#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi — The Ultimate Warrior vs. Orlando Jordan (2008)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


The Ultimate Warrior oli 1990-lukua kuvastanut ikoninen painija. Viimeistä kertaa soturia nähtiin kehässä lokakuussa 1998 WCW:n Halloween Havoc -tapahtumassa, jossa arkkivihollinen Hulk Hogan päihitti hänet. Harva kuitenkin tietää, että kesällä 2008 Jim Warriorin suonissa alkoi jälleen virrata jotain ultimaattista…

Nu-Wrestling Evolution oli Italiassa pääpaikkaansa pitänyt eurooppalainen promootio, joka oli toiminnassa vuodet 2005—2013. Aktiivisimmillaan toiminta oli juurikin nolkytluvun parina viimeisenä vuonna, jolloin promootio kiersi aktiivisesti ympäri Eurooppaa. Ultimate Warriorin ja Orlando Jordanin ottelu käytiin Kataloniassa, Barcelonassa. Se oli osa massiivista kuukauden mittaista kesäkiertuetta, jonka aikana NWE järjesti peräti 14 tapahtumaa ympäri Eurooppaa.

Orlando Jordan saavutti suurimman maineensa WWE:ssä vuosina 2004 ja 05, jolloin hän oli osana silloisen WWE-mestarin John ”Bradshaw” Layfieldin johtamaa tallia. Jordan voitti kertaalleen myös United States -mestaruuden. Myöhemmin urallaan Jordan tuli tunnetuksi räväkästä seksuaalissävytteisestä esiintymisestään TNA:ssa ja muualla. Jordan on avoimesti myöntänyt olevansa biseksuaali.

Ottelu käytiin NWE:n raskaansarjan mestaruudesta ja se todella jäi Ultimate Warriorin uran viimeiseksi. Kyseessä ei myöskään ollut mikään minuutin vitsimatsi, vaan ottelulla on kestoa reilusti toistakymmentä minuuttia ja siinä nähdään yllättävänkin monipuolista painimista. Videossa ei ole selostusta, mutta tunnelma välittyy kyllä kotikatsomoon saakka. Nauttikaa!


Orlando Jordan vs. The Ultimate Warrior (NWE, 25.6.2008)

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kolumni: Vince McMahonin vanha ja homeinen taikurinhattu

Next post

Ennakko: NXT TakeOver Phoenix & Royal Rumble 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *