JuttusarjatMatin matsit

Shawn Michaels vs. Chris Jericho (WWE No Mercy 2008)

Matin matsit on juttusarja, jossa muistellaan menneitä otteluita. Uusi artikkeli julkaistaan aina maanantaisin. Juttusarja keskittyy 2000-luvun otteluihin, joita on lähetetty maksutelevisiossa.


 

Tapahtuma: WWE No Mercy 2008

Sijainti: Portland, Oregon (Rose Garden)

Päivämäärä: 5.10.2008

Katso ottelu WWE Networkista!

World Heavyweight Championship
Ladder Match

Shawn Michaels vs. Chris Jericho (c)

 

Chris Jericho nousi maailmanmestariksi Unforgiven-tapahtumassa 7.8.2008, kun hän oli yllättäen ottanut ex-mestari CM Punkin paikan kyseisen tapahtuman pääottelussa: Punk oli loukkaantunut eikä kyennyt puolustamaan mestaruuttaan, joten vyö päätettiin siirtää Jericholle. Se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että Jerichon koko kesän ja syksyn ajan jatkunut kina Shawn Michaelsin kanssa olisi ohi. Nyt oli aika kirjoittaa viimeinen kappale tästä miesten välisestä tarinasta.

Mahdollisimman lyhyesti tiivistettynä juonikuvion tapahtumat kulkivat seuraavasti. Jericho sekaantui Michaelsin ja Batistan väliseen kinaan heti WrestleManian jälkeen ja tuomaroi miesten ottelun Backlashissa. Michaels voitti matsin huijaten teeskentelemällä loukkaantunutta. Kesäkuussa Y2J kääntyi täysin pahan puolelle paiskaamalla Michaelsin pään televisioruudusta läpi, ja Great American Bashissa hän aiheutti Shawnille niin pahan silmävamman, että tämän uran jatko oli vaakalaudalla. SummerSlamissa Michaels olikin valmis ilmoittamaan eläköityvänsä, kunnes Jericho sekaantui ja puolivahingossa löi Rebecca Michaelsia – Shawnin vaimoa – nyrkillä naamaan. Unforgivenissä nähtiin raju ja henkilökohtainen unsanctioned-ottelu, jossa HBK pääsi maksamaan kalavelkojaan. Illan päätteeksi Jericho oli kuitenkin se, joka poistui paikalta mestarina. Tässä tarinassa oli enää yksi luku kirjoittamatta, ja se nähtäisiin No Mercyn tikasottelussa maailmanmestaruudesta.

 

no mercy 2008 michaels vs jericho 2

Shawn Michaelsin ja Chris Jerichon juonikuvio voitti vuoden parhaimman feudin palkinnon Wrestling Observer Newsletterissä.

 

Vuonna 2008 nähtiin useita loistavia kuvioita, joista yksi on tämä. Elokuussa Edge ja The Undertaker sekä TNA:n puolella Kurt Angle ja AJ Styles päättivät kärhämänsä loistaviin otteluihin. Nyt lokakuun alussa Jericho ja Michaels tekivät tismalleen saman tempun.

Tikasotteluita WWE:n historiassa on nähty pilvin ja pimein, mutta tämä kuuluu ehdottomasti niiden eliittiin. Matsista löytyy jännitystä, draamaa, taistelua, komeita spotteja ja ihan kaikkea, jota huippuluokan painiottelulta vain saattaa toivoa. Hyvin todennäköisesti tähän sisältyy myös vuoden kaistapäisin spotti, kun Michaels kippaa Jerichon tikkailta yläköyden yli suoraan lattialle. Ei ollut pöytää, pahvilaatikkoa, patjaa, sahanpurua tai kaveria laskeutumista pehmentämässä, vaan Jericho tosiaan kellahti suoraan lattialle. On pieni ihme, että Y2J selvisi kaatumisestaan ilman vakavampaa vammaa.

Jericho ja Michaels kohtasivat toki toisensa tämänkin jälkeen, mutta ne tapahtuivat useamman miehen otteluissa tai ilmaistelevisiossa. Tämä oli siis miesten viimeinen yksilökohtaaminen maksutelevisiossa – ja herranjestas sentään, mikä saaga tämä kaikkine käänteineen aina sieltä vuodesta 2003 alkaen onkaan! Aivan poskettoman huikeita otteluita ja uskomaton tarina. Ainakin minulle tämä oli se ilta, johon kaikki lopulta kulminoitui. Ehdottomasti vuoden 2008 parhaita otteluita.

9/10

 

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Chyna - Maailman yhdeksäs ihme (1969–2016)

Next post

Ennakko: Payback 2016

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *