#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Shinsuke Nakamura vs Kevin Steen (2014)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Kesäkuu on vakiintunut paikaksi NJPW:n ja AEW:n yhteistyötapahtuma Forbidden Doorille eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. New Japanin joukkojen saapuminen sankoin joukoin Yhdysvaltojen puolelle ei tietenkään ole Tony Khanin oma neronleimaus. NJPW:llä on ollut vuosien aikana useampikin yhteistyökumppani Yhdysvaltojen puolella. NJPW teki yhteistyötä 70- ja 80-luvuilla sekä NWA:n että WWF:n kanssa, lähettäen painijoitaan oppimatkoilleen ympäri Yhdysvaltoja.

Territorioiden kaatuessa ja WWF:n katkaistua yhteistyön vuonna 1985 NJPW:lle jäi vielä yksi toveri Yhdysvaltoihin. WCW:n kanssa järjestettiin yhteensä kolme Supershowta Tokyo Domessa (joista toinen aloitti NJPW:n perinteen vierailla Domessa vuosittain aina tammikuun neljäntenä päivänä), kun taas Yhdysvaltojen puolella NJPW:n painijat olivat isossa roolissa Starrcade 1995 -tapahtuman World Cup of Wrestling -turnauksessa. NJPW:n omistaja Antonio Inoki järjesti puolestaan World Wrestling Peace Festivalin vuonna 1996 Los Angelesissa, missä WCW:n lisäksi olivat mukana NWA:n rippeet, CMLL, AAA, AJW sekä Michinoku Pro.

WCW:n kaaduttua maan multiin vuonna 2001, puuttui NJPW:ltä vahva yhteys Yhdysvaltoihin. Yksittäiset painijat saattoivat toki vierailla Yhdysvaltojen puolella, mutta koko promootion voimalla lähdettiin kiertueelle vasta vuonna 2011. Jersey All Pro Wrestlingin kanssa järjestetty kolmen tapahtuman Invasion Tour 2011: Attack on East Coast -kiertue muistetaan lähinnä kahdesta asiasta: ensimmäisestä IWGP Intercontinental -mestarin kruunaamisesta sekä JAPW:n ajautumisesta lähes konkurssiin kiertueen kustannusten takia.

Seuraava kumppani löytyi vuonna 2014 Ring of Honorista. Yhteistyö osoittautui hedelmälliseksi NJPW:n kannalta, sillä ROH:n kanssa yhteistyössä järjestetyt tapahtumat toivat firman uudet tähdet näkyville uudelle yleisölle ja loivat samalla perustat NJPW:n omalle Yhdysvaltojen siivelle vuosikymmenen lopulla. Yhteistyötapahtumat jatkuisivat aina vuoteen 2019, surullisen kuuluisaan G1 Supercard -tapahtumaan asti. Mutta vuonna 2014 ei vielä murehdittu tulevia, vaan keskityttiin tuoreen kumppanuuden luomiin mahdollisuuksiin. Ensimmäinen show, Global Wars, piti vielä kahden promootion painijat erillään, mutta viikkoa myöhemmin nähty War of the Worlds asetti promootiot nokikkain. Vuoden 2014 ROH ei tarjonnut nyt niitä kaikista mediaseksikkäimpiä yhteentörmäyksiä. KUSHIDA vastaan Jay Lethal, Hiroshi Tanahashi vastaan Mike Bennett, Adam Cole vastaan Jushin Thunder Liger ja Michael Elginin tunkeminen mukaan AJ Stylesin ja Kazuchika Okadan ottelun eivät näin vuosikymmentä myöhemmin juurikaan nostata vettä kielelle. Mutta mukaan mahtuu yksi poikkeus. Kevin Steen saattoi olla lähtökuopissa kohti WWE:tä, mutta kuului edelleen ROH:n suosituimpiin painijoihin. Shinsuke Nakamuran Meksikosta löytynyt karisma oli puolestaan siivittänyt miehen yhdeksi NJPW:n suosituimmista tähdistä.

Vaikka molemmat ovat tämän kohtaamisen jälkeen viettäneet vuositolkulla aikaa WWE:n riveissä, televisioituja yksilöotteluita kaksikon välille on kertynyt vain kolme lisää. Mutta alkuperäisessä oli sitä todellista maailmojen törmäyksen tunnelmaa.

Shinsuke Nakamura vs Kevin Steen (ROH/NJPW War Of The Worlds 2014, 15.4.2014)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE Money In The Bank

Next post

#MaanantainMatsi – Rush vs LA Park (2016)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *