#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi: Sanshiro Takagi vs Minoru Suzuki (2017)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


On ehtinyt kulua muutama hassu vuosi, kun edellinen #MaanantainMatsi julkaistiin. Tarkemmin sanottuna vuosien 2017 ja 2020 välillä julkaistua juttusarjaa ei ole nähty lähes neljään vuoteen. Siihen tulee nyt ainakin hetkellinen muutos. #MaanantainMatsi tullaan nimittäin julkaisemaan läpi vuoden 2024, joka maanantai… ellei Smarkside Towersin studiossa nukahdeta sorvin ääreen viikonlopun hurvittelujen jälkeen.

Seuraavat 52 viikkoa saat siis käynnistää valikoidulla ottelulla showpainin rikkaasta historiasta! Tämän lyhyen esittelyn jälkeen on aika hypätä taas asiaan!


Tammikuun alku on kulta-aikaa erityisesti japanilaisen painin ystäville. Vuoden loppu ja uuden vuoden alku ovat ahdettu täyteen painitapahtumia, kun kaikki vähänkään nimekkäät promootiot suuntaavat kohti Tokiota. Viikon paini-iloitteluiden huipentuma on luonnollisesti New Japanin perinteeksi muodostunut tapahtuma tammikuun neljäntenä päivänä Tokyo Domessa, joka on viimeiset lähes kaksikymmentä vuotta tunnettu nimellä Wrestle Kingdom. NJPW on luonnollisesti ollut juuri se promootio, joka on vahviten yhdistetty Tokyo Domeen. Vaikka 80-luvun lopulla painikäyttöön vihkityllä pesäpalloareenalla ovat vierailleet muutkin promootiot, kuten AJPW, SWS, PWFG, AJW ja NOAH, oli NJPW kuitenkin pitänyt painipyhättöä hallussaan yli vuosikymmenen ajan legendaarisen vuoden 2005 NOAHin Destiny -tapahtuman jälkeen.

Vuonna 2017 tähän tuli kuitenkin muutos.

DDT on järjestänyt vuosien varrella useita eri otteluita tavallisten showpainiin yhdistettävien tapahtumapaikkojen ulkopuolella. DDT:n painijat olivat vuosien aikana viskoneet toisiaan muun muassa puistoissa, uimahalleissa, eläintarhassa, toimistorakennuksessa sekä MTV:n jäniskevennyskynnyksen ylittäen pikajunassa. Promootion 20-vuotisen matkan kunniaksi oli tähdättävä kuitenkin askelta korkeammalle, nimittäin Tokyo Domeen. Tyhjään sellaiseen.

Promootion perustaja Sanshiro Takagi ja painilegenda Minoru Suzuki vaeltavat läpi tyhjän areenan, kohdaten matkalla tuttuja naamoja toisensa perään. Kyllähän siinä painiakin nähdään välissä!

Ainoa oikea tapa DDT:n kaltaiselle promootiolle debytoida Tokyo Domessa.

Sanshiro Takagi vs Minoru Suzuki – Falls Count Anywhere (DDT Street Wrestling In Tokyo Dome, 1.7.2017)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Ludvig-äänestys 2023

Next post

Jälkipyykkinaru #150: AEW Worlds End

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *