#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Kenta Kobashi & Tsuyoshi Kikuchi vs Dan Kroffat & Doug Furnas (1992)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


All Japan Pro Wrestlingin 90-luku henkilöityy luonnollisesti neljään taivaalliseen pilariin, Mitsuharu Misawaan, Kenta Kobashiin, Toshiaki Kawadaan ja Akira Taueen. Äärimmäisen taidokkaan kärkinelikon takana löytyi toki myös tulivoimaa, etunenässä “viides pilari” Jun Akiyama sekä lauma gaijineita Stan Hansen etunenässä. AJPW:n junioriosasto jäi kuitenkin pahasti raskassarjalaisten varjoon, etenkin kun vertaa siihen, mitä kilpaileva NJPW teki oman junioridivisioonansa kanssa.

Yksi näistä junioriosaston vakionimistä oli Tsuyoshi Kikuchi. Kikuchi debytoi samana päivänä Kobashin kanssa vuonna 1988, mutta pysyi pienen kokonsa vuoksi visusti alakortissa. Vuonna 1990 Kikuchi liittyi osaksi uutta Misawan johtamaa Super Generation Army -tallia ja aloitti nousunsa kohti juniorimestaruuskuvioita. Samalla löytyi myös yhteinen sävel Kobashin kanssa.

Kobashi ja Kikuchi menestyivät sen verta hyvin yhdessä, että päätyivät haastamaan hallitsevat All-Asia -joukkuemestarit Can-Am Expressin, Dan Kroffatin ja Doug Furnasin, kesällä 1991. Ensimmäinen yritys epäonnistui, mutta kaksikko sai toisen mahdollisuuden lähes vuotta myöhemmin toukokuussa 1992. Tällä kertaa ottelu käytäisiin Kikuchin kotikaupungissa.

Kikuchin ura jatkuisi aina vuoteen 2021 ja matkan varrelle sattuisi muutamia yksilömestaruuksiakin. Mikään ei kuitenkaan vedä vertoja tälle Sendain illan tunnelmalle, kun 5000 päinen yleisö on kuin hurmoksessa kannustaessaan kotimaan sankareita ilkeitä amerikkalaisia vastaan. Näin 22 vuotta myöhemmin on nähty ani harvaa yleisöä, josta irtoaa näin paljon ääntä läpi ottelun.

The Can-Am Express (Dan Kroffat & Doug Furnas) vs Kenta Kobashi & Tsuyoshi Kikuchi (AJPW Super Power Series 1992 Day 8, 25.5.1992)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Eläköön humpuuki! #61: Grant/WWE-päivitykset, WWE:n kevätsiivous, Rossy Ogawa ja Marigold

Next post

#MaanantainMatsi – Sting’s Squadron (Sting, Barry Windham, Dustin Rhodes, Ricky Steamboat & Nikita Koloff) vs Dangerous Alliance (Arn Anderson, Steve Austin, Rick Rude, Bobby Eaton & Larry Zbyszko) (1992)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *