#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Mascarita Sagradas Jr. vs. Mini-Vader (1997)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


WWE:n tuottamia painiohjelmia on vuosien saatossa tullut ja mennyt. Raw’n ja SmackDownin kaltaisten vuosikymmeniä pyörineiden monoliittien varjoon on unohtunut yhtä ja toista, mutta yksi mielenkiintoisimmista ohjelmista oli WWF Shotgun Saturday Night, joka starttasi tammikuussa 1997.

Show oli alkuaikoinaan hyvin uniikki, sillä sitä lähetettiin suorana New Yorkin yökerhoista – myöhemmin jaksoja ryhdyttiin kuvaamaan Raw’n lähetysten yhteydessä, jolloin Shotgun Saturday Night myös korvasi Superstarsin alemman kastin painijoiden ”B-show’na.”

Ensimmäisessä jaksossa nähtiin kaikkiaan neljä ottelua. Hilpeät maajussit eli The Godwinns kohtasi joukkueottelussa The Flying Nuns –joukkueen, jotka olivat paremmin The Headbangersina tunnetut Mosh ja Thrasher nunna-asuissa (älkää kysykö miksi). Goldust otteli The Sultanin, eli naamioituneen Rikishin kanssa. Ahmed Johnson sai vastaansa Crushin, jolla oli myös koko Nation of Domination kulmauksessaan.

Ja tietysti sokerina pohjalla tämän viikon #MaanantainMatsi, Mascarita Sagrada Jr. vs. Mini-Vader.

Vajaaseen seitsemään minuuttiin on ahdettu suorastaan ähkyyn saakka tavaraa.

Aluksi nähdään kuinka Meksikosta bussilla New Yorkiin matkustanut Mini-Vader etsii linja-autoasemalla vessaa managerinsa kanssa – joka kaikista maailman ihmisistä sattuu olemaan Jim Cornette. Illan kuuluttaja, Todd Pettengill kutsuu selostamossa istuneen Sunnyn kehään tanssimaan ja esittää nykystandardeilla hieman kyseenalaisen version Macarenasta Vince McMahonin röhönaurun säestämänä.

Vastoin kaikkia odotuksia Sagrada ja Mini-Vader painivat aivan mainion lyhyen ottelun, ja ilta paketoidaan Cornetten saamaan selkäsaunaan.

Aikamoinen soppa siis, ei muuta kuin lusikoimaan!


Mascarita Sargrada Jr. vs. Mini-Vader (WWF Shotgun Saturday Night, 4.1.1997)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

#PerjantainPromo - Pyhää vihaa (2017)

Next post

Älä kokeile tätä kotona! - Tuorein Twitch-lähetyksemme nyt katsottavissa YouTubessa

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *