#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Roddy Piper vs. ”Quickdraw” Rick McGraw (1985)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Vaikka painin suosio nousi valtavasti 1950-luvulla television takia, niin televisioituja otteluita ei pidetty tärkeänä kuin vasta 1990-luvulla. Siksi suositut tähdet ottelivat squash-otteluissa nimettömiä jobbereita vastaan, kun taas huippusuositut supertähdet eivät välttämättä otelleet lainkaan. Promoottorit kokivat, että televisio on ilmaista, joten miksi tuhlata tärkeitä otteluita tai tähtiä. Sen sijaan television rooli oli myydä paikallisia televisioimattomia tapahtumia, sillä niillä tapahtumilla tehtiin rahaa.

Vuonna 1985 WWE:n kaksi kuuminta nimeä olivat Hulk Hogan ja Roddy Piper, jotka eivät painineet televisiossa kuin harvoin. Esimerkiksi Piper otteli WWF:n tärkeimmissä ohjelmissa (Prime Time Wrestling, Championship Wrestling ja Saturday Night’s Main Event) vain neljä kertaa koko vuoden 1985 aikana. Tämä ärsyttikin alakortin vakiokasvo “Quickdraw” Rick McGraw’ta, joka vieraili Roddy Piperin Piper’s Pitissä viikko ennen tätä ottelua. Piper ja McGraw päätyivät nopeasti sananharkkaan McGraw’n udellessa, että miksi Piper ei ikinä otellut televisiossa. Piper ärsyyntyi McGraw’lle ja päätti haastaa tämän seuraavalle viikolle.

Kyseisen Piper’s Pit -segmentin näet tästä!

Seuraavalla viikolla ottelun alkaessa Rick McGraw odotti kehässä Piperin paita yllään. Piperin saapuessa paikalle McGraw repi paitansa riekaleiksi, niisti siihen nenänsä ja heitti sen Piperia päin. Hot Rodin suututtaminen ei kuitenkaan auttanut McGraw’ta. Vaikka McGraw antoi kaikkensa, niin Piper pieksi McGraw’n muutamassa minuutissa, ja lopulta tuomari päätti keskeyttää ottelun, sillä hän ei kokenut, että McGraw pystyisi jatkamaan. Piper julistikin ottelun jälkeen, että tämän takia hänen ei anneta otella televisiossa.

Tarina ei kuitenkaan lopu siihen. Kyseinen ottelu näytettiin televisiossa 2. marraskuuta 1985. Rick McGraw oli kuollut edellisenä päivänä. Vuosikaudet fanien keskuudessa eli legenda, että Rick McGraw olisi kuollut ottelusta saamiin vammoihin. Vihaiset fanit jopa soittivat WWF:n toimistoon kertoakseen inhonsa siitä, että he antoivat Piperin kaltaisen monsterin painia yhä.

Totuus kuitenkin oli hieman toinen. Kyseinen ottelu oli nauhoitettu 22. lokakuuta 1985. Välissä oli siis ehtinyt olla lähes puolitoista viikkoa ottelun nauhoituksesta sen esitykseen. McGraw oli otellut jopa muutaman ottelun tässä välissä. Oikeasti McGraw kuoli sydänkohtaukseen. Hän – kuten monet aikalaisensa – käytti runsaasti alkoholia, steroideja ja huumeita. Bret Hart kirjoittikin kirjassaan, että Rick McGraw söi Placidylia (nykyisin käytöstä poistettu unilääke) kuin ne olisivat olleet karkkia.

WWF järjesti joulukuun 16. päivä Rick McGraw’lle muistotapahtuman tämän kotikaupungissa Charlottessa. Tämän tapahtuman main eventissä Roddy Piper otteli Ricky Steamboatia vastaan. Piper kuitenkin kertoi myöhemmin epäilleensä, että WWF järjesti tapahtuman vain siksi, että WWF saisi tunkeuduttua Jim Crockett Juniorin territoriolle ilman seuraamuksia, kuten hyväntekeväisyystapahtuman turvin.


Roddy Piper vs. ”Quickdraw” Rick McGraw (WWF Championship Wrestling, 2.11.1985)

Pauli K.

Pauli K.

Mystinen P-alkuinen herrasmies Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on showpainin laaja historia ja unohduksiin jääneet triviatiedot.

Previous post

Jälkipyykkinaru #29: SLAM! Wrestling Finland MEGA LAUNCH

Next post

Ring of Honorin ja New Japan Pro-Wrestlingin G1 Supercardin kortti julkaistiin – Madison Square Gardenissa nähdään nämä ottelut

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *