Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 23

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

23. joulukuuta 2006

Bryan Danielson (c) vs. Homicide
ROH Final Battle

 

Ring of Honorin viimeisin Final Battle nähtiin juuri viime viikolla (lue Enskan arvio), mutta nyt kurkistetaan luukun kautta melkein vuosikymmenen taakse. ROH oli siirtänyt joukkonsa vuoden viimeiseen taistoon ensimmäistä kertaa pois Philadelphiasta New Yorkin Manhattan Centeriin 1300 katsojan eteen.

Illan pääotteluna nähtiin ansaitusti koitos ROH:n maailmanmestaruudesta, jota kantoi Bryan Danielson. Viidentoista kuukauden mestaruuskautensa aikana Danielson oli ehtinyt puolustaa titteliään ennätyksellisesti huimat 38 kertaa kohdaten sellaisia huippunimiä kuin Chris Hero, A.J. Styles, Colt Cabana, Samoa Joe ja KENTA. Danielsonin ennätyksen saavutti myöhemmin Nigel McGuinnes, joka puolusti samaa mestaruutta 18 kuukauden aikana myös 38 kertaa.

 

roh_final_battle_2006_homicide_danielson

 

Nyt Danielsonia vastassa oli kuitenkin kotikaupungissaan otteleva Homicide. Kaksikko oli kohdannut ROH:n alkuvuosina useasti eri stipulaatioin – jopa teräshäkin sisällä. Homicide koki olevansa ”kaikki tai ei mitään” -tilanteessa ja olikin uhannut jättää Ring of Honorin taakseen, mikäli ei onnistuisi voittamaan mestaruutta Danielsonilta.

Homicide sai sankarin vastaanoton kotikaupunkinsa yleisöltä Danielsonin väläytellessä kansainvälisiä käsimerkkejä niin katsojille kuin vastustajalleen. Ottelussa, jota on sanottu jopa yhdeksi ROH:n historian dramaattisimmista, nähtiin viittauksia ottelijoiden menneisiin koitoksiin, kuten Homiciden loukkaantuneeseen olkapäähän ja small package -selätysyritykseen, jolla Danielson oli edellisen kerran vastustajansa voittanut. Tulikuuma yleisö takasi ison matsin tunnelman, ja tämä useissa arvioissa yli neljään tähteen rankattu taisto kannattaakin ehdottomasti kaivaa katsottavaksi – vaikkapa joulun välipäiville kinkunsulatteluviihteeksi.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Arvio: Final Battle 2015

Next post

Ludvig-palkinnot 2015: Äänestys sulkeutunut

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *