#maanantainmatsi

#MaanantainMatsi – Katsuyori Shibata vs Jun Akiyama (2005)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Katsuyori Shibatan oli tarkoitus olla yksi New Japanin kolmesta uudesta musketööristä Shinsuke Nakamuran ja Hiroshi Tanahashin rinnalla. Shibata kuitenkin valitsi toisin, jättäen kasvattajapromootionsa vuonna 2005 ryhtyäkseen freelanceriksi ja suuntasi vuonna 2007 MMA:n pariin. Paluu New Japaniin vasta vuonna 2012, mutta mitä kummaa tapahtui noiden seitsemän vuoden aikana?

Tärkeimpänä nähtiin tämä ottelu Jun Akiyaman kanssa.

Akiyama oli tässä vaiheessa yksi NOAHin suurimpia tähtiä. AJPW-kasvatti oli epävirallisena “viidentenä pilarina” noussut yhdeksi AJPW:n tärkeimmistä painijoista, kunnes oli loikannut osana Mitsuharu Misawan johtamaa exodusta upouuteen Pro Wrestling NOAHiin vuonna 2000. Tarkoituksena oli nostaa Akiyama vihdoin vanhojen partojen Misawan ja Kenta Kobashin yläpuolelle. Vaikka Akiyama nousi promootion historian toiseksi GHC Heavyweight -mestariksi, ei miehestä koskaan tullut aivan Misawan tai Kobashin tasoista vetonaulaa.

Kohtaaminen nähtiin uuden Big Mouth -organisaation ja potkunyrkkeilypromootio K-1:n yhteistyössä pykäämässä WRESTLE-1 Grand Prix -turnauksessa (jota ei tule sekoittaa AJPW:n samannimisiin tapahtumiin vuosilta 2001 ja 2002 tai samannimiseen Keiji Muton perustamaan promootioon vuosilta 2013-2020). Mukaan oli saatu painijoita NOAH:sta, AJPW:sta sekä myös NJPW:sta. The Great Mutan, Genichiro Tenryun, Kensuke Sasakin, Bob Sappin ja Akebonon kaltaisten nimien lisäksi myös Big Mouthin uudelle värväykselle Katsuyori Shibatalle oli varattu paikka nimirikkaassa turnauksessa.

Lisää WRESTLE-1 Grand Prixin vaiheista ja shoot stylen historiasta pääset lukemaan Rikun U:n Perilliset -artikkelista!

Kun ottelun ensimmäisen 30 sekunnin aikana Shibata on ehtinyt potkaista Akiyamaa kahdesti suoraan naamaan ja aukaissut veteraanin naaman rumasti, tietää katsovansa jotain ikimuistoista.

Katsuyori Shibata vs Jun Akiyama (WRESTLE-1 Grand Prix 2005 – Opening Round, 04.08.2005)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE Elimination Chamber

Next post

Eläköön Humpuuki! #59: McMahon/WWE-skandaalin päivitykset, Scott D'Amoren TNA-potkut, Rossy Ogawan Stardom-potkut

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *