#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Steve Williams vs. Jerry Only (1999)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


90-luvun WCW:ssä ruudussa vilisti painijoiden lisäksi useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Moni varmasti muistaa (ja osa ehkä haluaisi unohtaa) esimerkiksi koripallotähti Dennis Rodmanin osana New World Order –ryhmittymää, televisiojuontaja Jay Lenon ottelemassa DDP:n kanssa Hulk Hogania ja Eric Bischoffia vastaan, tai kun elokuvasta Scream (1996) tuttu näyttelijä David Arquette voitti World Heavyweight –mestaruuden. Psykedeelisimmillään WCW marssitti ruutuun jopa fiktiivisiä hahmoja, kuten Robocopin ja kauhuelokuvia tähdittäneen tappajanukke Chuckyn.

Kirjavaan vieraslistaan mahtui toki myös muusikkoja, esimerkiksi ”soulin kummisetä” James Brown, aikansa räppistara Master P, legendaarinen rockbändi Kiss ja hip hop –duo Insane Clown Posse. Viimeksi mainitut hengailivat aikansa Vampiron kanssa, mutta ICP:n häivyttyä kuvioista lyöttäytyi hänen seuraansa punkbändi Misfits.

Misfitsin jäsenet sekaantuivat toistuvasti Vampiron otteluihin, ja pian yhtyeen basisti Jerry Only heitettiin häkkiotteluun itse ”Dr. Death” Steve Williamsia vastaan. Misfitsin poppoo istuu visuaalisesti oikein hyvin Vampiron rinnalle, mutta Only ei kovin kummoinen painija ole – vaikka leiskauttaakin ihan komean loikan yläköydeltä. Matsi jääkin melkoiseksi tyngäksi, kun Williamsin manageri Oklahoma – joka oli parodia Jim Rossista – saa Misfitsiltä pullokaupalla grillikastiketta niskaansa ja Only tipahtaa kehästä ulos lennettyään häkin ovea päin. Oklahoma pääsi viikko myöhemmin itsekin tositoimiin, kun hän ja ”Dr. Death” kohtasivat Onlyn ja Vampiron joukkueottelussa Monday Nitrossa.

Älä anna videon virheellisen otsikon hämätä, vaan katso miten punk-vampyyri suoriutuu painikehässä alta.


”Dr. Death” Steve Williams vs. Jerry Only (WCW Monday Nitro, 29.11.1999)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Kuollut: Yusuke "Wally" Yamaguchi (1958–2019) – Val Venisin kastroimisesta muistettu manageri oli painijournalisti, joka toimi WWE:n yhteyshenkilönä Japaniin

Next post

Ilta-Sanomat lähettää SLAM Wrestling Finlandin Mega Launch -tapahtuman suorana – Smarkside selostaa lähetyksen

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *