulaan.

Monday Night Raw’n avasi 15. joulukuuta 1997 itse Vince McMahon murtaen neljännen seinän tiedottamalla katsojille WWE:ssä puhaltavista muutoksen tuulista. McMahonin mukaan katsojat saisivat todistaa uutta, ajan hermolla olevaa urheiluviihdettä, josta löytyisi yhtäläisyyksiä niin saippuaoopperaan, musiikkivideoihin, talk show’ihin, piirrettyihin kuin tilannekomedioihin. Katsojien älykkyyttä loukkaava perinteinen ”hyvä vastaan paha” -asettelu todettiin niin ikään menneen talven lumiksi, ja saipa McMahon ujutettua mukaan myös näpäytyksen WCW:n leipiin loikanneelle Hulk Hoganille, kun rukouksensa lukevien ja vitamiininsa popsivien supersankareiden katsottiin olevan passé.

McMahonin ilmoitusta seurannut ajanjakso, joka myöhemmin opittiin tuntemaan nimellä The Attitude Era, teki supertähtiä mm. The Rockista, “Stone Cold” Steve Austinista ja Triple H:sta – ja palautti lopulta WWE:n painimaailman vallankahvaan.

Väkivallalla, poliittisella epäkorrektiudella ja seksillä ladattuja Raw Attitude Era -jaksoja löydät roppakaupalla WWE Networkista. Maanantai-iltojen sodankäyntiin voit perehtyä tarkemmin mainion Monday Night War -sarjan opastuksella.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 14

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 16

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *