#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Lacey vs Daizee Haze (2005)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Vuosia sitten Ville nosti yhdessä omassa #MaanantainMatsissaan Shimmerin esiin, mutta kyllähän tälle promootiolle voisi toisenkin sanasen uhrata.

Vuonna 2005 perustettu Shimmer toimi yhdysvaltalaisen naistenpainin sanansaattajana monen synkän vuosikymmenen jälkeen. Lähes kaikki 2000-luvun merkittävät naispainijat kulkivat jossain vaiheessa uraansa Shimmerin kautta promootion 15-vuotisen taipaleen aikana. Illinoisin osavaltiossa majaa pitänyt promootio nosti ensimmäistä kertaa pinnalle Sara Del Rayn, Athenan, Mercedes Martinezin ja Deonna Purrazzon kaltaiset nimet, toi Yhdysvaltojen rannoille kansainvälisiä nimiä kuten Kanan (Asuka), Kay Lee Rayn, Ayako Hamadan, Hikaru Shidan ja Nikki Stormin sekä antoi ensisilmäyksiä WWE:n 2010-luvun naisten vallankumoukselle Rebecca Knoxin (Becky Lynch) ja Davina Rosen (Bayley) muodossa.

Shimmerin perintö ei ole ainoastaan se leegio painijoita, jotka päätyivät 2010-luvulla televisorooleihin. Shimmer edusti 2000-luvulla parasta, mitä yhdysvaltalainen naistenpaini pystyi tarjoamaan, vaikka TNA:n Knockouts-divisioona antoi parhaillaan kiriapua Gail Kimin ja Awesome Kongin voimin. Portia Perezin, Nicole Matthewsin, Madison Eaglesin ja Cheerleader Melissan kaltaiset nimet, jotka eivät koskaan indykehiä pidemmälle edenneet, ovat myös olennainen osa Shimmeriä. Voin suositella lämpimästi Joseph Montecillon videoesseetä Matthewsin ja Eaglesin välisestä feudista. Olisin ehdottomasti nostanut jonkun tuon kaksikon välisistä otteluista #MaanantainMatsiksi, mutta sellaista en tähän hätään löytänyt tarpeeksi luotettavilta videosivustoilta.

Niinpä suuntaamme katseemme jälleen vuoteen 2005 ja Shimmerin ihka ensimmäiseen tapahtumaan Berwyn Eagles Clubilta, joka tulisi toimimaan promootion kotipesänä oikeastaan sen koko elinkaaren ajan. Shimmerin ensimmäisen tapahtuman pääotteluna toimi Laceyn ja Daizee Hazen välinen ottelu. Mestaruutta ei vielä ollut pelissä, sillä Shimmerin oma mestaruus perustettaisiin vasta muutamaa vuotta myöhemmin. Pelissä oli vain maine, kunnia ja kaksikon aavistamatta, pieni paikka naistenpainin historiankirjoissa.

Lacey vs Daizee Haze (SHIMMER Volume 1, 06.11.2005)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #152: TNA Hard to Kill 2024

Next post

Jälkipyykkinaru #153: FCF Showpainia! (20.1.2024)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *