#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Fire Ant vs Vin Gerard (2008)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Chikara perusti oman yksilömestaruutensa vasta vuonna 2011, promootion keskittyen ennen sitä enemmän joukkuemestaruuksiin. Yksi yksilöpalkinto oli kuitenkin olemassa heti promootion perustamisesta lähtien: Young Lions Cup. Kuten nimestä voi päätellä, oli pysti varattu nimenomaan nuorten painijoiden tavoiteltavaksi. Pääsääntöisesti kerran vuodessa pokaalin kohtalo ratkaistiin turnauksessa, jonka jälkeen voittaja usein puolusti Cupia muutamaan otteeseen ennen seuraavan vuoden turnausta. Kaikista kuudestatoista voittajasta ei kasvanut suuria tähtiä, mutta voittajakatras on silti kiitettävän nimekäs. Chikara-vakiokasvojen, kuten Hallowickedin, Frightmaren ja Larry Sweeneyn lisäksi turnausvoitto siunaantui Chuck Taylorille, Player Dosille (Stu Grayson), Tadasukelle ja Heidi Lovelacelle (Ruby Soho).

Yksi Cup-finaali kuitenkin muistetaan ylitse muiden.

The Colony, naamioiduista painijoista koostuva muurahaispoppoo, on ehkä se Chikaran historian tunnetuin talli. Sen johtaja ja pitkäaikaisin jäsen on tietysti Fire Ant, pienikokoinen, mutta tulinen luchador. Soldier Antin (myöhempien aikojen Drew Gulak) ja Green Antin (myöhemmin Tracy Williams) kanssa Fire Ant oli yksi Chikaran pidetyimpiä painijoita. Vuonna 2008 finaalissa vastaan asettui entinen toveri Vin Gerard. Gerard oli ennen Equinox, naamioitu painija, joka paini usein yhdessä Colonyn kanssa. Menetettyään naamionsa Chris Herolle tuli Gerardista vihattu ja halveksittu hahmo, jonka ei annettu edes jakaa pukuhuonetta muiden painijoiden kanssa.

Tämä vuoden 2008 Young Lions Cupin finaali on jäänyt elämään yhtenä Chikaran historian klassikoista, Vin Gerardin uran kohokohtana ja Fire Antin läpimurtoesityksenä.

Vin Gerard päätti uransa jo vuonna 2012, mutta on pysynyt mukana painibisneksessä perustamalla IndependentWrestling.tv-suoratoistopalvelun vuonna 2017. Fire Ant pysyi rakastettuna Chikara-hahmona promootion loppuun asti, ollen viimeinen alkuperäinen muurahainen alati muuttuvassa Colony-tallissa. Fire Ant jatkaa painimista yhä tänäkin päivänä, vaan ilman naamiotaan, astetta laiskemmin ja kädet taskussaan.

Fire Ant vs Vin Gerard (CHIKARA Young Lions Cup VI – Day 3, 15.5.2008.)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: AEW & NJPW Forbidden Door

Next post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE Money In The Bank

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *