#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi: Invisible Man vs. Invisible Stan (2019)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Suspension of disbelief

The temporary acceptance as believable of events or characters that would ordinarily be seen as incredible. This is usually to allow an audience to appreciate works of literature or drama that are exploring unusual ideas.

– phrases.org.uk

Game Changer Wrestling on tällä hetkellä mahdollisesti kuumin ja puhutuin itsenäinen showpainipromootio. GCW ei vain rohkeasti hiihdä omia latujaan, vaan painaa täyttää häkää piikkilankaan käärityillä suksillaan päistikkaa kohti umpihankea.

GCW ei toki ole ensimmäinen promootio joka venyttää showpainin rajoja puhtaasta urheilullisen kamppailun simuloinnista kohti mielikuvituksellista ilmaisunvapautta, mutta GCW:n kohdalla voidaan jo puhua avant gardesta.

Toki, nautin itsekin todella paljon showpainiotteluista jotka muistuttavat mahdollisimman paljon aitoa kamppailua, oli kyseessä sitten kahden kovanaaman intensiivinen nyrkkitappelu, tai kahden teknisesti taitavan mattovelhon hikinen, shakkiottelua muistuttava varvaslukkosessio. Mutta nautin yhtälailla kokeellisuudesta, ja siitä miten genrerajoja laajennetaan tai jopa lyödään täysin säpäleiksi – tässä piilee mielestäni myös yksi showpainin suurimmista vahvuuksista.

Jokainen taidemuoto kehittyy ajan myötä, myös showpaini. Olisi erittäin tylsää elää maailmassa, jossa jokainen promootio puskee tuotteensa läpi samojen muottien, ja ulos pursuaa vain harmaata, tasapaksua mössöä. Ei tietenkään aina, mutta harmillisen usein ”jokaiselle hieman jotakin” –mentaliteetilla syntyy ei mitään kenellekään.

GCW saa konservatiivit repimään päästään viimeisetkin harmaat hiuksensa, näyttäytyy kasuaaleille totaliisen absurdina sekoiluna, mutta avomielisille se tarjoaa unohtamattomia elämyksiä. Promootion taustavoimista löytyy peittelemätöntä rakkautta lajia kohtaan. GCW tahtoo viedä sitä myös rohkeasti ja ennakkoluulottomasti eteenpäin, eikä jättää kangistumaan homeisiin kaavoihinsa.

Jos olet koko ikäsi syönyt lihapullaa ja perunaa, ei siinä mitään. Mutta ota edes joskus lautaselle jotain uutta – ehkä jopa hieman epäilyttävää – ja maista rohkeasti. Eihän sitä tiedä, saatat jopa tykätä.


Invisible Man vs. Invisible Stan (GCW Joey Janela’s Spring Break 3 Part 1, 6.4.2019

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Jälkipyykkinaru #57: ROH Summer Supercard

Next post

#PerjantainPromo – Puolikas aivoja (1999)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *