#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Nobuhiko Takada vs Super Vader (1994)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Shoot style oli kovassa huudossa 90-luvulla, kun alkuperäisen UWF:n hajoamisesta syntyneet promootiot ottivat jalansijaa japanilaisella painikentällä. Näistä kirkkainten menestyi Nobuhiko Takadan luotsaama Union of Professional Wrestling Forces International, tutummin UWFi. Vaikka UWFi:ssä näkyikin Kazuo Yamazakin ja Kiyoshi Tamuran tasoisia painijoita, oli valokeila aina puhtaasti Takadassa.

UWFi sai oman mestaruutensa vuonna 1992 (Real Pro Wrestling World Championship), minkä Takada luonnollisesti voitti ja meni samalla haastamaan maailman kaikki muut maailmanmestarit otteluun. NJPW:n ja AJPW:n mestareita eivät juurikaan Takadan haasteet hetkauttaneet, joten mies jatkoi huuteluaan siitä, miten UWFi oli “aidompaa” kuin muiden promootioiden tarjoama paini, olivathan muut mestarit liian “pelkureita” kohdatakseen “oikean” mestarin.

Mutta yksi mestari tarttui haasteeseen.

Vader oli tuhonnut Antonio Inokin NJPW-debyytissään vuonna 1987, noussut IWGP-mestariksi ja oli vuonna 1993 hallitseva WCW:n mestari. UWFi tarjosi Vaderille sopimusta, joka toisi Vaderin painimaan kourallisen otteluita UWFi:n riveissä. Seuraavan kolmen vuoden aikana Super Vader (NJPW piti hallussaan Big Van Vader -nimeä, jota mies oli käyttänyt aikaisemmin Japanissa painiessaan) ja Takada ratkaisisivat ottelutrilogian aikana kuka olisi kulmakunnan kovin kundi. Vuoden 1993 ensikohtaaminen oli päättynyt Takadan voittoon, mutta miten kävisi vuonna 1994 kaksikon kohdatessa Best Of The World 1994 -turnauksen finaalissa.

Vader/Takada trilogia oli UWFi:n kohokohta. Takada johtaisi joukkonsa valloittamaan New Japania vuosien 1995 ja 1996 invaasiokuviossa, joka nostaisi Takadan IWGP-mestariksi ja tuhoaisi kaikkien muiden painijoidensa uskottavuuden. UWFi ei näkisi enää vuotta 1997 ja Takada suuntaisi perustamaan vapaaotteluorganisaatio Pridea.

Nobuhiko Takada vs Super Vader (UWF-I Pro Wrestling World Tournament: Finals, 18.8.1994)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

#MaanantainMatsi – Bobby Roode vs Austin Aries (2012)

Next post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: AEW & NJPW Forbidden Door

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *