#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Brock Lesnar vs Kurt Angle (2007)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Vuonna 2003 WrestleManian pääottelussa kohtasivat hallitseva WWE:n mestari Kurt Angle ja Royal Rumblen voittanut, rakettimaisesti vuodessa debyytistään Manian pääotteluun noussut Brock Lesnar. Ottelu toki muistetaan karmaisevasti mönkään menneestä Shooting Star Pressistä, mutta oli siitä huolimatta ansiokas päätös illalle. Samalta vuodelta muistetaan saman kaksikon tunnin mittainen Iron Man -ottelu syksyisessä Smackdownin jaksossa. Tuon Iron Man -kohtaamisen jälkeen seuraavaa televisioitua yksilöottelua sai odottaa neljä vuotta eikä sitä suinkaan nähtäisi WWE:n kehässä.

Lesnar jättäisi WWE:n ovet paukkuen vuonna 2004 ja lähti tavoittelemaan uraa amerikkalaisen jalkapallon parista. Lesnar pelasikin muutaman harjoituspelin Minnesota Vikingsin riveissä, mutta ei onnistunut murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon. Onneksi Lesnarilla oli vielä kysyntää showpainimaailmassa, nimittäin inokismin syvyyksissä pyörivällä NJPW:llä oli kiinnostusta napata Lesnar riveihinsä. Lesnarin NJPW-uralle oli kuitenkin esteenä miehen WWE-sopimuksessa ollut naurettava no compete -ehto, joka estäisi Lesnarin esiintymisen showpaini- sekä MMA-kehässä aina vuoteen 2010 asti. Pykälän lainvoimaisuus vietiin nopeasti oikeuden käsittelyyn, mutta sehän ei Lesnaria hidastanut.

Lesnar teki NJPW-debyyttinsä lokakuussa ja voitti välittömästi IWGP Heavyweight -mestaruuden itselleen. Valitettavasti Lesnarin NJPW-visiitti oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Mies paini reilu puolen vuoden aikana vain seitsemän kertaa eikä herättänyt mielenkiintoa lippuluukulla eikä myöskään kriitikoiden ruutuvihoissa. Sen aikana myös Lesnarin ja WWE:n välinen oikeusjuttu päättyi sovitteluun. Heinäkuulle mainostettu Lesnarin ja Hiroshi Tanahashin välinen mestaruusottelu ei koskaan tapahdu Lesnarin työviisumin umpeutumisen (ja miehen NJPW-välien täydellisen sulamisen) vuoksi ja titteli riistetään Lesnarilta. Itse fyysinen vyö kuitenkin pysyy Lesnarin hallussa.

Antonio Inoki, NJPW:n perustaja, myi lopulta omistamansa promootion peliyhtiö Yukesille vuonna 2006. Inoki ei kuitenkaan jättänyt showpainia, vaan pisti pystyyn Inoki Genome Federationin. Vahvasti shoot stylen ja inokismin lapsena IGF tähditti ensimmäistä tapahtumaansa vuonna 2007 massiivisella IWGP Heavyweight -mestaruuden puolustuksella. Tarkemmin sanottuna, fyysisen vyön puolustuksella, sillä Inoki oli saanut sovittua Lesnarin kanssa vielä yhden ottelun. Vastustajanahan olikin sitten vanha tuttu, WWE:n vuonna 2006 jättänyt ja TNA:n uudeksi ykköstähdeksi liittynyt Kurt Angle.

Samalla mestaruusottelu oli miesten viimeinen keskinäinen kohtaaminen ja myös Lesnarin viimeinen ennen suuntaamista vapaaotteluorganisaatio UFC:n pariin.

Kurt Angle vs Brock Lesnar (IGF Toukon Bom-Ba-Ye, 29.6.2007)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Arvio & Jälkipyykkinaru #155: AEW Revolution 2024

Next post

#MaanantainMatsi – Kairi Hojo vs Io Shirai (2016)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *