Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 18

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

18. joulukuuta 1995

Madusa tiputtaa WWE:n Women’s-mestaruuden roskakoriin

 

Kun World Championship Wrestling aloitti Monday Nitron lähetykset syyskuussa 1995, ohjelmalle luotiin heti ensimmäisestä jaksosta alkaen ilmapiiri, jossa saattoi tapahtua mitä tahansa. Käytännössä tämä tapahtui kilpailevan WWE:n house show’ssa vielä edellisenä päivänä esiintyneen Lex Lugerin yllätysdebyytillä. Luger ei suinkaan ollut ainut, joka vaihtoi yllättäen leiriä, sillä seuraavana vuonna Kevin Nash ja Scott Hall ilmestyivät täysin yllättäen Nitron lähetyksiin. Ennen heitä Lugerin jalanjäljissä seurasi kuitenkin eräs nainen, joka ei lähtenyt WWE:stä tyhjin käsin.

Debrah Miceli, joka tunnetaan paremmin kehänimillä Alundra Blayze ja Madusa, aloitti uransa kultaisella 1980-luvulla American Wrestling Associationissa (AWA) ja ehti painia myös All Japan Women’s Pro Wrestlingissä sekä WCW:ssä ennen siirtymistään WWE:n leipiin vuonna 1993. Tuolloin myös WWE:n naistenmestaruus, joka oli ollut hyllyllä vuodesta 1990, päätettiin palauttaa osaksi ohjelmistoa. Miceli nousi mestariksi pian debyyttinsä jälkeen ja ehti voittaa sen kaiken kaikkiaan kolmesti.

 

wcw monday nitro madusa wwf women's title

 

Micelin sopimus päättyi tai – hieman lähteistä riippuen – hän joutui irtisanotuksi osana talousvaikeuksissa olleen WWE:n säästötalkoita vuonna 1995. Mestaruus oli kuitenkin edelleen Micelin, ja kun nainen oli solminut sopimuksen WCW:n kanssa, hän otti vyönsä mukaan ilmestyessään Nitroon ensimmäistä kertaa. Miceli haistatti WWE:lle pitkät ja pudotti vyön roskakoriin, ja näin WCW ampui kovan laukauksen maanantai-iltojen sodassa.

Miceli joutui tempauksensa johdosta pitkäksi aikaa WWE:n mustalle listalle, mutta onneksi kaikki päättyi lopulta hyvin ja nainen pääsi WWE:n Hall of Fameen vuonna 2015.

Voit katsoa Madusan tempauksen WWE Networkissa (1:20–2:10).

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 17

Next post

Arvio: NXT TakeOver: London

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.