Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 21

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

21. joulukuuta 1993

WWF Rage in the Cage ilmestyy Sega CD -konsolille

 

Monen painifanin pukinkontista paljastunee tänä jouluna WWE 2K16, mutta tiesitkö, että WWE-lisenssillä tuotettuja pelejä – joista ensimmäinen oli vuoden 1989 WrestleMania Nintendo Entertaiment Systemille – löytyy eri alustoille yhteensä yli viisikymmentä?

Pikselipainijat ovat vuosien saatossa rymistelleet myös konsoleilla, jotka eivät onnistuneet lyömään itseään läpi. Yksi tällainen oli Sega CD, joka julkaistiin Pohjois-Amerikassa vuonna 1992. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä oli CD-levyjä pyörittävä aparaatti, mutta erikoisuutena kyseessä ei kuitenkaan ollut oma konsolinsa, vaan Segan vanhemman, Genesis-konsolin (Euroopassa Megadrive) kylkeen liitettävä lisälaite. Koska CD:t tarjosivat huomattavasti suuremman tallennustilan ja mahdollistivat FMV:n eli full motion -videoiden lisäämisen peleihin, monet konsolin pelit muistuttivat enemmän köykäisiä interaktiivisia elokuvia kuin videopelejä.

Grafiikoiltaan ja pelituntumaltaan Rage in the Cage on SNES:lle ja Genesikselle julkaistun WWF Royal Rumblen (1993) hengenheimolainen. Pelistä löytyy tuohon mennessä historian suurin rosteri: 20 painijan joukossa ovat mm. Yokozuna, The Undertaker, Shawn Michaels, Kamala, Lex Luger ja ”Macho Man” Randy Savage. Hahmot näyttävät aivan itseltään, ja jokaisen liikevalikoimasta löytyvät ne tutut signaturet, kuten odottaa sopii. Graafisista yksityiskohdista mainioimpia ovat kehän laidalla äänettömästi mutta ilmeikkäästi selostavat Bobby ”The Brain” Heenan ja Vince McMahon.

Laaja kirjo painijoita pystyy kuitenkin ottamaan toisistaan mittaa vain kolmessa erilaisessa ottelumuodossa. One Fall on tavanomainen yksi vastaan yksi -painiottelu. Brawl on käytännössä sama asia, mutta mukana ovat tyrmäykset sekä laittomat liikeet, kuten iskut vyön alle. Kuten pelin nimi antaa ilmi, myös häkkiottelu on mukana. Lisäksi pelaaja voi tavoitella mestaruutta turnausmoodissa, jossa tarkoitus on päihittää kaikki loput 19 painijaa One Fall -otteluissa. Joukkueotteluita ei pelistä jostain syystä löydy, vaikka mukana ovat Money Incorporated, The Headshrinkers ja The Nasty Boys.

Monellakaan tuskin Sega CD:tä nurkistaan löytyy, mutta kiitos YouTuben voit katsoa pelistä arvion tai fiilistellä retromeininkiä muuten vain – jos siis WWE 2K16:n hakkaamiselta maltat.

 

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 20

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 22

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *