Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 7

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

7. joulukuuta 1988

Dusty Rhodes vs. Road Warrior Animal
WCW Clash of Champions IV

 

Kun puhutaan 1980-luvun Dusty Rhodesista, moni ajattelee automaattisesti Dustyn hauskaa painiasua ja tunnusmusiikkia, jota hän käytti WWE:ssä. Dustyn painiura Vince McMahonin leivissä kesti kuitenkin vain pari vuotta – valtaosan 80-luvusta hän vietti National Wrestling Alliancessa, ja siirto NWA:sta WWE:hen tapahtui vasta pakon edestä. ”The American Dream” sai nimittäin potkut joulukuussa 1988, kun hän oli tahtonut tehdä eräästä juonikuviostaan liian väkivaltaisen.

Kaikki juurtuu Dustyn ja ”Nature Boy” Ric Flairin ikimuistoiseen feudiin, jonka aikana Flair perusti legendaarisen Four Horsemenin. Syttyi suurenmoinen sota, jossa Dusty sai apua Nikita Koloffilta ja The Road Warriorsilta; kuvion aikana nähtiin mm. historian ensimmäinen WarGames-ottelu, kun Four Horsemen taisteli Dustya, Koloffia ja Road Warriorsia vastaan Great American Bashissa 1987.

 

Dusty Rhodes WCW Clash of Champions IV 1988

 

Dustyn ja Road Warriorsin ystävyys vaikutti vahvalta ja kantoi hedelmää – kolmikko kykeni paitsi sotimaan Four Horsemenia vastaan myös voittamaan NWA:n World Six-Man Tag Team -mestaruuden. Marraskuussa 1988 tapahtui kuitenkin juonenkäänne, joka tuhosi kaiken: Road Warriors puukotti Dustya selkään. Hyökkäys oli Rhodesin toiveesta mahdollisimman karmaiseva, ja senpä vuoksi toinen Road Warriorsin jäsenistä irrotti olkasuojuksistaan piikin ja yritti työntää sitä Dustyn silmään. Silloin Rhodes sai kasvoihinsa verta vuotavan haavan – ja koska TBS (Turner Broadcasting System) ei verta televisio-ohjelmissaan hyväksynyt, WCW antoi Dustylle kenkää.

Dusty sai kuitenkin pysyä palkkalistoilla joulukuun loppuun saakka, jotta sen vuoden Starrcadessa voitiin järjestää Road Warriorsin odotettu taistelu Rhodesia ja yleisön rakastamaa Stingiä vastaan. Niinpä Dusty kykeni osallistumaan myös – järjestyksessään neljänteen – Clash of Championsiin joulukuun 7. päivänä. Vastaansa hän sai Road Warrior Animalin, ja vaikka kyseinen ottelu oli kirvelevän lyhyt, sen tunnelma oli äärimmäisen sähköinen. Tennesseen yleisö tahtoi todella nähdä Dustyn saavan kostonsa.

Voit katsoa Clash of Champions IV:n WWE Networkista.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 6

Next post

Pari sanaa Breaking Groundista

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.