KolumnitWWE

Kolumni: Mikä WWE:ssä on vialla juuri nyt

WWE:llä on ehkäpä historiansa lahjakkain rosteri ja taloudellisesti taotaan parasta tulosta koskaan. Silti tuote on varsinkin Raw’n osalta mitä on. Mikä mättää?


Raw on tällä hetkellä lippulaivashow, mutta tulevan FOX-diilin myötä valtikka voi vaihtua, ja SmackDownin osalta tilanne vaikuttaa hyvältä. Jotenkin siellä päässä on aina ollut kiinnostavampi meno, vaikka SmackDownia on lähetetty nauhoitettuna pidempi aika kuin se on näkynyt suorana. Missä vika?

Onko syy siinä, että Raw on Vince McMahonin lemmikki – ase, jolla hän lopulta tuhosi ison pahan WCW:n ja on siksi erityisen tärkeä, vai siinä, että SmackDownissa on vain mielenkiintoisemmat painijat?

Vai onko SmackDownia vain kirjoitettu paremmin?

Niin pitkään kuin brändijako on ollut, SmackDown on jossakin vaiheessa noussut Raw’n edelle, ja SmackDownin kaikista valovoimaisimmat tähdet on siirretty punaisiin. Joskus se on toiminutkin. John Cena on elävä esimerkki tästä. Sitten taas toisaalta ne, jotka on siirretty Raw’sta SmackDowniin, ovat usein löytäneet uuden elämän sieltä ja loistaneet kirkkaampana kuin koskaan.

Onko kyse miljonäärin pakkomielteistä, vai yksinkertaisesti paremmasta kirjoittamisesta – tai valvonnan puutteesta?

Tällä hetkellä SmackDown Liveä kirjoittavat ”Road Dogg” Brian James sekä Ryan Ward. Jälkimmäinen ei sano tavalliselle tallaajalle mitään, mutta Ward on voittanut yhdessä Triple H:n kanssa vuoden buukkaajan palkinnon vuoden 2015 Wrestling Observer Newsletter -palkinnoissa.

Ward oli silloin WWE NXT:ssä vetovastuussa, ja jos muistellaan vuotta 2015 ja WWE NXT:tä, niin silloin oltiin liekeissä. SmackDown ylittää jälleen kerran Raw’n niin tarinan laadulta kuin viihdyttävyydeltäänkin.

 

”Miksi tällaisia kuvioita edes on?”

 

SmackDownissa laajaa rosteria hyödynnetään hyvin, mutta sitten Raw’n puolella esimerkiksi Drew McIntyren kaltaiset nimet vain hukkuvat johonkin. McIntyre löysi itsensä ja palasi kotiin, hänellä on kokoa, näköä ja painitaitoja.

Missä McIntyre on nyt?

Hänet on paritettu Baron Corbinin ja Bobby Lashleyn (lähes yhtä surullinen kohtalo) kanssa. Corbin oli viihdyttävä pari vuotta, ja Lashley voisi olla paljon enemmän, mutta ikä alkaa pikkuhiljaa painaa. Ilmeisesti huhujen mukaan ryhmään ollaan liittämässä myös Elias. Mies, joka yhdessä Kevin Owensin kanssa veti halvimmalla mahdollisella tavalla vuoden isoimmat buuaukset. Tätä ryhmittymää edes Elias ei pysty pelastamaan.

Mitäh, miten? Miksi tällaisia kuvioita edes on? Tämä ei ole loogista.

Tuntuu, että Raw’ssa suunnitelmat vaihtuvat lennossa tai jopa kesken illan, ja on ihan mahdollista, että näin onkin.

SmackDownissa tuuliviiri ei käänny kesken iltaa, mutta kerran viikkoon voi kääntyäkin. Yhdellä viikolla Kofi Kingston on kuuminta koskaan, mutta seuraavalla viikolla hänet poistetaan mestaruusmatsista ja tilalle tuodaan Kevin Owens.

Kofi olisi ansainnut mahdollisuuden otella mestaruudesta, oli Owens miten valmis paluuseen tahansa – ja tämä tulee Owens-fanin suusta.

Jotain pitäisi tehdä. Ja nopeasti.

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

King Kong Bundy on kuollut 61-vuotiaana – Von Erichin perhe kehitti hirviön, joka katsoi Hulk Hogania silmiin WrestleManiassa

Next post

WWE-veikkaus 2019: Fastlane

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *