Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 3

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

3. joulukuuta 1991

Hulk Hogan vs. The Undertaker (c)
WWF This Tuesday in Texas

 

WWE:n (silloinen WWF) vuoden 1991 viimeisen PPV:n virkaa toimitti This Tuesday in Texas, jolla pyrittiin vakiinnuttamaan tiistai-illat maksulähetyksien ajankohdaksi perinteisten sunnuntaiden rinnalle. Heikkojen myyntilukujen – noin 400 000 ostajaa – takia kokeilusta kuitenkin luovuttiin, ja seuraavan kerran tiistai-illan PPV:tä uskallettiin kokeilla vasta vuonna 2004, jolloin nähtiin historian ensimmäinen Taboo Tuesday (joka oli samalla ensimmäinen jonain muuna päivänä kuin sunnuntaina järjestetty maksulähetys vuoden 1996 In Your House 8: Beware of Dogin jälkeen).

San Antonion Freeman Coliseum -areenalle oli kertynyt noin 8 000 katsojaa, jotka saivat tässä Survivor Seriesin ja Royal Rumblen väliin sijoittuneessa tapahtumassa todistaa mm. ison nipun dark matcheja sekä ”Macho Man” Randy Savagen ensimmäisen ottelun sitten WrestleMania VII:n – vastaansa Savage sai Jake ”The Snake” Robertsin. Tapahtuman kohokohta oli kuitenkin Hulk Hoganin ja The Undertakerin välinen pääottelu, jossa panoksena oli WWE:n mestaruus.

 

undertaker survivor series 1991 vaihtoehtoinen

 

Undertaker oli voittanut mestaruuden juurikin Hoganilta vain kuusi päivää aiemmin Survivor Seriesissä – tasan vuosi debyyttinsä jälkeen. Voitto ei kuitenkaan tullut puhtain keinoin, sillä ”Nature Boy” Ric Flair oli sekaantunut ottelun lopetukseen, ja näin Undertaker onnistui nousemaan WWE:n mestariksi ensimmäistä kertaa. Kyseinen matsi oli muuten kaikkien aikojen ensimmäinen yksilöottelu Survivor Seriesin historiassa.

WWE:n tuolloinen ”presidentti” Jack Tunney oli paikalla This Tuesday in Texasissa seuraamassa tätä määräämäänsä mestaruusrevanssia, jottei Survivor Seriesin vilunkipeli toistuisi. Tilanne oli kuitenkin tulenarka, sillä jokainen osasi arvata viekkaan Ric Flairin punovan juoniaan takahuoneissa.

Voit katsoa This Tuesday in Texasin WWE Networkissa.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 2

Next post

Arvio: WWE 2K16 (PS4)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *