Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 16

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

16. joulukuuta 1987

Vince McMahon esittää: ”Stand Back”

 

WWE:n historian toinen – ja 1980-luvun viimeinen – Slammy-gaala järjestettiin New Jerseyn Atlantic Cityssä 16. joulukuuta 1987. Seuraavan kerran WWE:n ”Oscar-palkintoja” jaettiin 1990-luvulla (1994, 1996, 1997). Varsinaiseksi vuotuiseksi tavaksi gaala vakiintui vasta 2000-luvulla, kun WWE palautti sen ohjelmistoonsa 2008. Sen jälkeen palkintoja on jaettu jokaisena vuonna.

Vuoden 1987 gaalassa kunniaa saivat mm. ”Best Performance by an Animal” (George ”The Animal” Steele), ”Best Personal Hygiene” (Nikolai Volkoff, Boris Zhukov, Slick), ”Hulk Hogan Real American” (Billy Graham), ”Best Group” (One Man Gang) ja ”Best Vocal Performance” (Jim Duggan). Tilaisuus oli siis leikillinen, eikä sitä ollut tarkoitus ottaa vakavasti. Tästä kielii esim. se, että George Steelen kilpailijoita olivat Koko B. Waren papukaija Frankie, The British Bulldogsin koira Matilda ja Jake ”The Snake” Robertsin rakas käärme Damian.

Tilaisuutta ei ottanut vakavasti myöskään WWE:n johtaja Vince McMahon, joka tunnettiin siihen aikaan television puolella vain selostajamiekkosena. McMahon päätti nimittäin irrotella oikein olan takaa esittämällä juhlayleisölle laulun, jonka aikana hän tanssi (lähes) kuin John Travolta konsanaan. Koreografiasta vastasi kahdeksan naistanssijaa ja muutama painija, joista mm. ”Macho Man” Randy Savage, Brutus ”The Barber” Beefcake, Jake Roberts ja The Junkyard Dog ”soittivat” saksofonia ja Hulk Hogan bassoa.

McMahonin esitys unohdettiin pitkäksi aikaa, kunnes Chris Benoit ja Chris Jericho nöyryyttivät sillä Vinceä eräässä Monday Night Raw’ssa toukokuussa 2001. Benoit’n ja Jerichon tempauksen jälkeen video on noussut pinnalle aina silloin tällöin – eikä edes itse Vincent Kennedy McMahon kykene sitä internetistä lopullisesti poistamaan.

Hauskan gaalatilaisuuden voi katsoa WWE Networkissa. Ah, kasaria parhaimmillaan!

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 15

Next post

Ennakko - NXT TakeOver: London (Äänite)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *