#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantaiMatsi – El Torito vs. Hornswoggle (2014)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


WWE muutti vuosittaista tapahtumakalenteriaan rankalla kädellä vuosina 2009 ja 2010. Vanhat välitapahtumien nimet saivat poistua ja tilalle tuli tapahtumia, jotka on nimetty ottelumuotojen mukaan. Monet näistä tapahtumista ovat vielä vuosikymmenen jälkeenkin käytössä ja kai tässä tapauksessa voidaan ja puhua tietyllä tapaa perinteikkäistä tapahtumista. Extreme Rules vakiinnutti vuonna 2009 paikkansa WrestleManian jälkinäytöksenä ja tapahtuman historian aikana ollaan nähty hyviä ja vähän huonompia otteluita. Vuonna 2014 tapahtuman yksi parhaista ja viihdyttävimmistä otteluista käytiin kickoffin puolella.

Heath Slaterin, Drew McIntyren ja Jinder Mahalin muodostama huumorijoukkue 3MB oli ajautunut sotajalalle Los Matadores -joukkueen kanssa ja joukkueet olivat kohdanneet muutamaan otteeseen viikoittaislähetyksissä ennen WrestleManiaa. Manian jälkeen vihanpito uusiutui, kun 3MB sai neljännen jäsenen pitkän uran WWE:ssä tehneestä Hornswogglesta. Ja koska Matadoreillakin oli oma maskottinsa eli El Torito, niin ottelupari oli valmis.

Extreme Rules 2014 aloitettiin siis historian ensimmäisellä (ja luultavasti myös viimeisellä) WeeLC-ottelulla, joka siis oli pienikokoinen versio tutusta ja turvallisesta TLC-ottelusta. Minipöytien, -tuolien ja -tikkaiden lisäksi myös tuomari, kehäkuuluttaja ja selostajat olivat pienempää mallia. Selostajat Micro Cole, JB-Elf ja Jerry Smaller hoitivat homman ihan mallikkaasti, mutta kehäkuuluttajan suorituksessa olisi voinut olla parantamisen varaa.

Itse ottelu oli jopa yllättävän viihdyttävää tavaraa ja tämä ottelu on malliesimerkki, mihin El Torito kykenee. Lisäksi ottelu ei myöskään ollut liian pitkä. On tietysti jokaisen oma asia, minkälaisesta huumorista nauttii, mutta minun mielestäni tämä oli oivallinen huumoriottelu. Katso ja tuomitse itse.


El Torito vs. Hornswoggle WeeLC Match (WWE Extreme Rules, 4.5.2014)

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Being The Smarkside: Lontoo 2019, osa 2

Next post

Eläköön humpuuki! #17 - Briteissä sattuu ja tapahtuu, Impactin emoyhtiö Anthem ostanut AXS-kanavan, Big Cass sekoillut indyshow'ssa

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.