Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 6

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

6. joulukuuta 2004

Trish Stratus ja Lita Raw’n pääottelussa

 

Charlotte, Becky Lynch, Sasha Banks ja Bayley – eli NXT:n “neljä hevosnaista” – ovat tarjonneet katsojille tänä vuonna useita ikimuistoisia, naispainin arvostusta kohottaneita otteluita, jotka ovat johtaneet #DivasRevolution-nimellä sosiaalisessa mediassa levinnyttä ilmiötä.

Tälle vallankumoukselle oli kuitenkin valettu perustuksia jo aiemmin, ja yksi tärkeimmistä hetkistä nähtiin 6. joulukuuta vuonna 2004, kun Lita ja Trish Stratus taistelivat naisten mestaruudesta Monday Night Raw’n pääottelussa. Merkittävän ottelun tähdittäminen ei ollut aivan vierasta näille naisille, sillä vuoden 2000 heinäkuussa he olivat kohdanneet toisensa sekajoukkueottelussa, jossa Trish sai parikseen Triple H:n ja Lita silloisen WWE-mestari The Rockin.

Tuona joulukuun maanantaina oli estradi varattu kuitenkin kokonaan mittelölle naisten divisioonan kirkkaimmasta palkinnosta, jota Lita havitteli haltuunsa toista kertaa urallaan. Kyseessä oli todellinen näytön paikka paitsi molemmille ottelijoille myös koko naispainille, ja toisensa läpikotaisin tunteva kaksikko pisti kaikkensa peliin innokkaan yleisön edessä – Lita jopa siinä määrin, että suicide dive oli lähellä muuttua nimensä veroiseksi liikkeeksi. Tämä kyseinen ottelu nousi ykkössijalle, kun fanit saivat vuosi sitten äänestää Stratuksen kotisivuilla Trishin ja Litan parhaimpia yhteisiä hetkiä. Koko listan ja naisten omat ajatukset Raw’n mestaruusmatsista löydät tästä.

 

 

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 5

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 7

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *