Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 9

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

9. joulukuuta 2001

Chris Jericho yhdistää WWE:n ja WCW:n mestaruudet

 

WWE oli mielenkiintoisessa tilanteessa maanantai-iltojen sodan jälkimainingeissa, kun Vince McMahon oli ostanut WCW:n. Paitsi painijoiden myös mestaruuksien määrä oli lisääntynyt firmojen yhdistyessä, ja kaiken kaikkiaan titteleitä oli liikkeellä peräti kymmenen. Mestaruuksia ryhdyttiin sen tähden yhdistämään toisiinsa, jolloin vuoden 2001 Survivor Seriesissä WWE:n Intercontinental-mestaruus imaisi itseensä WCW:n United States -mestaruuden, kun United States -mestari Edge voitti Intercontinental-mestari Testin. Lisäksi firmojen joukkuemestaruudet yhdistyivät samassa tapahtumassa, kun WCW:n mestarit Bubba Ray ja D-Von Dudley päihittivät WWF:n mestarit Jeff ja Matt Hardyn häkkiottelussa.

Myös päämestaruudet päätettiin liittää monien juonenkäänteiden jälkeen yhdeksi  kiistattomaksi mestaruudeksi vuoden viimeisessä PPV:ssä, Vengeancessa, joka järjestettiin joulukuun yhdeksäntenä päivänä.

 

Chris Jericho vs. Stone Cold Steve Austin – WWE Undisputed Championship, Vengeance 2001

 

“Stone Cold” Steve Austin kantoi tapahtumaan WWE:n mestaruuden ja puolusti sitä ensin menestyksekkäästi Kurt Anglea vastaan. “Y2J” Chris Jericho onnistui puolestaan voittamaan WCW-mestari The Rockin Mr. McMahonin avustuksella – ja eteni näin WCW:n mestarina illan pääotteluun, jossa hän kohtasi WWF-mestari Austinin.

Kyseisessä ottelussa sattui ja tapahtui, mutta lopulta Jericho teki tempun, johon kukaan ei luultavasti uskonut hänen kykenevän: Y2J voitti The Rockin ja “Stone Cold” Steve Austinin samana iltana ja nousi WWE:n historian ensimmäiseksi kiistattomaksi mestariksi. Se on seikka, josta ”The Ayatollah of Rock ’n’ Rollah” jaksaa muistuttaa ihmisiä yhä edelleen.

Katso Vengeance 2001 WWE Networkista.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Viisi parasta TLC-ottelua

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 10

1 Comment

  1. Matti Koskinen
    09.12.15 at 22:38 — Vastaa

    ”Se on seikka, josta ”The Ayatollah of Rock ’n’ Rollah” jaksaa muistuttaa ihmisiä yhä edelleen.”

    Noin tunti sitten Chris Jericho keuli Instagramissa juuri tällä asialla. 😀

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *