Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 5

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

5. joulukuuta 2009

TNA julistaa uuden maanantai-iltojen sodan

 

Total Nonstop Action nautti varmaa nostetta vielä vuoden 2009 lopulla. Torstai-iltojen Impact! -ohjelma Spike TV -kanavalla keräsi suhteellisen hyvin katsojia, ja koko tuote oli monien mielestä kaikkien aikojen iskussa (pun intended). Menestyksestä rohkaistuneena firman toimitusjohtaja Dixie Carter päätti kapitalisoida suosion – lyödä pisteen i:n päälle – ja lähteä sotajalalle maailman ykköspromootio WWE:tä vastaan. Joku voisi kutsua tätä myös impulsiiviseksi päähänpistoksi.

Joulukuun viidentenä päivänä TNA julkaisi tiedotteen, jossa se ilmoitti lähettävänsä seuraavan vuoden tammikuussa erityispitkän kolmituntisen Impact! -jakson poikkeuksellisesti maanantai-iltana – yhtä aikaa WWE:n Monday Night Raw -ohjelman kanssa. Tällaista asetelmaa ei ollut nähty sitten kaatuneen WCW:n, joka kävi alkuperäistä maanantai-iltojen sotaa WWE:n kanssa – aikansa jopa voittoisasti.

Tulevan lähetyksen erikoisuudet eivät päättyneet siihen, vaan Carterilla oli tilaisuutta varten ässä hihassaan. Tiedotteessa nimittäin kävi myös ilmi, että kaikkien aikojen painilegenda Hulk Hoganin oli määrä tehdä virallinen TNA-debyyttinsä tässä jaksossa. Hogan oli aiemmin samana vuonna solminut sopimuksen firman kanssa suurien fanfaarien kera, ja nyt vaikutti olevan täydellinen sauma tuoda peliin näin isot paukut.

“Vastakkain asettuminen on luja ja selkeä lausunto: nyt pelataan!” totesi Hogan.

“Ammumme ensimmäiset laukaukset”, jatkoi Carter. TNA siis todellakin petasi maanantai-iltojen jatkosotaa.

Loppu on värikästä, mutta varsin surullisenkuuluisaa historiaa. Pian TNA palasikin nöyrästi takaisin vanhalle ohjelmapaikalleen, mutta Hoganin vaikutus tuli jatkumaan vielä pitkään, ja oh, (ho, ho, ho) brother – se oli lähtemätön.

Salomon Marttila

Salomon Marttila

Smarksiden ylläpitäjä ja co-perustaja.
Ei koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 4

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 6

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.