#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Team UWF (Akira Maeda, Nobuhiko Takada, Yoshiaki Fujiwara, Osamu Kido & Kazuo Yamazaki) vs Team NJPW (Antonio Inoki, Tatsumi Fujinami, Kengo Kimura, Kantaro Hoshino & Umanosuke Ueda) (1986)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Antonio Inoki tunnetaan monista asioista: NJPW:n perustamisesta, inokismista, komeasta leauastaan sekä tietysti epäonnisista sivuprojekteistaan. Näistä kuuluisin on Anton Hisel, brasilialainen bioteknologiafirma, jota Inoki rahoitti NJPW:n tuotoilla. Kun Anton Hisel teki massiivista tappiota vuonna 1983, tieto Inokin bisneksistä kantautui NJPW:n painijoiden keskuuteen. Joukko painijoita marssi ulos, mukaan lukien alkuperäinen Tiger Mask Satoru Sayama sekä nuori Akira Maeda, jotka päätyivät perustamaan alkuperäisen UWF:n. Japanin ensimmäinen shoot style -promootio kesti elossa noin puolitoista vuotta, ennen kuin Maeda ja Sayama riitaantuivat, promootion pääsponsori murhattiin, pieni tv-sopimus menetettiin ja yleisö kaikkosi. Neuvottelut NJPW:n ja UWF:n painijoiden välillä johtivat lopulta siihen, että NJPW otti takaisin viisi kasvattamaansa painijaa: Maedan, Nobuhiko Takadan, Yoshiaki Fujiwaran, Osamu Kidon ja Kazuo Yamazakin.

Viisikko palasi kotiin loppuvuodesta 1985 ja aloitti välittömästi taiston NJPW-lojalisteja vastaan. Kamppailuista kuuluisin nähtiin lähes heti kättelyssä, kun maaliskuussa 1986 UWF ja NJPW kohtasivat viisi vastaan viisi eliminaatio-ottelussa. Puolitoista vuotta myöhemmin WWF adoptoisi ottelumuodon ja rakentaisi Survivor Series -tapahtuman sen ympärille. Japanilainen eliminaatio-ottelu poikkeaa säännöissään yhdellä merkittävällä tavalla, sillä vastustajajoukkueen jäsenen voi eliminoida myös heittämällä tämän kehästä ulos (myöhempinä vuosina heitto on pitänyt tapahtua yläköyden ylitse, mutta tässä kyseisessä UWF/NJPW-kamppailussa riittää kunhan ukko päätyy lattialle asti).

UWF-puoli oli ladattu täyteen taitoa. Maeda, Takada ja Fujiwara päätyivät 90-luvulla kukin perustamaan omat shoot style -promootionsa, mutta olivat jo tässä vaiheessa kovia luita. Pätevät Kido ja Yamazaki täydensivät joukkoja ansiokkaasti. NJPW:llä ei aivan samantasoista kattausta ollut. Toki Inoki itse seisoi eturivissä ykkösoppilaansa ja promootion supretähden Tatsumi Fujinamin kanssa, mutta muu katras ei ollut aivan samaa tasoa. Kengo Kimura oli noussut Fujinamin vakituiseksi joukkuepariksi ja suurempaan rooliin, osittain siksi että NJPW:stä marssi valtava kasa painijoita ulos. Junioripainija Kantaro Hoshino ei suurempiin urotekoihin urallaan yltänyt. Viidenneksi mieheksi oli pitänyt naarata Umanosuke Ueda, Inokin vanha kiistakumppani 70-luvun puolelta ja petturiheelin arkkityyppi, joka oli vahvasti uransa ehtoopuolella.

Aiemmin tänä vuonna kirjoitin Kobashin ja Kikuchin ottelusta Can-Am Expressiä vastaan ja sen tulikuumasta yleisöstä. Ei tämäkään kauas jää, sillä yleisö on liekeissä alusta loppuun.

Eliminaatio-ottelu niiden parhaimmasta päästä.

Team UWF (Akira Maeda, Nobuhiko Takada, Yoshiaki Fujiwara, Osamu Kido & Kazuo Yamazaki) vs Team NJPW (Antonio Inoki, Tatsumi Fujinami, Kengo Kimura, Kantaro Hoshino & Umanosuke Ueda) (NJPW New Wave Dash 1986 – Day 21, 26.3.1986)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE Bad blood

Next post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: AEW WrestleDream

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *