Fave FiveJuttusarjat

Fave Five – 1/2016

Fave Five on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä ilmestyvä katsaus, jossa nimeän kuukauden viisi parasta painijaa tai joukkuetta. Katsaus on täysin subjektiivinen, eli painijoiden saavutuksilla tms. tekijöillä ei ole vaikutusta tässä kilpailussa. Hyvä painija on kiinnostava ja kykeneväinen painimaan hienoja matseja. Se ratkaisee. Painijat voivat edustaa mitä tahansa liigaa.

Päivitän jokaisen katsauksen jälkeen henkilökohtaista tilastoani, josta näkee helposti sen, kenestä olen tykännyt ja kuinka paljon. Kuukauden paras painija tai joukkue saa viisi pistettä, toiseksi paras neljä pistettä, kolmanneksi paras kolme pistettä, neljänneksi paras kaksi pistettä ja viidenneksi paras pisteen.


 

Kazuchika Okada

5. Kazuchika Okada (NJPW)

Tammikuu oli yllätyksiä täynnä. Eräs asia ei kuitenkaan todennäköisesti yllättänyt ketään – nimittäin se, että ”Rainmaker” Kazuchika Okada ja Hiroshi Tanahashi ottelivat täydellisen ottelun NJPW:n Wrestle Kingdomissa. Okada oli kohdannut Tanahashin Wrestle Kingdomin pääottelussa jo kaksi kertaa (2013, 2015) ja kärsinyt kummallakin kerralla tappion. Se punoi trilogian kolmannelle osalle juonen, joka nosti ottelun tason pilviin; erityisesti lopputaistelu oli ilmiömäisesti suunniteltu ja toteutettu osuus, joka tuntui historian ansiosta äärimmäisen dramaattiselta. Nyt Okada voi vihdoin todeta voittaneensa Tanahashin Wrestle Kingdomissa, eikä hän ole enää kenenkään varjossa.

 

favefive-kenny-omega

4. Kenny Omega (NJPW)

Perhosvaikutus, tuo aina yhtä kiehtova ilmiö. Tällä kertaa kaiken katalyyttinä toimi The Bullet Clubin johtaja AJ Styles, joka päätti siirtyä NJPW:stä WWE:n riveihin. Pahamaineinen jengi jäi siis johtajaa vaille, jolloin NJPW päätti panostaa ”The Cleaner” Kenny Omegaan. Se tapahtui Wrestle Kingdomin jälkeisessä New Year Dash -tapahtumassa, jossa Omega paitsi selätti Shinsuke Nakamuran myös puukotti Stylesiä selkään. Omegasta tuli näin ollen NJPW:n tärkein gaijin (eli ulkomainen painija), ja samalla mies siirtyi raskaansarjan ottelijaksi. Onni onnettomuudessa, sillä vaikka Stylesin lähtö NJPW:stä sattuu, niin on todella hienoa, että Omega saa tilaisuuden näyttää taitojaan pääottelijana – Kenny kun on erinomainen painija ja ”The Cleaner” hieno hahmo.

 

Shinsuke Nakamura

3. Shinsuke Nakamura (NJPW)

”The King of Strong Style” Shinsuke Nakamura on mies, joka nousi tammikuun aikana koko painimaailman huulille. Nakamura oli toki säväyttänyt länsimaista yleisöä jo aikaisemmin Ring of Honorissa vieraillessaan, mutta uutiset miehen WWE-urasta ja NXT-tulevaisuudesta tekivät hänestä koko sosiaalisen median puhutuimman painijan heti AJ Stylesin jälkeen. Vielä kuukauden alussa ihmiset puhuivat Nakamurasta ja AJ:stä kuitenkin toisesta syystä: kaksikon Wrestle Kingdom -kohtaaminen nimittäin nousi välittömästi klassikoksi ja lunasti kaikki odotuksensa. Aivan huikea ottelu ja joutsenlaulu, joka tulee varmasti olemaan vahvoilla joulukuun Ludvig-gaalassa.

 

favefive-valentine2

2. Valentine (FCF)

”Vallu – maku, joka muistetaan!” on lause, joka pyörii varmasti King Kong Karhulan painajaisissa aina Talvisota X:ään saakka. Kukapa olisi uskonut, että äärimmäisen irstas mestarimme voisi muuttua vielä entistä iljettävämmäksi?

Mikäli olet painifani muttet seuraa Fight Club Finlandia, jäät jostain ikimuistoisesta paitsi juuri nyt. Kohta jo liki vuoden verran FCF:n mestaruutta kantanut Valentine on nimittäin todella taitava ottelija, esiintyjä ja ennen muuta mahtava hahmo, jollaista ei löydä mistään muualta kuin Suomesta. Bonnie Tylerin klassikko ”Holding Out For a Hero” yhdistettynä Vallun ällöttävään käytökseen on yksinkertaisesti neronleimaus, ja kaiken kruunaa se, kuinka vaikea Valentinea on kannustaa – niin hyvin hän rooliaan vetää!

 

Aj Styles

1. AJ Styles (NJPW/WWE)

Kummalliselta se tuntuu, mutta siihen minä sen kirjoitin. AJ Styles on nykyään WWE:n painija. Se on asia, johon suhtaudun pelonsekaisin tunnelmin. Parhaimmassa tapauksessa WWE voi kohdella Stylesiä juuri oikein, kun taas kauhukuvissani mies on väistämättömästi matkalla inflaatiota kohti.

Ei siitä kuitenkaan sen enempää tässä vaiheessa, sillä nyt on aika kehua AJ:n tammikuisia saavutuksia, joista ikimuistoisin on miehen WWE-debyytti Royal Rumblessa – mutta paras Wrestle Kingdomin ottelu Nakamuraa vastaan. Nakamuran lisäksi AJ veti erinomaisen matsin Chris Jerichon kanssa Raw’ssa. Tulevaisuus on arvaamaton ja pelottava (uhka vai mahdollisuus), mutta ainakin tähän asti Stylesin WWE-ura on näyttänyt myönteiseltä. Toivotaan, että mies on jatkossakin Fave Five -listauksissani läsnä.

 


Pistepörssi:
1. AJ Styles (22 p.)
2. Brock Lesnar (8 p.)
3. Hiroshi Tanahashi, Jay Lethal (7 p.)

5. The New Day (6 p.)
6. Shinsuke Nakamura, The Undertaker, Tomohiro Ishii (5 p.)
9. Alberto Del Rio, Bayley, Kazuchika Okada, Valentine (4 p.)
13. Sasha Banks, Tetsuya Naito, Tomoaki Honma, The Young Bucks (3 p.)
17. Asuka, Kenny Omega, Ricochet, Roman Reigns (2 p.)
21. Kevin Owens, Michael Elgin, Seth Rollins, Tyler Breeze (1 p.)

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Elämä jättiläisenä

Next post

Arvio: Royal Rumble 2016

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *