#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Sick Nick Mondo vs Zandig (2003)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Vuonna 1998 John Zandig ja viisi hänen oppilastaan perustivat Combat Zone Wrestlingin Yhdysvaltojen itärannikolle ECW:n innoittamana. Ultraväkivaltaa tarjoava CZW nousikin Yhdysvaltojen hardcore-painin merkittävimmäksi näyttämöksi ECW:n ajauduttua konkurssiin alkuvuodesta 2001. Vaikka CZW on vuosien aikana tullut parhaiten tunnetuksi verisistä deathmatcheistaan, niin CZW on tarjonnut näyttämön myös monille muille ”tavallisille” painijoille, kuten Adam Cole, Shane Strickland, Kevin Steen ja Drew Gulak. Tänään kuitenkin keskitymme nimenomaan ultraväkivallan historiaan.

CZW:n alkuvuosina yksi mies nousi lähes kulttisuosioon ollessaan ottavana osapuolena toinen toistaan sairaammissa otteluissa. Tämä mies oli Sick Nick Mondo. Mondo oli aloittanut uransa vuonna 1999 ja löysi tiensä nopeasti CZW:n riveihin seuraavana vuonna. CZW:ssä Mondo otti osumaa niin piikkilangasta, betonista kuin siimaleikkuristakin. Mondo kuitenkin kamppaili loukkaantumisten kanssa jatkuvasti vaarallisen ottelutyylinsä takia.

Kesällä 2003 Mondo osallistui toiseen Tournament of Deathiin, joka jäi myös hänen viimeisekseen. Selvittyään ensimmäisen kierroksen ottelustaan JC Baileytä vastaan, asettui välierissä vastaan itse CZW:n omistaja Zandig. Mondo lähti taisteluun murtuneella ranteella eikä poistuisi enää samanlaisena miehenä. Mondo valittiin seuraavana vuotena CZW:n Hall of Fameen. Mondon ura kesti vain muutaman vuoden, mutta hän jätti jälkeensä unohtumattomia hetkiä… sekä litroittain omaa vertaan. Jälleen kerran, ei heikkohermoisille!

Sick Nick Mondo vs Zandig – 2/3 Light Tube Log Cabins Match (Tournament of Death II, 26.7.2003)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

FCF-veikkaus 2018: Wrestling Show Live! (24.3.)

Next post

Mikko Maestro nousi FCF-mestaruuden haastajaksi – lue Wrestling Show Liven raportti ja kuuntele uusi podcastimme

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *