#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Eddie Guerrero vs CM Punk (2002)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Eddie Guerreron ura ei ollut parhaassa mahdollisessa jamassa tultaessa vuoteen 2002. Päihdeongelmiensa kanssa kamppaileva WWF-tähti oli lähetetty vieroitukseen kipulääkeaddiktion vuoksi toukokuussa 2001 laihoin tuloksin. Saman vuoden marraskuussa Guerrero jäi kiinni rattijuopumuksesta ja sai potkut vain muutamaa päivää myöhemmin. Potkut ainoasta jäljellä olevasta suuresta amerikkalaisesta painipromootiosta olivat se herätys, jonka Guerrero tarvitsi. Guerrero käytti seuraavat kuukaudet kuiville pääsemiseen ja palasi nöyränä miehenä indykehiin alkuvuodesta 2002, huomionarvoisesti ollen mukana Ring of Honorin ensimmäisessä tapahtumassa ottelussa Super Crazya vastaan.

Vanhojen tuttujen lisäksi Guerrero ehti alkuvuoden aikana vierailla New Japanissa yhden kiertueen verran ja kohdata muutaman tulevan 2000-luvun indykenttää hallitsevan nimen, kuten Christopher Danielsin, Low Kin sekä CM Punkin.

Vuonna 2002 23-vuotias Punk ei lukeutunut vielä orastavan indykentän kuumimpiin nimiin, vaikka nuori chicagolainen oli vakiinnuttanut paikkansa IWA Mid-Southin mestaruuskuvioissa. Niinpä Punk ei saanut maaliskuisena viikonloppuna kunniaa puolustaa firman päämestaruuttaan ainoastaan Guerreroa, vaan myös Rey Mysterio Jr:a vastaan. Guerrero keplotteli itsensä mestariksi, mutta yksi vastaan yksi revanssi oli luvassa jo seuraavana päivänä.

Guerrero palasi WWE:n rivistöön huhtikuussa, mutta kävi vielä painimassa sovitut päivänsä loppuun, mukaan lukien vielä kohtaamisen Punkin kanssa kolminottelussa Colt Cabanan kanssa sekä yksilökohtaamisen International Wrestling Cartelin tapahtumassa.

Guerrero nousi nopeasti yhdeksi WWE:n rakastetuimmista painijoista, ensin osana Smackdown Six -kuusikkoa, nousten vuonna 2004 aina WWE:n mestariksi asti. Punk puolestaan aloitti oman nousunsa kohti maailmanmainetta debytoidessaan Ring of Honorissa ja TNA:ssa vuonna 2005. Punk nousi pikaisesti yhdeksi ROH:n suurimmista tähdistä Samoa Joeta vastaan otellun trilogian myötä. Punk päätyikin ensimmäisenä suurena indynimenä WWE:n haaviin vuonna 2005 ja suuntasi silloiseen farmiin Ohio Valley Wrestlingiin. Loppu onkin historiaa.

Punk ja Guerrero eivät kuitenkaan enää koskaan ehtineet kohdata toisiaan kehässä Guerreron kuollessa sydänkohtaukseen vasta 38-vuotiaana marraskuussa 2005. Miltä olisikaan Punkin ja Guerreron välinen ottelu voinut näyttää sen jälkeen, kun Punk oli noussut päärosterin puolelle osana WWE ECW:n kattausta? Siihen me emme saa vastausta, mutta kahden oman aikakautensa legendan kohtaaminen nähtiin sentään Punkin uran alkutaipaleella.

Eddie Guerrero vs CM Punk (IWA Mid-South Morris Mayhem, 3.2.2002)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #154: FCF Wrestling Show Live! (3.2.2024)

Next post

Kolumni: Erään aikakauden loppu

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *