Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 4

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

4. joulukuuta 2006

Paul Heyman poistuu WWE:stä

 

Extreme Championship Wrestling, tuo ikuinen kulttiklassikko, on ihmisten huulilla taas kerran – kiitos “The Innovator of Violence” Tommy Dreamerin, joka riensi The Dudley Boyzin tueksi Wyatt Familya vastaan maanantain (30.11.) Raw’ssa. Yleensä ECW:stä herääkin ainoastaan myönteisiä mielikuvia ja muistoja, mutta joukkoon mahtuu ikävä kyllä myös niitä pikimustia lampaita, kuten Mass Transitin surullisenkuuluisa tapaus – sekä December to Dismember (3.12.2006), joka oli WWE:n tuottaman ECW-brändin ensimmäinen ja viimeinen maksulähetys ja jonka seurauksena WWE menetti yhden arvokkaimmista työntekijöistään.

December to Dismember oli yksinkertaisesti sanottuna farssi, joka keräsi vähemmän katselijoita kuin mikään muu lähetys WWE:n PPV-historiassa – vain noin 90 000 ostajaa. Syy siihen oli show’n kivijalassa; jo pelkkä ottelukortti oli tuomittu epäonnistumaan. Ainoastaan avaaja (The Hardy Boyz vs. MNM) ja pääottelu (Extreme Elimination Chamber -matsi) tuntuivat PPV-tason materiaalilta; muu kortti koostui mm. Balls Mahoneyn ja Matt Strikerin sekä Daivarin ja Tommy Dreamerin välisistä “taisteluista”, jotka olivat kaiken lisäksi yllätysmatseja. Ainoastaan avaajaa ja pääottelua oli mainostettu etukäteen.

 

Paul Heyman, ECW December to Dismember 3.12.2006

Paul Heyman seuraa Extreme Elimination Chamber -ottelua.

 

Lienee ilmiselvää, että WWE:n konttoreissa oli kaikkea muuta kuin iloinen tunnelma December to Dismemberin jälkeisenä päivänä 4. joulukuuta. Huhujen mukaan Vince McMahon syyttikin tapahtuman epäonnistumisesta Paul Heymania, koska halusi tehdä jostakusta syntipukin – vaikka Heyman oli kritisoinut PPV:tä jo ennen kuin se edes alkoi. Monen mielestä Heyman oli siis viaton ja show’n huono laatu itse asiassa Vincen ja hänen tyttärensä Stephanien syytä. Heyman oli ehdottanut mm. sellaista, että nouseva tähti CM Punk olisi eliminoinut vanhan veteraanin Big Show’n, mutta Vince – toisin kuin Big Show itse – ei ollut ehdotusta hyväksynyt. Erimielisyydet eskaloituivat hieman ennen Raw’n ja ECW:n televisionauhoituksien alkua pidetyssä kokouksessa, joka päättyi siihen, että Heyman käveli rauhallisesti huoneesta ulos, keräsi tavaransa ja lähti kotiin.

Heyman palasi WWE:hen vasta vuonna 2012 ystävänsä Brock Lesnarin pyynnöstä, koska Brock oli manageria vailla. Voipi siis olla, ettei Heymania olisi nähty WWE:ssä enää koskaan, ellei Lesnar olisi tullut takaisin.

 

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Arvio: WWE 2K16 (PS4)

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 5

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *